Fată studiind

10 lucruri banale care îţi stimulează inteligenţa

Este mai uşor decât crezi să îţi dezvolţi inteligenţa dacă faci aceste lucruri în fiecare zi!
Chiar dacă la o primă vedere ai putea fi în dezacord, există lucruri pe care dacă le faci zi de zi te vor ajuta enorm în ceea ce priveşte stimularea intelectului.

Iată care sunt cele 10 lucruri care îţi stimulează inteligenţa:


1. Pune întotdeauna întrebarea "De ce?"
Dacă cineva îţi cumpără o cafea, întreabă de ce. Dacă un prieten apare la uşa ta, întreabă de ce. Dacă vezi că oceanul e verde, întreabă de ce. Cu cât pui mai multe întrebări, cu atât mintea şi intenţiilor oamenilor devin mai clare. Punând această întrebare, vei putea să vezi şi să înţelegi mai bine lumea şi, în timp, probabil vei observa lucruri pe care nici nu ştiai că există înainte.

2. Citeşte tot!
Cititul nu este doar pentru distracţie sau pentru şcoală, el are rolul de a absorbi tot felul de informaţii şi perspective unice şi te face să creezi unele proprii.
Cu cât citeşti mai mult, cu atât vei ştii mai multe lucruri.

3. Când vrei să înveţi ceva, întreabă-i pe alţii
Cele mai multe lucruri pe care vrei să le înveţi sau să le faci sunt lucruri pe care altcineva le-a experimentat deja. De aceea, e important să întrebi şi să înţelegi de ce au reuşit. Să întrebi diverşi oameni dacă e o pierde de timp ceea ce faci şi ce îţi recomandă. Să le pui întrebări specifice şi să ceri lămuriri şi ajutor. Majoritatea persoanelor sunt prietenoase şi dispuse să ajute atât timp cât te vor vedea interesat şi că depui eforturi în acest sens.

4. Învaţă-i pe alţii ce ai învăţat tu
Cel mai bun mod de a învăţa este să împărtăşeşti cu alţii ceea ce ai învăţat tu. Predarea presupune să îţi clarifici gândurile şi să înţelegi mai bine elementele de bază.
De asemenea, te poate ajuta să îţi reaminteşti informaţiile pe care le ai pentru a putea să le pui în practică.

5. 10 idei noi în fiecare zi
Acest lucru te va ajuta să vii mereu cu subiecte, soluţii şi perspective noi. Dacă vrei să îţi dezvolţi o afacere, gândeşte-te la 10 idei de afaceri. Dacă vrei să scrii o carte, gândeşte-te la 10 teme. Dacă vrei să devii bucătar, gândeşte-te la 10 reţete. Ideea din spatele acestui exerciţiu zilnic îţi va dezvolta creativitatea. Iar ea este ca un muşchi care trebuie lucrat mereu pentru a vedea îmbunătăţiri.

6. Scrie lucrurile importante pe care le-ai învăţat
Cele mai multe lucruri pe care le învăţăm sunt uitate dacă nu sunt puse în practică. De aceea, scrie lucrurile importante pe care le-ai învăţat şi pe care vrei să ţi le reaminteşti.
Pe măsură ce vei arunca un ochi pe aceste notiţe, vei face legături productive.

7. Alege videoclipuri educaţionale în loc de TV
Filmulţele educaţionale te vor învăţa lucruri despre care poţi vorbi în viaţa de zi cu zi sau pe care le poţi folosi în beneficiul tău. E tot divertisment, dar măcar înveţi ceva.

8. Înconjoară-te cu oameni inteligenţi
Persoanele din jurul tău construieşte omul care vei deveni. Fiind înconjurat de oameni inteligenţi îţi vei îmbunătăţi modul de gândire, vei avea ambiţii mai mari şi îţi vei aprofunda cunoştinţele.

9. Încearcă singur înainte de a cere ajutor
Cunoştinţele trebuie câştigate. Înainte de a cere ajutor, trebuie mai întâi să încerci singur. Dacă te bazezi în mod constant pe alţii, nu vei învăţa niciodată să faci lucrurile pe cont propriu şi nu vei ştii niciodată cum funcţionează lucrurile.
Şi, mai ales, nu vei avea niciodată ambiţia de a face mai mult. După cum a spus Albert Einstein: "Învățarea este experiență. Restul este doar informație."

10. Încearcă ceva nou
Poţi asculta o melodie pentru prima dată, poate fi vorba de o călătorie într-un loc pe care nu l-ai văzut încă. Sau poţi încerca un alt tip de cafea. Indiferent despre ce este vorba, încercarea unor lucruri noi îţi oferă o perspectivă şi o înţelegere mai profundă a subiectelor pe care nu le-ai înţeles înainte. Şi numai încercând lucruri noi vei descoperi pasiuni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod