Bruce Lee

Sfaturi de la Bruce Lee: cum să gândești diferit de toți ceilalți

Bruce Lee și-a dat seama că, de-a lungul vieții, trebuie să lași în urmă vechile căi, obiceiuri și moduri de gândire, pentru a evolua odată cu ceilalți. Vrei să gândești diferit de toți ceilalți, în această lume în care toată lumea copiază pe toată lumea? Iată cum poți să faci asta!

Bruce Lee te învață cum să gândești altfel


1. Construiește încrederea intelectuală adevărată


Toată lumea își dorește să aibă totul imediat, inclusiv experiența și măiestria, adică lucruri care necesită perioade lungi de timp pentru a ajunge la desăvârșire. Indiferent cine îți spune că poți să capeți experiență peste noapte, te minte. Bruce Lee credea că abilitățile sale fizice incredibile își au baza în mintea sa. A început având o încredere atât de puternică într-o minte ascuțită, încât a reușit să facă lucruri de necrezut cu corpul său. Suntem construiți din minte, trup și suflet, iar atunci când toate acestea sunt aliniate, începem să ne atingem potențialul adevărat. Într-o scrisoare de la vârsta de 20 de ani pe care și-a scris-o lui, Bruce spunea că această credință într-o forță spirituală și creativă a sa este ceea ce îl ghidează în ceea ce face.
Dacă începi să vizualizezi aceste lucruri, vezi și înțelegi cum să faci totul la nivelul minții, vei avea de câștigat. Poți începe să inovezi idei și concepte, chiar și să creezi noi oportunități. Câteodată, ne dorim să învățăm rapid ceea ce știu alți oameni și să devenim experți. Dar este nevoie de practică și te poți baza pe:

- o înțelegere mentală și o stăpânire a ceea ce vrei să faci;

- conectarea la o forță spirituală mai profundă;

- stăpânirea forței fizice.

Fiecare ingredient dintre cele enumerate mai sus este important. Trebuie să înveți să creezi o legătură între mintea, corpul și sufletul tău.

2. Nicio dogmă nu conține toate răspunsurile


Atunci când te gândești cum să privești viața sau învățămintele, este important să te uiți în jurul tău. S-ar putea să te blochezi în dorința de a te identifica cu ceva pur și simplu din cauza culturii, a genului, a mediului sau a oricăror altor lucruri cu care alegi să te identifici.
Dar acest lucru va crea doar limitări. Bruce Lee a fost întotdeauna conștient de acest lucru. El a observat că ai limitări dacă rămâi cu o cultură sau o tradiție. De aceea, el și-a propus să aleagă idei diferite înainte de a ajunge la o concluzie. Deși Bruce Lee a fost puternic influențat de filosofia chineză, acesta a fost impresionat și de oameni precum Alan Watts. Omenirea este un amestec de mai mulți oameni, idei și obiceiuri, iar atunci când ai ocazia să vezi ce face toată lumea, îți poți extinde perspectivele și gândirea. Suntem cu toții profesori potențiali pentru alte persoane. Trebuie să ne dăm seama că nu deținem nimic și că ideile noastre sunt probabil un amestec de contribuții pe care alți oameni le-au adus lumii. Pe măsură ce ne extindem și adăugăm lucruri la această conșțiință colectivă a ideilor, umanitatea evoluează în ansamblu.

Atunci când ne blocăm într-un set de idei sau o cultură, trăim ceea ce ni se spune, nu există nicio evoluție.
Nu există nicio expansiune și, de multe ori, ajungem să stagnăm. Soluția este să te expui la idei și teorii noi. Învață din multitudinea perspectivelor și valorilor pe care omenirea le adaugă mereu la conștiința colectivă.

3. Alege exprimarea personalității tale în locul imitației


Bruce Lee era de părere că îmbunătățirea și dezvoltarea unei persoane nu sunt acte de imitație sau de copiere, ci reprezintă observarea și inovația în stilul său personal. De aceea este important să intri în contact cu tine. Credem adesea că știm totul sau că suntem la un anumit nivel, până când ne dăm seama cât de adânc putem merge cu adevărat. Trebuie să îți înțelegi dorințele sufletului tău și să diferențiezi ce este în mintea ta față de sufletul tău. Poate că totul începe de la faptul că faci ceea ce fac alții, dar trebuie să te cunoști pe tine înainte de a imita pe cineva și să adaugi o notă personală.
Te străduiești adesea să faci ce fac alții? Încerci să împlinești visul altcuiva? Nu e nimic greșit sau corect aici. Este vorba doar despre observare. Distrează-te și relaxează-te atunci când vine vorba despre explorarea și evoluția personală. Ne putem stresa când ne comparăm cu alte persoane, ne gândim dacă facem ceva corect sau greșit. Însă ești deja o persoană iubită necondiționat și perfectă în ochii prietenilor și familiei. Recunoașterea iubirii pe care o ai deja este unul dintre cele mai grele lucruri, dar te ajută să eviți gândurile negative și blocajele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod