Suferi de frica abandonului? Ce este și cum poți ameliora simptomele


Cum să ameliorezi simptomele?


Multe persoane se tem de abandon, deoarece au fost abandonate în viață. Poate fi vorba despre o relație anterioară, dar cea mai probabilă sursă provine din copilărie. Abandonul din copilărie, cum ar fi îngrijirea de către un singur părinte sau de către părinți care nu participă cu adevărat la creșterea copilului, poate provoca probleme psihologice grave. Soluția este recunoașterea fricii de abandon. Mai jos sunt câteva sfaturi cu privire la acest subiect, astfel încât să poți avea relații sănătoase.

Recunoaște că ești demn de iubire!

Lupta emoțională care stă la baza fricii de abandon este reprezentată de sentimentul că nu sunt demne de iubire aceste persoane.
După cum spuneam mai sus, probabil că frica de abandon este declanșată în copilărie. Din cauza faptului că cineva apropiat a părăsit aceste persoane, au ajuns la concluzia că nu merită să fie iubite. Creierul unui copil îl face să creadă că nu ar fi părăsit, dacă părinții l-ar iubi. Chiar dacă acest lucru nu este neapărat adevărat, așa funcționează mintea unui copil. Iar aceste gânduri prind rădăcini și ies la suprafață la maturitate.

Primul pas în depășirea fricii de abandon este recunoașterea faptului că ești demn de iubire.
Toată lumea este demnă de iubire. Nu există o persoană perfectă. Cu toții vrem să iubim și să ne simțim iubiți. Cu toții avem defecte. Prin urmare, dragostea implică două persoane cu defecte.

Înțelege-ți teama de a face față fricii!

De la ce a pornit frica de abandon? Ce s-a întâmplat în viața ta care te-a făcut să te simți astfel? Care erau fricile la vremea respectivă? Există temeri care sunt prezente în relațiile tale actuale? Pune-ți aceste întrebări pentru a te ajuta să înțelegi unde și când a pornit această frică și cum te afectează în prezent.
Aceste temeri poate că nu vor fi șterse complet niciodată, dar tratarea lor prin descoperirea sursei te poate ajuta să ameliorezi frica atunci când apare. Te poate ajuta și să ții un jurnal al acestei frici de abandon, în care să notezi toate sentimentele, emoțiile și gândurile pe această temă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod