fericire

Oamenii deștepți sunt mai fericiți când sunt singuri

Ți-ai dorit vreodată să fii singur? Te-ai gândit vreodată că nu numai că vei supraviețui singur pe o insulă, dar te-ai și bucura de acea singurătate? Un studiu nou sugerează că oamenii deștepți sunt mai fericiți doar în propria companie. Acest lucru este interesant, deoarece știm cât de mult ne dorim să fim în preajma prietenilor noștri. Iată de ce sunt oamenii deștepți mai fericiți când sunt singuri!

De ce sunt oamenii deștepți mai fericiți atunci când sunt singuri?


În timp ce mulți oameni preferă să fie cu prietenii lor, câțiva preferă singurătatea. Studiul a fost realizat în Singapore și Marea Britanie și a arătat că persoanele care trăiesc în zone mai populate sunt mai puțin fericite.

Cercetările sugerează că avem nevoie de prieteni pentru o viață mai satisfăcătoare. Prieteniile ne pot îmbunătăți în mod semnificativ viața și ne pot oferi sprijinul psihologic de care avem nevoie.
Sentimentul de a face parte dintr-o comunitate și de a avea alături oameni cu care să împărtășești experiențele este, de fapt, vital pentru supraviețuire. Acest lucru nu se aplică și în cazul persoanelor inteligente.

Se crede că oamenii deștepți preferă propria companie, chiar și când ar trebui să fie în preajma celor mai buni prieteni. Se pare că ceea ce era considerat a fi sănătos în trecut nu se aplică și oamenilor foarte deștepți. Aceștia au format propria lor categorie.
O explicație ar putea fi faptul că acești oameni sunt mai orientați către obiective, așa că nu au nevoie ca alte persoane să le distragă atenția.

Constatările studiului sunt contradictorii deoarece afirmă, de asemenea, că socializarea cu prietenii indică un nivel ridicat de inteligență. Ca o consecință, compania prietenilor înseamnă că ești inteligent. În mod evident, trebuie făcute mai multe cercetări pe această temă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod