Gelozia, dușmanul dintre noi. Cum o putem controla?

De ce apare gelozia și cum reușește să devină atât de puternică încât să controleze celelalte emoții? Cum reușește gelozia să transforme dragostea în sentimente de ură și răzbunare?
Se spune că gelozia se naște odată cu iubirea, nu o putem evita, însă o putem controla înainte de a ne distruge relația sau echilibrul nostru interior.

Ce este gelozia?


Cred că fiecare dintre noi descrie gelozia în felul său, însă în esență este o emoție ce se naște din teamă și traumă. O stimă de sine scăzută, o experiență dureroasă din trecut, teama de abandon, teama de singurătate... toate acestea reprezintă stâlpii geloziei, devenind astfel lesne de înțeles de ce este o emoție atât de complexă și totodată resimțită diferit de fiecare dintre noi.

Gelozia nu discriminează, cu ea se luptă deopotrivă atât bărbații, cât și femeile, atât tinerii, cât și seniorii.
Ea crește și se dezvoltă pe seama vulnerabilității noastre.

Cum putem controla gelozia?


Gelozia ne îndeamnă la reacții nejustificate, la gânduri negative nemotivate, putând merge până la violență extremă. Atunci când gelozia pare să preia controlul asupra noastră, poate este un moment potrivit pentru a apela la un specialist în psihoterapie, alături de care să se redescopere calea către echilibru și control. Citește continuarea pe kudika.ro


kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod