De ce ne atrag barbatii mai in varsta decat noi?

Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat...
Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat cu mult mai inaintat in varsta decat tine si ce anume te atrage la el?

De regula, majoritatea considera ca, in astfel de relatii, la mijloc exista un interes financiar. Nu este insa o situatie atat de des intalnita pe cat se crede. Exista femei care castiga chiar mai mult decat barbatii alaturi de care isi petrec viata.
Si atunci? Ce anume "leaga" povestea de dragoste?

Psihologul Roxana Carpiuc ne ofera urmatoarea explicatie: "Se intampla adesea ca o femeie care s-a maturizat mai repede (comparativ cu alte femei si, mai ales, cu barbatii de varsta ei) sa se simta atrasa mai degraba de un barbat mai 'copt'. I se pare ca nu are nimic in comun cu barbatii de aproximativ aceeasi varsta cu ea si ii gaseste adesea de-a dreptul infantili. Un barbat mai matur ii impune respect si il gaseste mai atragator decat pe unul tanar."

Este o constatare stiintifica faptul ca femeile se maturizeaza mai repede decat barbatii.
Prin urmare, o femeie de 25 de ani poate considera faptul ca un barbat de 20-30 de ani este insuficient de matur, iar atasamentul fata de aceasta persoana se poate realiza doar in masura in care la mijloc exista interese comune.

"Un barbat mai in varsta este mai atragator, nu pentru ca este mai puternic, ci pentru ca, in maturitatea sa, a cedat o parte din aceasta putere, a devenit mai putin 'cautat', dorit, si, in acest caz, mai indatoritor, mai capabil sa faca o femeie mai tanara sa simta ca exista un echilibru al puterii in cadrul relatiei.", sustine site-ul Relationships.blog-city.com.

Maturitatea la care au ajuns barbatii de peste 40 de ani confera si senzatia de siguranta, iar acesta este unul dintre aspectele care fac o relatie cu un barbat mai in varsta decat tine foarte reusita.
O femeie se simte protejata langa un barbat care stie sa o asculte, sa o incurajeze si, in acelasi timp, ii lase suficient spatiu si libertate de alegere. Un partener matur se descurca mai bine in diverse situatii dificile, pentru ca a acumulat o experienta de viata bogata.

"Un barbat mai in varsta are deja o viata destul de implinita. Stie cine este, are o cariera, a trecut prin multe, stie sa vorbeasca si sa asculte. Mai ales pentru o femeie care are nevoie de siguranta, este un lucru important si, normal, este atrasa de astfel de barbati.", ne spune Roxana Carpiuc, psiholog.
 

Comentariile 151-169 din 169

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ms29 pe 12 Nov 2008, 14:59
    da

    prietenul meu e mai mare cu14ani decat mine si ne intelegem f.bine.chiar si atunci cand ne certam nu tine mult

    1
    0

  • carela pe 11 Nov 2008, 17:02
    NU

    EU PREFER SA FIE MAI TINERI,DECAT BATRANI LIBIDINOSI...

    1
    0

  • Camelia pe 11 Nov 2008, 13:08
    Pentru ioana

    Ionuta,multumesc pentru felicitari!Le accept cu placere!Iti doresc si tie sa gasesti unul care sa-ti dea locuinta,masina,doctorat si toate celelalte.Da,am obtinut ce-am vrut:familie.Vin dintr-o familie de provesori asa ca n-am avut nevoie sa ma scoata de la facuit curatenie!Si doctoratul l-am obtinut singura+post de lucru,iar masina - imi ajunge una pentru toata familia...de fapt nu trebuie sa-ti dau tie explicatii de felul acesta...ceia ce am vrut sa spun in comentarii este ca "poate exista o relatie indiferent de varsta"!Fie mai tanar sau in varsta...In fine,tie iti doresc sa gasesti "carnea tanara" la care visezi atat de mult si s-o strangi in brate cat de mult posibil sa privesti "chipul cel frumos" pana la adanci batranete... sa dea D-zeu "frumosul" cela sa-ti implineasca astaptarile!!!Good luck to you!!!

    2
    0

  • ioana pe 11 Nov 2008, 07:05
    pentru Camelia, multumiri

    Cameluta, multumesc. Ai demonstrat ce era de demonstrat: grija, conturi bancare, adoptie! Ai reusit, bravo! Ca cand femeia vrea, optine tot. Am o vecina de 38 care multumita sotului ei de 72, a obtinut in cativa ani locuinta la centru, masina, doctorat(el e prof univ), post la universitate s.m.a. Si e fiica unei femei de serviciu, l-a cunoscut facandu-i menaj. Dar e plina de diplomatie, ca tine. Depinde deci de ce urmaresti in viata. Inca o data, felicitari!

    1
    0

  • Camelia pe 11 Nov 2008, 05:47
    E oare numai un catel cu coada scurta?

    Hey,Ioana!Daca ai dat tu peste unul din asta,asta nu inseamna ca pe tot globul pamantesc sunt toti asa!Am avut unul cu un an mai mare ,Da,pe acela imi era sila sa se apropie de mine de fustangiu ce era,macar ca era mai tanar.Acela avea toate calitatile negative care le-ai gasit unui partener mai varstnic.Sotul meu actual arata f. bine,numele meu e pe toate conturile bancare si in casa am eu ultimul cuvant.Sunt sigura ca cineva se va gasi sa-mi reproseze ca eu sunt "acea tinerica"care l-a luat de langa sotia de 40-50 ani...si f. gresit!A divortat 10 ani in urma de mama copiilor lui.Fiul locuieste cu noi,si desigur ca cand telefoneaza,discut cu ea ocazional.Referitor la Fiica mea(13) si "mintea lui" -sunt multumita la Infinit de energia care o are sa faca sport impreuna cu ea,selecteaza muzica...s.alte activitati pe care "tatal ei cel tanar"nu le-a facut niciodata!..si mai am o dovada a seriozitatii relatiei:Documentele pentru Adoptia fetitei sunt pornite.Ea va avea totul egal de rand cu ceilalti copii....Sunt oameni intre oameni,si daca un barbat,fie si mai in varsta vrea sa aiba grija de Dumneata,ofera-i sansa,poate fi norocul,si daca-l vei arunca la gunoi...cine stie daca mai vine....

    1
    0

  • lola pe 10 Nov 2008, 16:22
    barbatii

    si eu am o rel de 1an jumate cu un tip de 35 de ani si pot sa spun k nu e deloc fidel, romantic etc dar eu ma simt bine cu el din cand in cand, e un fustangiu, la varsta pe care o are ar treb sa fie m altfel. Mai este si serios da la suprafata vrea sa para un mare curvar.

    2
    0

  • oana pe 10 Nov 2008, 15:57
    De acord!

    Tot ceea ce este scris in acest articol este adevarat!Cu ceva timp in urma ma opuneam acestor tipuri de relatii si credeam ca exista un interes financiar la mijloc!Ei bine, m-a lovit dragostea unui barbat cu 26 de ani mai in varsta decat mine!Si nu regret nicio clipa traita alaturi de el...am primit dragoste, intelegere, protectie, m-a facut sa ma simt femeie cu adevarat!Desi ne-am despartit de aproximativ jumatate de an, il iubesc in continuare, il respect si suntem prieteni foarte buni! Asadar sunt pro relatiilor de acest gen!

    2
    0

  • ginet pe 10 Nov 2008, 14:34
    pt sharona 2007

    Draga mea, sunt de acord cu Ioana pana la un punct. Intr-adevar, este exact invers. Am o experienta de viata, discut cu femei si barbati de varsta mea: vad in jur barbati colegi de-ai mei ahtiati dupa tinere(pana la maladiv). Barbatii in varsta vor sa traiasca ultima suta de metri "din plin", vor sa "recupereze", calcand conventii, calcand peste cadavre. Se invart in jurul fetitelor, dau ochii peste cap, nici nu-si dau seama ce ridicoli sunt(iar fetitelor le place, ele cred ca sunt dumnezee , odata ce sunt atat de curtate, nestiind ca domnul asa face cu toate). Multi isi parasesc partenera de-o viata, uitand ca o femeie la 45/50 de ani cu greu isi poate reface viata, ea ramanand de multe ori socata dupa o parasire pentru una cu 20-30 de ani mai tanara. Barbatul varstnic n-are mila, uita ca pe femeia lui a luat-o tanara si frumoasa, uita ca impreuna au construit, impreuna au imbatranit. Ispita insa e prea mare, iar pentru frumoasa, situatia materiala e o ispita la fel de mare. Daca vei observa mai bine, vei vedea ca barbatii varstnici casatoriti cu tinere sunt niste Don Juani recunoscuti. (Experienta mea:am fost casatorita cu un sot mai mare cu 18 ani: bataus, curvar, zgarcit, gelos. Nu oferea flori, ca de ce sa fie ridicol! nu mergea la nunti ca ce, nuntile sunt o plctiseala si-o barbarie! etc. etc.)

    2
    1

  • stolnyforever pe 10 Nov 2008, 13:40
    in articol e vorba de diferente acceptabile

    a nu se face confuzia...in articol e tratata problema unei varste acceptabile si cu atat mai mult nu se pune problema mai presus de orice a banilor. eu am 18 prietenul meu 26. pot spune ca avem o relatie ok, fara compromisuri si angajamente care nu ce cauta la o varsta prematura. depinde de fiecare in ce mediu a crescut si ce asteptari are de la aceea persoana...

    2
    0

  • sharona2007 pe 10 Nov 2008, 11:47
    eu credeam..

    Am 23 ani, iar iubitul meu are 35 ani e o diferenta de varsta de 12 ani. Suntem impreuna de aproape 2 ani si totul e super...relatia noastra nu se bazeaza pe bani, ci pe sentimente, pe incredere, pe planuri de viitor. Pana sa-l intalnesc pe el nu mi-as fi dorit o relatie cu un barbat mai in varsta. Consider ca un barbat mai in varsta iti da incredere, stie sa te faca sa fii femeie, sa te apreciezi, sa descoperi feminitatea din tine, sa vezi cat poti da si cat poti cere, sa-ti doresti mai mult, sa faca mici gesturi romantice pe care cei de varsta mea le considera prostesti sau demodate. Iar apropo de a fi curvari cum spunea "ioana", draga mea nu stiu cati ani ai, dar crede-ma ca un barbat intre 23-30 ani e mai curvar decat unul mai "copt" si pot sa-ti insir o gramada de motive, deocamdata iti spun doar unul: nu a gustat din tot si isi doreste sa probeze mai mult. Asa ca decat unul din ala, prefer un barbat in care stiu ca pot sa am incredere. Nu sunt nici eu de acord cu diferentele de varsta peste 15 ani dar pana acolo cred ca e ok. Asa ca fetelor eu zic ca totusi dragostea nu are varsta si nici nu se poate cumpara.

    1
    0

  • ana1973 pe 10 Nov 2008, 10:55
    despre mine..

    Eu am trecut prin amandoua situatii. ce sa va spun .. prima relatie a fost cu un barbat mai mare cu 12ani decat mine..ce sa zic a fost si frumos dar mai mult a fost suferinta.. a fost un iresponsabil, imatur,mincinos, au fost 10 ani cu intreruperi -cand avea nevoie de siguranta si echilibru venea la mine ,dupa care pleca ca un fluturas zburdalnic,apoi venea iarasi cu o mai mare nesimtire si eu il iertam.Acu de un an am cunoscut pe actualul meu sot care e cu 6 ani mai mic ca mine dar e mult mai responsabil si mai matur .EU cred ca varsta nu conteaza ci omul de langa noi si de felul in care reusim sa ne completam unul cu celalalt.

    2
    0

  • CRISGIUSCA pe 10 Nov 2008, 09:15
    vrajeala pentru cei ce nu au trecut prin asa ceva...

    Sunt casatorita de 10 ani cu un barbat cu 13 ani mai in varsta ca mine. E o casnicie minunata! Avem un baietel de 9 ani, care este foarte mandru de tatal lui. Sotul meu este alaturi de fiul lui si de mine oricand avem nevoie. Este trup si suflet pentru familia noastra. Diferenta nu impiedica o iubire adevarata si dezinteresata ( suntem oameni normali cu meserii frumoase si din care castigam pentru o viata decenta). Depinde de cum vezi lucrurile in viata!

    3
    0

  • mara08 pe 10 Nov 2008, 07:46
    Parerea mea

    Totusi, e bine sa existe un echilibru in varsta partenerilor. Nici mai batran si nici mai tanar decat ea. Daca sunt diferente de varsta destul de mari, apar disensiuni de gandire si implicit de comportament. In general partenerii adopta trasaturile si modul de viata al celuilalt. Cum vi se pare o tanara, frumoasa, sa se comporte ca o femeie cu aproximativ 20-25 de ani mai mult, sau invers, o femeie de 45-50 de ani, sau poate mai mult, sa se comporte ca una de 20? Sunt de acord sa ramanem tineri in suflet sau sa ne maturizam poate mai repede decat ar trebui. Dar in momentul in care apar copiii trebuie sa fim un exemplu pentru ei. Iar un copil face comparatie intre parintii lui si ai celorlalti. Se va uita ca el are o mama tanara si un tata mai in varsta, tanjind dupa un tata tanar (care sa dea in mintea copilului si sa se joace cu el, sa alerge), sau bineinteles, invers (o mama tanara care de asemenea sa dea in mintea copilului). Va doresc o zi buna si sa fiti iubite de persoana potrivita!

    2
    0

  • ioana pe 10 Nov 2008, 05:33
    pt camelia

    Aiurea, Camelia! Barbatii batrani sunt curvari, asta-i clar. Nu li se scoala decat la cruditati. De aceea din tanar in mai tanar! Sotul batran e ranchiunos, banuitor, zgarcit(el si-a trait micile mari bucurii). Cu cat imbatraneste e mai sacaitor, suspicios.Devine complexat si, din cauza asta, calca stramb, sa arate tuturor si nevestei ca inca-i bun. Iar tu, Camelia, ce-ai mai strange-n brate ceva tanar! Carnea tanara e minunata. Dar a vedea in fiecare dimineata un chip drag, tanar: placut: sotul tau??? Ce frumos! Cat despre barbatii batrani fara bani, dar cu caracter,cu suflet, sa stii ca e foarte posibil. Sunt barbati care lasa totul sotiilor la divort, ei ramanand cu o rabla de masina sau cu o garsoniera. Sunt oameni care s-au dedicat altora, meserii prost platite in care dai totul si sufletul... sa ne mai gandim.

    1
    1

  • Camelia pe 10 Nov 2008, 04:25
    ...fiecare are personalitatea lui

    Bravo,Roxana pentru articol! Vreau sa sustin fetele care gandesc la ceva "copt"!Celelalte care stau la indoiala:ferificati!Daca a ajuns la 50 ani si nu are nici casa nici masa,clar ca -i vai de viata lui....in alt caz poate ramane fara nimic din motive intemeeate...inainte de a incepe o relatie,sau cu atat mai mult casatorie .."deschidem BINE ocuii",si vedem cum stau lucrurile...sotul meu e cu 21 ani mai mare.E un tata excelent pentru copilul meu si construim casa impreuna!El cu cunostintele sale Eu-cu ideile...ne completam perfect.Probabil in unele cazuri barbatii se maturizeaza mai repede si prefera sotii,femei mai in varsta... de exemplu_parintii mei...nu cred ca exista o regula a intelegerii reciproce....asa ca Noroc fiecaruia sa-si gaseasca perechea potrivita:fie ea mai mare sau mai mica in ani!!!

    2
    0

  • diva pe 10 Nov 2008, 03:29
    virsta

    Concodr cu Mina, nu a fost si nici no sa fie vreodata o fata tinara si frumoasa ca se indragosteste de un barbat batrin si fara bani, din contra barbat batrin cu bani si cu multe fete tinere si frumoase. Eu personalmente an 40 si nu am fost si nici nu sint atrasa de barbati mai batrini, sotul meu e mai tinar, poate pentru acest fapt ca arat mai tinara si ma simt mai tinara, din contra ( ca nu cred ca ar fi posibil) daca as avea o relatie cu o persoana mai batrina, ma-s scimba si eu, fiind nevoita sa ma adeguez virstei lui.

    1
    1

  • mina pe 9 Nov 2008, 19:54
    vrajeala

    Mare vrajeala! Eu as vrea sa vad ca o tanara se indragosteste pasional de un varstnic sarac lipit. Nici macar in filme. Conditia numarul 1 este ca mosu sa fie bogat. De aici vine siguranta de care are nevoie ea.

    2
    2

  • ana pe 8 Nov 2008, 20:12
    tu ce crezi despre relatia cu un barbat mai in varsta decat tine?

    parerea mea este foarte buna..si o spun din propie experienta..am ajuns sa destest pusti cei care au varsta cuprinsa inre 18-24..imaturi..nu stiu decat sa minta..ma refer in general....acum mi-e foarte bine...am pe cineva care are 27....si eu am 19..si ma inteleg foarte bine..desi multi spun ca e prea mare....dar nu conteaza fetelor cand e vorba ca ne ofera tto ce ne dorim...poate sa aiba si 50...tu sa fi mandra de el si de realizarile voastre.....treceti peste prejudecati...ca doar am crescut....

    3
    0

  • _smedescu pe 7 Nov 2008, 23:03
    bucurie

    Nici nu va inchipuiti cit de mult ma bucur ca am intrat in comunitateaEVELOR. Sinttare fericita ca v-am gasit!

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod