Cum sa-ti gasesti partenerul ideal?

Esti singura si vrei sa intalnesti fiinta mult visata? Exista nenumarate moduri - locuri si situatii - in care poti sa-ti gasesti barbatul dorit, dar in primul rand nu trebuie sa stai inchisa in casa, ci sa iesi cat mai des, sa nascocesti noi prilejuri de la a-ti petrece timpul in mijlocul prietenilor, si in acelasi timp sa-ti pastrezi naturaletea si modul de a fi.

Iata cateva sfaturi pe care ni le da Marie Papillon in cartea sa "Un milion si una de strategii de dragoste":

Cum sa gasesti partenerul ideal: Invata sa-ti faci noi cunostinte


Sociabilitatea este un talent ca oricare altul si poate fi dezvoltata si perfectionata prin exercitii - cat mai multe intalniri si contacte sociale. Profita de toate ocaziile de a iesi in lume, accepta toate invitatiile si fa-ti noi cunostinte. Incearca sa te intalnesti in fiecare saptamana, mereu cu o alta persoana.

  •  Inainte de a te lasa antrenata intr-o relatie, e bine sa-ti asiguri un statut independent: psihologic, emotional si financiar. Daca nu depinzi de nimeni si te simti stapana pe viata ta, e mai usor sa ajungi la o relatie bazata pe respect reciproc si vei fi mult mai fericita.

  •  Fii prietenoasa, saluta si zambeste oamenilor, oriunde te-ai afla. Potrivit statisticilor, fiecare dintre noi are ocazia sa intalneasca, in drumurile sale, cel putin 100 persoane zilnic - cum se face atunci, ca ai ramas tot singura? Fii prietenoasa, capteaza atentia celorlalti, glumeste cu cei din jurul tau si vei avea doar de castigat.

 

Cum sa gasesti partenerul ideal: Invata sa faci conversatie mondena si sa-ti domini teama


Important este sa incepi o discutie, spunand ceva placut si sa zambesti tuturor; iti poti cuceri ascultatorii cu entuziasmul vocii, al gesturilor, prin sclipirea ochilor. Cand vorbesti cu un barbat, da-i senzatia ca il consideri unica persoana care te poate intelege si ca esti onorata de atentia pe care ti-o da - discutia va deveni, astfel, plina de caldura.

  • Invata sa-ti asculti partenerul. Concentreaza-te la ce-ti spune cel de langa tine, pentru a putea interveni cu un comentariu la momentul potrivit.

  •  Adopta o atitudine deschisa si prietenoasa si ceilalti iti vor raspunde la fel; profita de orice ocazie ivita si discuta cu cei din jur, pentru a exersa arta conversatiei.


Poti incepe conversatia cu replici gen: "N-am facut inca cunostinta, dar ai putea sa-mi acorzi zece minute?" sau "Buna, numele meu este..., am putea discuta cateva minute?" La inceput, abordeaza subiecte de interes general, fii calma, relaxeaza-te, poarta-te natural si fii tu insati! Alege subiecte cat mai diverse si imbogateste-ti conversatia. Pentru a fi la curent cu o multitudine de subiecte, cumpara reviste cu subiecte mondene sau asculta rubricile de stiri "Diverse", dar nu ocoli nici ziarele cu profil sportiv, ce cuprind informatii de larg interes pentru barbati.

  • Invata sa iesi singura in lume! Nu este obligatoriu sa fii tot timpul insotita: ai curajul si iesi singura, pentru inceput, intr-un loc apropiat de casa. Atunci cand iesi cu fetele, este posibil ca barbatii interesati sa se simta intimidati si sa nu aiba curajul sa te abordeze. Dupa ce ai iesit singura de cateva ori in locul preferat de tine, vei deveni un "obisnuit al casei", personalul localului se va obisnui cu tine si vei avea ocazia sa intalnesti acolo barbatul visurilor tale.

  •  Da-le celorlalti de inteles ca esti o persoana fara obligatie. Poti incepe cu urmatorul comentariu :"Imi place foarte mult sa gatesc, dar decat sa gatesc doar pentru mine, mai bine imi fac un sandvici" sau "Apartamentul meu e mic, dar e de ajuns pentru o singura persoana!"

  •  Invata sa fii o prezenta atractiva si agreabila. Pentru a-i face pe altii sa te placa, trebuie sa te placi tu in primul rand si sa ai incredere in propria ta persoana. Poti sa te relaxezi intr-o baie parfumata, sa-ti schimbi pieptanatura sau culoarea parului, sa faci gimnastica pentru a te mentine in forma sau sa alegi orice alta metoda pentru a te rasfata si a te simti bine in propria piele. Daca te simti minunat, intelegi ca esti unica si ai ajuns sa te increzi pe deplin in tine, vei deveni o prezenta irezistibila si nu vei accepta alaturi decat o persoana la fel de minunata ca si tine.

 

Cum sa gasesti partenerul ideal: Respecta-ti propriile placeri


  •  Largeste-ti orizontul si nu te limita la un anumit gen de barbat! A venit timpul sa renunti la "domnul perfect" si sa-l cauti pe cel placut si simpatic. Nu are rost sa te limitezi la un anume gen - omul de afaceri sau sportivul - accepta ideea ca nici tu nu esti perfecta, desi esti atragatoare si iti va fi mai usor sa privesti lucrurile cu realism si detasare.

  •  Renunta la gandurile negre, scapa de temeri si complexe. Negativismul iti aduce prejudicii atat in plan psihologic, cat si in relatiile cu oamenii; anxietatea va avea efecte neplacute asupra comportamentului tau fata de ceilalti si te va impiedica sa te apropii de persoana care-ti place. Invinge-ti teama de a fi respinsa, teama de a te implica intr-o relatie, teama de intimitate si vei fi gata sa te bucuri de fercirea unei vieti sociale implinite.

  •  Nu-ti fie teama de un refuz si foloseste-ti imaginatia. Daca ai fost vreodata refuzata, nu trebuie sa faci din aceasta o chestiune personala, deseori un refuz n-are nici o legatura cu tine. Gandeste-te la lucrurile frumoase pe care le spun prietenii despre tine, aminteste-ti complimentele pe care ti le facea fostul tau prieten si incearca sa-ti imaginezi viata pe care doresti s-o duci. Poti face acest exercitiu in fiecare zi.


Asaza-te relaxata pe fotoliu, respira adanc si inmagineaza-ti ce ar insemna pentru tine viata ideala, alaturi de persoana iubita!

Recapata-ti increderea si atitudinea pozitiva si ceea ce-ti imaginezi va deveni realitate!

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simina pe 18 Ian 2015, 23:51
    caut ceva serios caut o persoana de sex masulin cae sa imi fie si la bine si la greu

    in viata totul este dupa voia Lui ,dar in ultima vreme ,lucrurle stau inres,am parte de singuratate ,deoarece sunt o fata ,care are suflet mare,dar a sufert mult,mai degraba as-i prefera un baiat la teologie

    0
    0

  • Alexandru pe 20 Nov 2012, 22:09
    Oamenii rautaciosi.

    @ eraser : Cu oamenii ca tine ne descurajam noi astia cu mai putine clase. Esti unul din cei cu banii multi ce are totul la nas si cu multe facultati. Te inteleg foarte bine, dar nu ai ceva tu. SI sti foarte bine cea ce spun. Eu sunt unul din cei care nu au prea multe clase, dar suntem tinerii, viitorul ne poate rezerva o anume carte a dorintelor. Ti-as sugera sa citesti din nou acest articol. Sanatate !

    0
    0

  • marsbars pe 24 Apr 2012, 23:34
    caut iubita

    buna sunt marius am 22 ani si sunt din iepuresti

    3
    0

  • eraser pe 23 Oct 2011, 02:14
    hi

    Gabriela cate patru clase ai? :))

    3
    1

  • simona pe 9 Oct 2010, 10:35
    :D

    ok ai dreptate in ce spui dar eu acum sunt intr-o mare dilema sa zic asa...ce subiecte sa mai vorbesc cu tipul respectiv..cateodata adopt alt stil azi merge bn maine sunt cu chef de nimic si gresesc si se simte prost...cum pot face ca totul sa decurga bn...ce subiecte sa dezbat avem 20 de ani amn2...deci...?va rog ajutati-ma

    2
    1

  • paulla pe 25 Ian 2010, 16:50
    :D

    ineadlu e peste tot daca sti sal cauti;) si daca il gasesti e si mai bn tot ce trebuie sa faci e sa ai incredere in tine si in persoana iubita;)

    2
    1

  • gabriela pe 11 Dec 2009, 20:28
    toata lumea are voie la ideal

    alti zic ca uni nau ideal in viata dar de unde stiu ei

    4
    1

  • alina26 pe 22 Mai 2008, 09:44
    acest IDEAL pentru fiecare inseamna altceva

    fiecare ne dorim sa VEDEM un "ideal" in ce priveste partenerul de langa noi. dar acest ideal pentru unii exista, iar pentru altii nu sau intr o masura mai mica decat ne am dori. in termenii generali, ideal ar inseamna : sa fie inteligent, sa fie romantic, chiar sa ne scrie poezii, sa fie cu o stare materiala buna,sa ne alinte, sa fie langa noi cand avem nevoie, sa ne repecte, sa fie cel mai bun prieten si amant, tatal copiilor si a.m.d. dar de multe ori nu intalnim acea persoana sau nu exista intr atat incat sa ne simtim cu adevarat implinite. ba este numai inteligent cu stare buna, dar ii lipseste romantismul si sinceritatea, sau este foarte romantic si chipes, dar nu atat de inteligent pe cat ne am dori. cel mai important este sa ne cladim relatia cu ce "avem" ,sa o facem frumoasa si mai ales sa creasca,si din experienta personala va spun ca ce avea unul,celuilalt ii lipsea, dar compensa cu alte calitati, si tot asa. am inteles ,eu cel putin, ca eu nu voi gasi acel barbat si nici nu cred ca exista, pentru ca ideal ar insemna si perfect. dar perfect nu exista. am cunoscut o doamna distinsa, bogata, care nu dorea decat sa fie iubita. atat.si spunea. barbatul ideal pentru mine ar trebui numai sa ma iubeasca. deci nu cerea mai mult. decat iubire. si atunci am inteles, ca pt fiecare femeie acest "barbat ideal" semnifica altceva!!!!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod