12 sfaturi de la experţi ca să-ţi găseşti sufletul pereche în 2012

Termenul de suflet pereche este foarte controversat. Unii specialişti îl văd ca pe o compatibilitate absolută între parteneri, iar alţi specialişti cred că ar fi vorba de o dragoste la prima vedere, care ne consumă fizic, mental şi spiritual.
Termenul de suflet pereche este foarte controversat. Unii specialişti îl văd ca pe o compatibilitate absolută între parteneri, iar alţi specialişti cred că ar fi vorba de o dragoste la prima vedere, care ne consumă fizic, mental şi spiritual. Având în vedere cât de larg este sensul termenului de "suflet pereche" e important să afli, din cât mai multe surse, cum îl poţi găsi.

Un ofiţer al stării civile, care legalizează iubirea, un antropolog, care caută originile ei şi un expert în dating, care o face posibilă pe căi moderne te ajută să-ţi găseşti sufletul pereche la început de an! Află cum:


Laurie Sue Brockway, ofiţer al stării civile, în 12 ani, a oficiat sute de căsătorii şi a consiliat mirii în cadrul programului "Bridal Survival Club". De asemenea, este autoarea a 14 cărţi despre dinamica relaţiilor de cuplu. Ea îţi propune câţiva paşi vitali în găsirea sufletului pereche:

  • Creează un portret al sufletului pereche: Brockway te invită să faci o listă cu trăsăturile pe care îţi imaginezi că le are sufletul tău pereche. Nu te feri să ţinteşti către perfecţiune. Acum trage linie şi vezi ce calităţi sunt importante pentru tine şi fii convinsă că poţi întâlni un bărbat care să întrunească aceste calităţi.
  • Descoperă-ţi defectele care te împiedică să găseşti iubirea: Fii curajoasă şi analizează ce greşeli faci: eşti prea izolată, prea pretentioasă, prea sarcastică? Ca să măreşti şansele de a găsi iubirea, e important să elimini energiile negative din viaţa ta!
  • Scapă de amintirile fostelor iubiri: Fie că stai şi plângi până îţi revii sau faci curăţenie totală şi arunci lucrurile foştilor iubiţi, doar aşa poţi face loc unei noi iubiri în viaţa ta, este de părere Laurie Sue Brockway.
  • Identifică iubirea adevărată: Nu-ţi pierde vremea cu bărbaţi care nu trezesc în sinea ta niciun sentiment, doar pentru că te-a flatat invitaţia lor în oraş.
    Încearcă să-ţi fixezi radarul amoros doar pe acele conexiuni speciale. Intuiţia îţi va spune când ţi-ai întâlnit sufletul pereche. Nu trebuie decât să o asculţi.

Helen Fisher, doctor antropolog şi autor al cărţii "Why Him? Why Her?"
a ajuns, după îndelungi studii de neurologie şi genetică, la concluzia că femeile se înscriu într-una din cele patru tipuri de personalităţi: Exploratorul, Constructorul, Directorul şi Negociatorul. Când vine vorba de găsirea acelei iubiri perfecte, trebuie să vezi în ce tip de personalitate te înscrii, precum şi ce ai de făcut, mai departe, ca să-ţi găseşti perechea. Totul depinde numai de tine!

  • Exploratorul: curios, creativ, energic, spontan. Eşti atât de impulsivă încât te implici fulgerător într-o relaţie, fără să analizezi puţin lucrurile. Găsirea sufletului pereche înseamnă o analiză a propriilor nevoi, precum şi o analiză profundă a bărbatului pe care l-ai întâlnit.
  • Constructorul: calm, sociabil, intuitiv, familist. Ce sens are să faci planuri de viitor de la prima întâlnire? În dragoste trebuie să şi rişti, aşa că nu transforma o întâlnire într-un interogatoriu despre căsnicie şi copii. Oferă-i libertate celui de lângă tine, nu-l sufoca.
    Mai apoi, învaţă să te pui în valoare, să te lauzi puţin, căci în general eşti foarte modestă.
  • Directorul: raţional, direct, concentrat, încăpăţânat. Când cunoşti un bărbat, când ieşi la o întâlnire cu el încearcă să îţi exprimi liber gândurile şi sentimentele. Altfel, partenerul tău te va percepe ca fiind secretoasă, rece sau neinteresată de el... şi nu ai vrea asta! Renunţă la reguli şi orgoliu şi vei vedea că viaţa ta amoroasă capătă culoare.
  • Negociatorul: comunicativ, empatic, expresiv, spiritual. Eşti mereu atentă la cei din jur şi la ce cred ei despre tine. E important pentru tine să nu-i dezamăgeşti pe cei pe care îi placi. De aceea întâlnirile cu o persoană de sex opus ţi se pot părea uşor stresante. Ca să ai succes în dragoste nu trebuie să te mulezi pe dorinţele celuilalt! Fii tu însăţi, dacă vrei o relaţie autentică! Nu vorbi numai despre tine, păstrează un aer de mister...

Joe Amoia, expert în dating şi fondator al site-ului SmarterDatingForWomen.com încearcă să le ajute pe reprezentantele sexului frumos să depăşească orice temere, orice eşec şi să-şi deschisă inima pentru a iubi din nou. Iată cum atragi iubirea în viaţa ta, potrivit lui Joe:

  • Trecutul nu te defineşte.
    Acţionează cu optimism!
    Nu are sens să rememorezi câţi bărbaţi ţi-au frânt inima, câte dezamăgiri ai suferit, pentru că pesimismul ţine la distanţă noile posibile iubiri. Încearcă să deschizi ochii şi să-i observi pe acei bărbaţi interesanţi din jurul tău. Aici începe totul.
  • Nu te mulţumi cu primul venit. Cea mai mare greşeală este aceea de a te cupla cu primul bărbat cu care ieşi în oraş. Joe e de părere că acesta este motivul pentru care atâtea femei pierd ani din viaţă implicate în relaţii care nu aveau sorţi de izbândă de la bun început. Dacă vrei o relaţie serioasă, gândeşte-te de ce lucruri ai neapărată nevoie şi găseşte un bărbat care să se ridice la înălţimea standardelor tale.
  • Nu te arunca într-o relaţie. Ieşi la câteva întâlniri înainte. Expertul în dating te sfătuieşte să ieşi de mai multe ori în oraş cu un bărbat, până să deveniţi un cuplu. Chiar dacă vă sărutaţi din prima seară, nu lăsa lucrurile să evolueze prea rapid. Creează oportunităţi de a-l cunoaşte pe cel care ţi-a atras atenţia. Ieşi cu el de mai multe ori şi abia după ce îţi faci o idee despre ce fel de om e, poţi lua o decizie bună.
    În acest fel eviţi despărţirile cauzate de nepotrivirea de caracter, după câteva luni de relaţie...
  • Ieşi în oraş. Distrează-te! Un ultim sfat din partea lui Joe Amoia este să ieşi în lume, să nu te izolezi. Ţine minte, nu poţi să câştigi la loterie, dacă nu cumperi un bilet.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monika pe 1 Mar 2013, 23:31
    Eu sper sa gasesc

    Buna Seara pot zice si eu am citit cu atentie totul eu cred ca este simplu a zice ca este perfect adevarta si sint foarte bune sfaturile eu zic si multumesc din suflet dar eu sint de parere ca din pacte este foarte gereu sa iti gasesti sufletul pereche se pote da sa gasesti sau sepate sa suferi o viata intreaga du pa SUFLETUL TAU PERECHE ASTA EU SINT SIGURA SI CRED ,da eu cred ca SUFLETUL PERECHTE trebue sa fie exact ce tu iti doresti si foarte inportant Cracterul sa fie la fel nustiu pote gresesc dar asta este parerea mea deci din nou eu multumesc si doresc ca cine isi cauta Sufletul pereche sa il gaseasac la fel si eu clar .Sa aveti o seara frumoasa salutari din Germana -----monika---

    1
    0

  • cineva pe 9 Ian 2012, 02:59
    fain

    http://www.jurnalul.ro/editorial/iubesti-pur-si-simplu-600740.htm scuze ca pun acest link aici, daca e problema va rog sa il stergeti, dar are legatura cu articolul de fata,sfaturi bune insa daca veti citit ce am postat veti privi altfel ideea

    3
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod