Trăsături comune ale oamenilor inteligenți

Fiecare tipologie are câteva trăsături în comun, însă știi care sunt lucrurile comune ale oamenilor inteligenți? Mai jos, am enumerat câteva dintre acestea.
Vezi dacă te identifici și tu cu ele!

Ce trăsături comune ale oamenilor inteligenți există?

1. Sunt adaptabili


Oamenii inteligenți sunt flexibili și capabili să reușească în diferite medii. Oamenii inteligenți se adaptează, indiferent de complicațiile sau restricțiile care le sunt impuse. Cercetările psihologice recente susțin această idee. Inteligența depinde de abilitatea de a-ți schimba propriile comportamente pentru a face față mai eficient modului înconjurător sau pentru a face schimbări în mediul în care te afli.

2. Sunt conștienți de lucrurile pe care nu le știu


Oamenilor inteligenți nu le este frică să recunoască atunci când nu sunt familiarizați cu un anumit concept. Pentru că sunt de părere că, dacă nu cunosc unele lucruri, le pot învăța.
Cu cât ești mai puțin inteligent, cu atât mai mult îți supraestimezi abilitățile cognitive. 

3. Au o curiozitate insațiabilă


Einstein spunea că nu are talente speciale, e doar foarte curios. Oamenii inteligenți se lasă fascinați de lucrurile pe care alții le consideră obișnuite. O cercetare publicată în 2016 sugerează că există o legătură între inteligența copiilor și deschiderea către noi experiențe, legătură care cuprinde curiozitatea intelectuală la maturitate. Oamenii inteligenți sunt adesea dispuși să ia în considerare perspectivele altor persoane.

4. Sunt deschiși la minte


Oamenii inteligenți nu sunt reticenți la noi idei sau oportunități. Aceștia sunt dispuși să accepte și să ia în considerare și alte opinii de valoare și, în plus, sunt deschiși când vine vorba de soluții alternative.
Psihologii spun că oamenii deschiși la minte, care caută puncte de vedere alternative și cântăresc dovezile în mod echitabil, tind să obțină un punctaj mai mare la testele de inteligență. În același timp, oamenii inteligenți au o aversiune puternică față de acceptarea lucrurilor care nu au o valoare ridicată și refuză să le creadă până când nu primesc dovezi.

5. Le place propria companie


Oamenii inteligenți tind să fie foarte individualiști. În mod interesant, cercetările recente sugerează că oamenii mai inteligenți obțin mai puțină satisfacție decât ceilalți oameni atunci când vine vorba de socializarea cu prietenii.

6. Au un control de sine puternic


Oamenii inteligenți sunt capabili să depășească impulsivitatea prin planificare, clarificarea obiectivelor, explorarea strategiilor alternative și luarea în considerare a consecințelor înainte de a începe ceva. Oamenii de știință au descoperit o legătură între auto-control și inteligență.
Cercetătorii din spatele studiilor spun că o zonă a creierului, cortexul prefrontal anterior, ar putea juca un rol important în rezolvarea problemelor dificile și menținerea auto-controlului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod