Psihoterapie prin Tao

Foarte multe probleme psihice si emotionale se afla adanc ingropate in interiorul nostru. Aceste emotii ale trecutului se afla depozitate in organele noastre interne. Acestea au propria lor frecventa energetica, propriul puls.

Atunci cand ele sunt sanatoase, transmit creierului frecventa lor energetica. In creier se intalnesc toate tipurile de energii trimise de organe. El functioneaza cu aceste energii.

In momentul in care unul din organe este bolnav, afectat de o anume emotie, frecventa lui energetica scade. Energia trimisa de acest organ creierului este atipica, iar el va functiona cu aceasta energie. In acest fel intelegem cum emotiile trecutului, stationate in organe, ne afecteaza prezentul.
Acumularea de emotii negative in exces in organele noastre poate duce nu numai la imbolnavirea acestora, ci si la depresii sau atacuri de panica. Prin tehnicile de psihoterapie moderne se cauta aducerea acestor evenimente ale trecutului in prezent, pentru a se elibera organismul de energia negativa acumulata in exces intr-un anumit organ. Acest lucru nu se face usor si atat terapeutul, cat si pacientul trebuie sa faca fata unui soc emotional.

Putem spune ca se cauta rezolvarea traumei din trecut prin retrairea si acceptarea ei. In practica taoista, rezolvarea acestor probleme se face la nivelul inconstientului. Prin practica meditativa creierul incepe sa emita undele alfa, undele de lucru ale inconstientului.
Odata ajunsi in aceasta stare, noi putem controla procesul de vindecare al organelor noastre interne transformand emotiile negative ale trecutului in emotiile pozitive de care avem nevoie. Avantajul practicii meditative este ca transformarea emotiilor negative in emotii pozitive se face la nivel inconstient, nemaifiind obligatorie retrairea traumatizanta a evenimentelor din trecut, care ne-au marcat. In timpul practicilor meditative coboram constient in inconstient si dam comenzile de autovindecare folosindu-ne de frecventa energetica a organelor. In starea de meditatie, focalizarea pe un anumit organ si cresterea frecventei energetice duce la relexarea lui si la transformarea emotiilor negative in emotii pozitive, datorita schimbarii frecventei.
Practica taoista incepe si sfarseste cu tehnica "Surasului interior" tocmai datorita beneficiilor pe care starea de suras le aduce intregului corp. Putem spune ca starea de suras vindeca, in timp ce starea de agitatie imbolnaveste.

Starea de suras creste frecventa energetica a organelor, facandu-le sa se relaxeze, starea de agitatie le coboara frecventa energetica, facandu-le sa se contacte. In primele saptamani de practica, datorita tehnicii, ne putem simti ciudat, putem simti dureri in anumite organe sau stari inconfortabile. Abia dupa aceasta perioada incep sa se vada primele efecte pozitive. La inceput, noi producem un adevarat haos in interiorul nostru prin schimbarea proceselor interne, dar acest haos va fi ordonat prin rabdare si perseverenta in directia dorita de noi.
Practica energetica interna reprezinta, de fapt, toaleta corpului nostru energetic. Asa cum noi avem grija de corpul fizic, spalandu-ne in fiecare zi de cate ori este nevoie, la fel trebuie sa avem grija si de corpul energetic, pastrandu-i frecventa energetica optima. Pastrarea frecventei energetice optime a intregului organism duce la intarirea aurei, adica a campului energetic protector din jurul nostru. Acest lucru se realizeaza prin cresterea sistemului imunitar, datorita energiei radiate de organele noastre interne.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 29 Mar 2008, 17:48
    intrebare

    de ce la aproape 40 de ani ma simt ca si un copil? sensibil, cu mare nevoie de dragoste sufleteasca mentionez ca in copilarie nu am suferit traume psihice

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod