spiritualitate

O femeie cu tumoare pe creier auzea voci divine

Există o explicație științifică pentru istoricul unei femei care a experimentat o spiritualitate intensă. Cu toate acestea, abia în momentul în care pacienta în vârstă de 48 de ani a fost internată în spital cu răni cauzate de înjunghiere chiar de către aceasta, medicii au descoperit o tumoare pe creier care creștea încet. Însă care este corelația între vocile divine pe care le auzea pacienta și tumoare?
O tumoare pe creier a dus la sinuciderea unei femei

Pacienta a ajuns la Spitalul Universitar de Psihologie din Berna, Elveția, cu mai mult plăgi cauzate de înjunghiere, cu o adâncime de 7 centimetri. Potrivit dosarului medical, aceasta le-a spus medicilor că s-a tăiat ca sacrificiu religios și că a fost încurajată să facă acest lucru de către două voci divine care îi vorbeau în mod regulat.

Deși femeia a avut întotdeauna o afinitate mai mare decât media pentru spiritualitate, aceasta a experimentat și crize de devotament religios profund, într-un ciclu de 9-10 ani, sugerând că progresia tumorii a afectat în mod activ amploarea credinței sale.
În timpul acestor episoade, femeia se alătura Martorilor lui Iehova, iar după 1-2 ani renunța, deoarece simțea o scădere semnificativă a credinței.

În ceea ce privește vocile divine, pacienta a spus că nu le-a auzit până în 2012, cu trei ani înainte de a fi admisă la spitalul universitar. Aceste halucinații auditive apăreau frecvent, uneori mai mult de o dată pe minut, și luau forma unei comenzi sau a unui dialog între femeie și cele două voci. Conversațiile și cererile aveau natură religioasă, însă pacienta a declarat că erau și plăcute.
Uneori, durau până la câteva ore.

Ulterior, RMN-urile efectuate au evidențiat o tomoare pe creier, care afectează zonele creierului asociate cu procesarea auditivă, balansul emoțional și, cel mai adesea, experiențele spirituale. Cu toate acestea, din cauza lipsei actuale de creștere a tumorii, echipa de specialiști nu a efectuat intervenții chirurgicale. În schimb, medicii i-au prescris medicamente antipsihotice, care păreau să diminueze simptomele. Imediat ce doza medicamentoasă a fost redusă, simptomele au revenit și pacienta a manifestat o apropiere de Dumnezeu.
Ea și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la schimbarea atitudinii sale față de religie.

Aceasta nu este prima dată când o tumoare pe creier a fost legată de credința religioasă. La începutul acestui an, o femeie de 60 de ani din Spania a fost diagnosticată cu cancer după ce spunea că a început să vorbească cu Fecioara Maria.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod