Mihaela Runceanu: analiza astrologică a morţii ei violente

Într-o dimineaţă mohorâtă de noiembrie 1989, s-a zvonit în oraşul în care locuiam că o mare cântăreaţă a vremii, Mihaela Runceanu, a fost omorâtă în garsoniera ei din Bucureşti.
Într-o dimineaţă mohorâtă de noiembrie 1989, s-a zvonit în oraşul în care locuiam că o mare cântăreaţă a vremii, Mihaela Runceanu, a fost omorâtă în garsoniera ei din Bucureşti.

La înmormântarea vedetei, a fost o mare de lume cum în oraşul ei natal, Buzău, nu s-a mai văzut: era frumoasă, cu o voce minunată şi felul în care a murit a zguduit întreaga ţară. Pot să spun despre ea, căci am văzut-o la câteva spectacole, că avea ceva deosebit, puterea de a transmite emoţia; pe scenă intra ca în transă, uita de tot şi de toate, nu mai conta decât să reuşească să transmită ceea ce dorea, iar emoţia era imensă. O persoană care o ştia cum reacţiona în spatele scenei spune că "nu rareori, după ce îşi termina recitalul, plângea ascunsă de ochii tuturor, căci avea o faţă nevazută de public”. "Cred că astăzi, dacă ar mai fi existat – spune acea persoană - nu ar mai fi cântat; nu ar fi reuşit să facă faţă; era prea sentimentală, căci ea trăia momentul, iubea cu pasiune, ura cu pasiune: acum râdea, peste cinci minute plângea.”

O profesoară iubită


Mihaela Runceanu s-a născut la Buzău, pe 4 mai 1955, între orele 5:45 -6:15(conform spuselor mamei ei). Am rectificat ora de naştere, utilizând evenimente importante din viaţa artistei şi a rezultat ora 6:02. Atât Soarele, cât şi Mercur, care este guvernatorul Ascendentului din Gemeni, se afla în semnul Taurului care oferă o înfăţişare frumoasă şi o voce plăcută, melodioasă. Soarele arată ce vrem să dezvoltăm în interiorul şi exteriorul nostru, direcţia spre care ne îndreptăm, resursele şi potenţialele moştenite şi cum ne comportăm în momentul în care ne impunem. În horoscopul femeii, poziţia Soarelui mai indică şi raporturile puternice pe care le are cu partenerul de viaţă(potenţial sau concret), bazat pe ideea deplasării imaginii paterne.  În momentul în care el se află în casa intimităţii, a subconştientului şi anume în casa a XII-a, avem semnul sufletului singur.
Mihaela era o asemenea persoană şi îşi îndrepta gândurile şi energiile spre interior, ceea ce conducea către o viaţă psihică bogată. Ea se simţea împlinită servindu-i pe alţii şi asta a făcut să fie o profesoară extrem de îndrăgită şi respectată. Când însă acest Soare este afectat şi de aspecte negative, lucrurile încep să se arate a fi din cele mai nefavorabile pentru posesorul hărţii.

Sentimentul iubirii neîmplinite


Mihaela a absolvit Conservatorul, Facultatea de Pedagogie, Muzicologie şi Compoziţie şi a lucrat doi ani în învăţământ, ca profesoară de vioară la Brăila şi la Buzău. Şansa de a ajunge in Capitală s-a ivit când fosta sa profesoară de la Şcoala Populară de Arte se pensionează şi îi oferă postul său. O ofertă de nerefuzat, care a împins-o la o căsătorie de convenienţă, ca în filmul „Buletin de Bucureşti”. A găsit pe cineva, un bărbat care a cerut cât a socotit de cuvinţă, s-au văzut la Starea Civilă, ea şi-a luat buletinul şi apoi au divorţat. O asemenea experienţă, chiar pasageră, în mod sigur nu a lăsat urme plăcute în sufletul sensibil al Mihaelei. Afectarea Soarelui, care reprezintă şi soţul nu denotă o relaţie bună cu bărbaţii, în general, şi când şi Junona - asteroidul căsătoriei - este retrograd şi cu aspecte negative, parteneriatele sunt dificile sau …lipsesc. Plasarea Junonei în Scorpion arată că Mihaela avea nevoie de un puternic sentiment de intimitate, de o conexiune de suflet cu un partener. Sexul putea juca un rol important, dar nici latura financiară nu era ignorată: de fapt, ar fi putut exista o împletire, o stimulare a uneia de către cealaltă. Junona retrogradă aducea în relaţiile sale frecvente complexe de inferioritate, lipsa de încredere, posesivitate, teama de abandon.
Apar teste legate de parteneriate în care sexul domină sau este punctul vulnerabil; apar relaţii în care nu se pune problema unor angajamente de tipul căsătoriei(pe de altă parte, dorită cu ardoare), ci doar relaţii fizice, fără implicare afectivă. Toate acestea conduc către o dezorientare relaţională, spre sentimentul iubirii neîmplinite.

Pericol pentru gât


Un alt aspect nefavorbil al astrogramei şi care arată lipsa de autoapreciere, modestia exagerată şi cu impact negativ asupra vieţii afective, este opoziţia Lună-Venus, situată chiar pe axa Iubirii. Aceasta aduce un blocaj în relaţiile cu ceilalţi, nelinişte, disconfort când persoana se afla în societate şi într-adevăr Mihaela se simţea mai bine în intimitatea garsonierei sale, practic viaţa ei socială consumându-se aproape integral pe scenă. Luna (sufletul, afectivitatea, instinctele) în Balanţă, dar afectată de cealaltă planeta feminină, Venus, explică şi instabilitatea afectivă, în ciuda faptului că ea îşi dorea din inimă echilibrul şi o viaţă calmă. Timiditatea ei era accentuată şi de o boală de piele care îi afectase chipul şi pieptul, se pare o acnee extrem de rebelă şi rezistentă la tratamentele existente atunci. Boala este bine reliefata prin poziţionarea lui Neptun care este retrograd (boală karmică) în Balanţă (semn care guvernează pielea) şi situat chiar în casa Sănătăţii.

Mercur, planeta comunicării, se afla în Taur, care indica o fire calmă, amabilă, dar fiind într-o zonă dificilă, karmică, în casa Izolării, arată faptul că Mihaela nu era dispusă să împărtăşească cu adevărat multe din ceea ce gândea. Mercur este şi planeta care îi guvernează Ascendentul, care desemneaza corpul fizic şi este într-o conjuncţie extrem de strânsă cu una din cele mai nefericite stele şi anume cu Algol(Steaua Diavolului), care semnifică pericol pentru gât, violenţă, crimă, strangulare, exact modul prin care Mihaela şi-a pierdut viaţa.
Aspectul dificil cu Pluton, situat în casa IV(căminul, casa, locuinţa) arată şi el moartea violentă, brutală, acasă, în propria locuinţă. Mercur situat în casa psihicului, a subconştientului dă şi capacităţi telepatice, ori Mihaela se pare că îşi presimţea sfârşitul, dar aşa cum se întâmpla, în momentul decisiv nu s-a putut folosi de aceste abilităţi.

Ultimul spectacol


Saturn, în opoziţie cu Soarele situat în semnul Taurului arată şi el felul în care ea a murit. Taurul guvernează gâtul, laringele, corzile vocale şi moartea ei a fost prin strangulare. Mihaela a făcut o baie, apoi s-a băgat în pat să se culce. Criminalul care era în vizită urma să plece când se termina filmul la video. Când i-a încolţit ideea crimei, s-a dus lângă pat, s-a aşezat peste Mihaela şi a sugrumat-o cu mâinile. Ea s-a luptat până a leşinat. Criminalul începe să care lucrurile la maşină. Găseşte şi două canistre pe balcon, pline cu benzină. Pe una o duce în maşina lui, dar când s-a întors după a doua, a observat că Mihaela mişca. Atunci a luat firul de la telefon şi a sugrumat-o, a stropit-o cu benzină, la fel a făcut şi prin casă, cu gândul că va arde tot şi i se vor şterge urmele. Mihaela era însă moartă. Lăcomia lui, faptul că nu a turnat toată benzina, a făcut ca incendiul să fie de mică amploare, să fie depistat de vecini şi astfel, urmele omorului nu au fost complet şterse. Cu două zile înainte, Mihaela îngenunchease în faţa publicului. A fost ultimul său spectacol, la Sala Radio. Mulţimea a copleşit-o pe interpretă cu valuri de aplauze. În loc să se bucure de aprecierea publicului, Mihaela s-a întristat şi a căzut pe gânduri, căci se pare că îşi presimţea destinul. Deja, de câteva luni, îşi speria prietenii şi familia cu "previziunile ei": "Eu am să mor la 35 de ani.
Dar nu vreau sa mor în chinuri". Nu a ajuns la 35 de ani. Fatidica noapte de 31 octombrie spre 1 noiembrie 1989 i-a curmat viaţa la doar 34 de ani şi jumătate.

La momentul morţii, Luna în tranzit se afla peste Lilith (bărbatul cel rău într-o temă feminină) din casa VII (a duşmanilor făţişi, dar şi a partenerilor) într-un orb aproape perfect şi în careu cu Anubis*(asteroidul Morţii) situat în Peşti şi în casa a XI-a, a Prietenilor(ucigaşul era o cunoştinţă, un prieten). Marte(agresiune) în tranzit se afla într-o conjuncţie cu Neptun retrograd(guvernatorul casei Prietenilor şi semnificând minciună, falsitate, înşelătorie) – în casa VI – a servitorilor(el îi aducea casete, o servea cu ceva). De asemenea, Pluton în tranzit era în Scorpion(moarte, abuz) într-o inconjuncţie cu Martele ce se afla, în natal, în casa I(a corpului fizic, guvernând capul şi faţa). Jupiter(guvernatorul casei morţii) era în careu cu Luna şi cu Venus, la care făcea aspect dificil şi Neptun care se afla în casa a VIII-a. Mercur progresat era retrograd(de la 31 de ani) şi ajunsese conjunct cu Nodul ei Sud(karma cu care se vine in aceasta viaţă).
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valy pe 29 Iul 2011, 16:32
    ptr orhi

    de ce esti singura sufleteste cind sint atitea persoane cu suflet mare pe lume eu sint o mama de baiat are36de ani dar fiindca e timid nu are curaj sa abordeze vreo fata la modul ferm tu ce parere ai

    3
    0

  • popescu valentin pe 7 Feb 2011, 13:13
    MIHAELA RUNCEANU O MARE CANTAREATA DE MUZICA USORA ROMANEASCA

    Mihaela Runceanu a fost si va ramane in inimile noastre o mare CATAREATA .Cand auzim melodiile ei de neuitat[fericirea are chipul tau;pentru voi muguri noi;a doua zi;de-ar fi sa vii etc] ne lasa cu gura cascata. DUMEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE

    6
    0

  • Ewa pe 3 Nov 2010, 14:19
    MIhaela

    Mihaela era splendida, cea mai buna cantareata a vremii. In plus era si foarte frumoasa, ma contraziceam cu multa lume, eu sustinand ca e mai frumoasa decat Angela Similea. Cu ochii mei de copil, eram fascinata de ea. Din pacate a avut lupus, o boala care a condamnat-o la singuratate si poate de aceea, la moarte.

    7
    0

  • orhi pe 1 Nov 2010, 15:46
    Dumnezeu s-o ierte pe Mihaela!

    Si eu am trait multe experiente neplacute , unele asemanatoare cu cele care i-au cauzat moartea, eu am supravietuit.Si eu am fost si mai sunt foarte singura sufleteste.Poate intr-o zi voi invata sa ma fac iubita. Azi e 1 noiembrie. Peste 3 zile e ziua mea si implinesc 35 ani. Dumnezeu ma va ajuta sa fiu bine si sa-mi sarbatoresc ziua cum se cuvine.

    7
    0

  • orhi pe 1 Nov 2010, 15:40
    Dumnezeu s-o ierte pe Mihaela!

    Nu cant vocal decat atunci cand sunt singura in casa, dar imi place pianul si am inceput de curand sa-l studiez. O diferenta mare intre hartile noastre ar fi ca eu nu am nicio planeta conjuncta cu steaua Algol ( ceea ce e f bine pt mine). In rest... ea avea Soare in casa XII, eu am C. XII in Leu si Soare in Scorpion; ea avea Saturn opus Soare, eu am Saturn in cuadratura cu Soarele. De asemeni - am Lilith in casa VII

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod