Lecții de viață de la un om care a văzut 12000 de morți

Kashi Labh Mukti Bhawan din Varanasi este una dintre cele trei pensiuni din oraș, unde oamenii vin pentru a muri. Celelalte două se numesc Mumukshu Bhawan și Ganga Labh Bhawan.
Bhairav Nath Shukla este managerul Mukti Bhawan de 44 de ani. Acesta i-a văzut pe bogați și pe săraci în casa sa de oaspeți în ultimele zile ale acestora, în timp ce așteptau moartea și sperau să găsească pacea. Iată câteva lecții de viață de la un om care a văzut 12000 de decese!

Omul care a fost martorul a 12000 de morți ne oferă câteva lecții de viață


1. Simplitatea este adevărul vieții


Oamenii nu mai mănâncă preparate sofisticate atunci când știu că urmează să moară. Ceea ce înțeleg mulți oameni în ultimele zile de viață este că ar fi trebuit să ducă o viață simplă. Acesta este lucrul pe care îl regretă cel mai mult. O viață simplă poate fi dusă prin cât mai puține cheltuieli. Cheltuim mai mult pentru a obține mai mult și, astfel, este creată și o nevoie suplimentară.
Atunci când te mulțumești cu mai puțin, descoperi de fapt secretul vieții.

2. Filtrează trăsăturile rele ale oamenilor


Fiecare persoană are trăsături bune și rele. În loc să respingem cu desăvârșire oamenii răi, trebuie să le căutăm trăsăturile bune. Atunci când te concentrezi doar pe trăsăturile negative ale oamenilor, ajungi să fii supărat pe aceștia. Dacă te concentrezi pe lucrurile bune, petreci acel timp încercând să-i cunoști mai bine și poate chiar să-i iubești.

3. Fii dispus să ceri ajutorul altora


Dacă știi să faci totul singur, te simți puternic, dar îți este limitată abilitatea de a absorbi ceea ce au învățat alții. Trebuie să îi ajutăm pe ceilalți, dar mai important decât atât trebuie să avem curajul să cerem ajutor atunci când avem nevoie.
Fiecare persoană din lume știe mai multe decât tine într-un fel. Iar cunoștințele celorlalți oameni te pot ajuta doar dacă ești deschis către învățare și acceptare. 

4. Descoperă frumusețea în lucrurile simple


Unii oameni se opresc și admiră o notă sau sunetul instrumentelor ca și cum nu l-ar fi auzit vreodată. Se opresc pentru a aprecia muzica și pentru a descoperi frumusețea din ea. Dar acest lucru nu este adevărat pentru toată lumea. De multe ori, oamenii sunt prea critici sau prea mândri și le este greu să descopere frumusețea și bucuria din lucrurile simple, deoarece mintea lor este preocupată de lucruri aparent mai importante. 

5. Acceptarea înseamnă eliberare


Cei mai mulți oameni nu pot accepta situațiile prin care trec. Această negare constantă duce la apariția emoțiilor extrem de periculoase.
Doar atunci când îți accepți situația poți deveni liber să decizi ce să faci. Fără acceptare, ești mereu într-o stare de limbo. Când nu renunți la o problemă, ai puterea de a găsi o soluție. Indiferența, evitarea și negarea unui anumit adevăr provoacă anxietate, dezvoltând o teamă de acel lucru. În schimb, atunci când accepți situația, ai libertatea de a gândi ce vrei să faci. Acceptarea te eliberează și te face o persoană mai puternică. 

6. Obiceiurile devin valori


Este important să cultivi obiceiurile bune, dacă vrei să ai valori bune. Iar construirea acestor obiceiuri bune are loc de-a lungul timpului, cu multă practică. Este ca și cum ai construi un mușchi, trebuie să lucrezi în fiecare zi. Până când nu lucrezi în mod constant pentru a fi o persoană bună, sinceră, cinstită sau empatică, nu te poți aștepta să ai acea calitate.

7. Dacă îți găsești chemarea, fă ceva


Este minunat atunci când îți dai seama că ți-ai găsit chemarea. Dar doar dacă faci ceva în legătura cu acest lucru.
Mulți oameni își cunosc chemarea, dar nu fac nimic în acest sens. Dacă îți știi pasiunea, dar nu faci nimic în legătură cu aceasta, este mai rău decât să nu ai o pasiune. Atunci când ai o perspectivă asupra scopului tău, poți măsura timpul și eforturile necesare pentru a te dedica acestuia. Ia măsuri cu privire la ceea ce contează cu adevărat!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod