Grupele sanguine si relatia de cuplu

Te-ai gandit vreodata ca relatia ta de cuplu ar putea fi influentata de grupa sanguina a iubitului tau? Ei bine, combinatia intre grupele voastre sanguine poate reprezenta o prima orientare...

Te-ai gandit vreodata ca relatia ta de cuplu ar putea fi influentata de grupa sanguina a iubitului tau? Ei bine, combinatia intre grupele voastre sanguine poate reprezenta o prima orientare, in sensul de a gasi, si din acest punct de vedere, explicatii legate de modul in care decurge relatia voastra si felul in care va intelegeti.


Acest lucru era cunoscut, intr-o anumita masura, inca din antichitate. In China antica, exista obiceiul de a se lua putin sange de la viitorii soti, pentru a-l amesteca si a se observa reactia.

Daca amestecul obtinut se precipita, se concluziona ca exista o incompatibilitate intre "lichide", nu doar in primul sens al termenului, de substante lichide sau semilichide care se gasesc in corpul uman, dar si in al doilea sens al termenului, respectiv de compatibilitate de temperament si, in consecinta, de comportament. In conditiile acestea, casatoria nu mai avea loc.

 

Cum dicteaza grupele sanguine viata de cuplu


Mult mai tarziu s-au descoperit grupele sanguine, in numar de patru, iar vechea conceptie chineza s-a pierdut de-a lungul secolelor.

Se pare ca problema compatibilitatii sanguine a starnit interesul cercetatorilor, care s-au straduit sa identifice relatii stabile intre grupa sanguina si comportament.

Astfel, cei cu grupa sanguina A au fost denumiti Armonici, cei cu grupa O au fost numiti Melodici, cei cu grupa sanguina B, Ritmici, iar cei cu grupa AB, Complecsi.

Cei denumiti Armonici manifesta o cautare permanenta a armoniei cu anturajul lor si nu se dezvolta decat in aceasta conditie. Dintre persoanele apartinand celor patru grupe sanguine, sunt fiintele cele mai sensibile la mediul exterior, cele mai influentabile.

Cei denumiti Melodici sunt in mod natural in armonie cu mediul exterior, se adapteaza fara dificultate.

Ritmicii sunt mai sensbili la mediu, traiesc si se exprima urmand propriul ritm si sunt destul de indiferenti la schimbarile diverse ale mediului inconjurator.

Complecsii reunesc trasaturile contradictorii ale celorlalte trei temperamente, avand dificultati in gasirea unui echilibru satisfacator.

Bineinteles, cele trei functii temperamentale de baza, Armonicul, Melodicul si Ritmicul, exista simultan in fiecare persoana, dar in proportii diferite.

S-a constatat ca acordul sau dezacordul intre doua grupe sanguine poate influenta in mod remarcabil atractiile sau respingerile spontane.
In acest caz, cea care intra in joc este componenta genetica.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • melodicul pe 28 Nov 2010, 16:07
    raspuns

    grupa A cu grupa B se zice ca e cea mai proasta combinatie posibila deoarece Bul este opusul lui A si nu pot coabita impreuna.

    0
    0

  • mihaela pe 30 Iul 2010, 14:19
    compatibilitatea grupelor snguine

    eu am grupa sanguina A(II) si prietenu meu are grupa sanguina B(III). As vrea sa stiu daca aceste 2 grupe sunt compatibile. Va multumesc mul, daca imi raspundeti.

    5
    0

  • sal pe 25 Mar 2010, 19:09
    dadada

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa uuuuuuu

    1
    1

  • raluk pe 21 Mai 2009, 00:08
    B III

    B III. grupele sanguine sunt cele prezentate in articol. atat. doar daca nu s-or mai fi inventat altele. si grupa de sange B intra la ritmic... trebuie doar citit cu atentie...

    0
    0

  • cotuca pe 2 Apr 2009, 19:43
    ???

    grupa D3?? eu stiu ca e B3...

    0
    0

  • antonela pe 15 Mar 2009, 14:18
    D III

    De ce nu se SPUNE nimic de grupa D III?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod