Grupele sanguine si caracterul comportamentului (I)

Sunt sigura ca te intereseaza ce caracter comportamental ai, raportat la grupa ta sanguina. Descoperirea biologica a celor patru grupe sanguine umane este destul de recenta...
Sunt sigura ca te intereseaza ce caracter comportamental ai, raportat la grupa ta sanguina. Descoperirea biologica a celor patru grupe sanguine umane este destul de recenta, de la inceputul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, pana atunci, a existat o dubla intuitie, pe de o parte a existentei grupelor sanguine proprii fiecarui individ, iar pe de alta parte a unei corelatii intre caracteristicile biologice si temperament, prin urmare, comportamentul caracterologic.

S-au intreprins numeroase cercetari din care au rezultat urmatoarele caracteristici si umanitatea a fost impartita in patru grupe sanguine, independente de culoarea pielii, sex si varsta. Sunt sigura ca te vei recunoaste intr-una dintre aceste caracterizari!

Grupa sanguina 0-I - Melodica


Posezi excelente facultati de adaptare si multa usurinta in relatiile umane. Esti o extravertita-tip: centrii tai de interes sunt orientati esential spre exterior si spre ceilalti.
Esti stimulata de invatare, iti place competitia si lupta, dar in afara oricarei brutalitati. Esti dotata cu foarta multa curiozitate in toate domeniile si te dovedesti a fi o excelenta observatoare. In acelasi timp, activitatile tale se vor desfasura mai mult in largime decat in profunzime, deci cu risc de dispersie, chiar de superficialitate. Ai o mare inteligenta practica, iti plac calatoriile. In ansamblu, manifesti o hiperadaptalitate generala.

Grupa sanguina A-II - Armonica


Esti introvertita, o fiinta a carei energie afectiva si psihica este orientata mai mult spre interior decat spre exterior. Comportamentul tau va fi deci, in general, marcat de rezerva. Dar aceasta nu te va impiedica sa "explodezi" atunci cand "paharul e plin".
Vei fi mai mult inhibata decat stimulata de concurenta si sfidari. Ai deci nevoie sa ti se arate incredere. Activitatea ta este mai curand discontinua si nu muncesti intr-un mod eficient decat intr-un mediu care iti este favorabil, in care vei manifesta o seriozitate exemplara si vei da dovada de o foarte mare eficacitate, ajutata de un foarte bun spirit de sinteza. Esti manata de scrupule de constiinta, ai un simt ascutit al responsabilitatilor. Paradoxal, in momentele crtitice, vei gasi mijloacele de a face fata fara sa te lasi coplesita de fatalism.

Grupa sanguina B-III - Ritmica


Esti opusa in multe puncte, Armonicului. Comportamentul tau pare dur si inflexibil, ceea ce nu te impiedica sa cazi deseori in ipohondrie, dand atentie excesiva micilor necazuri de sanatate, dar, pe un alt plan, poti fi o prietena foarte sigura.
Nu esti aproape deloc adaptabila, pentru ca evoluezi in propriul tau ritm, fara sa-ti pese prea mult de lumea exterioara. Astfel, ai multe dificultati in a te pune in locul altora. Abordezi problemele mai curand intr-o maniera analitica si te poti indrepta deci bucuroasa catre specializare sau expertiza. Esti dotata pentru matematica. In acest spirit, ai simtul determinismului si al fatalitatii, cautand cu pasiune adevarul (contrar armonicului, care este in cautarea frumusetii).

Grupa sanguina AB-IV - Complexa


Ai diferite caracteristici ale celorlalte trei grupe. Esti foarte bogata in resurse, dar in acelasi timp sfasiata intre tendinte contradictorii. Vrei totul deodata si chiar esti capabila sa faci totul, insa pe rand.
Gusturile contradictorii fac din tine o fiinta agitata. Pentru a scapa de acest disconfort permanent, dai dovada de o activitate debordanta, ajungand pana la surmenaj. Dar cum esti neobosita, ritmul tau de activitate nu are in general consecinte nefaste. Bineinteles, schimbarile continue de planuri, rupturile bruste de ritm te fac uneori dificil de suportat de catre cei din jur.
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 23 Ian 2015, 16:33
    a2 si b3

    in cazul in care parintii au grupa a2 si b3 copiii pot avea orice grupa sanguina:)...eu am b3, dar era posibil sa am orice alta grupa sanguina, se invata la biologie in clasa a9a :)

    0
    0

  • alien pe 13 Iun 2013, 22:45
    strange

    mama are grupa 0, tata a2 . Eu am AB0 .Nu a inselat nimeni. de unde si pana unde am iesit asa :))

    1
    0

  • fifi pe 2 Nov 2012, 14:07
    grupa vecinului

    Nu va mai bate-ti capul cu grupele de sange.Este foarte simplu:cand nu vi se potrivesc grupele de sange cu ale parintilor, intrebati pe mama ce grupa de sange are amantul sau.Simplu ca buna ziua.Ca in ziua de azi se poarta amant si amanta fara nicio problema.La biserica romanul se duce numai dupa sarmale,fasole cu carnati si bautura.MOACA.

    2
    1

  • alex pe 5 Oct 2012, 15:52
    ce grupa am?

    mama are ab4 iar tata 01 eu ce grupa pot sa am?

    7
    1

  • x pe 25 Aug 2012, 19:55
    AB4

    Parintii mei au grupele diferite, tata are a2, mama b3 si rezultatul, adica eu, am ab4...

    6
    4

  • baaaaaaa pe 1 Dec 2011, 18:27
    baaaaaaaaaa

    Sa stiti ca daca parintii au anumite grupe de sange nu trebuie sa ai si tu aceeasi grupa de sange. Se face in clasa a 9-a la profil de Bio-Chimie :D

    5
    0

  • andreea pe 18 Iun 2011, 15:59
    grupa A2

    eu am grupa a2 pozitiv si parintii si fratii mei au 01 pozitiv..cum de eu am iesit asa???adik nu trebuia sa am si eu la fel??sau nu numai eu asa..:-/.

    8
    2

  • 6daniel pe 11 Mar 2011, 18:44
    surprinzator

    azi am fost sa imi fac glicemia si am zis ca cu aceasta ocazie sa imi aflu si grupa sanguina (am 14 ani). mama are grupa A2, tata B3 si am descoperit ca eu am 01. vi se pare normal?

    7
    8

  • Ioana pe 18 Oct 2010, 23:51
    B III

    Am grupa B3...dar partile q empatia si cu mate nu mi se potrivesc....

    16
    3

  • vasile pe 7 Aug 2010, 01:15
    este posibil asha ceva??????

    mama are grupa A-II,tata are B-III,eu ash putea sa am grupa AB-IV

    9
    2

  • elena pe 20 Mar 2010, 15:37
    cum se potriveste femeia 0 cu barbatul 0?

    prietenul meu este grupa sanguina 0 si am crezut ca o sa ne potrivim de minune dar se pare ca mai avem putin si ne luom la bataie din mindrie si orgoliu,exista oare vreo cale care as putea sa ma schimb eu ca sa ne putem potrivi sau mai bine imi caut jumatatea mea in alta parte

    0
    4

  • IOANA MIHAELA pe 15 Dec 2008, 00:31
    GRUPA DE SINGE ABIV POZITIV

    CE FUNCTIE ARE GRUPA MEA DE SINGE SI CE CAUZE DE INBOLNAVIRII IMI POATE PROVOCA

    10
    2

  • miss_fantasy_19 pe 29 Iul 2008, 21:28
    inaltimea...:((

    eu am 19 ani 45kg si am 1.55..noroc k de vreun an port tocuri inalte..stiu k nu sunt f sanatoase dar sunt f complexata...si numi place sa fac sport...asa k nu stiu ce as putea face si eu cu problema asta..((

    3
    1

  • Alina pe 19 Iun 2008, 22:11
    ingrijirea corpului

    Am 17 ani si 1,55 m,parintii mei:mama-1,65 m,tata-1,75.Sunt prea mica de statura si consider ka nu e normala inaltimea mea.Rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac?inafara de inot

    3
    0

  • adriana pe 17 Iun 2008, 11:43
    grafologie

    exista articole mai detaliate despre grafologie?mai pe intelesul "publicului"?

    2
    0

  • adriana pe 17 Iun 2008, 11:42
    cat de tare ne supara adevarul

    de cele mai multe ori nu ne uitam in oglinda ca sa ne observam,doar ca sa vedem ce ne sta bine...nu vom recunoaste in ruptul capului niste adevaruri despre noi,care ne deranjeaza dar nu suportam sa ni le spuna cineva in fata...eu ma recunosc in caracterizare,cu tot cu superficialitatea specifica grupei de sange 01...

    3
    0

  • gabiza pe 16 Iun 2008, 22:57
    grupa b3

    eu am b 3.....si am fost toata viata naspa la mate....chiar e aiurea ,cum puteti generaliza?si chiar nu dau atentie sanatatii mele asa cum ati zis voi ,ma comport normal...ba chiar ma neglijez mai degraba...cred ca mi o fi gresit aia grupa....doar ca sa va dau dreptate,asta poate fi explicatia....:)))))

    5
    0

  • Dyannna pe 28 Mai 2008, 20:06
    ....

    Se poate si O-1...se invata la biologie in clasa a 11a astea...deci iti zic sigur..dak mama are A 3 si tata B 2 tu poti avea orice grupa sangvina;)

    5
    2

  • cris pe 24 Mai 2008, 09:52
    Ce grupa ai?

    Nu exista grupa A-1 , poate ai vrut sa scrii 0-1sau A-2. S-ar putea sa ai tot A-2 ca mama ta.Alte variante posibile din punct de vedere genetic ar fi sa ai grupele:B-3 sau AB-4(combinatia celor doua gene dominante de la parinti).

    3
    0

  • Geanina pe 3 Apr 2008, 22:59
    CE GRUPA AM?

    Eu mi-am facut analize si cica am grupa A1 dar mama si tata au respectiv A2 SI B3 .EU CE GRUPA POT AVEA?

    9
    2

  • toni pe 26 Mar 2008, 23:43
    grupele sanguine

    Pot fi niste vagi repere nicidecum nu sunt un sablon....mi se pare ciudat si neadevarat sa judeci un om asa sau, mai rau, sa crezi despre tine ca ai fi asa.Nu se potrivesc deloc cu persoanele pe care le cunosc, iar cu mine nici atat.Minciuni ridicate la grad de stiinta.

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod