Femeile inteligente au de doua ori mai multe orgasme

Inteligenta emotionala este, de fapt, capacitatea de a intelege si exprima emotiile si de "a citi" si reactiona la emotiile celor din jurul tau. Aceasta capacitate aplicata in viata ta de cuplu se numeste inteligenta sexuala, sustin cei de la Dailymail.co.uk. Aceasta implica imaginatie, creativitate, empatie si autocunoastere.

Terapeutul Georgia Foster te sfatuieste sa iei exemplu personajelor pe care le vezi in filme si sa-ti produci propria pelicula, pentru a reusi sa-ti "construiesti" energia sexuala. Fiecare dintre noi trebuie sa-si daruiasca o viata sexuala implinita, fiind gresita conceptia conform careia "este dreptul meu sa o am".

Inteligenta emotionala se transpune direct in Inteligenta Sexuala, prin mai multe moduri. "Mintea este cea care te face sa te simti seducatoare, nu trupul", spune terapeuta Georgia Foster. "Mesajele sexuale isi au originile in mintea ta, apoi curg spre corpul tau, cu sau fara o persoana langa tine. Imagineaza-ti si creaza-ti propriul tau film si astfel vei simti cum se construieste energia ta sexuala si cum te energizeaza".

Acesta este un subiect cheie din conceptul numit inteligenta sexuala si o surpriza pentru multi dintre noi: dorinta sexuala, sanatoasa, tine mai putin de partener si mai mult de noi.

Decat sa dai vina pe partenerul tau, sau sa astepti - asa cum fac majoritatea femeilor - aparitia barbatului perfect care sa stie cum "sa apese pe butoane pentru a te satisface", mai bine iti produci dorintele in mintea ta si inveti, impreuna cu partenerul, sa ti le satisfaci. Insa, pentru a reusi acest lucru, ai nevoie de curaj sa-ti exprimi dorintele si sa-ti ajuti partenerul sa inteleaga ce-ti trebuie ca sa te simti in al noualea cer. In acelasi timp, trebuie sa ai grija ca si partenerul tau sa fie satisfacut, iar pentru asta trebuie sa intelegi semnalele care vin dinspre el.

Existenta acestui cumul de emotii si informatii duc la ideea conform careia femeile inteligente sunt mult mai satisfacute pe plan sexual. O femeie frumoasa, dar plictisitoare sau egoista nu se va bucura de aceste beneficii, pentru ca nu vede mai incolo de persoana ei sau nu are chef sa o faca.

Pe de alta parte, terapeutul David Schnarch sustine ca doar cei care sunt maturi din punct de vedere sexual pot sa aiba o viata sexuala satisfacatoare. Daca esti sincera cu tine, daca esti suficient de curajoasa ca sa recunosti care este problema cu adevarat si daca ai puterea sa ceri ce-ti doresti, cu siguranta ca vei reusi sa iesi din rutina unei vieti sexuale plictisitoare.

Intrebari precum: "Este ok ca o mama sa fie sexy", sentimente de genul: "Iti pasa mai mult de job-ul tau decat de mine" sau reprosuri ca: "Nu ma atingi decat atunci cand vrei sa face sex", trebuie exprimate intotdeauna pentru ca tu si partenerul tau sa lucrati impreuna pentru a va rezolva problemele de natura sexuala.

"Intotdeauna poti reaprinde dorinta sexuala", insista Georgia Foster. "Gandeste-te ca esti sexi si foloseste-ti creierul pentru a desfiinta orice indoieli apropo de sexualitatea ta". "Femeile care au inteligenta emotionala o vor folosi pentru a reconstrui increderea in sine si pentru a putea sa identifice si sa rezolve problemele pe care le au cu partenerii lor, in loc sa treaca cu vederea sau sa piarda dorinta sexuala".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod