De ce muzica de Crăciun nu este bună pentru sănătatea ta mentală

Înainte de sărbătorile de iarnă intri în spiritul Crăciunului și începi să te strezi puțin cu privire la cadouri și la tot ce ai de făcut?
Se pare că muzica de Crăciun nu te ajută prea mult să te relaxezi, după cum a spus un psiholog britanic. Chiar dacă aveai impresia până acum că muzica din această perioadă te ajută, iată la ce concluzie a ajuns acesta!

Motivul pentru care muzica de Crăciun nu este bună pentru sănătatea ta mentală

Muzica de Crăciun ar putea dăuna sănătății mentale a unei persoane, conform psihologului Linda Blair. Blair a declarat că această muzică ascultată în mod constant în mașină și în magazine le amintește oamenilor de toate lucrurile pe care trebuie să le facă înainte de sosirea sărbătorii.
Și trebuie să îți consumi energia încercând să nu auzi ce auzi de fapt.

Blair a dezvăluit că persoanele care lucrează în magazine sunt mai expuse riscului de a fi drenate mental de muzica veselă din această perioadă. Aceleași melodii care se aud constant nu îi lasă pe angajați să se concentreze asupra sarcinilor lor. Muzica de Crăciun poate irita oamenii dacă se aude prea tare și cu prea mult timp înaintea Crăciunului.

Publicația Tampa Bay Times a dezvăluit că Best Buy a început să pună muzică de Crăciun pe data de 22 octombrie, transformându-se în primul magazin electronic care a dat startul atmosferei de Crăciun.
Câteva zile mai târziu, alte magazine i-au urmat exemplul, punând aceeași muzică angajaților și cumpărătorilor. Publicația a realizat, de asemenea, un sondaj cu privire la momentul cel mai potrivit pentru muzica de Crăciun. Mai mult de jumătate dintre participanți au spus că preferă să asculte acest tip de muzică după data de 23 noiembrie.

Sursă: foxnews.com
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod