De ce e importantă meditaţia? Află cum te ajută ea

S-a dovedit că acţionează întocmai precum un analgezic atât în cazul suferinţelor fizice, cât şi în cazul celor emoţionale
Ei bine, află că meditaţia are o multitudine de beneficii documentate de care te-ai putea bucura şi tu. Iată despre ce este vorba!

Meditaţia este o practică străveche, menţionată adesea pentru beneficiile ei de ordin spiritual. Ştiai însă că efectele sale uimitoare sunt vizibile şi la nivelul sănătăţii fizice şi mentale? Cum te ajută, mai concret, practica meditaţiei?

Reduce nivelul stresului

Stresul este inamicul numărul 1 al omului contemporan şi, fiind generat de atât de mulţi factori, este adesea greu de combătut. Din fericire, meditaţia este o practică eficientă în gestionarea stresului şi ajută considerabil la reducerea nivelului resimţit zi de zi.

Decizia conştientă de a petrece cel puţin 15 minute în fiecare zi în linişte totală, concentrându-te asupra momentului prezent şi lăsând în urmă grijile şi problemele, te ajută, în timp, să îţi antrenezi mintea să se detaşeze cu mai multă uşurinţă de gândurile negative şi să gestioneze dificultăţile mult mai eficient.

Îţi poate îmbunătăţi considerabil starea de sănătate

Simpla reducere a nivelului de stres resimţit, ce are un impact negativ asupra sistemului imunitar, a funcţionării sistemului cardiovascular ş.a.m.d., este un beneficiu pentru sănătate pe termen lung, dar este departe de a fi singurul.

Deprinderea unei tehnici corecte de respiraţie le poate fi de folos celor diagnosticaţi cu boli respiratorii, pulmonare, contribuind eficient şi la înlăturarea stărilor de anxietate.
Totodată, s-a demonstrat că meditaţia este excelentă şi în ameliorarea simptomelor specifice sindromului premenstrual, tot datorită faptului că reduce stresul emoţional şi tensiunea resimţite în perioada respectivă.

Nu în ultimul rând, tot meditaţia s-a dovedit a acţiona întocmai precum un analgezic atât în cazul suferinţelor fizice, cât şi în cazul celor emoţionale!

Îţi sporeşte capacitatea de concentrare

Ai nevoie de ea ca de aer, la serviciu, dar şi acasă. De multe ori, însă, eşti mult prea obosită pentru a reuşi să te concentrezi. Dacă simţi că aluneci treptat pe o pantă periculoasă, bazează-te pe practica meditaţiei: efortul depus pentru a-ţi "îmblânzi" gândurile şi pentru a-ţi supune mintea voinţei proprii va da roade şi în această direcţie, îmbunătăţindu-ţi capacitatea de a te concentra.

Te ajută să dobândeşti pacea interioară

Agitaţia cotidiană şi numeroasele probleme cu care te confrunţi zilnic fac din liniştea interioară şi din fericire, la urma urmei, deziderate aproape imposibil de atins.
Meditaţia, însă, poate fi un început promiţător în direcţia obţinerii lor, putând chiar să te ajute să le dobândeşti pe amândouă pe termen lung!

Disciplina pe care ţi-o impune practica meditaţiei, ce implică gestionarea eficientp a gândurilor defectuoase şi concentrarea asupra momentului prezent sau, la o adică, asupra aspectelor pozitive ale vieţii tale, te va ajuta atât să faci pace cu tine însăţi, cât şi să recunoşti şi să apreciezi cu mai multă uşurinţă frumosul din existenţa ta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod