Cum ajungi la energia pozitivă din hrană

Hrana trebuie privită ca fiind mai mult decât un evantai de gusturi bune şi miresme apetisante.
Hrana trebuie privită ca fiind mai mult decât un evantai de gusturi bune şi miresme apetisante. Ea este în primul rând o formă de energie care afectează corpul în mod direct.

Încă din copilărie suntem învăţaţi să mâncăm regulat - dimineaţa, la prânz şi seara, fie că ne e foame, fie că nu. Nu e bine să laşi ceva în farfurie şi de multe ori suntem îndemnaţi: ”să lingem farfuriile”. În acest fel, în loc să ne ascultăm corpul şi nevoile sale, ajungem să ne creăm nişte obiceiuri alimentare nesănătoase de care cu greu putem scăpa odată ajunşi adulţi.


În timp apar dezechilibre la nivel fizic pentru că toate organele noastre au de suferit. Chiar dacă hrana este procesată şi asimilată doar la nivelul sistemului digestiv, ea alimentează cu energie întregul organism şi influenţează fiecare celulă. Orice exces oboseşte corpul, de aceea este de preferat să mănânci mai puţin decât să-ţi umpli stomacul până la refuz.

Ce simţi când mănânci


Hrana trebuie privită ca fiind mai mult decât un evantai de gusturi bune, un aspect plăcut, culori, forme şi miresme apetisante. Ea este în primul rând o formă de energie care alimentează corpul şi îl afectează în mod direct.
De aceea trebuie ţinut cont mai degrabă de calitatea ei, de starea emoţională pe care o ai când o pregăteşti şi când o mănânci.

Toate informaţiile pe care le primeşti în timp ce te hrăneşti sunt asimilate mult mai uşor şi aproape în totalitate. Dacă în timpul mesei te uiţi la televizor la ştiri sau ai o discuţie aprinsă cu membrii familiei, toate aceste informaţii negative vor pătrunde în corp fără nici o piedică şi, în loc să te energizezi şi să te simţi mai bine, după masă vei fi acumulat în corp mai mult deşeuri care te pot îmbolnăvi.

Dacă obişnuieşti să faci asta în fiecare zi, dereglările nu vor întârzia să apară în organism.
Nu eşti numai ce mănânci, ci şi ceea ce gândeşti şi ce simţi când mănânci. De aceea ce gândeşti şi simţi în timpul hrănirii trebuie să fie de natură pozitivă, într-o ambianţă relaxată şi veselă, cu cât mai puţini factori stresanţi ori iritanţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod