Ce trebuie să faci ca să nu mai visezi urât noaptea. Sfaturi utile

Nimeni nu poate scăpa în totalitate de prezenţa coşmarurilor. Dar când visele urâte îşi fac apariţia mai frecvent decât ţi-ai dori şi ajung să te terorizeze, este cazul să iei măsuri care să le rărească până aproape de dispariţia totală. Ce ai de făcut? Iată 6 sugestii:

1. Reglează-ţi programul de somn


Un program haotic de odihnă îşi va lăsa amprenta asupra calităţii somnului tău. Astfel, vei ajunge inevitabil să dormi mai puţin şi mai superficial, favorizând apariţia coşmarurilor, uneori chiar şi de mai multe ori pe noapte.
Începe, deci, chiar de astăzi să îţi reglezi programul de somn, astfel încât să te culci şi să te trezeşti zilnic la (aproximativ) aceleaşi ore, inclusiv în weekend.

2. Nu mânca pe săturate la cină

Şi consumul de alimente grele seara sau al unei cine prea consistente îţi tulbură somnul şi favorizează apariţia coşmarurilor. Pentru a le elimina, aşadar, optează întotdeauna pentru cine uşoare, compuse din cărnuri slabe şi legume, şi programează-le cu cel puţin câteva ore înainte de a merge la culcare.

3.
Practică tehnici de relaxare înainte de somn


Odihna nocturnă ajută creierul să proceseze informaţiile acumulate peste zi şi îţi pune ordine în gânduri, trăiri etc. De aceea, este foarte important să nu mergi la culcare stresată şi/sau furioasă, ci să încerci să te relaxezi înainte de somn.

În caz contrar, emoţiile negative vor profita de somnul de peste noapte ca de o "supapă" pentru a fi procesate, situaţie care însă riscă să îţi crească nivelul de anxietate, supărare etc.
dacă nu reuşeşti să te odihneşti în mod corespunzător.

Ce poţi face? Bea un ceai de tei, meditează, citeşte o carte care îţi place... orice activitate nesolicitantă din punct de vedere fizic care să te ajute să uiţi, fie şi temporar, de ceea ce te supăra şi să ţină la distanţă visele urâte.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriela pe 30 Aug 2020, 22:45
    Vise urite

    In ciecare seara e forate stressante

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod