Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 201-250 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • mihai pe 2 Mai 2009, 22:39
      copii

      am visat k sotia a ramas insarcinata si a nascut doi copii,dar totul parea atat de real incat ziceai k nu esti in vis .dar nu stiu ce semnifica.cineva mia zis k e semn rau .dak puteti sami dati un rasp as fii foarte multumit.v-am pupat

      2
      0

    • Carmen pe 27 Apr 2009, 20:01
      vis

      iubitul meu a visat k am ramas gravida? ...imi poate spune cineva ce inseamna acest lucru?plssss.

      0
      0

    • Marga pe 26 Apr 2009, 15:23
      Buna!

      Buna! Poate o sa vi se para ciudat dar am visat ca eram intr-o padure frumoasa...era toamna parca...pe jos era plin de frunze portocalii..si era foarte frumos! La un moment dat am vazut o oglinda de masina pe jos ...am ridicat-o si mam uitat in ea...si am vazut chipul lui Iisus! Si bine inteles m-am speriat si am aruncat oglinda! Apoi m-am trezit! Oare ce inseamna chestia asta? Imi poate spune cineva? Va rog! Multumesc anticipat!

      1
      0

    • camy pe 23 Apr 2009, 23:34
      m-am visat gravida

      m-am visat gravida si ca,am nascut un baiat

      0
      0

    • loly pe 20 Apr 2009, 16:18
      PENTRU IOANA:

      Nu stiu ce sa spun,nu cred ca ar trebui sa te sperii prea tare,dar,si sora mea a visat inainte de moartea bunicii mele un vis ciudat...se facea ca este la o inmormantare si nu putea afla cine este mortul....iar a doua zi a murit bunica mea...nu stiu daca este tot acelasi lucru cu visul tau,dar oricum numai bine,nu`tzi face prea multe griji,unele vise urate sunt probabil banale si n`ar trebui sa le dam importantza mare:-??...unele....:)

      0
      0

    • adyna pe 20 Apr 2009, 12:28
      vis..

      de mai bine de o saptamana visez aceeasi persoana ...ce inseamna?

      0
      0

    • allyce pe 18 Apr 2009, 17:48
      poveste & vis

      imi placea de un baiat dar k sa-i arat k nu stau dp el m-am kuplat q un bun prieten..stiam k dak stau q acel baiat o sa se sup...mi-a parut rau k am stat si m-am desp, aq intr-adevar este suparat p mn,numa vb q mn dekt ''buna''...noaptea trecuta am visat k stateam de vorba q el si il intrebam k c are...nu se uita l mn,l-am rugat sa se intoark q fata si imi spunea ''sti bn c am,nu e treaba mea...poti sa stai q cn vrei,nu ma intereseaza, orikum e my bn k sa intamplat aja, mi-am dat seama de tn''... c inseamna asta?constiinta mea inkarkta?...ast rasp..ms >:d

      0
      0

    • amy pe 18 Apr 2009, 00:12
      vis

      am zisat k eram muscata de un caine negru care ma lasa in pace numai atunci cand ii ghiceam numele si un batran imi daduse indiciu ziua de sambata si duminica.asta ce inseamna?

      0
      0

    • alin pe 12 Apr 2009, 02:32
      o discutie

      am visat odata k o prietena (mai apropiata) ...imi spunea ceva la ureche ,dar nu auzeam,iar la sfarsit,m-a pupat pe gura. ce inseamna?

      0
      0

    • ralukutza pe 7 Apr 2009, 14:51
      vise

      sora mea m-a visat moarta ce inseamna??a visat ca a murit bunicul si dupa aceea a visat ca am murit eu...si se pregatea de inmormantarea mea

      0
      0

    • zincik pe 15 Mar 2009, 22:30
      stea cazatoare

      pentru Claudiu o sta cazatoare aduce nenorocire, imi pare rau

      0
      0

    • dea pe 13 Mar 2009, 14:13
      femei

      am visat consecutiv de 4 ori in diferite nopti cu 2 femei care au fost fostele sotului meu si eu nu le cunosc foarte bine si ele pe mine nci atat,,,,si iam spus sotului meu cum aratau si asa si era.....si am visat cu ele ca una a incercat sa se bage in familia mea...iar pe cealalta am ajutato si ea mnah era curva si am ajutato cu un loc de munca k lumea si nu so tinut de el si iam spus sa plece dc nu se poate tine de el si a plecat,,,si alaltaieri am vb cu nasa copilului meu care e pretena fratelui sotului meu....despre una dintre ele k ar vrea sa vina aici unde stam noi in austria si sa ii gasesca nust cine de lucru....nu la scurt timp dupa ce am visat faza asta iar aseara a sunat a 2 femei care la intrebat pe sotul meu ce face si bla bla.....si ce rost avea astea nust....si in vis mai imi apare cu ea k tot suna si ii cere ajutorul sotului meu si k o ajuta si cand iam spus de asta a zis k nu are ea ce cauta la noi....mnah nust dah spunetimi va rog ce inseamna sunt fffffoarte curioasa si app sotul meu crede k doar simple coincidente....io nu cred in ele......in coincidente,,,,rar,,,dar la mine sau intamplat app exact ca si in vis in mare parte oare o sa se mai intample si mai departe k app in fiecare noapte tot asa visez numai k cu un amnunt in plus,,,el stie ce insemna dar nu vr sa ma sperie si de aiaa zice k is simple coincidente..ast rasp

      0
      0

    • mary pe 11 Mar 2009, 09:21
      ....

      d knd m-am certat q fostu prieten(ne-am certat rau cred ca ma uraste stiu ca nu o sa n impakm nicodata macar ca amici si eu nu stiu daca il iubesc sau il urasc pt ca ma tot gandesc la felu cum ma mintit si ma inselat si ma facut sa cred ca ma iubeste si nu stiu daca ma iubit vreodata si in inima mea as vrea sa n impakm avem multe amintiri frumoase si dupa atata timp eu ink mai sufar pt el desi nu merita)deseori visez ca ma suna si n impakm aproape in fiecare noapte visez ca vorbesc cu el la tel oare asta e din cauza ca d fapt imi doresc sa n impakm?

      0
      2

    • mary pe 11 Mar 2009, 09:08
      vis

      l-am visat pe bunicul meu care e mort d 8 ani k era mort si stiam in vis ca era mort a doua oara si era in pat si trebuia sa dorm acolo in pat cu el la tara si nu voiam k mi-e frica d morti d knd a murit si asteptam,ne pregateam sa vina lumea sa isi ia ramas bun de la el si apoi sa il inmormantam dar eu ma gandeam in vis ca nu vreau sa merg la inmormantare ca nu-mi place ast rasp c inseamna?

      0
      0

    • Lola pe 7 Mar 2009, 12:07
      Am visat....

      Am visat ca mancasem ceva......apoi imi curgea sange......nu stiu de la ce dinte. imi curge muuuuuult sange....si tot is scuipam ..... imi putetzi spune ce inseamna...[-O< k ii cam infricosator....am auzit k poate insemna si moarte si veste noua.....dar in cazul meu nu stiu... astept raspuns...va multzumesc!

      0
      0

    • anika pe 1 Mar 2009, 12:17
      prieten

      Am visat ca eram in casa la un prieten in dormitorul lui si ca vorbeam .. ce inseamna asta spuneti-mi si mie va roog !!!

      2
      0

    • fflory pe 28 Feb 2009, 19:42
      el...

      imi place de un baiat ...dar cu care nu mai vorbesc si am visat ca m'am impacat k el....ba chiar ca il sarutam...nu numai o data s'a intamplat sa visez asta....oare ce semnifica toate aceste vise?

      0
      1

    • fflory pe 28 Feb 2009, 19:41
      el...

      imi place de un baiat ...dar cu care nu mai vbsi am visat ca m'am imacat k el....ba chiar ca il sarutam...nu numai o data s'a intamplat sa visez asta....oare ce semnifica toate aceste vise?

      0
      0

    • ioana pe 28 Feb 2009, 14:20
      M-am visat moarta

      Am vista ca am murit intr-un accident de masina si am fosta singura care a murit.Pe moment am vazut doar ca imi curgea sange din nas.ne-am continuat drumul(asa mi se parea) si am ajuns intr-o casa unde erau postere cu mne si poze pe care sria ''ne vei lipsi'' ''te iubim''.Incercam sa vorbesc cu cei din jurul meu dar nu ma bagu in seama.La un moment dat eram undeva unde erau multe persoane imbracate frumos dar si urat care stateau pe banci.Pe alee mi-am vazut iubitul venind spre mine si s-a asezat.L-am intrebat ce s-a intamplat dar nu mi-a raspuns.A venit o femeie blonda la noi si ne-a intrebat daca suntem gata si am raspuns amandoi da.Ne-a dus intr-o biserica si ne-a casatorit.L-am rugat pe parinte sa ma lase sa-mi cer iertare unor persoane carora le-am gresit si mi-a zis ca e prea tarziu.Atunci i-am zis ca imi vreau iubitul langa mine si mi-a zis sa nu-mi doresc asta inca.Am iesit amandoi din biserica si am scos inelul de pe mana sa il dau ca sa-si aminteasca de mne dar disparuse.dupa o vreme(adik o zi asa mi se paruse)a venit iar la mne si mi-a spus ca au trecut 8 ani ultimul lucru care l-am intrebat a fost: Te-au invinuit parintii mei pentru moartea mea, si a zi ca nu.si m-am trezit.Totul parea atat de real ca mi-a parut bn ca a fost doar un vis.As vreasa stiu ce inseamna visul meu si daca ne asteapta ceva pe amandoi???Va rog sa-mi raspundeti

      2
      0

    • adina pe 18 Feb 2009, 16:28
      nu pot intelege

      de ceva timp o visez pe fosta prietena aiubitului meu,dar eu nu o cunosc pe aceasta fata,nici nu stiu cum arata,iar in vis imi zice ca sa ma despart de el,dar lui ii spune altceva(ca are noroc ca m-a gasit,ca sunt frumoasa,etc.)si toate astea tot in vis .........de fiecare data e aproape identic.........ce inseamna asta ?cine ma poate ajuta sa gasesc un raspuns?????????............va rag din suflet

      0
      0

    • Alina pe 16 Feb 2009, 17:08
      Sarcina

      M-am visat insarcinata.Nu am deloc varsta potrivita pt asa ceva(16) si visul m-a cam speriat.Imi puteti spune care este semnificatia visului? Astept e-mailul dumneavoastra.Multumesc

      0
      0

    • cristina pe 12 Feb 2009, 15:04
      nu stiu ce sa cred

      buna!!! am visat acum un an intro seara ca mam mutat la o casa noua:era prima data cand dormeam acolo si in seara aia am visat ca o femeie cu paru cret era omorata de un baiat: A doua zi mam trezit ai am zis ca e un vis de noapte .Cand a venit seara am visat ca eram intrun parc pustiu pe o banca si aceiasi femeie era omorata in fata mea de acelasi baiat si imi cerea ajutor si nu puteam sa o ajut:-ss:-ss:-ss:-ss Mam trezit speriata nu stiam ce inseamna acest vis....dar aici nu se termina a 3 a seara acest cosmar a continuat iar aceasta femeie si acest baiat din nou in visu meu...am visat ca eram la inmormantarea ei si ca sa ridicat din mormant si dadea vina pe mine ca din cauza mea e moarta ca nu am ajutato in acel parc cand baiatu acela o omora......de atunci nu am mai visato dar mi se pare ca are o legatura pt ca au fost 3 nopti la rand cand am visato si toate visele aveau legatura....va rog raspundeti

      0
      0

    • andreea pe 12 Feb 2009, 12:42
      sunt nesigura

      in primul rand buna ziua! eu am o problema mai complicata! va rog foarte mult sa ma ajutati! am un prieten de ceva timp 1an si jumatate! ne-am mutat impreuna! dupa 3luni! :) totul e bine si frumos, doar ca eu cred ca sunt problema! sunt foarte geloasa! desi nu ma extrioizez! de cate ori placa la bere cu baietii sau pur si simplu vb pe messenger sunt foarte geloasa! si curioasa! recunosc ca il controlozez la orice pas!:(el nu stie asta! desi nu mi-a gresit cu absolut nimic si imi demonstreaza ca ma iubeste nu pot avea incredere delina in el! pt simplu fapt ca e barbat si ma-r putea insela sau sa-r putea gandi la altcineva! am aflat dintr-o discutie ca a avut un vis cu o fata (prietena unui prieten) ca faceau dragoste! acum toata firb ce inseamna asta? ce pot sa fac sa ma controlez? va rog din suflet sa imi raspundeti!!!! pe mail daac se poate

      0
      0

    • gabriela pe 10 Feb 2009, 14:51
      visul meu

      am visat k a murit o prietena de-a mea dar era moarta si vorbea cu mine cand am mers la ea si ma luat in brate apoi tot in aceeasi noapte am visat k mi-au murit cele 2 surori una a lovit-o masina si una nu stiu cum si una din ele la fel am patit de vb cu mine si se plimba pe strada moarta si am mai visat mai demult de sora mea la fel tot k vb moarta si era intr-un spital o tineau intr-o cutie si ea vb dar ei ziceau k e moarta ati putea sa imi trimite-ti mail cu raspunsul va rog mult

      1
      0

    • Maria pe 10 Feb 2009, 09:47
      il visez pe fostul meu prieten

      m`am despartit de prietenul meu pentru al baiat in urma cu 3 luni si de cateva nopti il tot visez cum imi reproseaza anumite lucruri si in general eu imi caut scuze si ne certam cu toate ca acuma eu sunt fericita si am o relatie frumoasa il tot visez pe fostul prieten.tin sa precizez ca nu ma gandesc la el deloc si nici nu l`am mai vazut decat o data de la despartire si atunci era cu alta fata . as vrea sa stiu si eu de ce ?!

      0
      0

    • carmen pe 27 Ian 2009, 13:20
      femeia gravida

      ma visam ca eram gravida si tatal copilului nu voia sa recunoasca ca este al lui,iar cand sa convins am pierdut copilul

      0
      0

    • carmen pe 20 Ian 2009, 10:03
      visul

      ce inseamna cand visezi ca esti jefuit de bunurile din casa si in locul lor gasesti multe,multe flori iar in coltul unei camere florile erau intr-o balta de apa.

      0
      0

    • ana maria pe 19 Ian 2009, 20:21
      visul

      ce inseamna cand o visezi pe persoana iubita ca te lasa pt altcineva????

      0
      0

    • rosu elena adella pe 5 Ian 2009, 11:32
      ciudat si straniu

      nopti intregi visez ca zbor si dintro data cad jos si prin somn tresar.am multe probleme dupa moartea tatalui meu si simt ca sunt urmarita simt ca vrea cineva sami faca rau. am nevoie de ajutor.!!!! va multumesc puteti sa ma conactati pe dl_elena deoarece emailu nu functioneaza.

      0
      0

    • gabyta pe 2 Ian 2009, 19:35
      gravida

      intr-o noapte am visat ca eu si prietena mea eram insarcinate si ca mergeam intr-o excursie cu clasa..in ciuda faptului ca eram foarte mici,eram fericite ca asteptam un copil.ce inseamna?e de bine?

      0
      0

    • maria pe 27 Dec 2008, 12:21
      Ma taia pe fata

      Am visat un barbat care ma tinea si ma taia pe fata, am incercat sa scap dar nu puteam... el ma privea in ochi in timp ce ma taia pe fata dar eu nu puteam sa-l vad, mi-a facut rani adanci pe fata ..... oare ce ar putea semnifica acest vis ?

      0
      0

    • anna pe 25 Dec 2008, 09:13
      il iubesc enorm

      Am visat cum ma-m taiat la un deget tare eram cu o prietena si apoi ma uitam in oglinda dupa asta am intrat intr-un magazin dar n-am stat mult am iesit in drum si m-am intilnit cu fostul meu iubit el astepta dar nu vroia sa-mi zica pe cine o astepta pe iubita la lui care e si in real au urcat la ea in bloc ma urcasem si eu dupa ei el nimik apoi m-am retras si am inchis usa blocului incet si ma-m pus pe scari scarile erau inalte si eu plingeam ce inseamna asta??????//

      0
      0

    • alexandra pe 12 Dec 2008, 18:49
      visul meu

      am visat ca mam impacat cu prietenul meu k si y eram despartita de el ce inseamana asta ....?

      0
      0

    • ana pe 6 Dec 2008, 17:10
      vis

      mama mea ma visat imbracata in negru si eram alaturi de un prieten care avea grija de mine. ce inseamna asta?

      0
      0

    • Lavinia:) pe 1 Dec 2008, 17:30
      :|eu nu visez...nu pot sa visez

      eu nu visez nimic sau cel putin nu imi aduc aminte nimic din ceea ce am visat. nici macar nu sunt constienta ca am visat...ma puteti lamuri daca e ceva normal sau nu?:-s va rog sa imi raspundeti pentru ca vreau sa aflu neaparat parerea dumneavostra.

      3
      0

    • suzzye pe 30 Nov 2008, 00:41
      de ce ...?

      .... de ce nu pot alerga in somn? visam de mult ori ca ma fugarete cineva, sau ma urmareste, si abea puteam sa fac pasii mai rapizi, sa alerg nici gand?parca sunt legata de picioare, de ce nu pot niciodata sa alerg in vis?si inca ceva, ti se poate intampla ceva daca plangi in somn? multumesc .....

      0
      0

    • suzzye pe 30 Nov 2008, 00:34
      m-am saturat de acest vis

      .... pot sa zic ca am jumatate de an de cand ma ingrozeste un vis .... care devine cosmar incet, incet. Am o relatie de aproape 2 ani cu un baiat la care tin enorm, recunos ca la incepu imi era frica sa nu ma paraseasca ... dar acum numai asta visez, ca ma lasa, ca ne despartim.Mi s-a intamplat si fara sa ma gandesc la asa ceva, sa visez la fel, nu am avut 2 vise identice, toate sunt diferite, dar in toate el ma paraseste.M-am rugat mult la Dumnezeu sa ne desparta daca nu suntem sortiti, pentru ca nu as vrea sa divortez niciodata( ne casatorim peste 2 ani) si ma gandeam k poate El ma face sa inteleg ca nu ne potrivim prin vis, sau is temeri de ale mele?am auzit ca daca un vis se tot repeta, el va fi real odata si odata, nu stiu ce sa mai cred ... astept raspunsul d-voastra, va multumesc mult!

      0
      0

    • pissy pe 19 Nov 2008, 11:46
      !!!

      am visat ca eram la ziua unei fete si erau multi copii . am plecat pana la urma cu o colega si ne-am urcat intr-o limuzina. limuzina aia ne-a plimbat prin londra, prin paris locurile din paris le cunosteam ca am fost. soferul era tanar in jur de 20 de ani si ma placea si eu il placeam . era brunet,inalt ,ochii negrii si subtiri iar un zambet fermecator de alb. in dreapta lui era profesoara mea de geografie care a incercat sa il sarute si el a refuzat. colega mea a a adormit si eu stateam doar intinsa iar el tot ma urmarea la fiecare miscare . ma intrebat daca imi place politica si i-am zis da,acesta a raspuns ca ii place fetele care se ocupa de politica. am ajuns intr-un final acasa parintii mei il cunosteau. eu eram suparata ca nu mai puteam sa fiu cu el si m-am dus in camera la mine .a venit si mi-a dat un plic. pe plic era scris numele lui :florin sarzianu si numarul lui de telefon,mi-a zis sa nu fiu suparata. m-am trezit pe la ora 7 . am adormit din nou si a continuat visul ..de data aceasta eram in mexic cu el am coborat din masina si in acel mi-a zis te iubesc si m-a sarutat. cand m-am trezit eram super ingandurata de vis ..stiind ca eu nu am un iubit .

      0
      0

    • alex pe 15 Nov 2008, 09:43
      sarut

      am visat ca ma indreptam catre o biserica pe care nu o gaseam.pe drum am intalnit o fata frumoasa.am purtat o discutie cu ea.apoi am inceput sa o sarut.a doua zi am vazut aceasta fata iesind din scara unui bloc.ce insemana asta oare.fata din vis am vazut-o in realitate.nu o cunosc pe aceasta femeie.

      0
      0

    • ionut pe 15 Nov 2008, 09:38
      sarut

      am visat ca ma saruta fosta mea iubita, desi ne-am despartit pt ca m-a inselat.as vrea sa aflu semnificatia acestui vis

      0
      0

    • albinuta_ali pe 13 Nov 2008, 23:48
      pesti

      sunt insarcinata in 7 luni si visez, destul de des, pesti, multi pesti, sotul meu e pescar, are vreo legatura?

      0
      0

    • elena pe 6 Nov 2008, 14:04
      vise

      am visat k fostul meu iubit venise la mine,ma tinea strans in brate si plangea ptr.ca ne despartisem si ptr cat am suferit eu ptr asta.as vrea sa aflu semnificatia acestiu vis:

      0
      2

    • luca pe 2 Nov 2008, 12:45
      ce inseamna ce am visat eu

      am visat un sobolan mare cat o mata ce inseamna astept raspuns

      1
      0

    • gabyy pe 1 Nov 2008, 18:49
      soacra moarta

      tot o visez pe soacra mea care este moarta.Parca ar veni dupa mine>O visez aproape in fiecare seara.Ce crezi ca ar vrea sa imi zica?

      0
      0

    • alina pe 1 Nov 2008, 16:09
      visul care ma framanta

      mam visat an rochie de mireasa alba cu florii rosii si eram suparata ca venise cineva la nuta mea si nu ai invitasem si eram foarte suparata nu stiu ce anseamna va rog sami spuneti ce anseamna

      0
      1

    • iulia alina pe 30 Oct 2008, 21:03
      lucruri care se repeta

      noaptea trecuta a fost un caz singular cand m-am visat ca fiind gravida,totul fiind ca in realitate:varsta mea,19 ani,locuinta,familia etc.trebuie sa mentionez ca nu am intretinut relatii sexuale pana la aceasta varsta.in realitate,desi ideea de a fi mama tanara mi s pare aberanta si deloc incantatoare deoarece nu am rabdare cu copiii mici,in vis eram de-a dreptul fascinata de acest lucru!si in acest vis,ca in majoritatea visurilor mele,imi apar:un catelus mic si alb,gen bichon,pasari colorate,cele mai multe dintre ele mari,ca niste papagali,o pisica maro,imi apare mama,cu care am o relatie la fel de buna ca in realitate.tot lucruri care apar destul de frecvent sunt apa,de ce mai multe ori limpede,in piscina, si un cer cu nori fini d vara cu soare, dar nu-l vad,doar stiu ca e acolo.v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da o interpretare cat de cat a acestor simboluri,pentru ca sunt aproape nelipsite din vise

      0
      0

    • oana pe 22 Oct 2008, 15:22
      visul care ma distruge 2

      al fel de ceva timp imi tot visez baietelu,dar numi pot aminti in ce circumstante se afla..ce inseamna?

      0
      0

    • oana pe 22 Oct 2008, 15:19
      visul care ma distruge

      de cateva zile am un vis care ma distruge..am 20 ani si am un baietel de 2 ani cu un barbat,de care sunt despartita..pe tatal copilului meu tot il visez ca suntem din nou,ca suntem fericiti,ca ne iubim..aseara exempu lam visat ca eram atat de indragostiti,da el era urat tare si grassssss...care este semnificatia?

      0
      0

    • zappy pe 16 Oct 2008, 19:03
      visul

      aseara am visat ca persoana pe care o iubesc se tinea dupa mine ca un scai si ma simteam asa de bine in compania lui . ce vrea sa insemne asta ? P.S. atat imi aduc aminte (va rog daca cv stie ce inseamna sa zica ceva )

      0
      0

    • andreea pe 24 Sep 2008, 12:44
      vis

      l-am visat pe fostul meu prieten care avea pe alta..cu toate ca inca mai tin la el sunt sigura ca el nu ar mai vrea sa ne impacam si din auzit ar fi cu altcineva la care ar tine dar el cam neaga asta..nu l-am mai vazut de vreo 3luni dar m-a cam afectat acest vis...

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod