Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 1-50 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Antonia pe 18 Oct 2015, 11:57
      acelasi vis ca fratele tau

      Astazi am avut un vis ciudat, dar acel vis a fost visat si de fratele meu in aceasi noapte si in aceasi zi . Ce o insemna?

      1
      0

    • adelina pe 19 Sep 2014, 16:23
      Am visat ca am nascut un copil

      Am visat ca eram la o vara de a mea cu prietenul meu si mai multi , atunci am nascut o fetita am luato si am fugit cu cumnatamea si ne a prins prietenul meu spunand sa I dau copilul zis cumnatei mele sa fuga ca o sa mi o ia ea a fugit si prietenul meu a venit la mn si eu l am luat de ca e al lui eu I am zis ca nu I l dau ca e al meu eu I am mana sii ne am dus pe o banca si l am intrebat ce facem ,iar eu I am zis ca voi renunta la scoala ce inseamna visul meu ajutor va rog mult

      2
      0

    • eu pe 21 Iul 2014, 17:50
      vis

      De cateva luni visez un baiat pe care am ajuns sa il plac...Ce fac? Ba visez ca se da la mine sau imi spune ca ma place...

      2
      0

    • coco pe 10 Iul 2014, 19:43
      vis obsesiv

      Coco pe 10 Iul 2014, 19:42 par gros si negru pe picoare buna ziua! este a doua oara cand visez ca aam par negru si gros pe picioare. seamana mai mult cu parul cret al africanilor. Cand ma uit la picioarele mele in vis, ma rusinez enorm sa vad cat de mult par car cu mine pe un picior. De regula pe dreptul am mai mult. Ma sterg apoi cu o carpa si parul dispare. Sunt uimita cat par negru si gros las langa mine. acum e a2a oara cand am acest vis. prima data cred ca s-a intamplat saptamana trecuta. Recunosc ca sunt foarte confuza si stresata la momentul asta, viata mea nu are nici o traiectorie anume. Iar visul acesta, care se tot repeta, si mai ales senzatia de rusine si de uimire, ca parca am mai dat parul jos o data, ma ingrozeste. In vis sunt tare socata, de toleranta mea...ma intreb, cum de oare am lasat sa se ajunga pana aici, sa ajung sa am parul asa de urat si mare pe picior-dreptul- Va rog sa ma ajutati sa inteleg semnificatia acestui vis care a devenit obsesiv.

      3
      1

    • Coco pe 10 Iul 2014, 19:42
      par gros si negru pe picoare

      buna ziua! este a doua oara cand visez ca aam par negru si gros pe picioare. seamana mai mult cu parul cret al africanilor. Cand ma uit la picioarele mele in vis, ma rusinez enorm sa vad cat de mult par car cu mine pe un picior. De regula pe dreptul am mai mult. Ma sterg apoi cu o carpa si parul dispare. Sunt uimita cat par negru si gros las langa mine. acum e a2a oara cand am acest vis. prima data cred ca s-a intamplat saptamana trecuta. Recunosc ca sunt foarte confuza si stresata la momentul asta, viata mea nu are nici o traiectorie anume. Iar visul acesta, care se tot repeta, si mai ales senzatia de rusine si de uimire, ca parca am mai dat parul jos o data, ma ingrozeste. In vis sunt tare socata, de toleranta mea...ma intreb, cum de oare am lasat sa se ajunga pana aici, sa ajung sa am parul asa de urat si mare pe picior-dreptul- Va rog sa ma ajutati sa inteleg semnificatia acestui vis care a devenit obsesiv.

      4
      2

    • jo pe 23 Iun 2014, 13:44
      vis ciudat

      Cineva de care sunt indragostita, s-a facut foarte mic in visul meu. Am mers la el acasa si cand am intrat, era in picioare dar imi ajungea pana la burta. Foarte ciudat. Mi s-a intors stomacul cand ma vazut. M-a umplut de amaraciune. Nu era deloc omul pe care credem ca il cunosc.Incercam o conversatie dar dadea impresia ca e foarte grabit.

      2
      2

    • ana maria pe 6 Iun 2014, 11:25
      fuga de acasa

      buna eu sunt mamentan stabilita in italia dar in romania stau la tara si am aici un iubit de un an jumatate. inainte sa il cunosc pe el am avut o relatie de 3 ani cu cineva din romania (bebe)! aseara am visat ca eram in romania si bebe era la mine la poarta!si ma chemat sa stam de vorba. vroia sa ne impacam eu eram la poarta cu el si mama ma striga in curte! cand a iesit mama pe poarta el a plecat cu scuterul eu vreoam sa ma duc dupa el si mama nu ma lasa.. m-am dus pe strada dupa el si l-am oprit dar acum nu mai vroia sa stea de vb cu mn. si imi zicea mereu ca daca il mai iubesc sa ma mut la el! pe strada unde eram noi era o gramada micuta de pietris pe care statea cainele vecinei (cainele ce ma terorizeaza cand merg in ro) e o catelusa micuta neagra! am aruncat cu pietre in catlusa pana a cazut jos. dupa am mers in casa si am incercat sa iau nista bani si cateva lucruri sa fug cu bebe la el acasa. ma uitam de pe geam si el ma astepta in strada. dar mama si surorile mele erau cu ochi pe mine. am inceput sa pun intr-o sacosa cateva maruntisuri. chiloti sutiene. si cateva haine. si sora mai mare ma intrebat unde ma duc. si i-am sis ca actualul meu iubit si cu amici lui au inchiriat o cabana si mergem in vacanta cateva zile. si am iesit pe usa. m-am urcat pe scuter si am plecat. cand am ajuns acasa le bebe nu mai vroiam sa ma mut cu el. mama lui se lua de mine si el credea ca sunt virgina ... si de frica sa nu afle ca nu mai sunt si sa ne despartim iar si sa il pierd de tot. am fugit iar acasa. am ajuns am intrat in camera si soramia ma intrebat. pai cum doar atat vacanta si i-am zis ca da. nu ne placea cabana!! ia a inceput sa rada si mi-a zis ca si-a dat seama ce am facut defapt. si apoi a aparut in vis actualul meu iubit. si eu ma comportam de parca nu ar fi fost nimic. il minteam.. si m-am trezit speriata ca nu vreau sa ma inpac cu bebe..... va rog sa imi raspundeti. :)

      3
      2

    • BlacKode pe 28 Mai 2014, 00:34
      ViseleSuntCiudate

      Am visat ca vorbesc cu cineva (nu stiu cine), de multe ori vorbesc cu bunicul meu care a murit. in visul acesta imi spunea ca trebuie sa mor la fel cum imi spunea si bunicul meu sa ma duc la el, imi aduc aminte din vis ca m-am dus in bucatarie si luasem un cutit... ma taiasem cu el la gat, imi curgea sange, dar, nu puteam sa mor. Ceva ma tinea in viata asta, poate a fost un sentiment, gand... in acelasi timp ma gandeam la cel mai bun prieten al meu, si nu puteam sa-l las singur, poate a fost din cauza asta. Vreau sa stiu mai exact ce inseamna, de ce nu am putut sa mor?

      9
      0

    • Loredana Elena pe 21 Mai 2014, 08:17
      Suspinand

      Buna ziua ,azi anoapte am visat ceva cumplit ,eu suspinam si prin somn ,am visat ca trebuie sa mor si plangeam graoapa era deja facut iar in capatul ei erau niste carti negre mari intr-o lada ,toata lumea era acolo venita ca stia ca eu sunt deja moarta dar eu suspinam si plangeam deoarece nu vroiam sa mor ,eu vroiam sa ma ingroape langa cineva drag ,si mi-au spus ca sora mea va fi ingropata langa mine nu mai tin minte exact da stiu ca butonam un telefon si ca sa imi cer iertare de la parinti deoarece ei nu erau acolo ,,,nu inteleg ce inseamna acet vis va rog sa ma ajutati daca stiti ,nu eram moarta in sicriu ,dar plangeam ca trebuia s amor ,,,

      5
      0

    • natalia pe 12 Mai 2014, 10:59
      am visat

      sunt insarcinata,si am visat ca vedeam cum se misca copilul pin burtica,nu inteleg ce inseamna visul meu?

      5
      0

    • ROXX pe 20 Apr 2014, 16:52
      Vis ciudat :(

      Hey....mie imi place de un nou coleg care seamana la caracter/inaltime/haine+ nume cu celalalt baiat de care mi-a placut....si ..ma rog nici nu am fost dar niici prieteni nu eram....si am visat ca prietena meaa..care este colega mea...si cu el s-ar fii sarutat in parculetul din scoala...a venit directorul sii i-a luat pe amandoii pe mine aproapee ca ma bufnisee plansuull..sttiind ca prietena mea cea mai buna ...s-a sarutat cu..baiatul de care mie imi place..sii mai am de zis ca eii auu inceput in ultimele zile sa converseze foarte mult.....va rog ajutati-ma ce ar insemna visul acesta ?

      4
      0

    • oana crys pe 5 Oct 2013, 10:04
      visez ca sunt gravida

      de la un timp ma simpt ff rau bine pot sa zc ca stau ku gandul numai la copii.am zile care nu pot dormi aseara am avut un vis foarte ciudat am visat ca eram gravida si eram la poarta cu o femei in varsta si alt cineva care nu puteam sa vad cine este vroia sa imi omoare copilu.ma puteti ajuta chear nu stiu ce sunt cu visele astea oare o fi ca imi doresc prea mult copii.cineva mia spus ca visul acesta inseamna ca nu pot avea copii va rog ajutatima datimi un sfat

      5
      0

    • tatiana pe 12 Aug 2013, 23:26
      jaf

      un vis transformat in realitate.am visat cum dormeam si cineva a descuiat usa si a furat multe lucruri din casa,mi-a furat televizorul punind altul vechi jos, si nu mai tin minte ce-au furat dar visind ca ma trezesc si vazind noaptea usa deschisa m-am speriat foarte tare.ce inseamna acest vis.

      3
      0

    • ionut pe 29 Mai 2013, 10:14
      vis

      am visat ca ma certam cu cineva si l-am bagat intr-o bazin cu apa murdara si am vrut sa il inec ... si el a iesit din apa si vroia sa ma strapunga cu o foarfeca ...stie cine ce inseamna acest vis ?

      4
      1

    • alexandra pe 6 Apr 2013, 15:45
      ma urmareste cineva

      va rog explicatim visul acesta,in fie care noapte ma trezesc speriata

      4
      0

    • mihaela pe 29 Mar 2013, 10:07
      vise.

      buna eu sunt maritata cu doi copii mi se antampla uneori sa visez un fost prieten din anainte de casatorie la care am tinut foarte mult asta noapte lam visat ca ma casatoream cu el eram an rochie de mireasa si aveam pantofi albi si soacra mea adus sandale negre mam casatorit cu sandale negre si prietenul actualul sot ami aducea peste prima zi doi a doua zi opunga de peste niste pesti mari parea ca eram fericita.puteti sami spuneti si mie ce anseamna.

      7
      0

    • Silvia pe 8 Ian 2013, 16:38
      vis cu baieti

      am visat ca eram cu cea mai buna prietena a mea pe o ulitza mergeam catre o plaja si fugeam de 2 baieti pe care ii placeam , dupa ceva timp am ajuns pe plaja , eu stateam la soare si vine unu dintre baieti si ma saruta.

      3
      9

    • Marta pe 2 Dec 2012, 10:35
      am visat un baiat mort ce ma chemat cu el

      un fost prieten de al meu,a murit si aseara lam visat ca ma chemat cu el si eu mama dus.spuneti-mi va rog ce inseamna asta?

      5
      2

    • Miru Roxana Diana pe 31 Aug 2012, 13:07
      Imi visez trecutul

      De ce imi visesz trecutl ,? visesz ca sutn in satul in care am copilarit, o vesez pe rpima mea iubire din tinerete acest vis mi se repeta ,,,si ma visesz in casa luyhui ,, poate cineva sa imi spuna ce inseamna?

      10
      0

    • i***a pe 4 Iun 2012, 14:41
      un baiat

      Deci imi place de un baiat, iar acesta merge in fiecare pauza sa fumeze...Intr-o seara am visat ca m-a chemat si pe mine cu el iar prietenul lui a chemat-o pe cea mai buna prietena a mea...cand am ajuns in locul lor ''secret'' de fumat el m-a sarutat si la fel a facut si prietenul sau...Ce inseamna acest vis ?

      7
      0

    • Veronica pe 30 Apr 2012, 11:36
      Baieti

      salut, am nevoie de ajutorul vostru, din pacate nu tin minte prea bine visul, dar din cite imi amintesc eram la un teren de sport cu niste prietene, ele alergau iar eu stateam pe scaun, dintr-o data s-a apropiat un baiat de mine, si am inceput nustiu despre ce, alta parte a visului era ca veneam acasa, la mine vin doua case in aceeasi gradina, si parca era mama si fratele baiatului asta in gradina, si au inceput sa arunce cu bulgari de zapada in mine, era iarna, eu m-am speriat si am inceput sa tip, iar de la balconul casei a iesit baiatul resprectiv si a venit spre mine incercind sa ma linisteasca, dupa care ma strins tare in brate si s-a uitat in ochii mei, apoi m-a sarutat tinindu-ma strins in brate, era super dragut baiatul. Pentru mine inseamna mult acest fis, pentru ca deobicei visez doar ceva de groaza, insa prima data a fost cind am visat asa un vis, am 15 ani si pina acum nu mi-a placut de nici un baiat care mi-a propus intilnire, si nu am avut ocazia sa ma intilnesc cu vreunul de care imi place, am impresia ca nici un baiat nu ma place, insa acesta din vis era perfect ! Va rog mult ajutati-ma !!!!

      4
      0

    • atasiei elena pe 25 Apr 2012, 19:01
      paduchi in cap

      am visat ca am padaduchi in cap

      5
      3

    • viorel pe 18 Apr 2012, 19:58
      vis

      am visat ca eram intro camera cu mama (pe care o vreau ca soacra ) si o sora a ei si venise prietena cu care eram despartiti si eu ram in camera si vroiam sami cer iertare sa ma impac cu ea si am inceput sa pling iar ea se facea ca vb ceva cu mama ei la care eu am zis ca asa ai facut mereu si ai vb la care ea a zis ca cat timp face baie sa nu vb decat toti impreuna si cd am zis ca am gresit sora lui mama a zis si ea da ai gresit enorm

      3
      0

    • ada pe 31 Mar 2012, 20:11
      va rog explicati-mi ce inseamna acest vis.

      Am visat de foarte foarte multe ori că stau pe acoperisul casei impreuna cu o fata ciudata de 13 ani ce imi poveste despre iad si imi canta un cantec ceva gen"Sa crezi in biblie si in coran".Imi spune de mostenirea iadului.Mă simt foarte ciudat va rog explicati-mi.Precizez ca astazi mi-a cazut sticluta cu mir si mi s-a spart :(.

      1
      0

    • ana pe 4 Mar 2012, 20:41
      vis ciudat

      buna seara tuturor,de ceva vreme.o visez pe sora mea geamana care nu este printre noi...incidentul a fost ca mama mea a facut avort,nestiind ca suntem 2,eu m-a ascunsesem si nu ma vazuse doctorul,iar pe ea a scoso,iar eu am ramas...in fine;recent o visez uneori ca ne bucuram,petrecand mult timp impreuna ........alteori ma cearta ca nu ii sarbatoresc zilele de nastere si ca am uitat-o..si in viata de zii cu zii ii simt prezenta langa mine cateodata va rog..imi puteti spune ce semnifica..?undeva din interiorul meu...ii simt lipsa...si imi e dor de ea...va rog din suflet..daca puteti sa-mi raspundeti...v-as fi recunoscatoare.o zii linistita tuturor

      18
      0

    • buzatu simona pe 19 Feb 2012, 15:02
      inel

      am visat ca mi a cerut o fata inelul ca sa l probeze,,avea 13 ani si era gravid ,i l am dat si dupa nu a vrut sa mi l mai dea ,intr un final mi l a dat ,da nu era acelasi ,,si toata noaptea am tot cautat inelul meu ,,ba aveam unul fara pietre.sau altul,,,care nu semana cu al meu ,,si fata zicea ca ,,eu mi l am luat de la ea de pe deget ,,asa ca ,,nu stiu ce inseamna ,ce e cu atatea inele cu cautarea inelului meu in vis!!!??

      10
      0

    • roxyingeras16 pe 9 Feb 2012, 11:28
      caine

      am visat ca trecusem prima data pe lamga doi cai si un macar care erau legati pe marginea drumului pe unde eu trebuia sa trec si aveam o frica ingrozitoare sa nu mi faca ceva:( pana la urma de ei am trecut cu frica si cu viteza si putin mai incolo am dat de un caine care era legat in lant si ma muscat de fata, nu stiu cum ca nu pot sa imi aduc aminte clar acel caine imi facea o frica si aveam sentimentul ca nu mai scap ca o sa ma o moare si in acelasi timp gandeam la alte persoane la care eu gandeam ca dorm si nu pot sa ma salveze,,,,,,,parca acel caine ma facut sa inteleg ca ca eu nu ii dadusem de mancare de o luna de zile si ca de aceea era inconstient si ma musca ca ii era foarte foame. imi aduc aminte ca incercam sa l fac sa intelaga ca eu ma indtrept in celalalt cap al lantului ptr ai da drumul, am reusit sa o fac si nu mia mai facut nimic.il vedeam doar cu manca cu foame dupa o masa plina cu mancaruri bune. la un moment dat sa transformat in om si avem imporesioa ca e acctuoalul meu iubit dar in acelasi tim si tatal meu care ma crescut si nu la m vazut de foarte mult timp. incercam sa i spun ca eu nu sunt mai tot timpul acasa ptr ca muncesc si incercam scuze la faptul ca nu iam dat sa manance. va rog sa mi da ti si mie un raspuns sunt curioasa!!!!!!!!!!!

      4
      0

    • marius pe 29 Ian 2012, 00:17
      am visat-o pe fata de care imi place

      mie in realtitate imi place de o fata si aseara am visat ca eram eu cu ea la mn acasa si ca stateam in pat si vorbeam despre niste chestii...nu imi aduc bine aminte. Zicetimi si mie ce inseamna va rog:D.

      9
      2

    • cristian pe 28 Ian 2012, 11:13
      femeie dezbracata pusca o fereastra ma aflam in alta tara ,la un mort ,multe persoane ,fete care chiar imi placeau

      ma aflam cu un prieten faceam curse extern ,la un momendat ajung la prieteni deai lui, mam spalat pe maini intru in casa si ,in casa doua femei cea frumoasa sa dezbracat am admirato si deodata sare in bratele mele si am sarutato am mai vazut o fereastra si deodata femeia nu am mai vazuto mam uitat mereu de ea si nu am vazuto deloc ,se facea in alta camera un mort dimineata veneau persoane la acel mort bbbbb

      5
      0

    • alexya pe 27 Ian 2012, 22:54
      vis

      am visat ca eram gravida siu ca fostul prieten sa intors la mine ce inseamna asta?

      6
      1

    • Ony pe 25 Ian 2012, 18:43
      se paote?

      eu na nu tin minte ce visez noape , dar mi se intampla pe zi sa imi aduc aminte ce am vist facand lcrurile acele. Mi S-a intmplat sa dau test si sa nu invat dar cu toate astea am stiut de zece. Ce poate fi?

      5
      4

    • Ony pe 25 Ian 2012, 18:25
      Ce inseamna?

      Cunosc pe cineva care dupa ce a murit bunica ei , i-a dispart lcrri din casa iar dpa inmormantare a inceput sa viseze umbre care o tin si o striga. Dar ac a fost la biserica si a incept sa vada mbrele. Cum pot s-o ajt?

      2
      0

    • iulia pe 10 Ian 2012, 02:06
      teama

      Buna,in nenumarate seri o visez pe directoarea colegiului meu,pana acum cateva nopti nu am dat importanta viselor,dar in ultimul timp am visato spunandu-mi ca sunt adoptata si ca ea ar fi mama mea sunt foarte speriata,eu in vis o resping cu toate ca o admir foarte mult in realitate imi place foarte mult de ea ma refer la caracter,personalitatea ei visul in care imi spune ca sunt adoptata si ca ea ar fi amma mea eu refuz sa cred o resping categoric ii cer sa nu spuna nimanui ea incearca prin orice mijloc sa ajunga la mine vine in inspectie la clasa ma cheama la ea in birou,eu ii spun ca nu vreau ca mama mea sa afle ea spune ca va trebui,problema este ca visul sa tot repetat,v-as fi tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta,multumesc!

      7
      1

    • roxi pe 10 Ian 2012, 00:57
      vis

      Am visat mai demult caa veneam cu bunica mea dde undeva si am vazut ca prietenul meu ma asteapata la colt de strada si cand sa ma duc la el , el a si plecat iar cand eu a 2 a zi iam zis ceau el nici nu mai ma baga inseama , nu mai insemnan nimik pt el . Eram asa de trista si lui nici nui pasa de mn , plangeam si parca nimeni nimeni nu ma baga in seama ............ Asta am visat imi putezi zice va rog ce inseamna ?>

      8
      4

    • ana pe 5 Ian 2012, 19:57
      rochie alba

      va rog eu frumos spunetimi si mie ce inseamna daca am visato pe mama care a decedat nu mai e printre noi am visat k alergam dupa ea sai iau rochia dupa ea era rochie alba !ce inseamna asta?

      7
      2

    • Andreea pe 30 Dec 2011, 10:42
      Am visat-o pe mama mireasa

      Va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna daca eu am visat-o pe mama imbracata in mireasa..eu eram nascuta si era nunta ei si il ajutam pe tata sa caute cadou..:|

      9
      2

    • Bengulescudaniela pe 11 Dec 2011, 09:52
      de mana

      Am visat acu doua seri ca ma plimbam cu fostul iubit printrecopaci. El ma luat de mana si am plecat amandoi in lume fara sa fie cineva in jurul nostru. In alte seri am visat ca ne imbratisam si ne sarutam. Va rog mult sa-mi spuneti ce inseamna toate aceste lucruri si ce inseamna ele.

      6
      1

    • clara pe 6 Dec 2011, 05:22
      vis dureros...

      visul acesta...il visez foarte des,il vad pe iubitu meu cu alta,defapt cunosc persoana. in vis ma inseala,ori ma paraseste sau pur si simplu se afiseaza cu ea! ce vreau sa va spun e ca...ma afecteaza foarte tare din toate punctele de vedere,de fiecare data ma trezesc din cauza batailor inimi...si o durere cumplita,in realitate...intr-un momendat am ajuns sa cred k chiar aveau ceva impreuna,nu stiu ce poate fi,dar cu siguranta nu pot evita acest vis!va rog un raspuns daca se poate....

      31
      2

    • ana pe 24 Nov 2011, 21:21
      vise

      buan... ma numesc ana de o săptămână imi visez fostul prieten..... si an fiecare vis al visez ca ma intalnesc cu el si ca ma in pav cu el ce semnifica acest vis?????? va rog sa-mi spuneti ce semnifica visul acesta

      12
      7

    • ionut pe 22 Nov 2011, 19:54
      CE INSEAMNA DACA VISEZ PE CINEVA DRAG DEZBRACAT DE LA JUMATATE IN JOS??

      VA ROG SPUNETI-MI CE INSEAMNA??

      18
      6

    • Tiliciu pe 20 Nov 2011, 07:49
      un vis ciudat

      Eu am visat eram la liceu si auzisem ca fostul meu prieten a nascut un copil ( baiat ) ! Chiar as vrea sa stiu ce inseamna ca e un vis ciudat !!

      1
      0

    • Andrada pe 11 Nov 2011, 13:01
      Vise devenite realitate

      Acum 8 ani in Iulie am inceput timp de trei zile sa o visez pe bunica mea, care mi-a fost ca o mama , moarta. Am visat-o de doua ori la noi acasa si odata la ea acasa. Era in sicriu. Nu puteam dormi asa ca m-am dus la biserica sa ma rog. Nu am spus la nimeni pentru ca aveam in cap ideea ca daca visezi pe cineva mort ii moare moartea iar daca spui se poate impini. Dupa cele 3 nopti, a patra dimineata, am primit un telefon de la mama care a anuntat ca a murit. A fost un soc imens. Inca nu am trecut peste. Problema mea in momentul de fata este ca am inceput sa il visez pe tata in aceeasi situatie si nu stiu cum sa reactionez. Daca puteti sa imi dati un sfat ati fii de foarte mare ajutor. Multumesc !

      12
      2

    • elena pe 28 Oct 2011, 17:15
      o persoana pe care mi se pare ca o cunosc dar nu ii vad chipul

      in visul meu era o noapte cu luna plina si eram eu si inca o persoana dar mi se parea ca o cunosc dar nu ii vedeam chipul eu o intrebam cine este si el imi zicea cu o voce groasa ca este un prieten si ca a venit sa ma vada asa am visat toata saptamana si nu am putut sa ii vad fata iar in saptamana aia a fost doar luna plina iar duminica nu a mai fost luna plina si eu nu lam mai visat.ce inseamna asta?

      22
      1

    • georgy pe 26 Oct 2011, 19:32
      vise

      prea multe filme horror dauneaza grav somnului!:)) ehe:-> am dreptate??;;)

      15
      4

    • doina pe 26 Oct 2011, 19:02
      tatal meu a murit in iunie anul acesta

      l-am visat noaptea ca plingea ,iar in alta noapte ,imediat ce a murit,l-am visat ca statea intins pe jos intr-un balcon alaturi de mama mea care nu e moarta ,cu ochii deschisi amindoi ,uitindu-se pe cer,iar eu cu fetita mea cea mica m-am apropiat mult de ei si l-am intrebat pe tata:sa mai pun la loto?la care tata imi raspunde:pune,pune!imi puteti zice semnificatia celor 2 vise?

      15
      3

    • sorina pe 10 Oct 2011, 16:38
      acelasi vis

      eu visul meu l-am scris in jurnal ..asa ca am sa dau un copi si dupa paste .... draga jurnalule , azi m-am trezit de dimineata, de fapt nici nu am putut dormi , e a nu stiu saptamana , poate un1 an de cand nu pot dormi linistita , ma trezesc de 5,6 ori ma trezesc visele , gandurile , emotile mele zilnice .visez visul ala pe care il visez in fiecare an , il sti ?? de fapt nici nu am vrut sa te ingrijorez, dar azi am sa'til spun .....in urma cu 7 ani am visat de fapt m-am visat eram foarte mica si frumoasa, cu parul pana la umeri si aveam breton picat pe fata imi acopereau ochii mei mari si verzi ca de pisica stateam in curtea din spatele casei pe iarba , era foarte cald afara ...era dupa amiaza cred sunt 7 ani nu mai imi aduc aminte clar parca se ruleaza in capul meu totul ..stiu ca, venea spre mine un cal alb si avea aripii zbura si in fruntea fetei avea un corm auriuuu m-am apropiat de el si am vrut sa-l mangai dar cand am intins mana el a disparut .... a trecut 1 an tot martie era nu stiu ce zi acelasi vis acelasi cal .iarba si eu. dar visul a mai inaintat ...stiu doar ce a retinut din el faptul ca erau multi oamenii, era foc , eram pe un stadion si totul era alb negru niste oameni ciudatii aveau un lighean rotund si pe fundul ligheanului o poza cu familia mea ..poza era in forma de farfurie m-am uitat la ei dar atentia mia fost rapita de zgomotul mare care se auzea , doua masinii una albastra una rosie au luat foc ...probabil m'am speriat si m'am trezit din somn ...nu am dat importanta visului a trecut 2 anii visul meu tot continua , acelasi cal , eu , poza familei, accidentele visul continuua . prieteni din copilarie imi apareau in vis, nu stiu ce inseamna nu are nici-o logica parca ar fi un film , tot timpul nu sti de unde incepe si cum se termina .. sa coontinui... eram eu cu preteni mei intr'o scoala inalta parea infinita nu se mai termina de urcat , urcam adika fugeam pe scari sa inaintez tot mai sus ...eram speriatii imi aduc aminte fugeam dar nu stiu de ce de cine ...stiu doar ca era intuneric , incercam sa scapam sa fugim ...eram dasculta si speriata stiu ca alergam fugeam .. ma trec fiorii , pielea mi'sa facut de gaina nu stiu ce vrea sa insemne dasta sunt asa dezamagita de mine ...o fi ceva si eu nu stiu ??? trece al3 an, tot martie nu stiu ziua. stiu ca este martie , acelasi vis ..incepe cu calul , eu , poza fam , foc accidente masini , scoala , copii , eu speriata alergam alergam. alergam parca nu as fi vrut sa ma opresc .!!! visul continua stiu ca am scapat cu bine din scoala acea parasita si intunecoasa .....eram mai mare in visul asta nu prea mare suficent sa fiu lasata singura pana la magazin , stiam sa imi port de grija doar eram mai mare ?? nu? dar ce ma ingrijoreaza este faptul ca, eram singura pe strada ...intre intersectie si casa mea ....era intuneric nu foarte se imbina ziua cu noaptea ...era acea lumina specifica orei 9 seara ...stiu doar ca, mi'a aparut in vis alt cal dar era negru cu un om in negru nu ai puteam vedea chipul pentru ca era acoperit, si nici ochii ! avea in brate un copil tot asa acoperit cu o panza neagra , nu ia'm putut vedea chipul ...dar al puteam auzi , ...omul acela in negru, inalt il abandonasera la o scara de bloc .. a plecat la lasat acolo pur si simplu de parca nu'i pasa de el ..m-am apropiat si l-am luat in brate dar chipul tot nu il'm'am vazut ...nu stiu de ce ....m-am trezit din somn tot asa nu am dat importanta visului ...era al 4 an tot martie , acelasi vis ..calul alb, eu , batrani din vis , poza familiei mele , masinile , focul , prieteni din copilarie , scoala , intunericul , intersectia omul in negru si copilul acela care nu i'am putut vedea chipul ....dar visul acoontinuat ....era razboi , avioanele deasupra mea eram singura, familia imi murise sau disparuse ...stiu doar ca m-am vazut in vis plangeam eram speriata .eram la casa vechiie dar casa nu mai era ' ? eram in curte ma piteam dupa un gard albastru , ruginut ...???? nu stiu ce legatura are cu mine visul asta acum stau sa'l gandesc sa vad ce pot sa imi amintesc din el pentru ca, nu este logic un vis care se termina si in fiecare an incepe la fel si se termina si de la an la an el coontinua ???? o fi un mesaj de la Dumnezeu pentru mine? sau pentru altcineva??? al 5 an visul continua tot martie .hmmmm visez acelasi cal alb , stralucitor ,cu niste aripi mari , eu , poza familei alb negru , accidentele , focul , batraneii , stadionul , prietenii din copilarie , scoala aia blestemata intunecata ,intersestia , omul in negru , copilul care nu'i cunosc chipul , razboiul , avioanele , eu curtea ..incep sa ma sperii nu'l inteleg ce inseamna . scriu si imi cad lacrimile doar gandul ca, am dezamagit pe cineva ma omoara cu zile ...in al 5 an.am vista tot la fel numai ca nu am putut tine mine continuare visului de fapt l-am uitat dimineata cand m-am trezit visul imi era cunoscul doar il visam de 5 ani an de an la rand numai ca, anul acesta nu l-am putut tine minte ... tot martie apropoo inceputul lui aprilie . acelasi vis m-am si plictisit sa-l descriu il cunosti iti zic doar continuarea ...sti ce ??? eram fericita in vis radeam ..stiu ma mir si tu te miri ? incep sa imi amintesc tot mai putin din vis .m-am trezit si hopa a trecut anul era al 6 an asteptam visul sa vad ce urmeaza eram curioasa' trecuse luna martie si inca nu am visat il asteptam asa cum isi asteapta un copil parintele de la servici cu dulciuri asa asteptam eu visul meu ....trecuse deja 3 luni si nu mai visam , ma gandeam adesea ori la ce putea sa urmeze ce aveam sa visez ..eram in luna iulie nu stiu ce zi si hopa ghici ce ??? visul .acelasi calul alb , batranei , lighianul rosu cu poza familei mele alb negru pe fundul lui .stadionul copii .scoala, omuli in negru , copilul .razboiul ,gardul albastru ...eu fericita radeam ...visul in sfarsit continua mai stii omul acela in negru de care ti-am povestit cu calul lui negru ??? ma alerga in visul meu ....nu trebuia sa iau copilul acela abandonat de jos in barate 'din cauza lui ma alerga vrea sa ma omoare sa'l omoare si pe el , pe copil dar eu am fugit m-am ascuns de omul acela inalt si in negru .stiu ca a murit cineva in visul meu din cauza mea numai eu sunt de vina mai bine nu mai asteptam visul m-am trezit dezamagita si cu ochii cat cepele nu stiam ca, daca plangi in somn plangi cu adevarat?? aveam numai lacrimi pe fata iar perna mea era unda toata. ma durea picioarele probabil de la cat am alergat in vis ...??? era al 7 ani acelasi vis nu am mai tinut cont in ce luna suntem nu am mai vrut deloc sa-l visez am vrut sa uit dar degeaba visul nu ma lasa in pace ..acelasi vis a inceput cu calul alb si cu mine sti ce nu inteleg incepe an de an la fel totul ...anul acesta era cam asa se sfarsea lumea ...oameniii mureau , animalele casele lu'au foc era prea cald, nu aveam apa nu aveam mancare , pamantul nu mai era pamant era o groapa mare adanca , se auzeau vocii puternice care cantau in cor lui Dumnezeu, doar vocile puteam auzi dar ..mint am vazut si oameni stand in picioare intr-o cladire cu ochii inchisi si bratele ridicate, parca rosteau o rugaciunecu toti in cor dar era in alta limba , imi parea cunoscuta era evreasca cred??? imaginea fuge una cate una rapid cidat nu ???? Un vis fara sfarsit .astept la anu sa vad ce va urma daca am sa mai prin anul viitor ? un mesaj pe care nu il inteleg un vis ciudat inebunesc !!!!!..nu am cris odonat sper sa nu conteze??

      24
      1

    • deea pe 10 Oct 2011, 00:25
      ajutati-ma va rog

      de ceva timp am inceput sa visez noaptea pe fostul meu prieten...ne-am despartit de 1 an jumatate , eu momentam am o relatie de 1 an de zile si il iubesc pe actualul.....cu fostul meu mai vorbesc foarte rar pe ascuns fara sa stie actualul pentru ca nu ma pot abtine...simt nevoie sa vorbesc cu el si nu stiu de ce pentru ca el mi-a facut foarte mult rau in timpul relatiei...nu stiu ce se intampla cu mine...ma puteti ajuta va rog ???

      36
      5

    • stiksi pe 9 Oct 2011, 11:35
      un vis

      sunt singura de mult timp. am visat ca eram impreuna cu un barbat frumos in vis, la masa o tipa ne tot dadea tarcoale,era pt el, la un moment dat crezand ca nu sunt pe faza isi schimbau numerele de telefon,in acel moment pe el l-am felicitat,am plecat si i l-am lasat tipei .,eram trista si mancam struguri de diferite culori,ii alegeam, plangeam in vis si m-am trezit plangand. e cineva dragut(draguta) sa-mi spuna ce inseamna? o zi buna!!!

      19
      1

    • liliana pe 8 Oct 2011, 13:25
      foc

      aseara am visat ca iesisem dintr-o biserica si era un foc aprins akolo erau doi bebelusi baieti iar pe unul dintre ei vroiau sa il arunce in foc iar eu lam luat in brate si am zis k mai bine ma arunca pe ine decat pe el oare ce o insemna

      12
      3

    • roxi pe 6 Oct 2011, 18:02
      am visat

      Am visat ca ma trasnit un fulger,si am murit ce inseamna......va rog ajutatima

      13
      3
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod