Ce se întâmplă cu ochii în timpul unei hipnoze

Hipnoza este o stare hiperatentă a minții noastre subconștiente. Sub hipnoză, atenția noastră și conștientizarea lumii exterioare sunt reduse. Starea de hipnoză ne face atenți la subconștient și ne crește capacitatea de a răspunde. În contradicție cu modul în care este percepută, hipnoza este un fenomen natural. Însă ce se întâmplă cu ochii în timpul unei hipnoze?

Cum reacționează ochii în timpul unei hipnoze?


Hipnoza este similară cu experiența pe care o avem atunci când ne uităm la un thriller sau citim romanul nostru preferat. Imaginează-ți că citești un capitol interesant al cărții tale preferate sau vizionezi o scenă a unui thriller. Ce se întâmplă atunci cu atenția ta periferică? Cu toate acestea, indiferent de conștiința selectivă a creierului în timpul unei hipnoze, diferite organe ale corpului nostru reacționează semnificativ la starea de hipnoză.
Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă cu ochii tăi în timpul unei hipnoze?

Procedura de hipnoză poate fi efectuată cu ochii închiși sau deschiși. Astfel pot fi observate câteva caracteristici ale ochilor sub hipnoză. Reflexul primar este ca mușchii ochilor să se relaxeze. Din moment ce mușchii ochilor din jurul canalelor lacrimogene sunt slăbiți, ochii par a radia și lăcrima. Din același motiv, frecvența cu care clipește ochiul uman se reduce în timpul stării de hipnoză în comparație cu condițiile normale.
În condiții extreme, persoana în cauză ar putea înceta să clipească.

Dacă ochii persoanei sunt deschiși în timpul hipnozei, cea mai comună stare a ochilor pare să fie fixarea unui singur punct în aer. Pare că persoana respectivă visează cu ochii deschiși.

În unele cazuri, poți observa că persoana face involuntar mișcări rapide ale ochilor. În cea mai mare parte, aceste mișcări apar atunci când ochii persoanei sunt închiși. Dacă te uiți la pleoape, vei vedea că ochii se mișcă.
De fapt, mișcarea ochilor poate varia. Poate fi între colțurile ochilor sau de jos în sus sau chiar și mișcări circulare.

De asemenea, este comună roșeața ochilor în timpul și după o sesiune de hipnoză. Acest lucru se întâmplă deoarece fluxul de sânge din ochi crește ca urmare a relaxării musculare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod