Ce legătură are spiritualitatea cu satisfacția în viață

Spiritualitatea, în forma sa pură, nu reprezintă o evadare din lume, ci o implicare mai mare în aceasta. Spiritualitatea le permite oamenilor să vadă mai mult din lume și din interiorul lor.
Nu este o surpriză faptul că aceasta conturează sentimentul de împlinire. Un nou studiu realizat de Public Religion Research Institute a constatat că nivelul superior al spiritualității este puternic corelat cu o satisfacție mai mare în viață. Iată de ce!

Care sunt motivele pentru care spiritualitatea este corelată cu satisfacția în viață?


Public Religion Research Institute și Universitatea de Stat din Florida au realizat împreună un sondaj național care măsoară spiritualitatea prin experiențele care conectează oamenii la o entitate mai mare decât propria persoană și religiozitatea prin frecvența participării religoase și a importanței personale a religiei. Prin această distincție, se poate explica mai bine conceptul de "spiritual, dar nu religios". 

Se pare că aproape unul din cinci americani este spiritual, dar nu religios.
Există diferențe semnificative între cei care sunt spirituali și cei care nu sunt. De exemplu, un procent constant mai mare de persoane spirituale, indiferent dacă sunt religioase sau nu, declară că au mai multă inspirație în timp ce fac anumite activități, cum ar fi ascultatul muzicii sau cititul unei cărți. Aceasta poate părea o divergență ciudată, până când te gândești la semnificația fundamentală a spiritualității. Un rabin spunea că scopul nostru ar trebui să fie să ne trăim viața într-o uimire radicală. Să ne ridicăm dimineața din pat și să privim lumea ca și cum o vedem pentru prima dată. Totul este fenomenal, totul este incredibil. Spiritualitatea înseamnă uimire.

Spiritualitatea pură nu reprezintă o evadare din lume, ci o implicare mai puternică.
Spre deosebire de o dispoziție reducționistă, care reduce lumea la rațional și empiric, o dispoziție spirituală înțelege că există întotdeauna mai multe despre această lume și despre oameni. Mai exact, lucrurile care nu sunt cuantificabile.

Originea spiritualității vine din spiritul latin, care cuprinde respirația, vântul sau aerul. Spiritualitatea este alcătuită din experiențele cotidiene. Nu este vorba despre descoperirea unei lumi fantastice, ci despre iluminarea obișnuită. Poate acesta este motivul pentru care poetul Sufi Rami este atât de popular. Inspirat de dragostea divină din spatele întregii creații, capacitatea sa de a ilumina dragostea și experiența umană prin cuvinte continuă să captiveze cititorii. Spiritualitatea schimbă modul în care îi vezi și te porți cu ceilalți.
Conform sondajului Public Religion Research Institute, americanii spirituali au un comportament altruist mai des. 

Este normal. Atunci când ai o viziune mai expansivă asupra lumii și asupra oamenilor din jurul tău, probabil că ai o satisfacție mai mare. Americanii spirituali au un nivel mai ridicat de satisfacție în ceea ce privește mai multe aspecte, cum ar fi viața personală, viața de familie și calitatea vieții în comunitatea locală.

Acest lucru nu exclude că anumite forme de spiritualitate, inclusiv religia, pot deveni toxice. Unii oameni au făcut cunoștință cu spiritualități care promovează ura de sine și o viziune deformată asupra celorlalți. Cu toate acestea, există și spiritualități care ajută oamenii să dezvolte o viziune puternică personală.
De-a lungul timpului, au existat mulți mistici feminini, ale căror idei strălucite au fost respinse. Spiritualitatea poate permite accesul formelor puternice de rezistență într-o lume care te învață să vezi lucrurile într-un anumit fel. Sor Juana Inés de la Cruz a spus că poți fi filosof chiar și în timp ce pregătești cina. 

Spiritualitatea este la fel de veche precum oamenii, apărând chiar înainte de metodele moderne care îi demonstrează impactul pozitiv. Iar dacă specia și planeta au un viitor, vom continua să avem nevoie de spiritualitate pentru a avea un scop.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod