Ce înseamnă dacă visezi des aceeași persoană

Ce înseamnă dacă visezi des aceeași persoană

Există numeroase teorii și dezbateri cu privire la semnificația viselor. Dar opinia generală a oamenilor de știință este aceea că visele reprezintă subconștientul, inclusiv temerile și dorințele noastre.

Dar ce înseamnă dacă visezi des o persoană cunoscută?


Potrivit psihologilor citați de netdoctor.co.uk, visul recurent în care apare aceeași persoană nu ar trebui interpretat ca atare, indiferent dacă persoana respectivă îți este prieten sau dușman.

Apariția viselor care se repetă este un fenomen des întâlnit, aproape două treimi dintre oameni având astfel de vise. Iar visele în care apare aceeași persoană nu înseamnă neapărat că ai o obsesie pentru persoana respectivă, dar ar putea să simbolizeze sentimentele și grijile tale. 

"Mintea noastră este asemenea unui computer.
Când adormim, acel computer continuă să funcționeze pe fundal. Nu se oprește pur și simplu când dormim, chiar dacă aceasta este percepția noastră"
, a declarat pentru Elite Daily psihologul John Mayer.

Visele ajută creierul să sorteze în timpul somnului informațiile pe care le-am acumulat de-a lungul zilei. Iar psihologul avertizează că visele în care apare des aceeași persoană nu ar trebui interpretate întocmai. Acea persoană ar putea simboliza un motiv de stres sau anxietate, o etapă marcată de griji, transpusă sub forma viselor.

De exemplu, dacă visezi des același coleg de serviciu, nu înseamnă neapărat că ai o problemă cu acea persoană, ci mai degrabă poate simboliza o situație de la locul de muncă pe care trebuie să o rezolvi pentru că îți provoacă griji, nemulțumire, stres. 

"Astfel de vise nu sunt exact la fel de fiecare dată, dar tema recurentă este de obicei ceva ce mintea ta consideră că a rămas nerezolvat.
Iar mintea ta, asemenea unui computer, repetă iar și iar aceeași temă. Prin urmare, dacă tema rămâne aceeași de fiecare dată, fie ar trebui să înlocuiești informația, fie să rezolvi acel conflict"
, este de părere psihologul citat.

După ce conflictul din mintea ta a fost rezolvat, visele recurente ar trebui să dispară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod