Ce este atracția spirituală dintre două suflete?

Ai întâlnit vreodată pe cineva pentru care ai simțit o atracție spirituală intensă? Câteodată, două suflete se întâlnesc și, aproape fără să știe, intră în același câmp gravitațional, unde aproape totul se potrivește perfect. Este vorba despre atracția mentală care întrece atracția fizică, deoarece ne surprinde și ne impresionează, printr-o conexiune spirituală și intelectuală.

Iată ce presupune atracția spirituală dintre două suflete!


Cum poate fi definită atracția spirituală?


Atracția spirituală, care depășește cu mult atracția fizică, se încadrează în alte tipuri de conexiuni, care sunt mai comune decât ne imaginăm. Cu toate acestea, nu înseamnă că importanța aspectului fizic a încetat să mai aibă o importanță la fel de mare pentru unele persoane în relații. De fapt, așa cum a demonstrat psihologul social, Solomon Ash, oamenii continuă să creadă că tot ceea ce este frumos este și bun și, prin urmare, benefic.

Când vine vorba despre atracție, trebuie să ții cont de faptul că cele mai multe mecanisme sunt controlate de subconștient. Aspectul fizic este ca o scrisoare de intenție în relație, însă această reclamă nu reprezintă întotdeauna cea mai bună sau infailibilă momeală pentru a începe și menține o relație. Biologia, chimia și psihicul emoțional dau formă acestui câmp gravitațional al atracției, unde abordăm anumiți oameni, fără a ne da seama cum apare magia magnetismului. 

Nu vorbim neapărat de suflete pereche, ci despre personalități asemănătoare, care sunt în armonie perfectă și care pot crea o legătură stabilă.
Cu alte cuvinte, atracția spirituală nu este despre suflete pereche, ci despre persoane care vor să împărtășească aceeași călătorie în viață. Potrivit unui studiu realizat de doctorul Raymond Knee, director al laboratorului de psihologie socială de la Universitatea din Rochester, mai mult de jumătate dintre oameni sunt de părere că există suflete pereche, că oamenii sunt destinați să fie împreună și că acest tip de atracție depășește iubirea la prima vedere.

În viziunea conceptului de suflete pereche, aspectul atracției spirituale reprezintă, fără îndoială, o bază fundamentală. Cu toate acestea, acest tip de atracție ar depăși procesele mintale simple asociate unui set de valori, nevoi și afecțiuni pentru a ajunge la un câmp spiritual mai intens. Din punct de vedere științific, abordarea spirituală nu este validă. Însă adevărata atracție mentală nu presupune magie sau destin, ci combinația a două personalități mature care, în plus față de dragostea eternă, privesc dincolo de relația prezentă către o călătorie viitoare prin viață alături de un partener. 

Din perspectiva persoanelor care cred în suflete pereche, atracția mentală este văzută ca procesul prin care unirea cu cealaltă persoană este atât de intimă și perfectă, încât nu trebuie să spui de ce ai nevoie, deoarece cealaltă persoană știe deja.
Persoanele care cred în relațiile eficiente ca parte a creșterii lor personale și emoționale sunt de părere că soarta nu are o importanță prea mare. Nimeni nu este predestinat cuiva, ci este vorba de investițiile făcute în relații, investiția timpului, voinței și efortului atunci când întâlnești persoana potrivită. Atracția mintală corespunde în acest caz unui acord de interese, pasiuni, valori, ușurința cu care te înțelegi și negociezi, fără a aștepta ca persoana de lângă să ghicească.

Fundamentele atracției spirituale


Atracția fizică este intensă și necontrolată. Cu toate acestea, magia reală care conturează relațiile autentice și stabile reprezintă un echilibru ideal între ambele dimensiuni, seducția mentală fiind ingredientul cel mai evident și interesant. 

Dacă ne oprim pentru a descoperi fundamentele atracției spirituale reale, putem vedea că există foarte puține elemente de supranatural.
Principalele componente alchimice sunt emoțiile, instinctele, chimia și acea intuiție din subconștient, care ne spune că persoana aceea este cea mai bună alegere pentru noi. 

Primul element care trebuie analizat este reciprocitatea. Ceva atât de fundamental precum primirea unui răspuns pozitiv, sentimentul de a fi recunoscut și apreciat în fața unei alte persoane. Acesta este un factor foarte important pentru atracția spirituală.

Atracția spirituală are de-a face cu interese, valori și standarde etice similare și, de asemenea, cu aceeași perspectivă asupra lumii. S-ar putea să existe diferențe în unele aspecte, dar aceste mici disonanțe sunt respectate. Atracția spirituală este aprinsă prin provocare. Unii oameni te fac să regăsești sensul vieții, te provoacă cu privirea, cunoștințele, cu acea combinație subtilă în care familiarul se interpune cu necunoscutul. Încet, se formează ceva care, în mod inevitabil, te face să te gândești mereu la persoana respectivă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod