Când arta devine antidot pentru depresie. Terapia lui a fost desenul

Sprijinul unui terapeut și ajutorul necondiționat oferit de familie și prieteni constituie cele mai bune soluții ca să învingi depresia. Însă, pentru el a existat o altă cale!
Un băiat de 17 ani din Egipt s-a luptat cu depresia și a găsit o cale să-și exteriorizeze sentimentele ca să le înfrunte în final. În urmă cu doi ani și jumătate, Sief Hamza, un băiat din Egipt a trecut printr-o perioadă depresivă accentuată, dar desenul l-a ajutat să învingă această boală. A găsit refugiul în pictură și a folosit-o ca terapie pentru a depăși o perioadă grea din viața lui. 

”În urmă cu un an și jumătate am fost în depresie … dar apoi am descoperit pictura.
A fost foarte ușor de la bun început să-mi aștern pe hârtie cele mai ascunse gânduri și sentimente care mă măcinau pe interior. Am descoperit că acest mod este unul foarte confortabil pentru mine, deoarece reușeam să ies din acea întunecime a minții. Există multe căi să lupți și să învingi depresia, iar pentru mine arta a fost calea sigură. Sper că am reușit să transmit prin picturile mele sentimentele din acea perioadă tulbure”
, scrie Sief Hamza, citat de BoredPanda.com

Depresia trebuie luată în serios şi combătută cu toate forţele.
Chiar şi în cele mai negre situaţii, există o rază de speranţă, iar ea poate lua cele mai neaşteptate forme. Dacă te confrunţi cu un episod depresiv, există mai multe soluţii la care poţi recurge. Pentru el, arta a fost cea mai bună soluție și l-a ajutat să depășească momentele grele. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod