Acest detaliu minor din locuința ta poate să-ți accentueze anxietatea și oboseala

Un detaliu esențial din locuințele noastre poate afecta serios productivitatea și ne poate accentua stările de anxietate.
Casa ta este sanctuarul tau. Iar pentru cei care lucreaza de acasa sau petrec mult timp in interior, este deosebit de important sa se asigure ca spatiul in care traiesc si lucreaza le ofera o stare de calm, dar si energie, precum si relaxare si productivitate. Pare condradictoriu, nu-i asa? Insa potrivit medicului Leland Stillman, citat de mindbodygreen.com, un detaliu esential din locuintele noastre afecteaza serios productivitatea atunci cand lucram de acasa. Este vorba despre lumina slaba.

Bineinteles ca lumina difuza, precum cea relaxanta a lumanarilor, ofera o stare de bine, dar nu este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa fii productiva intreaga zi.
Mai mult, luminozitatea slaba poate chiar sa duca la aparitia starilor de anxietate.

Iata cum starea de spirit poate fi afectata de nivelul luminii din locuinta ta si ce poti face pentru a crea o atmosfera care te va face sa te simti bine:

Cum poate duce lumina slaba din casa la stari anxioase


Lumina albastra are o reputatie proasta – stim ca afecteaza somnul si ne impiedica sa adormim usor. Dar tocmai de aceea poti sa folosesti lumina albastra si verde in timpul zilei pentru a regla ritmul circadian al organismului.
Lumina albastra te face sa te simti mai energica si poate chiar sa-ti imbunatateasca starea de spirit. Acesta este motivul pentru care oamenii se confrunta de obicei cu episoade depresive in lunile de iarna, cand exista o expunere scazuta la lumina. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod