Accepta-ti imperfectiunile - esti frumoasa oricum

Relatia dintre noi si corpul nostru depinde in totalitate de noi - avem grija de corpul nostru si il tratam in functie de cum ne dicteaza mintea.

Observa cu cata grija si dragoste iti tratezi pisica, catelul sau animalul tau preferat si gandeste-te ca si corpul tau are nevoie sa fie tratat in acelasi fel, are nevoie de iubire si aceasta iubire vine in primul rand de la tine.

Daca tu te gandesti "ce nas mare am" sau, "ah, sunt prea grasa, am picioarele prea scurte", evident ca nu-ti vei iubi corpul. Parerile tale preconcepute despre ceea ce este frumos si ceea ce este urat sunt simple concepte mentale, ele nu fac decat sa-ti creeze probleme. Daca ai in minte o imagine exterioara a perfectiunii, vei dori ca si corpul tau sa arate exact la fel si il vei respinge, in loc sa-l accepti asa cum e.

Dar daca tu iti respingi corpul, ce asteptari mai ai din partea celorlalti?

Atunci cand vrei sa cultivi o relatie, incearca sa-ti accepti in primul rand propriul corp si atunci vei invata sa accepti aproape pe oricine, aproape in orice situatie. Relatia cu sine se reflecta imediat in relatia cu ceilalti.

Daca nu te accepti asa cum esti, cand iti vei impartasi iubirea cu partenerul, vei deveni sfioasa, neincrezatoare: "cum ma poate iubi, cand eu am un asemenea corp?" Vei ajunge sa te autorespingi si vei presupune ca si partenerul te va respinge, iar relatia ta nu va avea nici o sansa.

Pentru a avea o realatie satisfacatoare, este necesar sa-ti accepti corpul asa cum este, sa-l iubesti si sa-i permiti sa se simta liber - liber sa daruiasca si sa primeasca.
Gandeste-te ca frumusetea nu reprezinta decat un concept invatat si in realitate nu este important daca esti frumoasa sau urata, grasa sau slaba, inalta sau scunda - important este ceea ce crezi tu despre tine. Daca ai nevoie sa-ti spuna cei din jur cat esti de frumoasa, inseamna ca tu nu crezi ca esti asa.

Multe femei sunt dispuse sa-si lase partenerul sa le controleze viata in schimbul asigurarii din partea acestuia ca sunt frumoase, atragatoare. Crezi ca merita sa te vinzi doar pentru a auzi complimente la adresa ta?

Importanta pentru tine nu trebuie sa fie parerea altora, ci parerea ta - esti frumoasa indiferent de ceea ce iti spune mintea ta, nu trebuie sa faci nimic pentru a deveni frumoasa si in nici un caz nu trebuie sa devii obligata fata de cineva pentru a-ti confirma frumusetea.
Cei din jurul tau sunt liberi sa te vada cum vor ei - daca tu esti constienta de propria ta frumuste si o accepti, nu-ti mai pasa de parerea lor.

Invata sa ai curajul sa te imbraci cum vrei tu, fara sa te temi de judecata celorlalte femei. Invata sa suporti invidia celor din jur, devenind constienta ca orice om este frumos in felul lui si frumusetea ta difera de a altora doar datorita conceptiei pe care o au oamenii despre frumuste. Cand ai sa intelegi acest lucru, nu te vei mai teme ca batranetea iti poate altera frumusetea si nu vei fi tentata sa apelezi la operatii de chirurgie plastica.

Parerile noastre, conceptiile noastre gresite ne limiteaza fericirea, ne imping spre autorespingere si catre respingerea celor din jur. Nu trebuie sa uitam ca noi suntem ceea ce credem ca suntem si orice femeie are dreptul sa se simta frumoasa si sa se bucure de aceasta senzatie.

Iubirea exista in noi si daca nu o simtim, este din cauza convigerilor noastre gresite care ne invaluie mintea.
Atunci cand ne vom schimba sistemul de convingeri, viata noastra va fi mai frumoasa - cand ne vom accepta si ne vom iubi pe noi, asa cum suntem, vom putea sa-i acceptam si sa-i iubim si pe cei din jurul nostru. Iubeste-ti corpul, accepta-te asa cum esti - caci esti frumoasa, oricum.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Georgiana pe 7 Apr 2012, 21:51
    cel mai bun articol...

    si eu am avut destule probleme in legatura cu corpul meu,am 20 dar am trecut prin multe,totul a inceput in copilarie cand copii radeau de mine deoarece eram slaba si mai scunda decat ei,am crescut dar tot slaba eram,k ceilalti sa nu ma mai critice,stateam mai mult inchisa in casa,au durat ani intregi pana sa realizez k sunt frumoasa si ca cei din jur doar critica.felicitari pt articol,sper ca celelalte fete care-l citesc sa nu treaca prin ce am trecut eu

    1
    0

  • andra pe 13 Feb 2010, 17:19
    frumusetea...

    dsp articol...felicitarile mele! in ceea ce priveste frumusetea...mergi pe principiul dak tu iti iubesti corpul si te simti bine in pielea ta...ceilalti din jurul tau te vor vedea la fel...tine de nivel psihologic...trb doar sa ai forta sa rezisti in societate.de obicei omul doreste sa domine...dar tu trb sa fii mai intelept si sa il invingi q propiile lui arme...frumusetea se dovedeste...aqm depinde de fiekre...ce intelege...

    0
    0

  • andrea pe 27 Ian 2009, 22:20
    singura

    am 24 ani... sunt singura, nu am avut niciodata iubit, nici macar un sarut nu am primit! nu ma pot considera frumoasa... defapt cred ca am o fata frumoasa si un corp bine structurat dar acoperit de o imensa plapuma de grasime.... mi-e teribil de greu sa cred ca ar putea cineva sa ma placa, De ani de zile construesc ziduri in jurul meu, ca nu cumva sa ma placa vreun tip...sunt teribil de singura, de 5 ani sunt pe la faculati... mi-am scimbat mereu locuinta, un camin, ba altul,.. acuma tara... orasele...nu am nicio stabilitate, a iau mereu si mereu de la capat, nu reusesc sa imi fac relatii stabile.... ca cele facute se pierd incet incet pe internet,... si eu... TOT SINGURA SI NESIGURA!

    1
    0

  • sandutza_alexandra pe 30 Iul 2008, 17:39
    ....

    e frumos articolul dar eu simt tocmai invers....nu imi supor corpul si oricat asi vrea sa pot sa il accept nu stiu dc nu pot! nu ma simt bine in corpul meu!!!:-

    0
    0

  • daniela pe 6 Mai 2008, 10:32
    10+

    total de acord cu tot ce este scris...am primit un sfat asemanator de la psihologul meu..de atunci merg pe deviza"cine ma place asa cum sunt sa stea langa mine cine nu sa isi caute ceva ce-i place" si are efect...ascult pareri de genul "ce maini scurte ai si nu iti sta bine in bluza nu stiu cum...."dar daca eu ma simt bine in pielea mea si cum ma imbrac e tot ce conteaza.

    2
    0

  • cris pe 4 Mai 2008, 21:57
    ok

    Sunt fooooarte de acord, un articol excelent!!!

    1
    0

  • Corina pe 14 Apr 2008, 23:25
    :)

    da...usoara e teoria,,,dar practica te omoara:| multe din noi vom avea mult de lucrat la asta...si nu-i usor:)

    0
    0

  • voana pe 31 Mar 2008, 02:34
    cel mai bun articol...

    ce bine ca mai exista si persoane care gandesc limpede,persoane care reusesc sa le ofere celorlalti capacitatea de a invata sa se iubeasca asa cum sunt. n-am citit un articol mai bun pana acum. face mai mult decat cea mai reusita operatie estetica... FELICITARI!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod