5 trucuri pentru a fi senzuală

Învaţă să te mişti pentru a atrage privirea
Marilyn Monroe spunea că atuul senzualităţii sale vine din faptul că, atunci când nu ştie ce altceva să facă, se mişcă exact la fel ca înainte, doar că mult mai încet. Efectul de “incetinire” a mişcărilor le pune în valoare şi creează o aură magică, de siguranţă, mister şi detaşare care sunt irezistibile. În astfel de momente, o femeie are puterea de a opri universul, făcându-l să se mişte în ritmul ei.

Tendinţa multora dintre noi este de a asocia senzualitatea cu sexualitatea. Senzualitatea este însă, dincolo de asta, capacitatea de a fi conectat la propria fiinţă, la corpul tău şi de a comunica cu el, găsind în această comunicare o stare de bine.

Cum ne putem înţelege şi cultiva senzualitatea? Iată 5 trucuri care te vor ajuta să atragi priviri:


1.Explorează-ţi corpul


Află tot ce simte el din punct de vedere senzorial. Cu cât eşti mai puţin obişnuită să faci asta, cu atât poate părea mai dificil să îţi descifrezi propriul corp. Odată ce începi să îţi acorzi puţin timp, vei vedea şi beneficiile. Oricât ai fi de ocupată, corpul tău are nevoie de tine. Şi atunci poţi să te opreşti din când în când din goana nebună de fiecare zi şi să devii prezentă în miscările pe care le faci. Fii atentă cum te mişti, când vrei printr-o anumită expresie să transmiţi ceva, când sunete, imagini, mirosuri sau texturi diferite aduc ceva nou fiinţei tale într-un moment al zilei. Acest lucru te va face să descoperi că sunt momente în care nu eşti în acord cu tine însăţi şi vei putea ajusta acele comportamente, mişcări sau aparenţe care spun despre tine lucruri care nu te reprezintă.

2.Lucrurile mici fac schimbări majore


De exemplu, mergând pe stradă poţi învăţa să îi observi pe ceilalţi, să fii prezentă văzând copacii, simţind aerul, oamenii, în loc să mergi cu capul în jos şi răpită de propriile gânduri sau nu ştiu ce conversaţie telefonică. Senzualitatea este pusă în valoare fiind în armonie cu ceilalţi. Nu ridica scuturi de agresivitate în relaţiile tale cu lumea.

3.Fii tu însăţi


Senzualitatea iese natural la suprafaţă atunci când eşti în acord cu tine însăţi. Nu încerca să fii aşa cum crezi că vor alţii să fii sau cum ţi se pare că le stă bine altora. Foloseşte momentele de explorare pentru a te îndrepta şi către interior, către ceea ce simţi că îi este confortabil fiinţei tale pentru a fi în armonie cu simţurile sale şi cu exprimarea lor în termeni care să te definească. Mişcă-te în armonie cu propria fiinţă. Miscarile naturale dau celor din jur o stare de confort şi armonie, având neconştient tendinţa de a veni apoi către tine. Atitudinile artificiale “încarcă” însă pe cei din jur, care se pot simţi frustraţi că nu au un contact real cu persoana de lângă ei şi au tendinţa de a se retrage. Dansul, gimnastica, yoga, chiar mersul pe jos te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti exprimarea fizică.

4.Caută bucuria de a te simţi bine


Găseşte bucuria de a te simţi bine cu tine, fără a fi nevoie să te refugiezi în compania celorlalţi. Când te-ai oprit ultima oara la o cafenea, pentru a petrece singură câteva minute cu tine însăţi, fără a vorbi continuu la telefon, fără a citi o carte sau o revistă, ci fiind pur şi simplu prezentă în acel moment? Învaţă-te să te răsfeţi!

5.Iubeşte culorile


Mereu sunt lucruri noi pe care corpul tău le poate învăţa şi care îi pot da o stare de bine. Uneori, o croială nouă sau un material nou de rochie, o culoare nouă de ruj sau o carte citită de curând adaugă un plus de valoare senzualităţii noastre. Dacă am descoperit o stare de bine nu înseamnă că trebuie să ne oprim, ci doar că mergem mai departe într-un mod confortabil.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • STATE MARIA pe 7 Oct 2010, 14:11
    senzualitate

    Remarcabil articol,felicitari si sa aveti cat mai multe mesaje de iubire pentru noi, cel putin asa il percep eu

    0
    0

  • GABI pe 5 Oct 2010, 16:15
    DA..cam asa este

    Cred ca noi femeile ar trebui sa ne facem timp si pentru noi, senzualitatea o iese in evidenta doar daca te ocupi de tine ca femeie,daca te intereseaza de imaginea ta in familie si in societate daca nu totul se duce de rapa.

    1
    0

  • Cia pe 5 Oct 2010, 12:39
    Excelent!

    Acesta este articolul meu preferat pana in acest moment pe acest site. Cred ca trebuie sa reflectam la constiinta noastra de sine in fiecare zi pentru a ne simti bine cu noi insine. Nu e foarte greu; trebuie doar sa fim un pic mai profunzi.Opriti-va pentru cateva minute si ganditi-va la voi in cel mai pozitiv sens posibil. Acest lucru nu poate sa ne aduca decat beneficii.

    1
    0

  • mgnastase pe 5 Oct 2010, 12:25
    Pozitiv articol

    Ar trebui sa nu uitam de noi, în nici o zi a vieţii noastre.

    1
    0

  • alexandra pe 5 Oct 2010, 11:18
    :)

    foarte frumos si pozitiv articolul. Asa e, chiar asa trebuie sa fim!

    1
    0

  • hpy4 pe 5 Oct 2010, 02:38
    Senzualitate

    Apreciez articolul,pentru ca are profunzime. Face referire la senzualitatea autentica, ce tine de atitudine, de trairea interioara si nu se rezuma la haine sexi si nu stiu ce machiaj sau comportament fals, regizat etc. Eu consider ca senzualitatea tine de atitudine in primul rand. Am gasit un citat de-al lui Osho , care descrie senzualitatea intr-un mod foarte interesant : " Nu condamnati senzualitatea! Senzualitatea este una din binecuvantarile omenirii.Este sensibilitatea voastra, este constiinta voastra. Este constiinta voastra , filtrata prin corp!"

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod