5 paşi prin care să atragi dragostea

Este foarte uşor să devii dependent de altcineva, mai ales din punct de vedere sentimental.

Este foarte uşor să devii dependent de altcineva, mai ales din punct de vedere sentimental. Când nu îţi cunoşti bine calităţile, nu te apreciezi suficient, nu ai încredere în tine, ai nevoie de confirmările, încurajările, atenţia şi iubirea celorlalţi până într-atât, încât nici nu-i dai seama cum uşor-uşor acestea devin nişte droguri fără de care nu mai poţi să simţi că trăieşti.

În copilărie le primim de la părinţi, mai târziu şi de la prieteni, iar în cele din urmă de la partenerul de viaţă şi de la propriii copii. Simţim mereu nevoia să ne luăm doza de iubire, iar pentru a o căpăta şi a o păstra cât mai mult timp fiecare este capabil de mai diferite lucruri: manipulare, control, dominare, supunere şi servilism duse la extrem, minciuni şi alte moduri false prin care ne creăm impresia că avem ceea ce ne dorim.

Ceea ce simţim de fapt este un sentiment de dependenţă care în realitate este fals. Suntem dependenţi atât cât ne permitem noi să fim, atunci când ne dispreţuim singuri, ne credem insuficient de bune şi că nu merităm iubire. Scapă mai întâi de această falsă impresie.

1. Scapă de sentimentul de dependenţă


Descoperă ce ai mai bun la tine, toate calităţile, abilităţile, lucrurile frumoase şi speciale cu care ai fost înzestrată, lucrurile de care eşti capabilă şi ce poţi face pe cont proriu acum.

2. Crede că meriţi şi poţi să primeşti dragoste


Priveşte-te exact cum te simţi acum şi acceptă că în acest moment asta eşti dar poate că poţi fi şi mai bună. Treptat, vezi cum altfel ai mai dori să fii şi încearcă să transformi sau să schimbi câte un lucru o dată – cu răbdare, îngăduinţă şi blândeţe faţă de tine însăţi.

3. Iubeşte-i pe cei din viaţa ta aşa cum sunt acum


Fă acelaşi lucru şi cu cei din jur. Acceptă că sunt aşa cum sunt în acest moment.

Poate în timp se vor schimba, dar asta nu e responsabilitatea ta şi nici nu trebuie să faci tu asta. Tu eşti responsabilă doar pentru tine şi ai un liber arbitru numai al tău; nu ai voie să-l încalci pe al altuia aşa cum nici alţii nu au voie să îl încalce pe al tău.

4. Renunţă la pretenţiile exagerate


Pretenţiile şi aşteptările sunt ca nişte greutăţi uriaşe pe care le pui pe umerii celorlalţi, nişte poveri care de multe ori devin greu de purtat şi care în timp le epuizează mintea, inima şi trupul. În cele din urmă, cu cât pretenţiile tale faţă de ceilalţi şi faţă de tine sunt mai mari, cu atât mai nemulţumită şi mai lipsită de iubire o să te simţi.

Iar cei din jur vor ajunge de cele mai multe ori să obosească, să fugă, să riposteze sau să-şi piardă propria identitate lângă tine.

5. Iubeşte tu prima


În cele din urmă, cea mai simplă, mai sigură şi mai directă cale de a atrage dragostea în viaţa ta este să iubeşti tu prima. Oferă dragoste ţie însăţi, împacă-te cu tine, acceptă-te, iubeşte-te şi apoi deschide-ţi inima şi oferă toate acestea în jur, fără să ceri acelaşi lucru în schimb. Nu-ţi fie teamă că vei fi respinsă, neînţeleasă, rănită ori că dragostea ta va nu fi apreciată. Atragi ceea ce oferi, semeni ceea ce culegi, iubeşte şi vei fi iubită.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • AnaMandy pe 31 Mar 2011, 11:46
    Frumos

    frumos articolul, foarte frumos...aducator de curaj

    0
    0

  • geta pe 14 Dec 2010, 22:21
    curaj

    la inceput fara asteptari la final fara regrete

    0
    0

  • Georgeta Predescu pe 8 Dec 2010, 13:46
    realitate...!

    Nu se putea ceva mai adevarat, invatam mereu cate ceva cat traim!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod