5 filme șocante care îți arată ce înseamnă să te confrunți cu o boală mintală

Cui nu-i place să se uite la filme? Filmele îți dau ocazia să te conectezi cu sinele, cu propriile tale realități. Îți dau de gândit și îți oferă perspective noi asupra vieții.
Iată o lista de 5 filme despre boli mintale pe care ar trebui să le vezi. Nu sunt doar realizări cinematografice de excepție, ci pot să fie și deschizătoare de noi orizonturi de gândire.

1. The Babadook

Este unul dintre acele filme care va face să-ți treacă fiori pe șira spinării. Filmul regizat de Jennifer Kent și lansat în anul 2014 spune povestea unei femei al cărei soț moare într-un mod teribil. Rămâne singură cu fiul ei care este măcinat de frica unui monstru. Fără să-și dea seama, și ea începe să simtă prezența monstrului.
Filmul nu oferă o soluție pentru depresie.
Mai degrabă, ne învață să acceptăm faptul că poate nu există niciun remediu, dar există modalități de a o ține sub control.

2. Black Swan

Thrillerul psihologic “Black Swan” a fost regizat de Darren Aronofsky și a fost lansat în anul 2010. Povestea are ca personaj principal o balerină care suferă de schizofrenie. În film, ea are diverse halucinații care dau naștere altor probleme de natură fiziologică și psihologică, inclusiv probleme legate de alimentație, care sunt considerate boli mintale importante în prezent.
Filmul explorează încercările pe care viața ți le poate scoate în cale și modul în care fiecare dintre noi alege să reacționeze la ele.

3.
Jacob’s Ladder

Acest film horror, regizat de Adrian Lyne, a fost lansat în 1990. Jacob este un veteran al războiului din Vietnam care suferă de sindromul de stres post-traumatic și care are halucinații și flashback-uri înfiorătoare. Este unul dintre acele filme despre boli mintale pe care nu trebuie să le ratezi.
Efectele vizuale halucinante ne pun în față realitatea vieții pe care o duc persoanele care suferă de acest sindrom. Ne ajută să înțelegem cât de dure sunt bătăliile psihologice, dar și că întotdeauna există speranță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod