fericire

Greșeli care te împiedică să fii cu adevărat fericit

Unele persoane trăiesc cu scopul de a deveni cea mai bună versiune a lor. Toate persoanele sunt diferite. Dar există și acei oameni care sunt buni cu tine chiar și în cele mai rele circumstanțe. Inima lor este plină de compasiune și nu se tem să facă acest lucru cunoscut. Însă această lume este crudă, iar natura sa toxică are tendința de a afecta viețile oamenilor. Iată care sunt acele greșeli care te împiedică să fii cu adevărat fericit!

Ce te împiedică să fii cu adevărat fericit?


1. Oferi prea mult


Oamenii buni au tendința de a oferi totul, doar pentru a-i face pe cei din jurul lor să se simtă confortabil. Nu există nicio limită atunci când vine vorba de ceea ce sunt dispuși să ofere pentru a-i face pe alții să zâmbească. Aceștia își doresc să fie împliniți. Cred în alții și nu așteaptă nimic în schimb. Din nefericire, multe persoane nu repetă generozitatea când vine vorba de a da înapoi. Dacă oferi și nu ți se dă nicio mână de ajutor atunci când ai nevoie, nu ar trebui să te superi.
Oamenii pe care i-ai ajutat nu înțeleg cu adevărat ajutorul oferit de tine.

2. Ai așteptări prea mari de la oameni


Este destul de obișnuit ca o persoană bună să se aștepte ca și alte ființe să fie bune. Iar într-o lume ideală așa ar funcționa lucrurile. Doar că nu trăim într-o lume ideală. Trăim într-o societate în care acest tip de gândire este considerat naivitate. Oamenii buni se sacrifică și încearcă să facă din această lume un loc mai bun. Se așteaptă ca alți oameni să facă la fel.
Acesta este motivul pentru care s-ar putea să fii condamnat la o viață plină de așteptări neîndeplinite de la oamenii răi.

3. Lucrezi prea mult


Exemplul perfect pentru o persoană care lucrează prea mult ar fi acela al colegului tău pe care poți conta de fiecare dată când pleci în concediu sau îți este rău. Tot ce trebuie să faci este să întrebi și se va conforma. Nu este în ADN-ul lui să gândească rațional sau egoist. O va face doar dacă întrebi frumos. Chiar dacă asta înseamnă că trebuie să piardă opt ore de somn sau să întârzie masa.
Oamenii buni au tendința de a face aceste sacrificii fără a lua în considerare repercusiunile. Toate lucrurile care te-ar face fericit devin brusc indisponibile doar din cauza naturii tale iubitoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod