Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 351-400 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pitik pe 2 Apr 2012, 13:08
    Curand

    Buna, eu sunt pitik din Bucuresti, scriu aici deoarece am aceeasi problema ca si voi, lucrez cu un partener la realizarea unui site doar pentru noi... Foarte curand voi posta linkul. Vom putea discuta toate problemele pe care le avem din cauza acestor "masini de distrus", ne vom putea spune problemele si ne vom ajuta reciproc si daca vom fi suficienti de multi interesati vom stabili intalniri in diferite locuri - pentru a ne lamuri inca o data ca viata reala este foarte frumoasa si FOARTE ieftina spre deosebire de cea din fata aparatelor... Eu am 22 de ani, am un job foarte bun, o relatie de mai bine de 5 ani si o familie care ma sprijina... Iar de cand am inceput sa joc la aparate totul a fost pierdut, plecam fara nici un ban in buzunar, apoi urmau imprumuturile de la "prieteni" care stiind ce am de gand sa fac cu ei puteau sa ma refuze categoric. Dupa ce ii pierdeam si pe aceea urmau mii de planuri de a face banii inapoi, ajungeam sa muncesc degeaba sa imi iau salariul in avans doar pentru a-mi hrani boala... Relatia a inceput sa scartaie deoarece perechea mea este cu capul mult mai pe umeri decat mine... ma simt vinovat in fata familiei pe care o mint cat de mult si cat pot de bine... am vazut ca suntem foarte multi in aceasta situatie si chiar ne putem salva... Jobul meu este Ghid Turistic si am lucrat numai cu straini, aveam foarte multi care veneau in Romania doar pentru casino-uri (veneau cu zeci de mii de euro-unii chiar sute si ajungeau dupa 2 zile sa isi sune prietenii sa le trimita bani ca sa poata merge acasa)... Impreuna putem face un pas inainte pentru vindecarea acestei boli. Odata cu terminarea site-ului vom putea programa foarte multe lucruri impreuna pentru a ne ocupa timpul si a sta cat mai departe de aparate.Putem realiza excursii in care sa mergem cu persoanele dragi - pe care multi dintre noi le-am neglijat in ultimul timp. Sper ca veti fi interesati...

    7
    0

  • Popa pe 7 Mar 2012, 20:22
    Dependenta de ruleta

    Am trait un cosmar timp de 2 ani.Am pierdut masina BMW seria 7 facuta cadou de tatal meu.Intr-un final am ajuns la psiholoaga Zaharia Cristina ( lucreaza si online pe siteul TopExperti.ro),ptr ca nu mai aveam ce sa mai vand din casa.Acum am implinit 8 luni de cand NICI NU MAI VREAU SA TREC PE LANGA UN CAZINO!! Doamne ajuta ca exista psihologi destepti pe lumea asta.

    7
    0

  • Andreea37 pe 7 Mar 2012, 13:43
    Ajutati-va partenerul sa renunte!

    Am avut o viata foarte grea cu sotul meu. atunci cand copii erau mici mergea prin cazinouri si cheltuia sume foarte mari de bani. Imediat cum isi lua salariul se ducea si il dadea pe tot la jocuri de noroc in loc sa investeasca in cresterea copiilor. Am inceput atunci sa ma interesez cum il pot ajuta si ultima mea speranta a fost sa apelez la un psiholog. Marele meu noroc a fost ca am gasit o persoana specializata care l-a determinat sa renunte la jocuri de noroc si la alcool. A avut cateva tentative la inceput, dar de 5 ani nu a mai intrat intr-un cazinou. este o persoana minunata si un adevarat specialist, iar cei care doresc numarul ei de telefon ma pot contacta pe e-mail andreeacolomosan@yahoo.com. Ajutati-va partenerul sa renunte, este pacat sa isi iroseasca viata si sa isi neglijeze familia pentru jocurile de noroc.

    6
    0

  • Vlad pe 7 Mar 2012, 12:25
    RENUNTATI SA MAI MERGETI IN CAZINOURI!!!

    eram un baiat super ok., inalt , atletic f potent financiar.. eram un super norocos, pana acum 3-4 ani cand m-am apucat sa frecventez cazinouri de lux in Bucuresti, Acolo esti tratat ca un rege cat ai bani.. se castiga la inceput dar dupa aceea cand ti-a intrat in sange pierzi non stop, am pierdut sume uriase de bani, dar cel mai rau este ca m-am imbolnavit de nervi, ma simteam un loser mereu! va rog din suflet NU INTRATI NICIODATA INTR-UN CAZINOU, VA VB EU UN JUCATOR INRAIT, CARE AM JUCAT SUME F MARI CHIAR DE PESTE 25 MII PE SEARA! AM incercat toate schemele de joc dar intr un final tot acolo se ajunge, la dauna totala! de ceva timp merg la o psiholoaga foarte buna, CRISTINA RADULESCU, care se implica si am renuntat sa mai merg prin cazinouri. mi-am promis ca o sa fiu iar cum am fost, bun rau la toate capitolele.. Am 27 acum e ultima mea sansa.. VA REPET INCETATI SA II IMBOGATITI Pe ARABII, TURCII CARE AU CAZINOURILE EU ASA VOI FACE! DOAMNE AJUTA!

    5
    1

  • Psihoterapeut Adictii pe 7 Mar 2012, 11:31
    Psihoterapie si Grupuri de suport pentru dependenta de jocuri de noroc

    Pentru cei care doresc sustinere in depasire dependetei de jocuri de noroc, pot sa imi scrie pe adresa terrapi@yahoo.com sau putem discuta pe messenger IDul meu este: terrapi. Impreuna vom reusi!

    2
    1

  • claudiu pe 25 Feb 2012, 02:19
    ajutor

    ma distrug pe zi ce trec!!!!!!!!!!!!!

    5
    1

  • george pe 24 Feb 2012, 14:49
    distrus!

    am facut praf ce am muncit 4ani de zile in jur de 4miliarde, am vandut tot si mai sunt si dator 500milioane, cum fac sa ma las? ajutati-ma!

    8
    1

  • mir pe 23 Feb 2012, 21:54
    jocuri de noroc

    stiu si eu cei aia sa ai un sot ce joaca la cazinou e groaznic

    9
    0

  • adi pe 22 Feb 2012, 11:25
    vointa

    Salut , am 35 de ani si si merg in casino'uri de la 20 de ani . Cam intre varsta de 28-33 ani nu am mai jucat niciun joc de noroc , nu ma intrebati cum am reusit ,pt. ca nici eu nu stiu , pur si simplu m'am oprit , dar m'am apucat din nou acum vreo 2 ani ......ideea este , ca in prezent joc foarte calculat , merg in Mall la pacanele si cu 3000 ron si joc doar 50-100 ron , incercati sa va abtineti , jucati pe mize mici si daca pierdeti acceptati faptul ca ati pierdut si plecati in mare viteza ....

    5
    2

  • Maya pe 21 Feb 2012, 11:47
    ruleta

    Buna...As vrea si eu sa il opresc pe sotul meu sa nu mai joace...inclusiv din banii de nunta a bagat...nu suntem casatoriti nici de un an...dar deja a bagat...fara numar. Ma minte ca nu mai baga bani la ruleta...ne certam urat...cedez intr-un final...il iert si apoi dupa 2-3 luni merge inapoi...o sa il duc la psiholog....as vrea sa stiu ce as putea sa fac sa il opresc...nu vreau sa il parasesc...vreau sa il ajut...dar daca continua asa...o sa il las...

    5
    2

  • Andrei pe 15 Feb 2012, 02:58
    POKER

    aa si sper sa nu se inteleaga ca pokerul e un joc perfect cum intri pac brusc incepi sa faci zeci de mii $ nu,o sa pierzi si in poker dar pierzi si castigi si doar pe termen lung pe un esantion mare de maini sau de turnee jucate se poate trage o concluzie,spre deosebire de aparate la care nu ai nicio sansa sa faci profit pt ca sunt facute sa pierzi cu cat stai mai mult sa joci la ele cu atat te adancesti mai mult iar ce castigi intr-o zi vii in urmatoarea zi si ii pierzi la loc ba mai dai si de la tine pt ca esti perseverent si vrei sa recuperezi :)) asta cu aparatele ar merge asa ocazional odata pe luna sa zicem vii bagi 50-100 de lei daca merge bine daca nu papapa sa joci ca obsedatul in fiecare zi e o pierdere de timp dar mai ales de bani...

    13
    0

  • Andrei pe 15 Feb 2012, 02:26
    POKER

    Asa,cum spuneam sunt jucator profesionist de poker de 4 ani aproape nickname-ul meu e pandalezu doar scrieti pe google si m-ati gasit am castigat cam 40k adunat din PKR si POKERSTARS nu e nicio vrajeala sau minciuna cum ar crede unii sunt cifre reale corecte,verificabile dar sa revin parerea mea e ca pokerul online sau live e mult mult mai bun decat orice joc de noroc datorita faptului ca in majoritatea cazurilor cu care te confrunti totul depinde de tine e cam 10-20% maxim retineti noroc si ghinion iar restul trebuie sa stii sa joci sa exersezi mult sa studiezi o gramada de maini pe care le-ai jucat adversarii sa-i cunosti sa stii care sunt buni si care nu,sa vizualizezi o gramada de reluari de la orice joci ca sa vezi ce faci bine si ce nu iar pe viitor sa te indrepti asa si sa revin.Daca tot e sa ai o dependenta canalizeaz-o in ceva bun eu nu zic ca pokerul e un joc perfect care o sa te faca milionar peste noapte dar credeti-ma e mult mult mai bun decat orice fel de aparate electronice sau ruleta,in pokerul online sau live chiar e posibil sa faci bani pe termen lung si va pot da o gramada de exemple de jucatori care se cunoaste ca fac sute de mii de dolari anual:Liviu Ignat,Ionel Anton,Dan Murariu,Ramon Cserei etc.,iar pe langa ei sunt multi altii care castiga constant la toate nivelurile de la microstakes pana la highstakes dar pentru asta trebuie sa ai rabdare sa fi perseverent sa inveti din greseli si devii din ce in ce mai bun in timp deci mai bine va lasati de aparate si de prostia aia de ruleta si incercati pokerul online te costa si mai putin minimum deposit e 10$ si daca ajungi sa castigi, castigi mult mai mult ca la aparate sau ruleta va dau doar un ex locul 1 la Sunday Million este 250000$ ce vreti mai mult de atat nu ma vb turneele live EPT WPT WSOP milioane de euro la mesele finale,in concluzie sper ca postarile mele sa va fi ajutat cu ceva eu va stau la dispozitie daca vreti ma puteti gasi online pe PokerStars sau cand mai intru pe aici va raspund numai sa imi amintesc daca vreti totusi sa va lasati de prostiile alea de aparate la care mentionez ca si yo am pierdut si vreti sa va apucati de poker trb sa retineti ca pokerul nu e un joc de noroc e un joc al mintii al rabdarii si al atacului bine gandit...

    13
    3

  • Andrei pe 15 Feb 2012, 01:46
    POKER

    Buna am citit toate comentariile sunt f interesante as dori sa spun urmatoarele,eu sunt jucator profesionist de poker de aproape 4 ani se poate spune ca din asta traiesc desi sunt student deocamdata dar vreau sa vorbesc prima data de aparate ca am vazut ca e subiectul cel mai des discutat.Am jucat si eu la aparate n-o fost p chiar o dependenta e ca un viciu ca fumatul asa s-ar putea spune ca toti fumatorii sunt dependenti de tigari,dar m-am lasat cand mi-am dat seama ca nu o scot la capat din urmatorul motiv cel mai important sper sa retina toti care citesc mesajul asta si joaca la aparate.Oameni buni ca sa faci bani din ceva trebuia sa ai o constanta in castiguri o repetitie adica sa faci asta in fiecare zi si sa castigi eh la aparate NU E POSIBIL SA CASTIGI PE TERMEN LUNG asta nu isi dau seama toti cei care joaca la aparate,la noi in poker e vorba BEAT THE GAME eh si motivul pt care nu pot fi batute aparatele pe termen lung este ca e un joc bazat DOAR PE NOROC SI GHINION ATAT nu tre sa stii nimic hai sa zicem 95% noroc si ghinion si 5% sa stii sa le manevrezi , asa e si in ruleta esti obligat sa pariezi daca vrei sa castigi nu poti controla nimic nu poti stii sau intui pe ce numar va pica bila aia totul e random si acuma o sa vb si despre poker dar in alt mesaj sa nu fie prea obositor de citit...

    9
    2

  • ady pe 12 Feb 2012, 19:56
    ruinat

    eu jucam de aproape zece ani la nenorocitele astea de aparate care m-au ruinat.am distrus familia mea,acum sper sa imi recuperez sotia si copilul.am furat bani din casa,am mintit pe toata lumea,am pierdut toti prietenii.nu stiu ce a fost cu mine!nu eram asa!trebuie sa imi revin!haideti sa ne lasam de aceste jocuri care ne-au ruinat!sunt din rm valcea si daca puteti sa ma ajutati cu un sfat adresa mea este ady_adrian1974@yahoo.com,pentru ca nimeni in afara de noi jucatorii nu intelege prin ce trecem!dumnezeu sa ne ajute!

    7
    1

  • MIKI1979 pe 19 Ian 2012, 18:01
    JOCURI

    SANT SI EU UN JUCATOR INCERC SA MA VINDEC DE FIECARE DATA PROMIT CA NU MAI FAC DAR FAC DIN NOU .ID-UL MEU E giorgiu79@yahoo.com cine vrea ma poate contacta poate vorbind ne putem vindeca impreuna

    4
    0

  • BrZ pe 20 Dec 2011, 01:36
    aparate

    mau distrus aparatele...nush ce sa mai fac...am 20 d ani si lucrez ca barman intrun local...toti banii p care ii fac ii duc la jocuri..spaga salariu tot ...daca ma poate ajuta cineva astept raspuns cu nerabdare..ms

    6
    1

  • katrina pe 6 Dec 2011, 01:22
    e groaznic

    e groaznic......groaznica un asa fel de viata....ma duceam la aparate jucam,toti se uitau ciudat la mine(funt fata am 25 de ani),nu judecam absolut nimic,cand eram acoolo si jucam,in asemenea locatii intra tot felul de persoane dubioase,eram singura fata dintre acele persoane,toti se uitau ciudat la mine!!!! jucam pana la ultimul banut!!!!!!NICIODATA NU AM SA UIT SENTIMENTUL,DE FAPT SENTIMENTELE, CAND IESEAM DE ACOLO FARA NICI UN BAN DE O TIGARA MA SIMTEAM EXACT CA UN OM A NIMANUI,CA UN CAINE FARA STAPAN SI ASA MA PLIMBAM IN NESTIRE PE STRAZI! Am pierdut banii care imi erau dati pentru a ma ingriji de sanatatea mea

    13
    0

  • anonim pe 17 Nov 2011, 12:24
    aparate de noroc

    iar voi la randu vostru trebuie sa ma ajutati pe mine ..trebuie sa postati pe toate forumurile ceea ce spun eu ..metoda pt septari ..sa se stie in toata romania ..si toti care s-au canalit la aparate sa se scoata ..nu doar patronii sa castige ...toata lumea !..sa deie bunu dumnezeu sa nu mai fie aparate de noroc in romania ..!

    5
    3

  • anonim pe 17 Nov 2011, 12:19
    aparate de noroc

    maine o sa dezvalui o metoda pe care va poate scoate din canal cu aparatele de noroc ..din 10 lei o sa faci 2000 de lei noi..o linie de septari pe 2000..;)...stiti voi ca romanu face orice ca sa faca bani ;)..azi ma duk eu ..si apoi nu o sa mai merg niciodata sa mai fac nimik la aparate ..iti trebuie un pic de tupeu , nimik mai mult ! ceao

    8
    5

  • scotzianul pe 13 Nov 2011, 18:18
    Jucatori de noroc

    buna. am 32 de ani, fericit, proaspat casatorit si mandru raportez ca sunt mai bine de 3 ANI de la ultimul meu pariu. Cum am reusit? Mi-au trebuit aproape 20 de ani de jucat ca sa-mi dau seama ca sunt bolnav. Mai complicat a fost faptul sa ma dau batut in fatza bolii, sa stiu ca o sa fiu bolnav toata viata.Singura mea salvare a venit de la sedintele de terapie in grup la care ma duc saptamanal. Este pacat ca in Romania nu exista astfel de shedinte de terapie in grup.

    7
    2

  • Manu pe 10 Nov 2011, 16:51
    nu stiu ce sa fac

    Buna. Am 23 de ani si sunt dependent de jocuri de noroc. Nu mai stiu ce sa fac , mereu imi promit ca nu voi mai juca si totusi , oricand am ocazia , sau am bani, la aparate ma opresc. Am ajuns sa imi joc banii de chirie si intretinere la jocuri. NU mai vreau sa joc , si nici nu am senzatia ca as vrea sa joc, cu toatea astea mereu intru in casino. Nu ma mai pot intelege nici pe mine insumi. Daca imi poate da cineva un sfat , astept cu nerabdare!

    6
    0

  • dana pe 27 Oct 2011, 08:59
    jocurile de noroc

    Si acum suntem impreuna,dar aproape ca doi straini.Stau cu el doar pentru copii,desi el si atunci cand este acasa e tot absent,nu se implica prea mult nici in educatia lor,nici in alte treburi.Nu stiu ce sa fac,sunt la capatul puterilor.Ce sfat imi dati?Simt ca nu mai pot trai asa As vrea sa le transmit un mesaj celor dependenti:ganditi-va un pic la cei de langa voi si la cat de mult rau le faceti.Daca nu vreti sa-i distrugeti pe cei ce va iubesc OPRITI-VA.

    11
    2

  • dana pe 27 Oct 2011, 08:43
    jocuri de noroc

    Dependenta de jocuri de noroc a sotului meu m-a distrus psihic.Dintr-o femeie plina de viata si optimista,am ajuns sa nu mai pot bucura de nimic.Nici nu stiu cum am putut suporta 14 ani langa el.Pana nu am avut copii,nu i-am simtit atat de tare lipsa de acasa,dar apoi,zilele petrecute singura,doar cu copii,au devenit insuportabil de grele.Nu aveam nici un ajutor,nici o sustinere din partea lui.Pleca dimineata la lucru si se intorcea seara pe la 10-11.

    11
    1

  • vlad pe 14 Oct 2011, 00:25
    dependenta

    problema e la multi dintre noi ca nu avem cui sa ne plangem daca nu esti jucator nai cum sa intelegi de acea va propun o treba sa formam un grup in care sa putem vb intre noi de aceste probleme id meu e newloke_vlad

    5
    0

  • vlad pe 14 Oct 2011, 00:13
    dependenta

    foarte interesante comentariile voastre pana azi am crezut ca numai eu sant atat de ghinionist am jucat sume mari de bani in romania acum 3 ani apoi am venit in italia am rezistat 2 ani si acum iarasi mam apucat nu stiu ce sa ma mai fac simt ca inebunesc sau am inebunit de fiecare data cand ma duc pierd ma gandeam sa ma sinucid dar nu cred ca e o solutie nici asta

    1
    5

  • pt boca razvan pe 26 Aug 2011, 18:30
    pt boca razvan

    nu esti pe plus, esti in groapa cu cateva sute de euro ;)

    7
    1

  • boca razvan pe 25 Aug 2011, 00:28
    jocuri

    buna ziua oameni nush carei faza da ios pe plus

    3
    11

  • ioana pe 3 Aug 2011, 08:56
    incercati varianta asta

    iubesc si eu un barbat dependent de jocurile de noroc as putea spune.am incercat sa-l fac sa spuna ce simte poate am reusit.am incercat varianta cu preotul si s-a jurat ca nu mai joaca in viata lui,in biserica..au trecut 4 luni de atunci...nu stiu ce sa zic..nu cred ca mai joaca,nu prea am incredere in el.ce spuneti?

    4
    5

  • marian pe 15 Iul 2011, 10:37
    pericol

    Stati departe de aparate , daca nu stiti ceva sigur de jucat va spune cineva care a jucat pe reteta mai bine de 2 ani . Iar de ruleta nu mai vorbim , teoretic se formeaza in mintea jucatorului tot felul de sisteme de probabilitati care dupa 20 min de joc se sterg si te identifici cu progranmul ei nenorocit , si tot incerci sa plusezi . daca chiar nu puteti sta departe ( cum e si cazul meu ) mergeti in sala cu cat mai putini bani . bafta

    6
    3

  • costi pe 5 Iun 2011, 20:54
    e greu

    sa te lasi de jocuri e cel mai usor lucru din lume,eu m-am lasat de zeci de ori.Lasand gluma la o parte e groaznic...si nu stiu cum se va sfarsi.Poate ar trebui organizate programe ,gen alcoolicii anonimi.Aseara m-am jurat pe toti sfintii ca nu voi mai juca si astazi la 10 dimineata eram la pacanele ,la11 am plecat fara bani,1600 de lei.Sunt casatorit,am copii si voi fi iar nevoit sa ma impumut.Am un teribil sentiment de vinovatie...stiu ca ar trebui sa-l am cand intru in sala de joc,dar acolo parca sunt in transa.Cunosc destui dependenti de joc,dar nu ne salutam dacat in salile de joc,pe strada ne evitam privirile.Castig rar ,si pentru putin timp...atunci?Patronii de sali de jocuri si propietarii de case de amanet sunt oamenii pe care ii urasc cel mai mult, dar cu carora interactionez cel mai mult.Deci sa recapitulam:stiu sigur ca pierd si totusi bag o suma importanta la aparate{eu nici macar nu sper sa castig},m-am trezit de cateva ori in sala fara sa stiu macar cum am ajuns acolo,va jur,plecand in oras cu totul alte treburi,din persoana vesela si optimista care eram acum cativa ani am ajuns un zombi,nu mai am prieteni,ma feresc de cunoscuti,nu mai stiu cand e ziua de nastere a copiilor mei si nu mai fac sex cu nevasta mea pentru ca nu mai am libidou,nu mai citesc,nu mai privesc la televizor,sunt intr-o criza permanenta...sinuciderea ar fi o solutie,dar ma retine rusinea si totusi decat asa...nu mai am nici macar o speranta.

    6
    2

  • cosmin pe 18 Mai 2011, 17:01
    dependent

    NU STU KUM SA FC SA MA LAS DE TOT CEEA CE SE NUMENSTE NOROC NU MAI VREAUNSA AUD DE ELE UITE UN EXM AZI MA SUNAT FRATEMEU DUTE AKOLO SI IAM 6 MILL KA AM EU CEVA DE FACUT SI EU CE AM FACFUT AM LUAT BANI SI IAM PUS IN APARATE TOTI NU MAM GANDIT LA CONSECINTE MA SATURAT DE VAIATA PE CARE O AM 'O VIATA DE CACAT ' JUR KA NU MAI STIU CE SA FC AS VREA SA FIE CNV LANGA MIEN KARE SA MA AJUTE SA IES DIN ACEASTA PRB AM 19 ANI SI SUNT JUKATOR DE NOROC DE 5 SAU 6 ANII MIAM DISTRUS TOATA COPILARIA MAM SATURAT

    3
    2

  • zaharia lucian pe 17 Mai 2011, 14:25
    sal

    fratilor banu la ban trage ideea e daca nu puteti sa va lasati jucati din bani castigati numai jucati din datorii si atunci nu o sa mai aveti datorii iar in cazul celor care au deja datorii si tot mai joaca,ocupativa timpu cu o munca cu o activitate,spun asta din propria experienta am fost dependent si am jucat sute de milioane timp de 4 ani si nici acu nu pot spune ca mam lasat,m-au albit dar am incercat sa numai imi fac datorii ....bafta

    7
    1

  • zaharia lucian pe 17 Mai 2011, 14:25
    sal

    fratilor banu la ban trage ideea e daca nu puteti sa va lasati jucati din bani castigati numai jucati din datorii si atunci nu o sa mai aveti datorii iar in cazul celor care au deja datorii si tot mai joaca,ocupativa timpu cu o munca cu o activitate,spun asta din propria experienta am fost dependent si am jucat sute de milioane timp de 4 ani si nici acu nu pot spune ca mam lasat,m-au albit dar am incercat sa numai imi fac datorii ....bafta

    6
    2

  • catalinii pe 20 Apr 2011, 22:12
    multumesc

    Buna. In primul rand as vrea sa multumesc celor care au postat comentarii vis a vis de acest subiect. Le-am citit cu mare interes si am incercat sa caut intre randuri o solutie sa ma las de jocurile de noroc. De 2 luni nu mai frecventez cazinourile. Pot sa zic ca incet imi revin, desi mai persista dorinta de a juca... Sincer, cred ca daca cineva vrea cu adevarat sa scape de aceasta dependenta poate reusi. Sfatul meu pentru cei dependenti e sa ceara ajutor din partea celor apropiati. Suportul lor e foarte important. Eu am cerut ajutor din partea surorii mele, sa vina sa ma ia de la munca in zilele de salar si avans. E o persoana de incredere si ii incredintez ei banii munciti ... putini comparativ cu posibilitatile de castig in cazino, dar cinstiti si asta ma linisteste. Da imi e dor putin de zilele in care intram in cazino cu 100 lei si ieseam cu 1000, dar incerc sa asociez aceasta amintire buna cu multele amintiri rele... cand intram in cazino cu 1000 lei si ieseam dupa 30 de min cu 2 lei. Va doresc,celor care aveti aceasta problema, multa putere si vointa. Cu respect, catalinii.

    12
    1

  • emil pe 10 Apr 2011, 23:34
    aparate

    fratilor din cauza la aparate am vrut sa-mi pun capat zilelor,am pierdut multi bani. o data am pierdut si am plecat acasa cu 50 ron miam luat o punga de pastile si leam baut sa termin cu ele, nu am reusit ma scapat un priete am fost la spital am stat in perfuzi si miam revenit am zis ca nu mai joc in viata mea, degeaba dupa doua trei saptamani am luato iarasi de la capat. nasol nu cred ca exista leac ptr astea, doctori mau sfatuit sa ma consult cu un psiholog, dar eu mai bine bag la aparate decat sai dau bani la dr, asta e viata nu stiu ce sa mai zic, spuneti voii........

    13
    1

  • cristea mihai pe 29 Mar 2011, 01:20
    jocuri

    ba baeti, sunt angajat in 3 locuri: unu de stat, 2 la privat. am 22 ani si pe jumatate sunt alb in cap. eu produc pe luna vreo 22 mil din 3 locuri, sa ca imputinat de cu criza asta, dar in fine. ceream bani de la doctori, patroni, oameni MARI, chiar foarte mari cunoscuti si in tara, si cand era sa le dau banii cu o zi sau cu 2 ianinte daca puscam ceva mai mult ii bagam toti la aparate. acu 2 ani aproape MAMA MEA MIA PUS 40 MILIONE IN MANA , ca intrun final am recunoscut ca ma joc. nu ma intrebat nu ma cautat na venit sa vada cui ii dau. jumate iam dat, jumate iam jucat. in sera asta mam curentat, 25 mil, si am avut rulaj aproape 45 mil. am descoperire de card la banc post 45 mil, credit la raifaisen de 60 mil, CAR la spital tot un fel de inprumut 65 mil, la provident 15 mil, aur in amanet de 18 mil la fratemio 30 mil, la mama 40 mil ce mi ia dat in vara, si la cunoscuti 45 mil, daca am calculat bine pana acum. atata am smenuit si am invartit sistemu incat daca ma duc cu toate actele legale sami scot credit poa sa ma inchida pentru frauda fiscala. si sa nu mai spun ca intr o perioada mam mai bagat si dealear de droguri sa mai scot din parleala da tot degeaba. la ce socoata am facut eu pana acum cred ca in 3 ani jumate am bagat 750 milioane la aparate si astia cam toti din banii mei invartiti si castigati ca mama e asistenta la spital si tata e strungar la combinat. din punctu meu de vedere nu stiu ce ma mai tine sa numi iau viata ca in rest fix ****. ducetiva in alta tara, sau faceti ceva ce sa va marcheze atat de tare incat sa nu mai mergeti la jocuri, ca oricum e vai de capu nostru. si inca ceva, mai e o vorba :APARATELE SUNT FACUTE CA SA JOACE PROSTII, asa ca prostii mei facetiva valiza si mergeti in alta tara ca aici no sa va lasati de aparate toata viata

    11
    2

  • oana pe 13 Mar 2011, 12:33
    jocuri

    prietenul meu este dependent de aceste jocuri,pe nu_l intereseaza nimic,el nu vede realitatea,mi_a cerut ajutorul...ce as putea sa fac pt el cum sa_l ajut nustiu de la ce sa incep...

    9
    0

  • rykker91 pe 24 Ian 2011, 19:10
    listade dublaje exista da nu e buna!!!

    ba io am lista cu dublaje si sincer sa va spun e tzeapa am dat pe dansa 500 ron e in format pdf sa nu luati ca nu exista asa ceva sunt facute in engleza nush cum cu cele 5 carti care apar sus la dublaj (history) de exemplu:Legend: C-Clubs L-Leaf H-Heart D-Diamond R-Red B-Black Possible combinations: CLDH-R HLCD-R DCLL-R in fine asa apare si is in numar de 600 nu luati daca vreti vi le dau yo moka id gyuser07.

    4
    1

  • clarah pe 13 Nov 2010, 11:45
    Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

    Dragilor, sunt o "fosta" sotie a unui dependent de noroc. Va pot spune un singur lucru: nu exista vreo sansa ca ei sa se "lase" de asa ceva. Este peste puterea si vointa lor.Eu am incercat si cu binele...si cu raul. Parasiti-i! Nu va mai ganditi la ei. Ganditi-va la voi. Ei sunt o cauza pierduta. N-am auzit vreodata de cineva care sa se fi lasat de asa ceva. Au boala in sange. Si este o boala incurabila! Credeti-ma! Va spune un om care a fost iubit si a iubit. Insa pentru ei jocul este mai presus de orice: de iubire, de familie, de moartea persoanelor din jurul lor...nu-i intereseaza nimic decat jocul...Lasati-i pt. ca o sa va imbolnaviti voi!

    9
    3

  • totyo pe 15 Sep 2010, 03:05
    d-na psiholog are dreptate

    si eu am "picat" in ghearele aparatelor... :(( am 2 ani de cand joc si imi promit de fiecare data ca nu ma mai duc si tot nu ma pot abtine ... macar 10 ron sa joc in fiecare zi... ajung sa iau salariul sa-l joc pe tot si sa ma mai si imprumut in ziua aia... toti banii care-i fac prin munca ii pierd la aparate... la 77777... a inceput sa-si dea seama si prietena mea si familia ca eu nu-s in regula cu ceva si ca ii pierd la jocuri de noroc sau ma droghez... nu ma droghez... dar joc la aparate... NU EXISTA NICI UN TRUC LA APARATE ! NU MAI VINDETI GOGOSI LA OAMENI CA NU EXISTA NICI UN PONT SI NICI O LISTA DE DUBLAJE... APARATELE SUNT DE 50x MAI DESTEPTE DECAT PC-urile VOASTRE DE ACASA SI ORICAT ATI INCERCA SA LE PACALITI, NU REUSITI. CE MAGNET? CE TELEFOANE CARE BRUIAZA APARATELE? SUNTETI PROSTI? PE PROCESORUL VOSTRU DE LA PC PUTETI SA-L BRUIATI CU MAGNETUL CAND JUCATI COUNTER STRIKE? NU PUTETI SA-L BRIUATI NICI CAND JUCATI x SI o :))))) MULT NOROC TOTUSI... :)))))

    12
    0

  • book.of_ra pe 19 Iul 2010, 17:55
    Singura solutie

    Salut...Cine vrea sa nu mai piarda la aparate si sa castige atat cat sa nu bata la ochi uite ce pot sa va ofer...pont la Sizzling hot(77777)...pont la Bingo-star..pont la Mistery-Poker..pont la Tornado...pont la multi win...pont la book of ra...pont la Jungle Kids ...si programul pt dublaje la cele din gama gaminator...plus chipuri la toata gama rusian games(capsuni..maimute..capace etc) Va rog frumos cei care vor doar sa se bage in seama sa nu ma caute sau cu dialoguri contradictori...am uitat sa va mentionez la toate ponturile pot sa fac demonstratie live la oameni ;) Rog discretie totala...cei interesati sa ma contacteze la adresa de mail book.of_ra@yahoo.com sau aceelasi id de messenger book.of_ra ...stima pt toti jucatori...:)

    5
    13

  • marius pe 19 Iun 2010, 11:44
    va vin in ajutor!!

    salut! am citit tot ce ati postat aici...ce sa zic imi pare rau pt oameni care s-au ruinat...candva si eu eram ruinat..dar mi s- acordat o noua sansa...nu am crezut in ea...a trebuit sa risc f multi bani ca sa ma restabilesc financiar....dar cu ambitie multa am reusit...am cumparat niste ponturi la aparate.....la sizzling hot...si lista de dublaje....care mai vrea sa mai scoata ceva bani la aceste jocuri...eu_mondialul24...id meu..va stau la dispozitie...va asigur ca preturile sunt exagerat de mici!! numai pt cei seriosi si care mai cred in sansa lor sa ma contacteze...inceptori sa stee deoparte pt ca nu o sa le mearga! o zi frumoasa!

    2
    15

  • mircea pe 18 Iun 2010, 18:48
    Ghid Practic de Recuperare

    descarcati de pe www.stopjocnoroc.ucoz.com brosura(ghid practic) care contine un program gratuit de recuperare

    10
    3

  • Alina pe 11 Iun 2010, 22:31
    recunoasterea dependentei este un prim pas

    incerc si eu sa ajut pe cineva care este dependent de jocurile de noroc...va multumesc pentru articolele publicate...

    7
    0

  • zelca constantin pe 9 Mai 2010, 19:32
    jocuri de noroc

    Ii multumesc ca mi-a deschs ochii intr-un final si ca nu m-a parasit.

    6
    0

  • zelca constantin pe 9 Mai 2010, 19:30
    jocuri de noroc

    Ii promit sotiei mele, pe care o iubesc foarte mult, ca ma las de orice fel de joc de noroc

    4
    1

  • florin pe 15 Sep 2009, 08:53
    ruinat

    am sa_mi imprim pe tricou stop jocurile electronice te vor ruina

    1
    1

  • unu d la sm pe 30 Iun 2009, 10:55
    PARERE

    de vina este statul ca permite jocurile de noroc si in SUA in afara de cateva state ,sunt interzise jocurile de noroc se distrug vieti,se sinucid oameni, se destrama familii dar statul roman sta si nu face nimic in privinta asta si lasa sa-si distruga vietile multi tineri cu potential si nu numai

    4
    1

  • ciprian pe 18 Iun 2009, 20:44
    Mai bine n-ar exista!!!

    cei care sunt jucatori de jocuri de noroc si care isi permit sa arunce pe geam o suma destul de frumusica,n-au cum sa simta senzatia si frustrarea prin care trece un om care munceste zi de zi sa castige o paine,dupa care ,la salar,baga toti bani in aparate.Sfat de urmat:daca esti un om cu suflet si iti iubesti familia atunci lasa egoismul si cumpara cu bani care iai da la jocuri,o rochita sau un pockemon si bucurate odata cu ei de bucuria lor.

    4
    0

  • gogu pe 26 Mar 2009, 22:01
    doar adevarul te poate elibera!

    Sunt dependent de jocuri electronice de peste 3 ani,si in seara asta dupa ce am pierdut din nou multi bani am vrut sa inteleg de ce fac asta,m-am gandit mult si inainte am cautat tot felul de motive,dar mi-am dat seama ca e numai vina mea,si ca nu faceam decat sa fug de probleme,mi se parea mai usor sa joc sa ma afund in dependenta,toate s-au intamplat fara sa-mi dau seama si m-am trezit ca am pierdut atat de mult timp si bani fara nici un rost,degeaba te juri ca nhu mai joci daca iti place nimic nu te poate opri doar tu!

    2
    2
Pagina « 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod