Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 301-350 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • halo pe 1 Mar 2013, 20:18
    R.I.P.

    EU M-AM SINUCIS DIN CAUZA APARATELOR

    17
    0

  • jon pe 1 Mar 2013, 15:31
    aparate

    si eu am inceput sa joc am pierdut cam 10 milioane imi pare atat de rau dupa ei va rog datimi un sfat ce sa fac

    1
    2

  • gabitao2 pe 25 Feb 2013, 23:02
    sotie de jucator

    Este tragic atunci cand jocurile de noroc iti distrug linistea caminului...iti pierzi increderea, respectul, dragostea...simti doar mila fata de cel bolnav si nu stii cum sa-l ajuti. Dar il ajuti pentru ca este constient de gravitatea situatie, asta dupa ce a jucat 3 salarii la rand, dupa ce a amanetat si ultimul inel (chiar cel de logodna) si dupa ce a epuizat toate minciunile si strategiile pentru a-si ascunde dependenta. Eu am ales sa-l ajut pentru ca asa simt, nu pot sa fac altfel, chiar si daca nimic nu va mai fi la fel ca inainte...Voi ce alegeti? si inca nu avem copii si am sub 30 ani. Sper sa reusim

    7
    3

  • Bogdan Ivascu pe 24 Feb 2013, 15:11
    Jocurile astea ne distrug pe toti!

    Salut,sunt Bogdan din Oltenita si am o poveste similara cu ale voastre...Am 17 ani si de la varsta de 14 ani joc la aparate,vreau sa spun ca inainte de a juca eram un baiat linistit la locul meu,respectuos si respectat.Au trecut 3 ani si am estimat pierderile mele undeva la 100 de mil dar nu asta e atat de important ci faptul ca am ajuns sa ma injosesc in ultimul hal..ajungand sa fur,eu care nu credeam niciodata ca am sa fac asa ceva.Tocmai ce trec printr-o perioada grea,care cu ajutorul lui Dumnezeu o voi trece iar eu voi incerca din rasputeri sa numai calc in sali de jocuri.....oameni buni nu este vorba doar de bani pierduti....copiii nostri ce ex o sa ia?sanatatea?familia?increderea si respectul?totul se duce de rapa datorita acestui viciu nenorocit!!

    11
    1

  • Nicoleta - Timisoara pe 12 Feb 2013, 23:29
    Psiholog - pentru dependente

    Lucrez cu astfel de persoane si lupta acestor persoane este una acerba. Tentatia exista mereu, este la orice pas, bani sunt peste tot, iar motivatia de a renunta trebuie sa fie una foarte inalta, dar exista in fiecare om: poate fi iubita/sotia, fratele, parintii, copilul, jobul. Fiecare om are pe cineva la care se raporteaza! Un aspect demn de mentionat in psihoterapie este ca - printre toate atributiile psihologului - este esential, vital ca ca sa creada in client. Aici vorbim despre o persoana care s-a pierdut pe sine si care si-a pierdut increderea in el, si toti cei apropiati simt acelasi lucru. Este neaparat nevoie ca acest om sa-si recapete increderea in propriile forte. Nu trebuie uitat ca lipsa pe care o umplu aceste jocuri este una emotionala! Fiecare dependenta (fie alcool, mancare, jocuri de noroc, droguri) astupa o gaura, o lipsa de iubire! Licrez in Timisoara; ma puteti gasi pe pagina www.psihologultau.com, pentru programari.

    8
    0

  • adi pe 11 Feb 2013, 00:29
    Jocurile

    lasati va fratilor ,,,,ca jucator ori cat ai scoate,,ii bagi inapoi, singura solutie nu va mai jucati daca nu vreti sa pierdeti tot. Cel mai grav e ca iti pierzi shi sufletul shi familia,,absolut tot.....intr un final parerea mea ca e foarte posibil sa iti iei viata!!! eu dupan7 ani in care am bagat enorm de mult,,,am reusit sa le las,,,,sper sa reusiti shi voi

    9
    0

  • Daniel pe 9 Feb 2013, 14:38
    SE POATE!!!

    SE POATE!!! pe la inceputul anului eram dator aproximativ 1500euro si tot ce vedeam era ruleta si pariurile sportive...astazi sunt aproape 10 luni de cand nu mai joc si nu mai am nici un leu datorie,facand un bilant cred ca in 6ani de zile am aruncat pe geam 20000euro,plus minciuni,plus alte cate tampenii am facut...va voi scrie cateva idei in ordine aleatorie,sper sa va ajute cum pe mine m-a ajutat disperarea din fiecare mesaj al vostru in al carui miez ma regaseam: -conditie obligatorie-apelati la un psiholog el va va ajuta sa va cunoasteti atat problemele,sa le acceptati dar si sa va gasiti MOTIVATIA(de fapt asta e cheia vindecarii impreuna sa descoperiti ceva atat de puternic in voi incat sa invingeti drogul).la mine motivatia a fost o femeie si un copil,dar tocmai asta e problema ca ea e unica ptr. fiecare dintre noi; -nu e necesar nici sa cumperi nu stiu ce carte,nici nu stiu ce pastile totul e vointa proprie care dka nu o ai se faureste; -cand va apucati de terapie tineti-va de ea,nu va asteptati la miracole dupa o sedinta,stabiliti-va cu terapeutul un ritm personal(eu in prima luna aveam cu omul o intelegere de genul ca pe langa sedinte cand ma luau gargaunii il sunam si vorbeam 5min la telefon,nu va ganditi ca-mi spunea nu stiu ce formule magice dar ii spuneam ce simt si ma linisteam pur si simplu) -excludeti din viata voastra orice inseamna joc de noroc ruleta,6/49,nici macar la tombole pe facebook...comentarii gen la pariuri pierd mai putin sunt de fapt o autoamagire,un drog mai diluat pand cand faci rost de bani sa joci tare...dka vreti sa faceti treaba o rupeti cu toate astea; -rupeti-va de toti prietenii de la jocuri de noroc cine se aseamana se aduna; -impartasiti cuiva apropiat pe care sa nu-l mintiti ce simtiti ajuta mult ptr autocalmare; -marea problema e managementul banilor abia dupa 6luni merg cu bani normal la mine inainte aveam maxim 30lei dati-i cuiva sa-i gestioneze si avertizati-l asupra abilitatii tuturor jucatorilor de a mintii -platiti-va toate datoriile...va va ajuta la autorespect...le puneti pe hartie dupa prioritati,le esalonati si nu mai faceti altele; -rugati-va la Dumnezeu-chiar dka nu prea credeti-umilinta prinde bine si latura spirituala va ajuta; -umpleti-va timpul cu munca,distractie,familie-orice e mai bine decat asta; -faceti o lista scrisa neaparat purtati-o cu voi sau pe telefon si oricand va vine sa jucati cititi-o cu unde sunteti acum(datorii,minciuni,relatia cu sine si cu cei dragi),unde veti fi peste 10 ani dka jucati respectiv nu jucati si trageti linie); Va multumesc tuturor celor ati postat pe forum si va invit sa va recastigati autorespectul....nu vreau sa par profesor drumul e foarte greu si acum mai visez uneori noaptea nrele la ruleta,imi e greu sa trec pe langa casino-ul unde jucam si insasi faptul ca numar lunile dovedeste ca mai e mult pana departe dar simt ca sunt pe drumul cel bun lucru pe care poti sa-l faci si TU... PS:sper sa vad cat mai multe astfel de jurnale DACA VREI,POTI!!!

    6
    0

  • Radu Germany pe 30 Ian 2013, 03:40
    jocuri de norok

    Vreau sa spun la inceput ca locuesc in Germania de 11 ani de zile din 2002 am venit aicea am inceput sa muncesc am invatat sa vb am primit acte si cam pana prin anul 2009 eram fericit castigam 2000 de euro legal prin munka si ma ocupam si cu masini in timp liber castigam bani enorm imi ajungeam credeam uneori ca am prea multi si castig prea mult pana cand in anun 2009 din prostie am intrat intrun Casino unde sora mea era Menegera aicea in germanea nici nu stiam sa apas pe butoane mam jucat 10 euro si am castigat vreo 300 de euro de aicea a inceput totul zilnic treptata ma duceam si ma jucam tot mai mult cam peste 4 sau 5 luni de zile nu ma mai puteam opri bagam si 2000 de euro pe zi suntem in anul 2013 si pana in anul 2012 am jucat nu exagerez oameni buni am pierdut peste 100 de mi de euro miam pierdut increderea in prieteni miam vandut si masinile mele personale miam facut si vreo 20 de mi datorie pana cand am spus gata nu se mai poate numa pierd pierd pierd si daca castig 1000 sau 3000 in urmatoarele zile ii bag inapoi ce folos si m-iam pus ambitia si nu m-am mai jucat si nu am mai intrat in casinou si sper sa nu mai jok ma rog la Dumnezeu sa imi dea putere in continuare sa continui acest drum acum IMI ajung bani si simt cum tot mai fericit si imi pare rau de ani pierduti ptin casinou si bani pierduti mi se rupe sufletul dupa bani mei dar viata merge inainte si va dau un sfat numai prin ambitie te poti lasa trebue sa traesti in continuare cu ideea ca nu o sa poti niciodata sa scoti bani pierduti trebue tot sters cu buretele trecutul si inceput dela capat ca nu sunt bune Statul e o Mafie si ei trebue sa schimbe legiile sa nu le mai dea voe ca sunt oameni care nu au ce manca si isi duk bani acolo,in incheiere vreau sa va spun ca am cunoscut un Procuror Neamt aicea in Germanea la casinou in 4 ani de zile sia pierdut casa familia a facut credit 250 de mi a pierdut totul la lasat nevasta copii nu au mai vrut sa aibe treaba cu el si sa suit intro masina a unui alt ptieten ptr ca el nu mai avea ca a vanduto si ajucat bani sa dus pe contra sens pe autobanta si sa sinucis aicea vrem sa ajungem ? nu merita viata e prea frumoasa nu trebue sa fim sclavi acestor mafioti lasativa ca nu sunt bune eu m-am lasat si sper sa nu mai jok si doresc din inima sa privesc cum dau faliment ca lumea isi da seama ca sunt niste lucruri rele care duk inspre rau.scuzati scrisul va rog

    11
    0

  • george pe 29 Ian 2013, 06:17
    singura solutie

    sall baieti,,, din pacate si eu ma numar printre toti ceilalti si am piredut atat de mullte incat nu imi mai pasa de viata mea si de nimik... am muncit prin strainatate k sa fak pl mare la ptroni de casino si nu numai asta ar fi problema k am pierdut bani mei dai dreaq dar am mai si furat bani de la parinti plus de asta am bagat si bani la iubita am distruso si pe ea... un maniac,,, nu credeam niciodata k o sa ajung sa nu aibe nimeni incredere in mine... cel putin mama mea... nu miam imaginat niciodata k o sa ma urask atat de mult... din ce cauza? pacanele ruleta si altele... niciodata nu o sa reusiti sa scapati prin terapi si nu stiu ce... sunt jucator si stiu ce inseamna sa bagi bani sa te fak sa furi pt a baga bani in ele... pai ce eu mam gandit vreodata sa fur? nu am furat in viata mea pana acum... sau mam gandit k nu o sa mai aibe incredere in mn nimeni? oricum pe mn ma distrus atat de tare incat mam cam lasat de ele si acum lucrez la recastigarea familiei inapoi si vieti care o duceam inainte,,, lucrez in strainatate frate sa pot face ceva pt mn ma chinui si miam batut joc de tot... imi e rusine de mn si stiu k orice as face nu as putea repara cu totalitate dar inncerc,,, asa k va zik fratilor... stiu k sunt jucator, nu va puteti lasa usor pana nu veti pierde tot... luativa inima in dinti si iesiti in strada si protestati toti care au pierdut persoane dragi si bani... in strada sa protestam k alta solutie nu e... sa piarda si ei afacecerile nu numai noi... sa nu mai existe pakanele peste tot,,, pt k muncim din greu si ne lasam injositi pt a face bani prin munk cinstita apoi ii dam la patroni de casino in o seara... nu fiti fraieri k pierdeti si bani si familie si tot... si imi pare rau cand vad atata lume distrusa din cauza jocurilor... in strada frate ce sa ne faca treb sa le scoata din romania sa nu mai distruga vieti,,, k asta se intampla din om te face neom... cei care isi dau seama la timp scapa eu nu am reusit si vad unde am ajuns pe munk mea am ajuns un om de nimik...in strada frate sa nu isi mai fak vieti imparatesti pe bani unor copi care nu gandesc sau a unui om care nu isi da seama... nu stiu ce o sa iasa intrun final dar va fi grav dak nu protestam,,, mult succes si incercati sa lasati un asemenea viciu va sp cineva care sia pierdut aproape tot

    18
    0

  • iulian pe 27 Ian 2013, 23:42
    dependenta

    salut am 20 de ani acum... am nevoie de mare ajutor si vreau sa stiu dak ci9neva cunoaste un mod prin care sa ma pot indeparta de aceste jocuri... eram un baiat de incredere pt toata lumea... familia ma aprecia pana cand am apucat sa joc la aparate... totul a inceput in gluma pana cand sa transformat in serios... am pierdut o multime de bani tot ce aveam toti bani pe care ii scoteam prin munk... totul sa agravat in italia... am muncit 1 an si cam toti bani care iam facut in aparate sau dus... nici nu puteti sa va imaginati cat de disperat eram si ajunsesem in momentul in care am furat ceea ce nu ma gandeam toata viata sa fak,,, bineinteles am furat de la parinti,,, acum ma simt k un ratat fara pic de onoare am inceput sa mint pt a obtine bani... am sp k dak nu pt mn makar pt familia mea sa le las dar... tentatia e prea mare... cineva oricine care a mai trecut prin asa ceva il rog sa ma ajute printrun sfat ceva o metoda de a scapa de aceasta problema... multumesc anticipat

    11
    0

  • nicu pe 20 Ian 2013, 09:09
    salut

    fratilor lasati-va de nenorocitele astea ca ne-au distrus viatza. mai bine sa ne rugam la Dumnezeu sa scapam si sa ne gandim ca am pierdut mult timp acolo si nu se merita. pt pitik din bucuresti, sa imi dai si mie site-ut ala

    9
    0

  • deniz pe 3 Ian 2013, 23:14
    dependenta

    se zice ca e un top al dependentilor pe locul unu sunt drogatii , pe urma betivi si pe trei jocurile ce zice unu pe aici ca a facut bani din pocker , ce ai mai nene , sun sloterii numaratori ,si iti numara 7 pachete de carti si iti tin minte secventele , si te fac de iti merg fulgii

    3
    0

  • deniz pe 3 Ian 2013, 23:09
    dependenta

    ca stiu ca nu pot sa fac bani si daca creierul meu stie asta , daca vad cu ochii mei ca visez cai verzi pe pereti , de ce dracu ma duc , sa ma afum ca o pastram , sa nu dorm , sa nu mananc si cand plec de acolo sa ma doara inima de banii dati acolo , nu m-as duce in p... mea sa dau la unu de pe strada 1 mil , nu imi iau haine , o sa ajung piele si os daca ma mai duc , si mereu zic nu mai merg , si pe sku tot fac ce fac ca drogatii aia si ajung pe acolo. Normal daca as fii in locul patronului de cazino nu as da nici eu nimic scred ca ma astepta cu limba scoasa sa le dau bani . Era mai simplu daca puneau un afis lasa fraiere banii aici si tai-o,.M-am gandit si eu sa ma sinucid asta tot ala cu coarne ma indemna , ca nu am ptr ce sa traiesc , si de astea pana acum vad ca am scapat , dar nu se stie

    6
    0

  • deniz pe 3 Ian 2013, 23:04
    dependenta

    stiu ca am o problema , o dependenta cu jocurile astea tampite , nu stiu cum pot eu sa cred ca o sa recuperez ceva de la hoti astia , cand insasi esenta lor e sa ma fure pe mine , parca ma trage dracu sa ma duc la ei , sa muncesc o luna intreaga sa ii ingras pe patronii astia de cazino , ma uit ca prostul cum se duce suta dupa suta pe iluzii, daca initial imi provoca placere sa ma duc la cazino , acum parca ma duc la taiere ca stiu

    2
    0

  • 777=666 pe 2 Ian 2013, 03:00
    da.

    Eu sunt jucator de la 13 ani.Acum am 20.Sunt cum sar zice la ''inceput de drum'' , am reusit sa iau bacul,sunt impreuna cu o fata de la varsta de 14 ani,am un fiu, pana acum 2 ani am fost boxer.Sunt un baiat descurcaret in mare.Am avut perioade cand ''produceam'' si 1000 lei pe zi,am ambii parinti tineri,as putea spune ca sunt fericit.Dar de ce nu sunt defapt eu fericit este faptul ca jocurile mi-au distrus viata.Pe langa sume imense de bani pierdute,mi-am pierdut increderea in mine.Nu mai sunt cine eram.Nu imi pot revenii.Am datorii multe.Imi este rusine de mine.Nu stiu de ce scriu aici, de regula sunt un tip introvertit.Acum doar de vin de la aparate si ma gandesc sa ma sinucid.Asta ma gandesc sa fac de ceva timp.Dar ma uit in urma si stiu ca imi distrug familia.Nu stiu ce sa mai fac.Problema e ca m-as lasa de jocuri dar acum am datorii si nu mai pot produce bani pentru ca nu mai sunt nici capabil,asa ca orice banut am incerc sa-l inmultesc,dar fara nici un rezultat.Nu stiu ce sa mai zic.E penibil.Sunt constient ca se va termina urat.

    6
    0

  • gabi pe 23 Dec 2012, 16:17
    dependenta de jocuri de noroc

    Sunt foarte ingrijorata ca sotul meu desi pierde mereu nu ar recunoaste niciodata ca are o problema. Acum sunt si eu mai speriata ca oricand pentru ca minte foarte mult sa faca scosi banii din casa. Nu se mai gandeste la mine si copii. Zilele astea a jucat mai mult si dupa ce l-am facut sa recunoasca am simtit in privirea lui acea privire ca la un dependent de droguri. Nu stiu cum sa ma port cu el sa nu gresesc si sa-l inchid si mai mult in el. N-o sa spun nimanui pentru ca vreau sa simta ca sunt alaturi de el. Dealungul anilor am refuzat si eu sa cred ca ar fi o problema si il acopar, dar am impresia ca gresesc pentru ca el tot joaca si minimalizeaza totul. Va rog sa-mi dati un sfat cum sa fac ca nu am vorbit cu nimeni din jurul meu si acum sunt mai speriata ca oricand. Multumesc.

    5
    0

  • GEORGE pe 16 Dec 2012, 23:09
    jocuri de noroc

    salut! din pacate ma regasesc printre cei care au acest gen de problema ! am 25 de ani si joc la pariuri sportive de aproximativ 3 ani de zile, am pierdut o gramada de bani cred ca mai bine vreo 100 de mil adunati ! m-am saturat de sentimentul de vinovatie si neputinta dupa ce la 2 zile de la salariu nu am bani sa ies in oras la o pizza, ba mai mult trebuie sa ma imprumut! nu mi-am mai mult haine noi de mult timp, mi-am vandut tel ... ai mei inca nu au aflat. devine din ce in ce mai greu sa ascund problema. cred ca m-ar ajuta mult sa-i spun iubitei mele cu care sunt de mai bine de 7 ani, insa imi este rusine. daca nu voi reusi sa ma abtin de azi inainte, cu siguranta ii voi cere ajutorul ! DOAMNE AJUTA- MA SA SCAP de acest viciu ! nu va urez NOROC! va doresc sa gasiti puterea sa va REVENITI! niciodata nu vom castiga pe termen lung la astfel de jocuri de noroc. MA SIMT UN RATAT INSA VREAU SA CRED CA PANA AICI M-A DUS PROSTIA SI NU MAI DEPARTE!!!

    5
    0

  • anonim2012 pe 13 Dec 2012, 00:43
    jocuri

    si eu sunt dependent de jocuri asta nu e rusine as da orice sa ma pot lasa de ele sunt plecat din tara de ceva vreme si zilnic ma joc m-am jurat am fost la biserici tot degeaba am pierdut sume importante de bani nu stiu ce sa fac m-a last nevasta simt ca pe zi ce trece incep sa pierd persoane din viata mea din cauza acceasta ajutati-ma va rog cei care sunteti in tema

    3
    0

  • lili pe 2 Dec 2012, 12:05
    dependenta jocutilor de noroc

    sotul meu este depedent si nu recunoaste ce pot sa fac?va rog ajutatima.

    9
    0

  • anonim pe 28 Nov 2012, 21:56
    jocuri

    oameni buni,vreau sa va spun ca aceste jocuri nu ajuta la nimic,numai la producerea si la pierderea multor lucruri mult mai importante ca jocurile de noroc.

    5
    1

  • Cosmin pe 28 Nov 2012, 19:38
    am eu o idee !!!

    Din fiecare judet sa se stranga cate 10 mii de oameni,aduceti prietenii,iesiti in strada si prostestati pt. scoaterea jocurillor de noroc din ROMANIIA

    18
    2

  • Gabriel pe 12 Nov 2012, 19:48
    Info

    Salut Ionut, sunt din Iasi si pot discuta cu tine despre dependenta de jocuri de noroc. Exista si in Iasi un grup de jucatori anonimi. gabrielhaldan@yahoo.com este adresa mea de mail. Trimite un mail si vb. Pentru cei din Iasi sunt siponibil oricand sa ajut.

    0
    0

  • ALIN pe 5 Nov 2012, 00:08
    aparate si ruleta

    SUNT UN JUCATOR ANRAIT SI PIERD MEREU SUME FOARTE MARI DAR O SA MA LAS ASA CA MESAJUL MEU PENTRU VOI ESTE SA NUMAI JUCATI NICIODATA CA VA NENOROCITI VIATA CA MINE NO SA AVETI FERICIRE TOATA VIATA ASA CA MAI BINE NU MAI JUCATI VA ROG EU MULT DIN SUFLET VA VORBESTE UN JUCATOR ANRAIT

    4
    0

  • alin pe 5 Nov 2012, 00:03
    aparate si ruleta

    SALUT VREAU SA MA LAS DA JOCURI SI NU POT MA RUINAT DA TOT MESAJUL MEU TENTRU VOI JUCATARI ESTE SA NUMAI JUCATI NICIOTATA MAI BINE FACETI ALTCEVA CU BANI DACAT SAI BAGATI LA APARATE VA VORBESTE UN JUCATOR ANRAIT

    3
    0

  • alin pe 5 Nov 2012, 00:03
    aparate si ruleta

    SALUT VREAU SA MA LAS DA JOCURI SI NU POT MA RUINAT DA TOT MESAJUL MEU TENTRU VOI JUCATARI ESTE SA NUMAI JUCATI NICIOTATA MAI BINE FACETI ALTCEVA CU BANI DACAT SAI BAGATI LA APARATE VA VORBESTE UN JUCATOR ANRAIT

    5
    0

  • ionut pe 11 Oct 2012, 17:14
    jocuri

    buna! si eu sunt jucator....stie cineva un centru de ajutorare in iasi ?ceva terapie?va multumesc

    4
    0

  • la risc pe 30 Sep 2012, 03:45
    risti si pierzi oricum

    realitatea doare..azi castigi maine pierzi....pana la urma pierzi oricum si pierzi ...dar daca ai pierde doar bani pierzi mult mai mult dc esti jucator sti ce vreau sa zc...

    5
    0

  • acvila pe 1 Sep 2012, 03:43
    aparatele sau videoloteriile

    aparatele sint bune pentur ca aduc bani patronului

    1
    1

  • Bodo nicolae pe 18 Aug 2012, 20:26
    Evidente si sugestii

    La ruleta electronica va pot spune ca este un soft performant care o face redutabila ,poti juca 34 de nr din 37 iar ea va da in 10 spinuri de cel putin 3 ori macar unul di nr neacoperite,apoi matematic sa repete un nr de 2 ori la rand este o probabilitate de 1/37 la puterea 2 ,dar de cate ori nu ati vazut "primul afara",nu are legatura cu norocul ,ruletele electronice sunt niste escrocherii pe fata ,sau ati vazut cum intra in numarul favorit si apoi o scoate pe bila si o arunca in cel mai slab nr sau intro gaura.Eu am decis ca banii care ii castig sa ii depun intrun cont la termen de unde nu ii pot scoate pe numele sotiei ,in felul acesta nu am bani la mine deci nu joc,sau cum castig niste bani ma duc si bag benzina ori cumpar cauciucuri ori joc loto unde stiu ca am sanse minime dar numai in casino sa nu intru.

    7
    0

  • Cornel pe 15 Aug 2012, 13:06
    Pariuri.

    Salut. Dependent de 10 ani de zi . Am jucat sume mari si foarte mari . Am un salariu decent dar nu si un trai decent. Datorii destule. Am decis sa pun pacat acestei dependente iar pentru inceput am avut nevoie de ajutorul unei persoane apropiate de incredere caruia i pun in mana toti banii mei munciti inainte de a ajunge cu ei la aparate. Mi se acorda exact banii de care am nevoie chirie-mancare-cheltuieli etc iar restul mi gestioneaza in asa fel incat sa mi achit datoriile.

    9
    0

  • george pe 4 Aug 2012, 23:16
    jucator

    va salut!! Am varsta de 27 de ani si am inceput sa joc de la 13 sau 14 ani!! am pierdut banii in prostie si dintr-o prostie!! am reusit sa reduc numarul vizitelor in baruri unde sunt masinute sau cazinouri! am avut buna vointa!!! Inainte mergeam zilnic la "masinute" si nu ieseam din bar pana nu terminam toti banii din buzunar! am avut o perioada in care am imprumutat anii cu dobanda pentru a juca la masinute! Multi dintre noi nu realizam ca alcele masinute sunt masluite sa aduca profit patronului firmei care le detine! am vazut cum se magaresc anumite masinute de catre patronii! multe din jocuri le gasiti pe internet si le puteti juca acasa fara a mai avea pagube sau datorii!! de la vizite zilnice am reusit sa reduc drastic si nu mai joc sume marii daca merg intr-un bar sa beau o bere si au masinute bag maxim 20 de lei! stiu ca nu este bine sa ii bag si pe astia dar deh trebuie sa ma mentin:)))) cine poate ma reapuc de jucat desi nu cred ca se va mai intanpla asa ceva!! cum am reusit sa ma las? cu putina buna vointa ambitie si gandul ca inca pot sa scap si sa imi revin! am sa incerc sa scap si de aceste obiceiuri de mai baga 20 de lei indiferent ca este mica suma jucata! pot sa consider ca deja nu mai am acest viciu! de mentionat este faptul ca daca nu ai ambitie nu ai sa reusesti! daca vreau sa joc la pacanele dau frumos drumu la pc si ma loghez pe net pe un site http://www.eminiclip.ro caut poker ca la aparate si ii dau drumu la joc! am sa renunt si la acest obicei vreu sa intru intr-un bar ca un om normal sa beau o bere si sa nu ma mai ating de masinute!! CU PUTINA AMBITIE PUTETI REUSI!! VA UREZ MULT SUCCES

    5
    0

  • TUDOR fidot007 pe 29 Iun 2012, 11:50
    da egreu...

    lasati baeti toate jokurile astea, hai sa ne trezim la viata toti vedem ca pierdem,visam tot timpul la bani. dar asta nu seva intimpla.gasiti alta ocupatie si tot ce am pierdut vom gistiga dar nu prin jocuri...

    6
    1

  • alin pe 26 Iun 2012, 12:16
    buna

    va astept pe toti care aveti aceste probleme joi la Centrul MoreOfYou de pe Negustori 34 Bucuresti la intalnire Jucatorii Anonimi.Pentru mai multe informatii sunati la 0213158383

    4
    0

  • elena pe 23 Iun 2012, 17:19
    vreau ajutor bistrita

    va rog sa ma ajutati sa gasesc un psiholog bun la bistrita. e greu sa traiesti langa cineva si sa nu te poti baza ca plateste rata la banca sau baga banii in jocuri. am nevoie de un specialist sa ne ajute.

    1
    0

  • florin pe 15 Iun 2012, 16:33
    jocuri

    va rog sa ma ajutati, cred ca sunt intrun punct critic din viata mea nu pot sa mai ma controlez in fata pariurilor tot ce am mucit am pierdut la pariuri si mai sunt datot 20000 euro nu stiu ce sa ma fac cer ajutor la toti care ma pot sustine sunt tata la o fetita de un an ajung ca in unele zile sa nu mai am bani nici pt ea

    5
    0

  • alin pe 10 Iun 2012, 14:15
    salut

    nu va lasati batuti.aveti incredere ca puteti sa reusiti sa treceti si peste aceasta etapa din viata voastra.daca doriti intradecar sa faceti ceva in privinta asta va astept joi 14 iunie la Centrul Moreofyou de pe Negustori 34 la intalnirea grupului de suport pentru persoanele cu aceasta problema.pentru mai multe informatii sunati la 0745959869.va astept.Inpreuna vom reusi

    3
    0

  • cristi pe 9 Iun 2012, 15:28
    aparate

    si eu aceaiasi problema ca multi dintre voi adevaru este ca e foarte greu sa te lesi ,te juri promiti ca nu mai bagi dar degeaba cum ajungi acolo uiti de toate promisiunile si o ei de la capat problema e ca nu te distrugi doar pe tine ,ii distrugi si persoanele importante din viata ta nu stiu cum ma pot lasa cer sfaturi cristi_wt e adresa mea de mes

    5
    0

  • MoreOfYou pe 7 Iun 2012, 17:24
    Jucatorii Anonimi – Primul program gratuit pentru dependentii de jocuri de noroc

    “Aici, toti am cazut de acord si intelegem ca nu exista un tratament universal, o reteta miraculoasa care ne va vindeca peste noapte nevoia compulsiva de a juca. Toti am admis ca avem o problema si ca vrem o schimbare. Crearea acestui grup ne ajuta sa vedem ca nu suntem singuri si ca putem beneficia de prezenta unor specialisti, de experienta unor fosti jucatori care acum traiesc viata pe care si-au dorit-o. O viata fara jocuri. Ceea ce ne da speranta este exemplul lor si credinta ca si noi vom reusi.” Asa suna marturia lui George, un tanar de 24 de ani, dependent de jocuri de noroc.In cazul lui, totul a inceput la varsta de 19 ani, pe vremea cand statea cu baietii la pacanele pana la 2-3 dimineata, doar pentru distractie. Ceea ce debuteaza ca o distractie ocazionala si nevinovata progreseaza rapid pentru cei care vaneaza trairi intense, castiguri financiare sau alte recompense. In timp, persoanele dependente de jocuri de noroc isi planifica viata in functie de nevoia acaparatoare de a juca si ajung sa se izoleze de familie, sa se sustraga altor activitati si responsabilitati. Efectele sunt de multe ori dezastruoase si nu cauzeaza doar ruinarea financiara a dependentului, dar si degradarea relatiilor de familie, personale si profesionale. Centrul MoreOfYou a demarat un program gratuit adresat dependentilor de jocuri de noroc. incepand cu 13 iunie, a.c., toate persoanele care se confrunta cu dependenta de jocuri de noroc pot participa saptamanal la intalnirile grupului de suport “Jucatorii anonimi”. Grupul a luat nastere la initiativa unui fost jucator, actualmente “curat” si este format fie din jucatori compulsivi, femei si barbati in curs de tratament sau fosti jucatori inraiti. Persoane dispuse sa isi imparta experientele, dificultatile, succesele si sa ofere sprijin si informatii celor care doresc sa se trateze si sa traiasca o viata echilibrata. Daca si tu te gandesti din ce in ce mai mult la jocuri,iti petreci timp in cazinouri sau online, investesti timp, bani si energie in speranta unor castiguri sau recompense, cel mai probabil esti dependent si ai nevoie de ajutor. Primul pas in procesul de recuperare il reprezinta constientizarea faptului ca ai o problema, urmata de dorinta de schimbare si motivatia de a rezolva acea problema. Din marturiile celor care se confrunta cu dependenta jocurilor de noroc am inteles ca pentru a face acest pas decisiv e nevoie de mult curaj si forta interioara,insa nu imposibil. Tratarea si depasirea dependentei de jocuri de noroc este posibila daca iti iei un angajament ferm fata de tine si apelezi la ajutor de specialitate. Grupul de suport “Jucatorii Anonimi”iti pune la dispozitie un program de recuperare gratuit care consta in sedinte de consiliere individuale,intalniri de grup periodice si interventii la care pot participa inclusiv persoanele de suport (partener, membru al familiei, prieten etc.). Participantii inscrisi in programul gratuit “Jucatorii Anonimi” beneficiaza si de sedinte de suport personalizate care vizeaza aspecte care tin de istoria si evolutia personala a fiecaruia, precum si de activarea resurselor care urmaresc atingerea obiectivelor: mentinerea abstinentei si prevenirea recidivei. “Am atras in acest program mai multi specialisti – psihologi, psihoterapeuti, coach-i, formatori – dispusi sa lucreze pro bono si sa sustina indeaproape jucatorii dependenti. Prietenii Centrului implicati in acest proiect sunt experti in terapie individuala si de grup, dar si in consilierea familiei si a persoanelor de suport”, a declarat Anne Manoliu, partener fondator MoreOfYou. Adictia de jocuri de noroc este deseori o tulburare usor trecuta cu vederea. Motivul este simplu: ea nu prezinta semne sau simptome fizice evidente, precum in cazul dependentilor de droguri sau de alcool. De regula, dependentii de jocuri neaga faptul ca au o problema sau au tendinta sa minimizeze efectele negative ale jocurilor. Totodata, gasesc metode excelente de a-si “camufla” dependenta si, de cele mai multe ori, familia si prietenii sunt printre ultimii care afla de problema cu care acestia se confrunta. Daca si tu te regasesti printre randurile de mai jos, cel mai probabil te confrunti cu o problema reala legata de jocurile de noroc: Simti nevoia sa ascunzi faptul ca joci. Poate joci pe ascuns sau minti in legatura cu jocurile, spunandu-ti ca ceilalti nu te-ar intelege daca le-ai spune adevarul. Ai probleme in a-ti controla impulsul de a juca. Odata ce ai inceput sa joci poti sa te ridici si sa pleci? Sau ramai acolo pana vei fi pierdut si ultimul ban din buzunar? Joci inclusiv cand nu dispui de bani si resurse financiare. Un semnal de alarma este atunci cand devii din ce in ce mai disperat in incercarea de a recupera banii pierduti pentru a plati datoriile. Jucatorii dependenti apeleaza inclusiv la ultimele resorturi, vand, amaneteaza lucruri, sau manifesta alte comportamente ilegale. Ei se invart intr-un cerc vicios in care singura scapare pentru restaurarea echilibrului este jocul. Familia si prietenii sunt ingrijorati pentru tine. Negarea nu face decat sa prelungeasca agonia dependentei. Daca cei apropiati isi fac griji pentru tine, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa accepti faptul ca ai nevoie de ajutor. Simti nevoia sa joci pe sume din ce in ce mai mari. Orice incercare de a te opri din jucat este insotita de schimbari fizice si psihice asemanatoare sevrajului la o substanta psihoactiva. Iti gasesti intotdeauna timp pentru a juca,in schimb te sustragi frecvent altor activitati si responsabilitati curente. Ai mintea preocupata numai de probleme legate de jocuri : Cum si de unde sa faci rost de bani? Cum recuperezi banii pierduti? Cum iti acoperi datoriile? Daca esti pregatit sa iti asumi schimbarea si vrei sa afli raspunsul la intrebarea “Voi mai fi vreodata normal?”,inscrie-te in grupul de suport “Jucatorii Anonimi”. Pentru mai multe informatii, suna: +4 (021) 315 8383 sau email: info@moreofyou.ro

    2
    0

  • MoreOfYou pe 7 Iun 2012, 12:54
    buna

    Grup de suport "Jucătorii Anonimi" Întâlnirile de grup vor avea loc săptămânal. Prima întâlnire are loc joi, 14 iunie, ora 18.00, la sediul MoreOfYou din Negustori 34. Locurile sunt limitate (7 - 8 persoane). În eventualitatea în care se vor înscrie mai multe persoane vom constitui mai multe grupuri care să parcurgă în paralel programul.

    0
    0

  • alin pe 5 Iun 2012, 15:54
    buna

    joi pe 7 iunie organizam grup suport pentru jocuri de noroc la Moreofyou.pentru cei interesati ii asteptam pe Negustori 34 .pentru mai multe detalii www.moreofyou.ro

    1
    0

  • alin pe 29 Mai 2012, 16:52
    buna

    pentru toti cei care vor sa scape de jocurile de noroc ii astept la Moreofyou.http://www.facebook.com/groups/439533309403625/?notif_t=group_added_to_group.acordat suportul necesar celor care vor sa scape de dependenta de jocuri

    0
    0

  • alin pe 25 Mai 2012, 17:53
    buna

    am citi comentariile voastre si as vrea sa va intreb pe toti:voi va doriti sa scapati de problema asta sau doar va plangeti offful pe net.daca va doriti intradevar sa terminati cu jocurile intrati pe www.moreofyou.ro fiidca luna viitoare o sa inceapa o campanie gratis pentru a ajuta persoanele cu aceasta problema.nu stiu cand exact dar o sa va anunt.

    0
    0

  • alex pe 17 Mai 2012, 15:05
    jocuri

    Pfu...din ce am citit aici...e jale...Joc si eu de app 8 ani de zile...am varsta de 23 de ani...app 23..iar jocurile de noroc mi-au distrus viata!!!sunt constient ca am o problema...stiu ca nu sunt bune...iar atunci cand nu am bani...sunt cel mai fericit om...pt ca nu pot juca...dar cand vine ziua de salariu...fac ce fac si tot acolo ajung:(:(:(....sunt mahnit de ceea ce traiesc...mi-as dorii sa fii fumat sau orice altvceva...dar nu asta...de 3 ani spunsi incerc sa ma las...dar ceva ma intoarce din drum...ieri seara m-am declarat invins dupa ce am pierdut 48 de milioane la aparate si ruleta...as vrea sa ma las si imi doresc...spr sa pot reusiii

    2
    0

  • cristian pe 27 Apr 2012, 18:21
    fost jucator

    buna.vreau sa zic ca am citit aprope toate comentariile voastre si parca ma vedeam pe mine acum 2-3 ani cand faceam exact aceleasi lucruri.eram disperat dupa jocuri cazinouri si pierdeam orice aveam.nu conta ca nu imi ramaneau bani de tigari in buzunar.dar intr-un final am reusit sa trec peste.dar primul lucru care trebuie facut este exact ce zice Alina:trebuie sa recunosti ca esti dependent si sa ai puterea sa ceri ajutor si sa accepti ca ai o problema.intradevar cu multa vointa, munca si bineinteles trebuie sa primesti si ajutor si sprijin din partea celor dragi.eu am reusit sa trec peste asceste probleme si bineinteles sa scap de dependenta prin sedinte la psiholog si terapie audio cu mesaje.astea le-am facut in bucuresti pe strada necustori 34, daca imi amintesc bine se chema centrul moreofyou.cred ca au si site.dar va spun sincer ca de 2 ani nu am mai avut nici o problema.nu credeam vreodata ca o sa reusesc sa ma vindec de boala asta ca e o boala pana la urma.va doresc multa bafta si incercati sa nu mai jucati ca numa probleme va fac nenorocitele alea de jocuri.

    5
    0

  • alex pe 25 Apr 2012, 23:11
    ...

    In prezent am datorii de 2000 de ron ... Nu stiu ce sa fac cum sa fac, imi pierd serviciul din cauza ca se desfiinteaza firma (agentie loto mandatara) am crezut ca dau lovitura inainte sa plec dar am gresit ... Doamne cat am putut gresi ... Trebuie sa dau acesti bani pana vineri azi este miercuri seara daca nu reusesc sa fac rost de acesti bani pana vineri dimineata am pus-o nu stiu ce se v-a intampla dar v-a fi grav... Nu vreau sa vorbesc cu parintii pentru ca nu vre-u sa-i vad facand infarct... Nu stiu la cine sa apelez. Postez aici nu in speranta desarta ca ma v-a ajuta cineva ci doar sa ma descarc. Poate nu mai dau de siteul asta prea curand ... Poate deloc...

    5
    0

  • alin pe 23 Apr 2012, 16:03
    jocuri de noroc

    am citi comentariile voastre si as vrea sa va ajut sa eliminati dependenta de jocuri de noroc.aceeasi problema am avuto si eu timp de vreo 8 ani de zile. eram zi de zi in cazinouri si jocuri de noroc.am pierdut ffff multi bani am creat o gramada de probleme parintiilor.dar am reusit in final sa trec peste cu ajutorul iubitei si mamei mele.important este sa va doriti acest lucru.eu am reusit cu sedinte la psiholog si in acelasi timp cu niste programe audio f tari.daca doriti da incercati si bineinteles sa vreti sa scapati de dependeta asta puteti reusi.programele leam gasit pe www.moreofoyou.ro. am descoperit acest centru din noroc cred.sefa mea il cunoaste pe tipu cu programele si asa am intrat in contact cu el.va spun sincer ca merita sa incercati.

    3
    0

  • Papan pe 16 Apr 2012, 20:39
    Casinoo

    Dupa ce ca pierd toti banii la ruleta si aparate...mai am "prieteni" care imi da bani imprumut sa joc la ele...mai da-le drq ca suntem ca drogatii aia de cauta prin gunoaie, mai avem putin si ne vindem si familia pentru ele...este incredibil ce ne pot face,dar ce putem facem pentru a ne oprii? as incerca orice...chestia cu psihologul nu o incercati este o porcarie jur, va ia banii la misto, daca s-ar inventa niste pastile care ne-ar puta reduce pofta de casino ar fi super, dar cum sa se inventeze asa ceva cand patronii de casino au profituri substantiale pe seama noastra a jucatoriilor,,,SA MOARA TOTI dai drq. Campanie anti-casino asta trebuie pe toate bulevardele mapamondului sa facem ceva sa scapam de asa distrugere

    2
    0

  • Andrei pe 8 Apr 2012, 02:09
    Vicii

    ''Ca strangi timbre, sau ca tragi pe nas, Ca nu poti fara femei sau ca pui ierburi in atlas, Poti sa-i spui oricum eu le numesc vicii Atata timp cat cantitatea iti provoaca delicii E vorba de dependenta, nu conteaza drogul Cand te-ngropi in ceva si ai uitat scopul Tremuri si lipseste acel "ceva" Fie ca e mouse-ul fie ca e undita Iti gasesti mereu alte ocupatii Majoritatea luate de la altii Uiti de prieteni si, in general de toate, Si influentezi, la randul tau, mai departe E o scuza sau pretext cand n-ai scuza E consolarea ta cand altii te acuza Te amuza, cand din vorba-n vorba Gasesti obsesia ta la altu-n alta forma. Schimb de vicii, nimic anormal, Caut in continuu o iesire din banal Nu posed la imaginatie porti, Fara vicii am fi doar niste roboti.''

    4
    0

  • craciun anca pe 4 Apr 2012, 19:07
    dependenta de jocuri

    am un frate dependent de jocuri.Pana ieri am crezut ca problema nu e atat de grava si l-am ajutat sa isi plateasca datoriile de la joc,Acum nu mai fac asta,l-am programat la psiholog dar oare va fi de folos?va rog ajutati-ma sa pot sa-l ajut

    7
    0

  • pitik pe 2 Apr 2012, 13:24
    Curand

    Inainte de a va gandi iar la aparate, uitati-va in jurul vostru si veti descoperi o lume minunata - noi suntem cei care ne creem realitatea. veti descoperi ca chiar daca sunteti inconjurati de lume va simtiti singuri - asa se simt majoritatea oamenilor nu numai noi jucatori de apare - puteti vedea in autobuze sau in metrouri, oameni care privesc in gol, si nimic nu le atrage atentia si aceea au probleme ca si noi dar le infrunta in alt mod decat absenta... Ganditi-va inainte de a intra intr-un casino sau un bar ce puteti face cu banii - cand tentatia va depaseste intrati in primul magazin si cheltuitii ( pe lucruri pentru copii - daca aveti, pentru familie, pentru persoana iubita, sau mai ales pentru voi), veti vedea ca va simtiti mult mai bine - cand veti merge acasa cu altceva decat regrete - incercati doar odata asta si veti descoperi ca intreaga lume a voastra se va schimba ( eu am facut odata asta trecand prin fata unui bar am inceput sa am o senzatie de "macinare pe interios", cu cat ma departam mai mult cu atat parca ceva ma tragea inapoi, asa ca am intrat in primul magazin si am cheltuit banii pe lucruri utile - cand am ajuns acasa si au vazut ai mei nu le-a venit sa creada - atunci am simtit niste sentimente care pentru mine nu mai credeam ca exista) Incercati doar odata va rog si veti vedea cum ati facut primul pas spre vindecare. Eram pe vara intr-un bar micutz de cartier - in ziua aceea la bar era patronul(aparatele ii apartineau, nu erau inchiriate) ... am stat acolo cam 5 ore, timp in care am pierdut 1600 de lei. La sfarsit mai aveam 7 lei in buzunar din care mi-am luat un suc si am iesit pe terasa sa "ma caiesc", in acel timp patronul a iesit afara vorbind la telefon cu fiul " Tata, azi ti-am facut bani de mare,sa vii sa iti dau 15mil, poti sa te apuci de bagaje". Atunci mi-a picat lumea in cap - pe banii mei cineva pleca 3 - 4 zile la mare, iar eu ma gandeam cum sa fac rost de 10 lei pentru a-mi lua ceva de mancare. Impreuna ne putem trezi la realitate si sa folosim pentru noi banii nostri...

    10
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod