Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 201-250 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sergiu pe 20 Mar 2014, 15:19
    Decit jocuri de noroc mai bine options.

    Eu prefe mai bine sa stau pe options sa fac bani la 60s decit sa ma joc in jocuri de noroc care perzi dea oaia :)). Daca ai strategii si tehnica de tranzactionare pe options poti sa faci bani reali si rapizi unde cel putin poti sa ii controlezi. Daca este cineva interesat de acest llucru ma poate contactape email. Eu pot sa va dau loginul si parola de la contul cu care eu lucrez si sa vedeti.

    5
    4

  • CUM SA CASTIGI LA PACANELE ? pe 3 Mar 2014, 01:32
    Vrei sa castigi la PACANELE 100 % ?

    Daca raspunsul tau la aceasta intrebare este DA , atunci ai 3 variante , la fiecare castigi ,dar diferit 1.iti cumperi un aparat de pacanele (costa aprox. 3.000 EURO) si platesti chiria lui intr-un anumit loc. 2.iti cumperi un aparat de pacanele (costa aprox. 3.000 EURO) si si joci tu la el astfel castigul tau va fi acelasi) 3.NU MAI JOCI DELOC astefl vei fi pe profit cu banii care i-ai fi putut pierde ;)

    6
    2

  • daniel pe 3 Mar 2014, 00:44
    SA NE LASAM DE JOCURI DE NOROC

    Dragi oameni astea nu o sa ne aduca niciodata un venit, azi s-a produs in mintea mea acest gand si am constientizat gresilile ce le faceam! PARIURILE ? Pai casele de pariuri din ce se imbogatesc? Din banii nostrii acesta este raspunsul, daca nu ar mai paria nimeni nimeni ce s-ar intampla? IAR DE PACANELE SI RULETA SI LOTTO NU MAI VORBESC ALEA SUNT SETATE SA DEA UN ANUMIT PROCENTAJ DE CASTIG , Gen PACANELELE NU BAGATI BANII LA PACANELE ! cum spunea altcineva iesiti la curveeee si datii acolo decat la aparate, la curve aveti o utilitate macar. SUCCES TUTUROR IN LASAREA DE ACESTEEE MARI VICII !!

    11
    0

  • cervantes pe 2 Mar 2014, 01:43
    un singur pariu plasat creaza dependenta

    Ce se intimpla cand pariam;pierdem timpul nostru si bani ;cream o dependenta nefolositoare;nu mai avem energie pentru alte activitati;devenim nervosi prin pierderile cauzate de rezultate;mereu avem impresia ca o sa castigam cand defapt totul e invers;in jurul vostru vedeti oameni care castiga nu va amagiti pentru ca nu castiga nimic decat o noua amagire in pronosticurile hazardului.Metaforic vorbind un parior alearga dupa trenul cu bani si cum trenul este rapid ramane sansa infima ca niste maruntis sa se rostogoleasca pe jos .Asadar Nu paria si vei castiga banii pe care ii pierzi .

    13
    0

  • Butonist pe 25 Feb 2014, 13:15
    E mai bine asa

    Va salut. Pe data de 3 iunie 2013 am postat cate ceva pentru mine.puteti sa cautati sa vedeti despre ce este vorba. Vreau sa va spun ca am cititit povestea la toata lumea de aici,eu cred ca am fost in top cei mai retardati care au facut prostia de se apuca de aceste sporturi extreme.Ultima data am jucat la pacanele pe data de 2 iunie 2013, astazi suntem in 25 febr.2014,mi - a fost greu,dar mai greu le-a fost celor care m-au ajutat sa scap de acest viciu.FAMILIA.Ii pretuiesc si ii respect ,au facut tot ce le-a stat in putinta sa ma ajute si a dat roade.Ganditi-va ca si voi puteti renunta,suna-ti pe cineva drag cand aveti tentatia de a juca. Mie mi-e foarte bine acum fara ele.Ma distrez grozav,am bani de distractii ,de karaoke,film,excursii,etc. Nu fiti niste retardati toata viata.Renuntati la ele.Cei apropiati va pot ajuta. Eu si dupa atata timp am uneori tentatii,dar sun pe cineva drag si scap de ele. Multa bafta tuturor.

    5
    1

  • dona pe 20 Feb 2014, 16:07
    totul este controlat

    Buna tuturor viciosilor si celor care sunt depresivi din cauza lor. Eu mai mergeam pe la bingo in Barcelona si mereu insotita . Sunt o femeie de 40 si de ani care da impresia ca e plina de bani. De cate ori am fost am tot strigat bingo . A 6a oara chear am vazut pe fata cea ce baniam .Va exlic: de fiecare data intram in alta locatie , deci eram pentru prima data acolo, si ultima data fiind un bingo mai mic seful care se nimerise la ghiseu dand indicatii in timp ce eram inregistrati m-a privit in anumit fel, ca si cum priveam eu la magazin un client care mi se parea ca va cheltui. Deci mi-am recunoscut propia privire . Binenteles ca tot la a 3 sau a patra mana i-mi intrau numerele sooo nicee !!! Haaa ce hotomani. Ce sa-i faci, este si asta un comert si fiecare vinde la cine poate desii se cam aseamana cu vanzarea de areme de foc . Pros e cel care se ofera ca si caarne de tun, nu?.In fine ce sa zic? Eu cred ca ar fi bine sa mergeti mai intai sa va faceti analizele sigur va lipseste ceva vitamine, minerale ca altfel nu-mi explic de ce creerul vostru nu ia masuri impotriva autodistrugerii. Va salut dragi cotizatori ai celor care traiesc pe coatele de Azur din costele voastre si a celor pe care ii jecmaniti in folosul lor.

    4
    0

  • maryan pe 12 Feb 2014, 08:37
    victima

    am 32 de ani si am servici de la 18 ani va spun ca in tot acest timp am pierdut sume mari si am facut datori mari.azi mai am datori in jur de 2500ron foarte mici dar si astea sunt cam 2 salari ale mele.am incercat toate jocurile de noroc si toate strategiile posibile la pariuri online.nu avem fratilor nicio sansa sa castigam. EU UNUL VREAU SA RENUNT SI LA TIGARI SI LA ORICE CREAZA DEPENDENTE.NU MAI JACA-TI ,NU MAI SPERATI .BANI SI TIMPUL NU-L MAI RECUPERAM NICIODATA DAR VOR VENI ALTI BANI SI TIMP INCA MAI AVEM DEPINDE DE NOI CE VOM FACE CU EI PE VIITOR

    5
    0

  • Anonim pe 10 Feb 2014, 09:40
    Dependent

    Va salut! astazi se fac 2 saptamani de cand nu am mai bagat niciun ban la aparate , am lasat timp de o saptamana pe fiecare zi mesaj , acum o sa las la saptamana . Laura , totul tine de vointa fiecaruia . Daca el constientizeaza gravitatea situatie si vrea sa nu mai fie dependent sa se duca la psiholog , chiar merge , decat sa bage cateva milioane pe zi la aparate mai bn da cate 1 mil la psiholog si exista sanse sa reuseasca , daca el chiar crede in puterea psihologilor .

    9
    0

  • Tiberiu pe 10 Feb 2014, 02:22
    La inceput

    Va salutt pe toti , am citit mai multe comentari despre sume imense de pierderi , si tocmai vroiam sa ma plang si eu ca am bagat azi 100 lei in vreo 20 de min Dar nimic de spus nu se poate numi bagat findca nu sant dependent de ele de exemplu acum 3 zile am luat 150 lei si am cumarat un carton de tigari din care mia mai ramas ceva sii azi 9:02:2014 am intrat cu 4lei si am luat 100 lei care iam bagat la loc sincer nu imi pare foarte raw de ei dar mie frica sa devind dependent nu cred ca de cand mam apucat de ele am bagat 500 lei si jok de aproape 1 an o data pe saptamana care 10 lei 20 lei si ma mult cateo data , Va dau un sfat la toti , Ganditiva inainte de a juca la aparate , Cum te simnti dupa ce pierzii , asha sa gandesti va salut pe toti sii Bafta Teasure Jewels sami bag p***a in steaua masi

    7
    2

  • laura pe 8 Feb 2014, 00:36
    despre jocuri

    vreau un sfat de la cineva care chiar a reusit.Am un baiat care are patima aceasta si nu stiu cumsa fac ca el sa scape.Vreau eu,dar el vrea sau doar ne amageste pe noi si ne spune ce vrem noi sa auzim?

    8
    0

  • Fostjucator pe 6 Feb 2014, 12:26
    Fostjucator?

    E trist,iar daca cineva mi-ar fi spus acum cativa ani buni ca jocurile creaza dependenta nu as fi crezut.Se spune ca Primul pas in rezolvarea unei probleme este constientizarea.solved-1 step.al 2 lea pas identificarea solutiilor-2 step solved.al 3 lea pas identificarea celor mai bune solutii/3 step solved.4 step canalizarea spre cele mai bune solutii.4 step 0% solved.Asa cum spuneam,cea dependenta caracteristica persista si ma afecteaza.Uneori e ciudat cum ma trezesc intr-un casino fara sa vreau,pur si simplu constientizez dupa ce realizez ca in portofel mai exista doar cateva baconote.sa ma opresc?ar fi de preferat.dar daca totusi se face cumva ca voi primi la fel ca in multe alte povesti din casino o mana buna la ultimele credite...poate ma iubeste astazi soarta.Bineinteles ca nu e asa .. iar in drum spre casa,Eu?Niciodata! si iar in timp lantul slabiciunile isi reface cursul `firesc`. Cat am pierdut?nici eu nu stiu.cat am castigat?casinoul a catigat.

    7
    0

  • mihai pe 5 Feb 2014, 19:23
    stop joc

    hai sa o tinem asa ,ca asta e secretul ca sa poti sacapa de dependenta,caci fara vointa noastra nu ne putem lasa,citind fel si fel de cazuri in fiecare zi,asa ne inbunatatim memoria,si ne arata ce am perdut in toti acesti ani, o zi buna la toti dependentii de jocuri,si sa nu va fie rusine de adevar, ca viata e scurta si frumoasa no putem perde la jocuri,ca sa mearga nicoleta luciu in dubai in vacanta pe banii nostri,si multii alti patroni,de sali de jocuri.

    9
    0

  • Anonim pe 5 Feb 2014, 00:43
    Dependent

    Pe 4 .02.2014 am facut o saptamana .nu am putut lasa mesaj pentru ca nu am fost acasa ,Dupa aceasta saptmana am reusit sa tin de bani ,sa nu mai am certuri , sa nu mai fiu nevoit sa mint , ma simt mult mai bine fara acele nenorocite

    12
    0

  • mihai pe 3 Feb 2014, 18:11
    stop jocuri

    am inceput o saptamina noua fara jocuri,hai sa o tinem tot asa toti luarar foc toate jocurile ca miau mincat 6 ani din viata,numai cu stres si cu suparari,citesc ff multe comentarii ,dimineata cind ma trezesc citesc fel si fel de cazuri si asta imi da puterea sa scap si mai repede,cred ca asta e secretul cum sa scapam,o si buna la toti si sa fim mindri de noi ca a mai trecut o zi fara joc ,si fara sa muncim degeaba ,pentru alti fraeri,

    12
    1

  • Anonim pe 3 Feb 2014, 17:25
    Dependent

    Salut! Astazi e a 6 ea zi , imi doresc din tot sufletul sa o tin tot asa pentru tot restul vietii , mihai iti doresc tot binele din lume si sa ai putere sa te lasi definitiv , numai rau pot aduce jocurile , orice joc de noroc.Va doresc o zi frumoasa

    11
    0

  • mihai pe 3 Feb 2014, 03:48
    stop joc

    anonim tineo tot asa ,si sa nu faci prostiea care am facuto eu,ca am stat 4 luni fara sa joc,si saptamina trecuta am intrat 2zile si am bagat 2500e,doar sa vad ce reactie am,de acum no sa mai intru,dar imi pare rauca dupa 4 luni am intrat,eu cind mam lasat am zis ca o sa mai intru dupa un timp sa vad ce reactie am,si sa vazut am perdut,asa ca nu cindi ca mine mergi inainte sa nu mai intri nici peste 100 de ani ,ca pierzi,si mai rau e daca cistigi,ca continui sa mergi,si e pacat de zilele,noastre perdute,

    6
    0

  • Anonim pe 2 Feb 2014, 19:32
    Dependent

    Buna seara!Astazi e a5a zi cand reusesc aceasta performanta .Eric imi pare rau pentru tine , stiu exact ce simti , nu stiu ce sfat sa iti dau sau daca sunt in masura sa iti dau sfaturi fiind mai mic decat tine si datorita faptului ca sunt un impatimit ca si tine , dar te inteleg perfect , stiu ce e in sufletul tau , stiu tot ce ti se intampla , dar gandeste-te la copilasii tau , la familia ta , atunci cand vrei sa intrii in casino gandeste-te ca o sa pierzi si m-ai gandeste-te cat de fericit ti-ai face copilasii daca in timpul pierdut in casino i-ai scoate la o prajiturica , sau le-ai cumpara ceva , m-ai gandeste-te cata lume sufera din cauza noastra , din cauza bolii noastre , nimic bun nu se poate intampla , munca in zadar ...scrie pe acest site si tu pe fiecare zi ce realizari ai reusit sa faci cu banii in ziua in care nu ai bagat la aparate , si cata lume ai facut fericita cu banii pe care urma sa ii pierzi in casino .. Eu am 5 zile , deja ma simt mai bine , o sa ma simt ultimul om daca o sa imi calc pe cuvant ..Sa dea Dumnezeu sa ai putere sa poti lasa aceste nenorocite deoparte si sa iti vezi de viata , sa lasi acest capitol al vietii in urma si sa incepi o viata noua ...O seara buna tuturor , o sa revin maine cu alt mesaj..

    6
    0

  • mihai pe 2 Feb 2014, 12:11
    se poate

    eu vam zis ca o sa va scriu pe fiecare saptamina ce trece daca am mai jucat,dar sunt sigur ca no sa mai joc,citesc in fiecare zi zeci de cazuri, si asa imi da puterea sa nu mai joc ,urasc deja jocurile,parerea mea cai mai bine sarac decit bolnav de jocuri,va doresc bafta la toti si so tinem tot asa,si nu uitati ca daca intri acolo ai pertut ,si earasi perzi.

    6
    0

  • eric pe 2 Feb 2014, 01:49
    subiectul meu este doar unsimlu cuvant AJUTORRRRRRRRRRRRRRRRRR

    De ce spun AJUTOR ,boala ata nu are leac ,boala dependentei jocurilor de noroc nu are leac,o alata poveste ca si a fiecaruia mentionata pe acest site .Am 30 de ani ,la varsta de 18 ani mam casatorit din iubire am intemeiat o familie frumoasa cu 2 copii frumosii un baietel si o fetita la varsta de 25 de ani eram singur abandonat de familie mama fratii prieteni si asta numai din cauza jocurilor de noroc cu toate astea am incercat sa imi repar greselile dar in zadar boala tot ma urmarea acum 2 ani adica ,cand aveam 28 ani mam recasatorit am un baietel de 1,3 luni tot ce muncescc toti bani ce ii am se duc toti la aparate deja sotia mea mia dat astazi ultimul verdict adia ca ma abandoneaza a incercat din toate puterile sa ma duca pe drumul bun ,in zadar totul va scriu radurile aste cu lacirimi in ochii aparatele sunt doar suferita suferinta ta si a celor din jur este mai rau ca si un blestem oare exista ceva pe lumea asta sa poata lecui boala asta nu mai pot uneori chiar imi doresc sa nu mai traiesc 30 de ani nu am nimic care puteam sa am o viata normala destul de decenta cu o casuta o mica afacere cu oameni minunati ce ma inconjoara nu am nimicc nimiccc din contra toata lumea se indeparteaza de mine .

    8
    0

  • Anonim pe 1 Feb 2014, 16:58
    Dependent

    Salut! Sunt acelasi baiat care a lasat mesajul anterior. E a 4a zi! Sper sa o tin tot asa! Va doresc o zi buna!

    10
    0

  • Anonim pe 31 Ian 2014, 22:38
    Dependent

    Buna seara!Sunt baiatul care va scriu de 2 zile si care am promis ca o sa scriu pe fiecare zi, astazi e a3a zi in care nu ma joc , ma simt deja foarte bine , mai ales cand scriu pe site , as vrea sa o tin asa toata viata...Nu e greu , sunt lucruri mai importante in viata de facut , doar o viata avem si noi alegem sa o traim cu probleme , doar probleme ne aduc aceste nenorocite...O Seara placuta!

    10
    0

  • mihai pe 31 Ian 2014, 18:58
    cred ca se poate si fara sa jucam

    sal,am 35 de ani si de vreo 5 ani am dat in patima jocurilor,lucrez in spañia de 14 ani,am perdut cam 200,000 de euro pina acum,am inceout cu cite 1,2 euro ,la inceput cistigam continu ca sa ma atraga si dupa aia am inceput sa pierd,am jucat vreo 4 ani numai la pacanele,intro zi am perdut cam3000e la pacanele am zis ca nu mai joc mam lasat cam 2 saptamini ,am esit in oras si am dat de alta ,de ruleta mai rea ca pacanelele,am inceput cu putin ,nu aveam bani la mine cam 300e am stat la ruleta pina seara tirziu am perdut cam toti bani ,nu stiam cum sa joc,erau 2 mosi acolocare mau invatat cum sa apostezi,am apostat tot pe 0 si am scos banii care ii perdusem,dar cel mai scump lucru care nu lam putut recupera a fost timpul perdut acolo ,si asa am inceput si cu ruleta,in 2 ani am perdut cam70,000euro ,fara ce am cistigat ca au fost zile ca am cistigat si 4 000 de euro dar cu cit cistigam asa perdeam si mai mult,anul trecut in august am fost in vacanta in tara cind am venit am mai jucat cam de vreo 3 ori am perdut cam 3 500e in octombrie am zis stop nu mai jocaveam si aurul lui nevastamea la amanet,am luat 500e din salariu inainte am scos aurul ,si am zis ca nu mai joc,mai am si 3000e datorii ,am stat asa cam 4luni fara sa joc,nu mai simteam asa nevoia sa mai joc,cu totul ca tentatiea e mare pina acum citeva zile aveam 1000e si ce mam gindit eu sa ma duc sa vad ce reactii an dupa 4 luni fara sa joc,si am avut o reactie buna ,am perdut totii banii si am mai perdut a doua zi inca 2000e si auru ear il am la amanet,baiat bun,acum ,am 3 zile nam jucat si no sa mai joc de loc ,o sa scriu aici pe fiecare saptamina ce trece daca am mai jucat,ce imi pare rau e ca am perdut timpul acolo de bani asta e acum ce sa fc sa nu mai gindim in spate ca ajungem ear acolo ,ca noi jucatorii gindim ca daca mergem acolo ne mai recuperam, dar nu gindim ca daca mergem ne bagam mai tare in gaura,sa nu uitati ce va scriu,daca intri acolo ai perdut sa aveti ideia asta in cap si sa va ginditi citi bani am perdut eu,no sa cistigam nimic din jocuri ,doar stres ,nervi,si multe altele,eu va salut pe toti ,si sa punem stot jocului,

    9
    0

  • mihai pe 31 Ian 2014, 13:51
    stop joc

    o sa va povestesc mai tirziu ce am patit eu cu nenorocitele astea de jocuri,

    9
    0

  • alex pe 30 Ian 2014, 18:27
    mesaj pentru anonim

    singuru mod in care te poti lasa de fomistele alea de jocuri e sa te feresti sa mai intri intr-o sala de jocuri. daca intrii cu bani in buzunar sigur intri in fibrilatie. eu am incetat sa ma mai joc 3 luni si azi din pacate am cedat tentatiei si m_a costat 1200 Lei.Macar am avut taria sa plec acasa cu 500 Lei ceea ce nu s_a intamplat prea des pana acum.abia acum cand scriu imi dau seama cat de mult regret ca nu am rezistat tentatiei.multa bafta.

    10
    0

  • Anonim pe 30 Ian 2014, 17:34
    Dependent

    Salut ! Sunt tot baiatul care a lasat ultimul mesaj , sper sa o tin tot asa , e abia a2a zi , sper ca acest capitol din viata mea s-a terminat . Ma simt foarte bine ca am avut taria de caracter sa ma abtin de la orice fel de joc de noroc. Va doresc tuturor o zi linistita!

    9
    0

  • Anonim pe 29 Ian 2014, 18:33
    Dependent

    Salut , sunt baiatul care a lasata ieri 28 Ian 2014, 20:27 mesaj , este prima zi in care nu ma joc , am zis ca o sa las in fiecare zi cate un mesaj si o sa spun daca am reusit . Cum am reusit?M-am tot gandit toata ziua la ce am pierdut ...acum 3 luni mi-am vandut masina si am jucat toti banii ...am uitat sa mentionez si asta in acea postare , parintii mei stiu ca am banii la banca insa eu nu mai am nimic , nu e vb de multi bani , nu era cine stie ce masina e vb de 1500 de euro , aseara am sters si pokerstars , si pkr m-am blocat pe bet365 ...e prima zi si deja ma simt mai bine , ma rog la Dumnezeu sa renunt definitiv. Am tot citit povestile multor jucatori de pe diverse site-uri si credeti-ma sunt inspaimantatoare , sunt constient ca daca nu le lasam toti o sa ajungem sa nu mai avem nimic si pe nimeni , Haide-ti fratilor sa renuntam , sa ne facem o viata mai buna !!!! O sa revin si maine cu comment Va doresc tot binele din lume si putere!

    6
    0

  • Beatrice pe 29 Ian 2014, 10:08
    Despre Noroc....

    Buna ziua!Am ascultat sfatul celui care a postat despre Noroc si am cautat pe Google.Nici eu nu stiam ca Noroc a fost cineva.Am citit si m-am ingrozit.Nu o sa mai folosesc niciodata acest cuvant.Este odios!!! Si eu am barbatul dependent de jocuri de noroc.Sau cel putin asta este parerea mea,pentru ca el nu recunoaste .Lucru care este tipic dependentilor.Am citit articolul de mai sus si el se incadreaza perfect.Problema este ca dependenta lui de jocuri de noroc depinde de alta dependenta:alcoolul.Nu se joaca decat daca este intr-o stare avansata de betie.Se joaca daca este beat sau bea ca sa se joace....e un cerc vicios....fara scapare din punctul meu de vedere.Si DA...ascunde sechele emotionale de foarte multi ani. Nici eu nu cred ca se poate primi ajutor extern in acest sens.Trebuie facut ceva din propria convingere a dependentului.Daca incerci sa-l schimbi sau sa-l fortezi sa faca asta,se va inchide si mai rau in carapacea lui si va juca(bea/droga) de 10 ori mai mult,pentru ca te va considera o amenintare pentru el si pentru relatia cu viciul lui.Va incerca sa te inlature chiar si din viata sa,pentru ca in viziunea lui tu esti de fapt pericolul.Asa ca,eu cred ca mai intai de toate trebuie noi (cei care dorim sa-i ajutam) sa vizitam un psiholog/terapeut in acest sens, si sa ne luam educatia necesara ca sa putem incepe lupta aceasta....LUPTA CU IMPOSIBILUL. Multumesc pentru timpul acordat.

    11
    0

  • Anonim pe 28 Ian 2014, 20:27
    Dependent

    Sunt dependent de jocuri de la 14 ani , acum am 21 ,nu am niciun venit dar cu toate astea mereu se gasesc bani pentru a-mi satisface acest viciu , parintii mei muncesc in afara si imi trimit aproape toti bani pe care ii castiga lunar....acum 2 ani am avut aproape 3000 de euro stransi ca sa imi iau masina ,i-am jucat toti in 3 4 zile .De fiecare data cand pierd sume mari imi propun sa renunt , dar nu am reusit niciodata ,Scriu pe acest site pentru a ma descarca , pentru a citii cineva care e mai puternic decat mine si care poate face ceva ,atunci cand iti vine sa te joci la aparate mai bine mergi si cumpara-ti ceva de imbracat , gandeste-te ca banii aceia se duc oricum pana la urma , daca astazi castigi maine oricum ii vei pierde , sau daca nu maine cu siguranta peste cateva zile ii vei pierde , nu va mai ganditi la cineva care a luat cine stie ce jackpot sau care a scos o suma mare , poate voi nu o sa faceti asta niciodata , eu unu nu am castigat niciodata o suma importanta de bani , cel mai mare castig a fost de 2000 ron .Chiar daca cineva a castigat o suma importanta de bani tot este in pierdere , orice jucator este in pierdere , Sper ca astazi 28.01.2014 sa ma pot lasa O sa revin in fiecare zi cu cate un comentariu si o sa spun daca am putut reusi si ce satisfactie am ca nu mai joc , Ganditi-va cate persoane ati facut sa sufere sau cat v-ati consumat sa faceti rost de bani pentru ca pierduserati banii cu care trebuia sa faceti ceva Sa ne dea Dumnezeu putere tuturor sa depasim aceste momente

    9
    0

  • alex pe 27 Ian 2014, 00:47
    jucator responsabil?????

    acum 2 luni cand inca mai jucam aveam 2500lei in casa. am luat 200 lei pentru ''relaxarea'' zilnica la aparate dar de la aparate am mai facut 5-6 drumuri pana acasa si inapoi pana m-am relaxat de toti banii. iar finalul tragic a fost ca am lasat si masina pentru un ''imprumut''de 3000lei. concluzia e ca nu o sa castigam niciodata de pe urma lor. recunosc am si castigat bani frumosi dar a 2-a zi i-am bagat la loc. deci hai fratilor sa ne trezim si sa nu stam sa asteptam interzicerea lor. viata e mai frumoasa fara ele.

    9
    0

  • alex pe 27 Ian 2014, 00:23
    nici macar 10 lei

    salutare tuturor.joc la aparate de 15 ani. am 28 si nu am realizat nimic in viata.nu regret sumele imense de bani pe care le-am pierdut si faptul ca am pierdut anii astia cu care nici unu dintre noi nu ne mai intalnim niciodata.nici preotu si nici pshihologu nu te poate ajuta. trebuie sa ai ambitie si sa calculezi ce ai realizat in tot acest timp. multa bafta tuturor.

    10
    0

  • niko pe 25 Ian 2014, 12:17
    urlet de disperare

    de 4 luni sotul nu lucreaza. il implor sa-si caute. zice ca nu-l ia. daca-l ia, zice ca nu-i da banii. mi-am luat 2 joburi. la unul din ele am adunat bani sa-i trimit firmei din incasari. intr-o zi, sapt asta, i-a furat( suma imensa) si cand m-am uitat in seif ZERO!!! . am cazut jos, am ametit. l-am sunat. eraa ziua cand trebuia sa-i depun la firma. mi-a zis ca nu-i are, ca i-a jucat. am sunat-o ma sora lui, a zis ca n-o intereseaza si mi-a inchis tel in nas. apoi pe mama lui care mi-a zis ca eu is de vina ca n-am ascuns mai bine banii. O IMBECILA!!!!! deci ea stia de dependenta lui. mai mult, mi-a zis ca nu ma va ajuta, s-o las ca are destule. i-am zis raspicat ca nu-s banii mei. a inchis si ea. pe el l-am scos afara din casa. a zis ca daca-l denunt la politie se sinucide. atat is de doborata, de terminata, de disperata.....cei de la firma ma suna sa depun banii. de unde fratilor, o mieE??? eu is parlita. am platit de 1 an singura toate cheltuielile casei. normal ca-mi pasa daca s-ar sinucide. dar, dragilor: is si eu un simplu om, care nu poate lua asupra lui pacatele altora. m-a furat, m-a pus sa-i fac cumparaturi ca a mintit ca pleaca la job pe dincolo etc. in timpul asta juca. si juca. si juca. banii munciti cu f.f.f.fmult greu de mine. 12ore/zi trageam la job sa avem, sa investim in noi, sa adun o bruma de banuti sa platesc ce avem. iar el, nu doar ca nu-si aducea aportul, a furat si ce trebuie sa dau la firma. pai daca voi continua minciuna asta de casnicie, nu-i asa ca-s eu mai proasta ca el, ca accept??? iubire, incredere, respect? VAX. YEX. TOT. monstrul asta m-a facut sa am un dezgust major de tot ce-i in jur. iau pastile sa dorm, sa uit, sa ma calmez. sa-l ajut? nu. imi ajut viata mea. nu eu l-am impins sa joace. mama lui stia. ce-a facut? A ASCUNS!!! DECI: sa-l tina ea. iar eu, vai de mine.... habar n-am cand o sa-mi revin

    10
    0

  • Alexx pe 17 Ian 2014, 22:38
    jucator

    Oameni buni,toti cei care jucati,toti care aveti familii,copii,sotii,mame,tati....fratilor...oameni...castigati lupta cu ele...am varsta de 25 de ani...joc de la varsta de 16 ani,am pierdut bani la care nici nu pot sa ma gandesc,sute de mii de euro,am credite la banci..si abia mai am incredere sa privesc inainte!!!Sunt un om care ii e greu sa se ridice din pat si sa spuna 'multumesc'...astazi in ziua de 17.01.2014 am pierdut 10 mil...de pe data de 1 ianuarie pana pe 17 am pierdut 65 de milioare...65!!Renuntati la psihologi,ei iti spun aceeasi chestie ca si voi insiva...de maine eu voi fii un alt om...18.01.2014....cea mai frumoasa data din viata mea...data in care m-am lasat de jocuri de noroc...faceti-o si voi...sau va vor omora!!!SUCCES

    16
    0

  • Dana pe 12 Ian 2014, 17:40
    Jucatoare

    Ma aflu intr-o situatie penibila sunt fata si mie rusine cu mine baieti muncesc si toti bani i pierd la jocuri mam saturat de mn sotul meu nu mai stie cum sa o scoata cu mn la capat ma iubeste prea mult imi permite peste masura unui barbat mie rusine cu mn am ajuns sa joc mereu toti bani care i am in portofel gasesc mereu scz si minciuni si meereu fug sa ma joc ajutatima cu un sfat vreau sa incetez vreau sa ma opresc dar nu pot ce sa fac mie frica ca il pierd mie frica ca sar putea intampla ceva cu mn

    12
    1

  • victorie pe 31 Dec 2013, 03:00
    am scapat

    am o luna de knd nu mai joc.am reusit sa strang din salar in jur de 1000 ron pana in ziua de salariu.acest lucru era imposibil knd jucam la pacanele.am reusit sa merg intr-o mini excursie cu iubita...am reusit sa i-mi cumpar haine in special pt seara dintre ani sa mananc bine in oras sa am tot timpu bani in portofel....fratilor E SUPER FAIN ASA!!! KND TREC PE LANGA CAZINOURI I-MI VINE SA RAD K AMI CAZUT INTR-O CAPCANA PENTRU PROSTI.Cum sa itzi dea tzie bani niste aparate facute sa ia bani.din 150 de jucatori 10 daca castiga cv serios restu se bucura knd castiga 200 de ron dar ei au bagat de 10 ori suma dealungul timpului.nu va mai inselati cu gandu k vetzi castiga sigur cv mare sau k ma duc sa bag doar 10 lei si ies,este aproape imposibil.de la 10 lei am pornit km fiecare.catzi dintre noi au dat unui sarac banii care ii baga in aparat?...makr stii k se bucura un om care are nevoie,nu unu care i-si cumpara ultimul tip de mercedes pe banii nostrii.FRATILOR CUM FIECARE DINTRE NOI PUTEAM SCAPA DE CATE O BOALA CU AJUTORUL MEDICAMENTELOR ASA PUTEM SCAPA SI DE BOALA ASTA.MEDICAMENTUL E CREIERASUL NOSTRU,MULTA BAFTA!!!

    13
    1

  • inca o victima pe 31 Dec 2013, 02:43
    inca o poveste

    salut baieti,acum cateva ore am revenit de la pacanele bineinteles pe minus ca de obicei.De azi dimineata joc cu gandul ca voi castiga.Nu am mancat nimic toata ziua doar am fumat.din atatea sute de ron bagate in aparat nu am fost in stare sa ma duc sa mananc o shaorma.Povestea mea incepe acum un de knd am ajuns si eu la salar,in jur de 1800 ron.pana atunci am mai jucat la pacanele dar sume f mici si f f rar.o data pe luna.acum joc app zilnic in jur km de vreo 1400 ron plus - minus daca mai fac vre-o combinatie sau mai vand cv.Va pot spune k port aceleasi haine de acum un an.nu am fost in stare sa imi cumpar o pereche de pantaloni de knd sunt la salar,am acelasi telefon nimic nu sa schimbat deknd am ajuns la salar.pana sa dau de pacanele tineam mai mult la persoana mea.ma duceam la sala,faceam sport,alergam,jucam fotbal,ma distram cu prietenii,socializam....acum atat stiu pacanele pacanele si iau pacanele.am devenit un fumator inrait,m-am lasat de sport,nu ma mai ingrijesc deloc,dintr-un corp atletic am ajuns intr-un corp de mosneag,parintii nu ma mai recunosc si nu stiu cauza.prietena nu este hotorata in privinta mea daca are rost sa faca un pas urmator cu mine.acum cateva luni am incercat sa ma las dar am esuat dar promit la toata lumea lui Dumnezeu si in special mie k astazi a fost ultima zi.stiu k va fi greu dar makr sunt ambitios.vreau sa am viata perfecta de acum un an sa am multi prieteni sa arat bine sa fiu in pas cu moda,sa ma distrez sa ma apuc de sport sa ma bucur de alte lucruri in viata nu de niste fructe care se invart.consider k pana acum am fost hipnotizat.rog pe Dumnezeu sa ma ajute sa scap si sa ma pot bucura iar de viata.am pierdut un an din viata in cazinou.am muncit degeaba un an din viata nu m-am ales cu absolut nimic.Stiu sigur k am scapat si k voi scapa...am o ambitie nebuna.vreau sa ma bucur de viata si de alte lucruri care nu necesita bani scosi din portofel.Dumnezeu sa va ajute si pe voi sa va deschida mintile sa puteti vedea k singuri va luati painea de la gura si singuri sunteti cei care va indepartati de la un scop in viata,Doamne ajuta!

    11
    0

  • Andrei pe 30 Dec 2013, 13:28
    am pierdut la propriu si figurat jumatate din viata la jocuri

    Am 29 ani si de la 13 am inceput cu jocurile de noroc.Am pierdut cam trei sferturi din ce castigam lunar ani la randul la pacanele. Eram extrem de viciat!! Multa lume nu stie in primul rand cine a fost Noroc(cautati pe Google) .M-am lasat de jucat casino de curand si ma simt foarte multumit, am un baietel mic de o luna si jumatate si imi petrec timpul cu el. Spuneti NU la Casinouri acum si gata, e ffff simplu! Bafta Tuturor. Si nu-l mai pomeniti pe Noroc cand vine vb-a de bani!!

    15
    1

  • ionel pe 9 Dec 2013, 20:16
    banii tai in contul lor

    intelegeti ca atunci cand pariati deja suma de bani trece in contul casei de pariuri deja casa si-a marit incasarile si sansele ca suma sa ramana in contul lor iar tu ca parior ca sa castigi trebuie sa treci prin filtrul meciurilor trucate prin norocul atat de invizibil uneori prin nervi emotii depresii si pentru ce toate astea pentru o nenoricere numit pariu care nu numai ca te saraceste dar iti schimba si viata uneori trist

    20
    0

  • joni pe 29 Nov 2013, 13:59
    sunt linistit si multumit

    pana nu demult eram un fraier ca voi care jucati la mila norocului apoi m-am desteptat si am realizat ca muncesc din greu pentru bani si trebuie sa imi respect munca si mi-am zis ca mai bine imi investesc banii cumparand lucruri sigure si utile pentru ca atunci cand pariezi deja ai pierdut ai devenit un dependent perdant asa ca investiti banii in lucruri utile si satisfactia va fii dubla nu pierdeti nimic si apoi va alegeti si cu o multumire nu mai zic de bucuria ca sunteti independent si nu depindeti de un noroc fara sfarsit

    26
    2

  • Andrei pe 28 Nov 2013, 23:25
    Sunt jucator!

    Pentru a incerca sa-mi gasesc alta ocupatie decat jucatul la casino mi-am facut un blog. E un mod de a ma exterioriza si de uita de tot ce inseamna jocuri de noroc- Blogul Jucatorului- Nu o sa-i adresa aici dar va recomand sa va gasiti o alta pasiune care sa va captiveze.

    22
    0

  • sandu pe 25 Nov 2013, 14:02
    gasiti-va alte pasiuni folositoare

    nu mai jucati jocuri de noroc daca vede-ti ca va aduc numai necazuri si suparari in viata ca sa fi mereu multumit trebuie sa iti faci planuri realiste mai bine un plan mic implinit decat sa urmaresti niste iluzii care nu se sfarsesc niciodata asa ca va sfatuiesc sa va analizati fiecare laturile pozitive fiecare aveti in viata ceva mai bun de facut decat sa pierdeti timpul si banii in acelasi timp asa ca de azi incepeti o noua pasiune faceti sport ingrijiti un animal gatiti cititi uitativa la un film bun faceti niste poze in natura face-ti excursii etc

    42
    0

  • R.A pe 20 Nov 2013, 19:16
    Salut!

    Ce mai faceti ?? Am intrat azi si am vazut ca aici nu prea urmareste lumea ce se posteaza....caut un site..blog sau orice un Fb unde lumea intra si posteaza,discuta se cofeseaza in legatura cu viciul asta al jocurilor de noroc...dasta am facut pe fb si 'jurnalul unui jucator' unde am postat diferite filmulete si comentarii despre acest flagel (casino-ul) dar as vrea sa intrati mai multi si sa dezbatem impreuna acest subiect fierbinte... sau dati-mi voi alte site-uri unde pot intra si discuta cu voi asta.... Aseara am jucat iar la pacanele si am pierdur 100 euro...mama ce m-am enervat am jucat la Queen Casino in piata Lahovari ,hotel Howard Johnson ... niste hoti si mizeriile alea de aparate nu dadeau nimic....ma tot intreb dc nu joc si altceva de ex ruleta...pt ca mi-e frica de ea ..da mi-e frica de ruleta e prea periculoasa...ruineta cu spun unii baieti destepti care nu joaca e foarte periculoasa si dasta nu joc nici eu ...dar din pacate ma incanta mereu pacanelele la cer castig in prima faza pana intru in vreunu care nu danimic si acolo pierd tot...OFFFFFFFFFFFF....ma enerveaza ca mereu sunt fraier si joc...trebuie sa renunt...joc si poker si ma descurc destul de bn ...asta ma bucura ca stiu ca-o sa renunt sa joc orice alt joc din casino si o sa joc numai poker... stiu ca asta o sa fac..dar am multe datorii si am crezut ca o sa castig ceva pe la pacanele si o sa ma scot dar nimic...mereu la fel anul asta a fost 'copca' rau am pierdut mult .. sper sa ies cu bn din probleme si sa renunt definitiv la pacanele... o sa mai postez aici...iar can o sa am destui 'prieteni' pe 'jurnalul unui jucator' de pe fb o sa incep sa va spun povestea mea cu lux de amnunte... Doamne ajuta si sa auzim de bn!

    16
    10

  • R.A pe 18 Nov 2013, 09:22
    jurnalul unui jucator

    neatza!! vreau sa intrati pe fb 'jurnalul unui jucator' acolo am postat multe din 'povestile de viata' ale jucatorilor si tot acolo incerc sa arat oamenilor cat de nocive sunt jocurile de noroc ...asa ca am nevoie de ajutorul vostru al jucatorilor ca sa aratam impreuna societatii cat de grava este dependenta de pacanele. Tot acolo cand o sa am mai multi vizitatori o sa incep sa-mi scriu 'jurnalul' vietii mele cu lux de amanunte si cu date reale...acum e la inceput am doar cativa oameni care urmaresc pagina si o sa fac tot posibilul sa atrag cat mai multi si sa-i fac sa inteleaga cat de periculoase sunt casinourile.. deci intrati pe FB-ul 'jurnalul unui jucator' da-ti like ( ca sa urmariti postarile care sunt foarte interesante) si hai sa facem ceva impotriva juocurilor de noroc!!! Doamne ajuta!

    15
    10

  • R.A pe 17 Nov 2013, 09:41
    un nou inceput..

    Salut am revenit cu un comentariu...si anume vreau sa incep o viata noua si sa impart cu voi ceilalti jucatori clipele de dupa 'viata de jucator'.. Sper sa ma pot tine departe de boala care mi-a distrus tineretea. Acum 2 zile adica pe 14.11.2013 am jucat 2800 ron la o bodega de Admiral din Baneasa....am zis ca intru sa joc 2-300 ron si atat dar am pierdut aproape toti banii ..asa se intampla deobicei la mine. Am hotarat sa nu mai joc pacanele e a nu stiu cata oara cand iau aceasta hoatarare dar sa vedem daca o s-o poat duce la indeplinire...vreau din suflet pt ca m-am saturat sa pierd mii si mii de ron si euro... dar sa revin la ceea ce spuneam mai sus, ieri pe 15.11.2013 am jucat poker pe net si targic dupa ce eram autoexclus pe PokerStars,PartyPoker, Full Tilt ...m-am autoexclus si de pe Titan poker ultimul site care mi-a lasat impresia ca e mai corect...dar m-am inselat....deci acum nu mai vreau sa joc nici poker satul fiind sa ma scoata mereu blestematul de river( in 8 din zece cazuri cand sunt favorit pana la river ma scoate cu-o carte imposibila) mai ales pe PokerStars aia sunt criminali cel putin asta am simtit eu care totusi joc un poker corect si bine dar cateodata innebunesti cand vezi ca softul te dezavantajeaza in 80 la % din cazuri devine frustrant....in fine de acum innainte o sa postez zilnic si sa va spun ce am mai facut si cum voi trece peste perioada grea (sevrajul jocului) cere urmeaza... Sa aveti bafta si ambitie caci sunt sigur ca numai asa putem sa ne lasam de jocuri.... si asa o sa ramana mizeriile alea de proprietari de sali de jociri fara clienti fara 'fraieri' asa cum ne numesc ei sau 'pesti' mai nou.... Doamne ajuta sa uitam ce inseamna pacanele si casinouri!!

    13
    9

  • R.A pe 16 Nov 2013, 08:58
    jurnalul unui jucator

    Salut! Numele meu este R.A. am citit toate postarile voastre si ma regesesc in majoritatea (din pacate)....si eu incerc sa scap de acest blestem,demon anume jocurile de noroc(aparate,ruleta).....pentru mine aparatele au fost principalul dusman pana la varsta de 29 de ani adica acum, in 7-8 ani am pierdut peste 80.000 euro. Am incercat sa scap in diferite moduri de acest viciu dar din pacate niciodata nu m-am putut lasa mai mult de catev luni si apoi in 2-3 saptamani am bagat ceea ce am economisit in lunile in care nu jucasem... Tragic sincer chiar tragic am ajunssa am 29 de ani si sa nu am macar o casa a mea .... Ma rog astea o sa vi le povestesc pe o pagina de facebook pe care o s-o fac cu numele de 'Jurnalul unui jucator' acolo o sa povestesc cu lux de amanunte viata mea mizerabila de jucator pierzator si prin ce am trecut in ultimi ani. Fac acesta pagina si va invit pe toti cei cu patima jocurilor sa va alaturati mie pentru a gasii o solutie sa numai jucam si sa atragem atentia opiniei publice asupra acestui flagel,molima boala nationala ce ne distruge ....Deci va rog haide-ti sa facem ceva o organizatie impotriva casinourilor sau ceva care sa determine scoaterea lor in afara legii adica interzicerea lor... va astept pe pagina de FB 'jurnalul unui jucator' si astept sa postati acolo povestile voastre cu lux de amanunte sa fie credilie sa invete si altii cat de nocive sunt pacanelele si ruleta...de poker nu spun multe aici pt ca live e un joc pe care trebuie sa-l cunosti sa-l stii si plus ca nu te joci cu 'casa' sa pierzi mereu vorba aceea 'casa nu pierde niciodata'.... sper sa cititi postarea mea si sa veniti in sprijinul initiativei mele de-a stopa aceasta boala nationala sau macar de-a ne lasa noi jucatorii de joc.. Doamne ajuta-ne sa nu mai jucam!

    16
    8

  • Gigi pe 9 Nov 2013, 22:48
    POKER

    As spune ca pokerul e 70 % gandire ca sahul si 30 % noroc, aici ma refer la varianta texas hold'em. Aparatele si ruleta chiar trebuie interzise. Sa stiti ca ruletele electronice sunt aranjate, am vazut o data o faza in care bila s-a oprit si a ramas suspendata deasupra numerelor timp de 10 secunde iar dupa 10 secunde a trecut numarul 18 sub bila si de-abia atunci a cazut bila in nr 18. Am vrut sa filmez cu telefonul ca sa trimit pe internet la mai multe posturi de televiziune dar nu m-au lasat talharii aia sa filmez cu telefonul. La ruleta calculatorul stie dinainte pe ce nr trebuie sa cada bila. Intr-adevar pokerul si pariurile sportive ar fi mai bune decat aparatele si ruleta.

    19
    10

  • Andrei pe 3 Nov 2013, 14:28
    POKER

    giani,gresit atata timp cat sunt oameni care fac constant anual milioane de dolari din asta orice ar putea fi numa joc de noroc nu pt ca intr-un joc de noroc se presupune ca nu ai cum sa castigi pe termen lung deoarece ar interveni hazardul sau factorul asta de noroc ori in poker avem exemple chiar si de multi jucatori romani care in timp, in ani de zile cu multa munca timp investit ore intregi pe zi dupa niste esantioane de cateva milioane de maini sunt pe profit sute de mii chiar milioane de dolari de ex.Liviu Ignat care e din Bucuresti e unul dintre cei mai buni a reusit in 6 ani sa faca undeva la 2 mil $ deci cum iti explici poti sa fii tu norocos atata vreme si pe un esantion atat de mare de maini?Nu prietene aici e vorba de faptul ca deciziile pe care le-a luat a facut ca pe termen lung sa bata nivelul respectiv despre asta e vorba.E redundant sa-l reduci la un simplu joc de noroc cand e 90% skill,cat despre oamenii care spui ca au pierdut tot ce-au avut nush ce cazuri ai auzit tu dar in poker sunt destul de rare,dar chiar si asa oamenii aceia in niciun caz nu pot sa dea vina pe joc sau pe site ei sunt de vina 100% nu vreau sa va fac sa va iluzionati asa ca va spun din start ca nu toata lumea e facuta pt asta.Nu poti sa-l pui pe Gigi de la spalatorie sa intre la 9 mese de cash games deodata pe PokerStars pt ca nu face fata aici iti trebuie viteza,coordonare,indemanare ca nu mai ai timp trebuie sa iei decizii pe secunda care pot insemna pierderi sau castiguri de mii de dolari intrebarea este esti in stare sa faci asta?Unii sunt si il pot face la un nivel destul de inalt astfel incat sa le asigure un venit f frumos,restul care nu pot stau si se plang ca e joc de noroc si atat pai prietene nu te tine nimeni cu forta daca vezi ca nu poti renunti la el si iti vezi de slujba ta, iti cauti alte hobby-uri si asta e valabil pt toate celelalte nu e nicio placere in a pierde bani incontinuu.

    18
    10

  • giani pe 2 Nov 2013, 19:27
    poker aiurea

    andrei tot joc de noroc se numeste si sunt cunoscute cazurile cand oameni au pierdut tot ce aveau iar daca lauzi atat de mult pokarul spune-mi ce realizari ai facut cu banii din pokar si daca ai scris un comentariu aici banuiesc ca esti unul dintre dezamagitii jocurilor de noroc

    31
    4

  • Andrei pe 2 Nov 2013, 15:02
    POKER

    Nu faceti greseala sa puneti pokerul pe aceeasi linie cu celelalte jocuri de noroc, in poker pe termen lung depinde 100% de tine atat live,cat si online unde e un soft care da aleatoriu carti daca esti bun castigi daca nu pierzi sau esti break-even avem f multi jucatori chiar si romani care fac sute de mii de dolari anual din asta.La ruleta sau la aparate deocamdata nu s-a auzit de vreunul care sa se fi imbogatit din ele in poker sunt oameni care au ajuns multimilionari si traiesc foarte bine cel mai bun ex e Daniel Negreanu care anul asta a iesit ''Player of The Year'' ideea este ce vreau sa se retina e ca fata de ruleta,aparate de orice tip,bingo,blackjack etc pokerul e mult mult mai ok de ex la aparate bagi bani dar tu nu poti sa influentezi cu nimic ce se intampla in continuare dai pe niste butoane si daca aparatul iti da bine daca nu nu 99% depinde de aparat spre deosebire de poker unde depinde mult mai mult de tine pt ca pe termen lung deciziile pe care le iei TU fac diferenta intre a castiga sau a pierde intelegeti e o deosebire esentiala pe care multi nu o sesizeaza.In poker e matematica,e statistica totul se calculeaza pe un esantion mare e diferit sa nu amestecam lucrurile.Eu fac asta de 5 ani si va pot spune fara niciun fel de retinere ca daca esti disciplinat,iscusit si te supui unui proces intens si antrenant de studiu de joc poti face bani din asta pe termen lung,dar pt asta trebuie multe munca,sa-ti placa si ai nevoie de niste calitati pe care nu toata lumea le are.

    14
    14

  • adi pe 30 Oct 2013, 15:21
    propunere

    ar trebui inchise toate, asa nu se mai poate.

    28
    2

  • lucky number pe 30 Oct 2013, 14:21
    care e solutia

    nu o sa mai plictisesc nici eu pe nimeni cu cat si cum am iesit in minus in 7 ani de casino, in care cea mai mare pauza a fost de 8 luni, si altele de maxim 1 sau 2 luni. deci hai sa zic cam vreo 5 ani batuti pe muchie in casino. in acest timp s au evaporat multi bani, 35 000 de euro dupa calculele mele, adica asa cam 400 de euro pe luna. m am lasat de nenumarate ori am cautat cu disperare sfaturi cum sa ma las, nu am reusit. locuiesc in Timisoara in chirie cu sotia, cu parintii nu mai am cum sa stau nu e nici aia viata. totusi, am ajuns la concluzia ca nu e o solutie sa se inchida cazinourile, pur si simplu atunci cand ai patima asta in tine, te va atrage orice idee de a multiplica banii usor si repede( barbut, poker, pariuri,jocuri pe net, etc). eu personal de la o vreme am incetat sa mai joc orice fel de joc, pentru a evita starea in care imi creste adrenalina la maxim, pentru ca asta e, ai impresia cand esti la aparat sau ruleta ca e un fel de competitie in care cel mai bun castiga potul cel mare, insa intotdeauna mai ales pe termen lung cel mai bun este aparatul din cazino, ptr ca asa e programat sa fie, si este o inselatorie groanica. nu un fel de infractiune, ci acel gen de frauda numita pacaleala. ca si diferenta intre a fi mintit si a fi fraierit. eu asa ma simteam cand ieseam de acolo, ca si cum cineva mi ar fi furat increderea, desi i am zis ca banuiesc ca nu pot avea prea mare baza in el, si totusi m am lasat fraierit. voi nu tot asa va simtiti? singura metoda ce functioneaza deocamdata la mine , e sa scap de bani. cum? ii dau e toti sotiei, asa nu mai pot minti, odata ce i am bagat banii in contul ei , nu mai sunt ai mei tot asa ca si cand i am pierdut la casino. desi aici stiu ca se vor materializa in ceva pentru familia noastra. cand am un ban si sunt singur mi e groaza, apare cazinoul in gand si nu ma pot abtine, daca am 10 lei vreau sa ii joc. de multe ori imi iau la mine 4 lei , marunti ca sa nu ii pot baga in aparat. asa ca ii donez sotiei pe toti cand ii am, fara sa stau pe ganduri prea mult, pentru ca stiu ca altfel ii bag la casino din nou. asa ca mai bine traiesc ca un milog si nu imi iau nimic, sunt ca un copil de ala de 4 ani care se roaga de ma-sa sa ii mai dea un leu pentru guma, insa altfel stiu ca nu ma pot opri. voi cum ati reusit cei care ati reusit?

    27
    1
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod