Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 151-200 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fostjucator pe 16 Oct 2014, 10:20
    Pt SRJ

    Sa pornesc cu o gluma- chiar si actul de suicid are nevoie de ambitie si curaj :) Este un gand las SRJ, nu exista nu se poate, se poate cu vointa.Au fost situatii cand am ajuns cu datoriile la zero, constructia casei evolua, iar eu simteam ca totul este rezolvat,eram mandru de mine, de faptul ca am reusit.A fost suficienta o singura revenire in sala de jocuri, iar dupa cateva zile am realizat ca sunt din nou dependent si ca trebuie sa fac rost de ~ 12000 ron pt a acoperi distractia.Stop imi spun, gata eu: nu, never ever, reusesc sa imprumut banutii.. pe drum ce imi spun, hai totusi sa joc putin poate recuperez parte din ei, pe de alta parte stiam ca vor fi sortiti esecului deoarece nu ma voi putea limita la o suma fixa.Ca si concluzie, in acea zi am plecat din nou butonand contactele telefonului, cautand alte cunostinte care ar putea sa ma imprumute.Iar istoria s-a repetat pana nu de foarte mult cand m-am decis sa pun stop.In acest moment s-au adunat ceva datorii, dar pas cu pas le voi achita.Incearca sa te analizezi, sa vezi obiectiv, constient felul in care te-a adus acest viciu, traseaza-ti o tinta spre care vrei sa ajungi si clar vei putea chiar daca v-a mai exista un moment de ratacire.O vorba spune ca tarfele devin cele mai excelente neveste...probabil este tot o contientizare a actiunilor :) Se poate fratilor, se poate!

    1
    0

  • srj pe 16 Oct 2014, 02:59
    .

    Sincer,pe mine ma bate gandul sa ma sinucid.Altfel cel putin eu nu stiu cum sa o scot la capat.Nu sunt ambitios.

    1
    1

  • fostjucator pe 15 Oct 2014, 10:57
    Jucatul pasiv

    Nu sunt de aocrd cu ce a spus Florin legat de ajutorul de specialitate al unui psiholog.Doar in doua moduri poti renunta categoric la acest viciu:unul este din vointa proprie atunci cand realizezi ca ai gresit iar a doua modalitate este ajutorul de specialitate.Din vointa proprie chiar daca constientizam efectul negativ, este destul de greu deoarece ,omul prin natura firii este un animal diferenta fiind ratiunea, care actioneaza functie de obiceiurile dobandite;bizar, paradoxal , masochistic atunci cand perseverezi in greseala ar spune cei din exterior, dar un jucator impatimit, din pacate, intelege ce spun.Un psiholog de calitate, ar reusi sa gaseasca motivatia care ne duce spre jocul de noroc si totodata impreuna cu el sa o contientizam si implicit anulam.Greu de lucrat cu oamenii, dar mi`te cu noi!Un exercitiu bun ar fi conceperea unui plan de constientizare pe termen scurt mediu si lung . care sa contina cateva intrebari de genul:Ce te afecteaza? - jocurile, pariurile ; In ce sens afecteaza?financiar, psihic,simt ca .. atunci cand joc/dupa joc;Pe cine afecteaza?persona ta, familia, munca,colegii,prietenii;Cum te ai simti daca nu ar mai exista aceasta dependta?Te -ai simti mai linistit,finciar stabil;relxat etc; O sa revin cu acest test primit de la un psiholog, este util daca se si repsecta :)

    1
    0

  • covaci pe 15 Oct 2014, 01:30
    Pentru Răzvan

    Te felicit pentru sinceritate,deja ai făcut un prim pas de conștiință ! Să știi că totul se poate rezolva în timp dacă cu adevărat vrei și tu.Este adevărat că ai pierdut foarte mult,în special serviciul bun și prietena ta la care țineai foarte mult (observi că nu mă refer la partea financiară),dar toate au un început pentru fiecare.Așa cum știi deja,banii se fac înapoi prin răbdare și muncă cinstită.Trebuie să găsești întâi un prieten adevărat care să te atragă spre alte activități și totodată să începi să scapi de datorii.Dimineață cand te trezești fă mai întâi un duș (sper că-l mai ai în baie ! :)) ) du-te la oglindă aranjează-te,dacă este nevoie poți să mergi să te și tunzi,îmbracă-te cu un trening frumos,adidași și,în timp ce mergi spre oraș,gandește-te unde îți vei redeschide firma pe care ai avut-o candva și uite așa vei redeveni un alt om ! Gândește-te că tot ce ți s-a întâmplat pană acum a fost doar un coșmar ! Cu alte cuvinte asta vreau să-ți spun acum,trebuie pe cât posibil să încerci să gandești cat mai pozitiv ! Sper să reușești !

    1
    0

  • Razvan pe 14 Oct 2014, 10:01
    Parior - totul pierdut

    Va salut. Am citit rand cu rand, ce a-ti postat fiecare in parte, referitor la Pariurile Sportive, cat si cele Non Sportive ( pacanele ). Haideti sa va spun in mare parte, viata mea. In 2008, am absolvit institutul de marina, dupa 2 ani am iesit pe functie Am rezistat 1 an, dupa care am zis ca in armata, nu este loc de mine, ca pot face alte lucruri mai bune si mai bine platite. De meserie, sunt Tehnician IT ( reparatii calculatoare,laptopuri,monitoare,etc ). Am ales sa imi deschid un magazin de calculatoare si cu Dumnezeu inainte. Mentionez, ca in acest timp, m-am apucat de Pariuri Sportive ( bet365 ). Primele zile, am iesit sa zic, putin pe profit cu vreo 3000 lei. Am vrut sa ma ridic mai repede in bani, sa fie totul bine si in doar 14 minute am pierdut toti banii. Mentionez ca eram la magazin, iar de nervi am inchis magazinul , am luat banii ce ii facusem prin service si i-am depus la banca, pentru a paria iar. Toate bune si frumoase, in decurs de 6 luni de zile..toate vanzarile ZILNICE le bagam la pariuri sportive. Dupa 1 an, am inchis magazinul (datorii,etc), am avut un apartament ramas mostenire, ce l-am vandut bineinteles si unde credeti ca m-am dus cu banii ? din 18000 euro, 7400 am dat pe o masina Skoda Octavia2, iar diferenta i-am pierdut la pariuri sportive. Nu ma intrebati ce si cum, ca nici eu nu stiu. Plasam pariuri pe serve la tenis pe bet365 si uite asa, am pierdut tot. La un moment dat, cand nu mai aveam nici un ban, am ales ( dupa 2 luni mentionez ), sa vand masina sa incerc sa `reinviu` si sa imi revin cu banii. Mi-am cumparat un laptop si un televizor dupa vanzarea masinii si restul au ajuns la bet365. Orice minune dureaza o zi, la mine a durat 2 zile. Dupa 2 zile, 0 balanta, si tocmai ce primisem un mesaj ( felicitari, va calificati pentru un bonus de 50ron ). In secunda aceea am inceput sa rad, am pariat totul pe o serva si am pierdut. Am uitat sa mentionez, ca prietena m-a lasat dupa 2 ani de relatie, din cauza ca "munceam prea mult",dar de fapt eu stateam doar pe pariuri sportive, mentionez ca mi-am amanetat televizorul , laptopul si un calculator pentru a paria in continuare si tot nu reusesc sa trec peste acest `viciu`. Este greu,este foarte greu insa...stiu un singur lucru, ca undeva este loc de mai bine, insa nu in a paria. Eu va spun prin ce am trecut eu, si anume: am pierdut un apartament cu 2 camere, am pierdut un loc de munca in MAPN, am pierdut o masina skoda octavia2, am pierdut o iubita de 2 ani de zile, am pierdut un laptop, un televizor, calculator. Nu mai am prieteni, am inceptut sa fac datorii...chiar si acum am lucruri in amanet ce nu le-am revendicat inca. Eu, ca si parior inrait si `lacom`,pot spune ca mereu am spus: ma voi lasa de pariuri si uite ca nici pana in ziua de astazi 14.10.2014 nu am reusit. Este foarte greu, mereu cand ma apuc de pariuri, imi inchid telefonul, nu raspund la usa si imi fac intuneric in camera, ca sa fie senzatia mai frumoasa cand pariezi. Dupa ce pierd toti banii, ma pun la somn si zic: cand ma trezesc , gasesc eu o solitie sa remediez totul. Asadar, sfatul meu prietenesc. Acest viciu, nu dispare cu una cu doua. Fie ca esti insurat,neinsurat...cei care sunteti pariori, sunteti constienti ca va va fi foarte greu sa indepartati aceasta pacoste de pe capul vostru...iar fetelor, daca aveti o persoana draga langa voi ce pariaza, luati-va de el si puneti-l sa aleaga: Pariurile sau voi...nu ii lasati sa pice definitiv in aceasta patima, ca nu prea mai exista cale de intoarcere. Nu stiu ce sa mai spun, doar ca incerc sa reglementez situatia, sunt constient ca la ora actuala sunt un RATAT si ca viata mea este in acest moment cam `limitata` din multe puncte de vedere.Va multumesc

    2
    0

  • covaci pe 12 Oct 2014, 20:29
    pentru Florin

    Văd că,două mesaje adresate lui Adriana mi-au fost șterse ???Florine,asta îi spuneam și eu la d-na Adriana să încerce să îl reabiliteze cumva și să-i mai dea o șansă soțului spunandu-i și ce să facă în acest scop,vezi mesajul meu.Altfel așa este,cum ai spus și tu,trebuie să renunțe la el nu-i altă cale să trăiască cu el și va ajunge foarte rău .

    2
    0

  • Florin pe 12 Oct 2014, 09:58
    am si eu o intrebare pentru toti jucatorii de aici!!!

    Incercand s-o ajut pe doamna Adriana, am si eu o intrebare pentru toti jucatorii dar pentru aceasta am nevoie de un raspuns cat mai sincer de la voi, credeti ca o sotie cu o fetita de 3 ani ar avea un viitor alaturi de voi, un " happy ending " alaturi de voi ??? Raspuns sincer va rog!!!!!

    2
    0

  • Florin pe 12 Oct 2014, 09:49
    doamna Adriana,

    daca ati parcurge toate mesajele, ati observa ca nu sunteti singura in aceasta situatie. Fotbalistic vorbind, sotul dvs. joaca in DIVIZIA C Arges judeteana, inca n-a ajuns la nivelul acela cu datorii la camatari sau sa amaneteze casa, masina si afacerile ( repet, parcurgeti toate mesajele ). Stiu ca multora nu le convin de mine pentru ca sunt un om sincer si direct dar va spun, dvs. nu aveti niciun viitor cu acest om, nu ca nu se va vindeca, o sa va fie din ce in ce mai rau langa acesta, din ce in ce mai rau, nu exista un " happy ending " langa acesta. Eu am acasa un jucator cam cu 20 de ani vechime in aceasta activitate cu ceva pauze: Furat din casa, minciuni, amanetat - a trecut de aceasta etapa, datorii la camatari - a trecut si de aceasta etapa, etapa finala este amanetarea casei si ma astept ca aceasta sa se intample. Doamna Adriana, repet, parcurgeti toate mesajele si sa dea Bunul Dumnezeu sa luati cea mai buna decizie pe care numai El o cunoaste, tot ce stiu este ca vizitele la psiholog o sa inrautateasca lucrurile, o sa fie mai rau. Umblu cu incaltamintea rupta, n-am jucat niciodata la jocuri de noroc dar resimt puternic aceasta patima a unuia de langa mine, da, umblu cu rupturi in picioare pentru ca de 4 ani de zile tot platesc datorii la camatari si am fost si furat. Acesti oameni nu pot fi reabilitati nici dupa ce ajung in strada.Sa va ajute Dumnezeu sa treceti cu bine peste acest moment, fetita dvs. o sa aiba de suferit daca nu incheiati acest conflict, in maxim cateva luni trebuie sa aveti o decizie, DA sau NU, mai traiti cu acest om sau nu, nu mai puteti pierde timpul fetitei cu acest om.

    2
    0

  • Fostjucator pe 9 Oct 2014, 12:29
    Pentru Covaci

    Se pare ca apare o eroare in site(banuiesc involuntara) fapt pt care mesajele scrie de tine sunt sterse.Am reusit sa vizualizez ce ai postat in aceasta dimineata.

    2
    0

  • Fost jucator pe 8 Oct 2014, 19:25
    Pentru Adriana

    Adriana, mi-au placut posturile tale, la fel si increderea si evident iubirea sotul;ca sa reusiti este nevoie de munca, munca asidua si vointa maxima din partea sotului,altfel scrie recidiva!M-am gandit si eu, nefiind casatorit daca as cheltui `banii de paine` ai familie intr-o sala de jocuri, mi-ar placea sa pot spune nu,...sper sa nu ajung in situatia de ami raspunde la aceasta intrebare.Asa cum spuneam, atata vreme cat sotul tau se mai invarte in acel anturaj care la- dus spre jocuri este o problema;la fel este si daca mai are prieteni binevoitori care dipsun de resurse si il ajuta la greu(iti spun proprie experienta ca am prieteni care in orice moment din prietenie sau obligatie m-au imprumutat cu sume mari care au sfasit a fi jucate )daca situatia lui a fost descoperita ar fi bine sa nu mai fie imprumutat, tentatia este a naibii de mare si este suficient un singur leu juca pt a recidiva!Chiar daca este paradoxal, terapia lui esti in procent mare tu, este o terapie de cuplu.Cu siguranta se simte eliberat prin faptul ca nu mai este necesar sa gaseasca scuze pt banii si timpul lui lipsa de acasa.Incearcati sa reluati vechile ocupatii care va legau, care va faceau fericiti.convins ca veti reusi, multa bafta!

    1
    0

  • Fost jucator pe 8 Oct 2014, 19:10
    Distrugerea vietii

    Revin la ce scriam mai jos pt o completare ampla, aidoma unui lup moralist.Recomandarea fara doar si poate este acea `de a nu mai juca!`, rezultatul este pur evident, e nevoie doar sa resimtiti acel sentiment pe care il avei atunci cand plecati dintr-o sala de joc cu banii pierduti, acei bani care erau dedicai unui alt scop;Daca acest sentiment nu este de ajuns,banuiesc ca toti suntem un soi de masochisti.Ma intrebam adesea,de ce joc?care este motivatia logica, sau acea obinuinta inconstient care ma determina sa ma gasesc in sala de joc, pierzand.Posibil sa fie ceva inconstient(convins ca sunetm constienti de cea ce facem) o lipsa cum spunea psihologul, lipsa pe care o inlocuiesc cu adrebalina creata in timpul jocului(la naiba cu ea!), greu de explicat, dar un jucator patologic cunoaste sentimentul...Una peste alta, sunt pe acea panta decendenta, inca nu sunt jos, dar mai e un pas...sper ca de aceasta data sa reusesc sa pun punct definitiv acestui viciu.Una peste alta nici nu are importanta cat am jucat, ci faptul ca am ajuns sa scriem/citim aici.este totusi un pas constientizarea,dar garantat va spun ca daca nu inteprindem nimic, totul e de prisos-ca si ex. va pot spune ca am ales sa merg la un psiholog, unul cu bun renume in Arad,terapia m-a ajutat pana in punctul in care am decis sa ma lecuiesc singur si am ajuns sa joc mai cu patos; oricat de bun ar fi un trainer, daxca echipa nu are vointa si motivatie rezultatul este un esec total.Recomand cu sinceritate ajutorul unui psiholog atata vreme cat exista posibilitatea unei recidive.As vreau sa mai dau un exemplu recent:ieri 7000 ron in cont, astazi , de fapt in urma cu jumatate de ora mi-am cumparat un pachet de tigari pe datorie;ieri am jucat 5000 ron iar astazi am incercat sa lupt, cu sanse egale in mintea, cu dusmanul, un nenorocit de aparat procesat de un calculator extem de istet;or fi fost sansele egale?Mi-am propus ca si excercitiu, sa inregistrez intr-un excel cat joc, iar la final de luna sa fac o balanta, prefer sa nu o mai fac-au trecut abia 8 zile din luna iar balanta este total defavorabila. Ma uitam mai atent dupa un alt coment scris de mine undeva in februarie 2014: citez un hotarat de-atunci`` trist,iar daca cineva mi-ar fi spus acum cativa ani buni ca jocurile creaza dependenta nu as fi crezut.Se spune ca Primul pas in rezolvarea unei probleme este constientizarea.solved-1 step.al 2 lea pas identificarea solutiilor-2 step solved.al 3 lea pas identificarea celor mai bune solutii/3 step solved.4 step canalizarea spre cele mai bune solutii.4 step 0% solved.Asa cum spuneam,cea dependenta caracteristica persista si ma afecteaza.Uneori e ciudat cum ma trezesc intr-un casino fara sa vreau,pur si simplu constientizez dupa ce realizez ca in portofel mai exista doar cateva baconote.sa ma opresc?ar fi de preferat.dar daca totusi se face cumva ca voi primi la fel ca in multe alte povesti din casino o mana buna la ultimele credite...poate ma iubeste astazi soarta.Bineinteles ca nu e asa .. iar in drum spre casa,Eu?Niciodata! si iar in timp lantul slabiciunile isi reface cursul `firesc`. Cat am pierdut?nici eu nu stiu.cat am castigat?casinoul a catigat. incheiat citatul`` in acest moment as prefera sa fiu in acel moment ,sa simt acea determinare care nu a rezistat decat ~1 luna.. ce fericit as fi , ca astazi as putea sa va scriu ca sunt in sfarsit eliberat. Una peste alta, exista in toate un inceput iar eu, astazi, sunt hotarat sa aleg un nou inceput, Mi-ar placea sa cred ca nu am fost un lup moralist! Speranta mea este ca cele scrise de noi toti, sa determine renuntarea la acest nenorocit de viciu, sa simtim eliberarea, sa ne putem privi in oglinda!La naiba cu stima de sine scazuta , eliberarea este in noi!

    1
    0

  • Fost jucator pe 8 Oct 2014, 18:42
    pur simplu distrugere

    Ce este aceasta nenorocita ?pur si simplu distrugerea vietii

    1
    0

  • adriana pe 7 Oct 2014, 15:02
    pt covaci

    Intr-adevar ... noi, eu si fetita, avem nevoie de el ... sa stim ca e cu noi acasa ... nu sa faca altceva .... E greu, dar am pornit pe drumul asta si imi doresc din suflet sa reusim ... Incet incet sper sa il ancorez in alte activitati... Multumesc pt sfaturi si felicitari. El a cheltuit cam 100 mil lei vechi ... vom face un credit probabil ca sa acoperim "daunele". sper ca in timp sa se potoleasca...

    1
    0

  • covaci pe 6 Oct 2014, 20:36
    pentru Adriana (2)

    Să știi că nu-ți va fi deloc ușor și este un pas important dacă ai discutat cu el despre asta ! Pariurile și păcănelele acestea sunt ca un coșmar,cum bine ai spus și tu.Psihologul o să-l ajute în parte, dar totul depinde de el să renunțe,dacă el nu conștientizează pericolul în care a intrat nu-l va putea ajuta nici o armată întreagă de psihologi și mai dați și bani degeaba ! Și eu cand jucam,am pierdut o dată 3.000 lei în zece minute ! Ceream de la prieteni cate doi,trei lei ca să-mi pot lua o paine,pană am spus stop și n-am mai intrat acolo nici pană în ziua de astăzi ! Acum îmi aduc aminte și rad cat de prost am putut să fiu.De asta încerc să ajut cat mai multă lume să renunțe acum cat încă nu-i prea tarziu.Cel mai mult nu suferă cel care joacă ci familia lui și copiii,care au nevoie de un tată iubitor.Pentru început,soțul dvs,trebuie neapărat să încerce să nu mai frecventeze casele de pariuri sau cazinouri și să renunțe la tot anturajul de "prieteni" răi care îi are,mă refer la cei care frecventează pariurile și păcănelele și să-și aleagă prieteni care au cu totul alte activități ! Nu va fi ușor dar sper să reușiți încetul cu încetul !

    1
    0

  • adriana pe 6 Oct 2014, 14:21
    pt covaci

    Multumesc din suflet pt raspuns ... Da, sper sa reusesc. M-a intrebat dupa ultima discutie daca vreausa plece !? Nu m-am gandit o clipa la asta, sa renuntam la noi, nu din motivul asta, trebuie sa incercam sa trecem peste, dar nici nu stiu ce sa fac mai departe. Azi facem 8 ani de cand suntem impreuna si inca nu realizez ca ni se intampla noua asta. Mai mult decat faptul ca suntem inglodati datorii, ma doare faptul ca m-a mintit si nu mai pot avea incredere in el. El este dispus sa mearga la psihog, oare reusim prinmedicul de familie sau trebuie sa mergem la particular ? Nu am crezut pana acum in aceasta dependenta. Imi doresc ca Dumnzeu sa ne dea puterea si intelepciunea necesara ca sa trecem peste asta. Astept in continuare sfaturi de la cei ce se confrunta cu o asa problema ...

    2
    0

  • covaci pe 4 Oct 2014, 20:55
    Sper să reușești să-l schimbi !

    Pentru Adriana.Îți va fi foarte greu dacă el nu conștientizează că aparatele îi mănancă toți banii,cu atat mai mult că stați în chirie și aveți și o fetiță,să vă trăiască ! Dependența aceasta de pariuri este foarte rea,mai rea decat băutura sau țigările.Este clar că are nevoie de ajutorul tău,să nu-i lași niciodată cardurile sau bani pe mană și să încerci să-i faci tot timpul ocupații.Tentația lui va fi foarte mare, va împrumuta bani,va amaneta sau va vinde lucruri din casă ca să-și consume andrenalina.Sper să reușești să-l schimbi !

    2
    0

  • adriana pe 3 Oct 2014, 11:41
    sot dependent

    Buna ziua, Din pacate, ma confrunt cu o problema din care nu stiu cum sa fac mai bine sa iesim. Sotul meu juca la aparate inainte sa-l cunosc, a abandonat o perioada, de curand se schimbase foarte tare, bineinteles ca am intuit ca are o pb.... dupa lungi insistente am aflat ca juca din nou ... a golit carduri, a amanetat o bratara, s-a imprumutat de la diversi (lucruri a caror lipsa am depistat-o in timp inainte ca el sa imi spuna ceva) .... in fine, am insistat, am aflat, plangand mi-a spus ca nu vrea sa ma piarda din motivul asta, avem si o fetita de aproape 3 ani, nu am reactionat deloc urat pt ca banuiam motivul distantei lui ... fara sa ne certam, i-am cerut cardurile, banii nostri sunt in acelasi loc...in casa nu lipsesc, dar sunt 99% sigura ca activitatea lui continua ... e din nou distant, cumva are acces la carduri (trebuie sa merg sa verific daca mai sunt la locul lor) pt ca vd extrasele cu sume lipsa ... pe care in nici un caz nu le-am extras eu.... e groaznic ... ma doare ffff tare ca ma MINTE. Ce e de facut ???? Lucram amandoi, stam cu chirie, avem datorii... si in plus el face altele ......... e groznic .. in loc sa ne fie mai bine, ne e din ce in ce mai rau .... cum sa mai abordez ? am crezut ca fiind calma si intelegandu-l intr-o oarecare masura va inceta ....

    2
    0

  • covaci pe 24 Sep 2014, 20:54
    Pentru "Un jucător"

    Pentru "un jucător" din bz.Știu prin ce treci,este foarte greu să ai bani la tine și să nu te apropii de aparate și pariuri,dar trebuie să ai voință să te lași și,mai ales acum,ai nevoie de un prieten apropiat care să te ajute.Prietenii care nu joacă la păcănele și familia te pot ajuta cel mai mult să știi.Pentru început angajează-te din nou și planifică-ți activități noi în familie și orice te poate ține departe de aparate ! Sper să reușești,succes !

    2
    0

  • covaci pe 24 Sep 2014, 20:35
    Ai dreptate Adi

    Salut.Ai dreptate Adi.Eu vă dădeam vouă sfaturi despre cum să vă lăsați și acum cinci zile iar am băgat 100 lei la păcănele,doar atat am avut la mine ! :)) Acum văd că nu mai simt nevoia să joc,îmi umplu timpul pe care-l am cu alte activități și nu mă mai gandesc acolo ! Sper să reușiți și voi să renunțați ! Vă doresc numai zile cu soare alături de familie și cei dragi !!!

    2
    0

  • Adi pe 21 Sep 2014, 23:18
    Jocuri de noroc

    TOTUL tine de psihic,de gandirea ta.In foarte multe cazuri nu esti pregatit sa faci fata unei asemena schimbari.Daca in ultimii 2 ani bei cafea zi de zi e foarte greu sa zici ca de maine nu o sa mai bei.Tine de obisnuinta.Orice lucru pe care il repeti zi de zi creeaza dependenta. Fie ca fumezi,fie ca bei, fie ca joci la pariuri,fie ca stai pe PC etc.Chiar daca stii ca atunci cand nu esti bine dispus nu-ti face bine,tu tot o sa bei acea cafea.Sunt lucruri pe care le faci zi de zi,chiar daca nu ai nevoie de ele,dar asa esti obisnuit.Ca sa renunti singur la un lucru,la un obicei e foarte greu.Depinde si foarte mult ce fel de gandire ai,cum te poti controla. De exemplu daca vrei sa te lasi de pariuri si chiar nu reusesti,joaca cate un leu pe zi,pe luna pierzi doar 30 lei in cazul in care nu castigi nici un bilet.30 lei e o suma pe care aproape oricine isi permite sa o piarda in decursul unei luni de zile.Si acel leut pe zi creeaza adrenalina .Incearca si o sa vezi.Solutii EXISTA.Am luat exemplu pariurile sportive pentru ca atunci cand pui un pariu trebuie sa faci cateva analize sau cel putin iti da posibilitatea sa te gandesti.Ai posibilitatea sa iti folosesti cunostiintele despre sport.Insa in ziua de astazi nici astea nu prea te mai ajuta pentru ca foarte multe rezultate se stiu dinainte de a incepe un meci.Si pariurile sportive incep sa devina ca si cum ai juca la loto. Daca joci la loto,ruleta,masinute,etc. tu nu influentezi aproape cu nimic rezultatul final. E foarte complicata dependenta asta.Usor de zis,greu de facut.E foarte ciudat cum anumite lucruri,obiecte,obiceiuri te pot controla fara sa iti zica vreo vorba.Gandeste-te bine la asta.Desigur cand te gandesti la ele iti induc anumite stari.Dar e de rasul curcii cum de un obicei,un lucru te poate controla,te poate face dependent fara sa-ti sufle un cuvant. Atata timp cat lucrurile,obiceiurile pun stapanire pe tine,tu nu ai nici o sansa.Ele sunt stapanul,iar tu esti sluga.Tu nu ai nici un cuvant.Esti un oarecare.Esti ca o oaie dintr-o turma de oi.Trebuie doar sa deschizi ochii. Tu trebuie sa controlezi obiceiurile,nu ele pe tine.Subiectul e foarte vast.Asa ca o sa inchei cu :daca vrei sa fii o sluga toata viata,sa stii ca esti pe drumul cel bun.

    3
    0

  • covaci pe 15 Sep 2014, 11:15
    Dependenţă periculoasă pentru viaţa şi familia noastră

    Salut.Pentru Eric şi alţii.Familia este mult mai importanta decat pacanelele sau pariurile live.Dacă voinţa de a vă lăsa nu vine din partea voastră va fi greu ca altcineva să vă ajute.Pentru început ar fi bine să nu aveţi bani pe mană şi să mergeţi neapărat la acele întruniri ale pariorilor.Creaţi-vă alte activităţi care vă preocupă şi vă ocupă tot timpul Şi eu luna trecută am băgat vreo 5.000 lei în pariuri live,dintre care 3.000 lei în doar zece minute ! N-am mai pus la socoteală sume de 50 şi 100 lei care le pierdeam zilnic.Pană cand,în urmă cu două zile,am spus stop.În acest sens,să mă pot lăsa,foarte mult m-au ajutat şi comentariile voastre precum şi de pe alte situri legat de această dependenţă.Gandiţi-vă caţi bani aţi putea strange nemergand acolo ! Eu sunt din Hunedoara,dacă vreţi să mai vorbim sau să ne întalnim !

    2
    0

  • petre pe 13 Sep 2014, 11:30
    pacanele

    imi pare foarte rau sa o spun dar stau intr-un oras mic in bihor acus o sapt am facut-o lata rau de tot eram la cazino la un amic(din 30 de localuri sau cate o fii in oras sunt 3 fara pacanele) am pierdut ceva bani dupa care crupierul prieten fiind cu mine mi-a dat 40 de mil din casa sa joc( cel mai probabil in speranta ca daca castig sa ii pice si lui ceva) binenteles stiam ca sunt bani care nu am de unde sa fac rost a 2 zi si sa nu isi piarda locul de munca a trebuit sa apelam la maicamea care imi era si sefa lucram pt ea a venit a adus banii cu scandalul la care m-as fii asteptat bineteles m-a dat afara de la munca am av un scandal imens si nu e vb de banii respectivi ci pe mine ma doare ca din cauza dependentei mele au de suferit persoanele apropiate care nu as vrea sa le vad suferind niciodata in viata mea. SUNT DECIS SA MA LAS !!!! Ma bucur mult sa vad ca in CJ de ex am vazut intr-un comentariu exista o adunare gen pariorii anonimi m-as bucura sa existe in mai multe locuri si ca sa recunoastem tot mai multi ca avem o problema nu inseamna ca daca nu mergi in fiecare zi in cazino nu esti dependent ajunge sa mergi odata la 2 luni si sa iti bagi toti banii e unul si acelasi lucru !!!!

    4
    0

  • Leo pe 20 Aug 2014, 18:21
    Grup jucatori de noroc anonimi Cluj

    În fiecare luni de la ora 20.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită. Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 0755235447

    3
    0

  • interpret pe 19 Aug 2014, 07:18
    pt un jucator

    asta e mailu meu leuionutalex@yahoo.com.sa imi scrii ca sa te ajut.

    2
    0

  • UnJucator` pe 18 Aug 2014, 19:40
    Salut

    Va salut Sunt un tip din bz cu varsta de 25 de ani doar ce am venit din cazino am pierdut 100 de lei bani mei la un moment dat facusem 400 , asta astazi in urma cu 3 zile inca 3mil am pierdut , in urma cu 7zile 1000 pierdut si asta tinand cont ca nu am mai am servici si in ultima luna traiesc pe bani lu sotia mea cu care sunt luat de 2luni cu ea locuim impreuna iam furat bani dupa card sa joc la pacanele sunt un om terminat ma urasc joc de 10ani la pacanele si ruleta ,provin dintr-o familie simpla nu am bani , dar am ajuns sa imi vand aproape orice pntru pacanele de la inceputul anului2014 am pierdut peste 3000 de lei sunt plin de datorii si fara loc de munca si am ajuns pe ,marginea prapastiei sunt la limita sa ma lase si familia ,imi pare atat de rau ca ii dezamagesc pe ai meii mai ales pe sotia mea care o iubesc enorm , sper ca atunci cnd o sa intru pe aici sa ma fiu vindecat de boala asta si fericit! ast sfaturi va rog...

    3
    0

  • Cristina pe 7 Aug 2014, 15:01
    ..

    spuneam mai jos ca vreau sa ma las...dar tot am mai intrat ..bine ca am iesit la timp din sala...pana sa mai pierd si alti bani..am stat vreo 20-30 min si am iesit. pur si simplu ma sperie gandul de a ajunge ca inainte cand stateam peste 8 ore in sala.. ziceam ca am pierdut 2500E, defapt era bn daca erau doar atati,, dar sunt peste 5000 ...bani buni pt o masina. Incerc sa apelez la un psiholog desi acum cand scriu randurile astea m-as intoarce in sala...:(

    2
    1

  • Alexandru pe 6 Aug 2014, 17:05
    Se poate si fara jocuri

    Va salut pe toti ! Vreau sa incep prin a va spune , ca urmaresc acest " loc de discutii " al jucatorilor de aproape un an de zile...aproximativ , ceva de genul . S au facut pe 29 iulie , 4 luni de cand nu am mai jucat si nu am mai pariat absolut deloc , fara aparate ..pacanele , rulete , curse de caini..jocuri virtuale , nici macar pariuri sportiv ( care au fost primul viciu..si cel mai vechi ) . La pariuri am inceput sa joc inca de prin generala...tata imi punea bilete cu sume mici ..eu fiind copil ..iar el jucand inca de pe vremea cand exista Pronosport. De cazino m am apucat prin 2010...la 18 ani , dar apucat e mult spus , am inceput sa joc prima oara la aparate , apoi ruleta . Niciodata nu am castigat o suma mare de bani .. dar cum spunea cineva mai jos , "euforia" si "extazul "pe care ti-l provoaca o speciala sau un favorit era foarte..foarte mare . Jucam peste tot , diferite cazinouri sau chiar banele sali de pariuri , uneori aveam zile...cand intram in 3-4 cazinouri..intram din unul in altul pe strada , groaznic . Ajungeam de vorbeam singur pe strazi dupa niste sume pierdute si nu mancam toata ziua de nervi . Din data de 29 martie , nu am mai jucat la nimic...de la aparate si ruleta pana la pariuri sportiv , nici macar curse de caini , nimic . Se poate...cu ceva vointa , ambitie si tarie de caracter . Nu sunt niste bani in plus , dar ..mare castig e ca ii cheltui pe alte chestii pe confortul si placerile mele..plus faptul ca sunt mult mai linistit , mai bine dispus si mai calm.. In concluzie fratilor.. SE POATE !!!

    1
    0

  • ADRIAN pe 6 Aug 2014, 14:24
    DA!...sunt dependent

    Sunt dependent, nu merg zi de zi dar cand merg pierd toti banii, daca castig tot ajung sa ii pierd pe toti....problemele trebuiesc rezolvate, sper sa pot reusi, am ceva ani care puteam sa fac mult mai multe lucruri, cand defapt am stagnat intr-o saracie de sala, este vorba de euforie, euforia cand joci la ruleta si iti da numarl favorit sau cand joci la pacanele si prinzi speciala, dar exista si altfel de euforii, trebuie sa ne canalizam aceste energii spre altceva... PS: mi-ar placea sa avem un loc ( blog, forum) pentru toata lumea care are aceeasi problema.

    0
    0

  • interpret pe 4 Aug 2014, 16:13
    te pot ajuta

    pt tine cristina.pot sa te ajut.asta e mailu meu leuionutalex@yahoo.com.sa imi scrii ca sa te ajut

    0
    0

  • Cristina pe 3 Aug 2014, 22:59
    azi 3:04.2014

    Am pierdut 1100 in 2 zile.. nimic in comparatie cu cat am pierdut in ultimul an peste 2500 euro cred... sper sa nu fie mai mult. O sa postez la fiecare sapt..sa va tin la curent..sper ca m-am lasat. stiu ca este devreme sa spun asta, dar chiar imi doresc mai mult ca niciodata sa renunt. Rog pe cei care s-au lasat sa mai lase mesaje ca au reusit..asa pot sa ma motivez ca exista speranta!! mi-au mancat banii, timpul si increderea in mine

    0
    0

  • Florin pe 21 Iul 2014, 16:26
    nitiativa parlamentara continuare 3 ( ultima continuare )

    Voi stiiti ca la dezbaterea, la masa rotunda " piata jocurilor de noroc, in pericol " patronii de alba neagra si slugile lor au adus o petitie cu 8000 de semnaturi ??? Asta au facut, cu asta s-au prezentat la dezbatere si cu aceste 8000 de semnaturi i-au dat in cap senatorului Sorin Iacoban. Voi va plangeti pe forumuri, pierdeti mii si zeci de mii de euro, datorii, amenintati ca va sinucideti dar nu existati pe nicaieri cand este nevoie. Fiecare cetatean este arendat unui senator si la 2 deputati, puteti sa faceti presiune si pe acestia, au birou si program de lucru la voi in cartier. Voi daca nu-l sustineti pe acest senator, in urmatorii 10 ani de zile n-o sa scapam de pacanele. Eu am facut tot ce a tinut de mine, petitii la ministerul finantelor, reclamatie la politie, reclamatie la primarie, am facut tot ce am putut pentru a elimina aceste pacanele dar am fost singur de fiecare data. S-a ajuns la situatia aberanta ca la mine in cartier, sunt si au fost in total 7 sali de pacanele la parterul unui SINGUR bloc. Aveti birou de deputat, mergeti si spuneti-i domnului deputat sa sustina aceasta initiativa.

    0
    0

  • Florin pe 19 Iul 2014, 18:26
    initiativa parlamentara continuare

    imi cer scuze, am facut niste mici greseli de scriere in mesajul precedent. Incercati sa-l contactati pe senatorul Sorin iacoban si sa-i povestiti dramele voastre, are site personal si puteti trimite mesaje, gasiti pe google cu " Sorin iacoban PSD ". Daca nu faceti scut in jurul acestui senator, daca voi nu-l sustineti atunci SA VA LUATI GATUL ca ojavascript:comment_add() meritati. I-am scris mult domnului senator, am dialogat mult cu dumnealui dar stai putin, DOAR EU sa ii arat sprijinul ?? Voi ce faceti ??

    1
    0

  • Florin pe 19 Iul 2014, 18:18
    initiativa parlamentara

    exista o initiativa depusa la SENAT ( 1 aprilie 2014 ) care-si doreste restrangerea numarului de sali de jocuri de noroc si a numarului de aparate, aceasta initiativa are o sustinere mare din partea PSD si UDMR, au semnat multi pentru aceasta. Progres: 01-04-2014 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b176 (adresa nr.bpi219/31/03/2014) 08-04-2014 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 08.05.2014) 08-04-2014 trimis pentru punct de vedere la Guvern 09-05-2014 primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 529/09.05.2014 (favorabil) 10-06-2014 cu nr.L385 prezentare în Biroul permanent; Senatul e prima Cameră sesizată 10-06-2014 trimis pentru raport la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (TERMEN: 10/09/2014) 10-06-2014 trimis pentru aviz la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (TERMEN: 02/09/2014) ATENTIE, la data de 10/09/2014 SEPTEMBRIE este de urmarit deoarece Comisia de buget cam avize negative la aceste tipuri de initiative, punetiva ceasul sa sune la 9 sau 11 Septembrie si cautati stiri pe google. Daca trece de comisia de buget, EU NU CRED, dar daca trece o sa fie foarte interesant de vazut ce urmeaza.

    1
    0

  • Anonim pe 19 Iul 2014, 16:47
    Iti distruge viata

    Am mai scris un mesaj zilele aceste,si din pacate nu il mai vad postat...ceea ce vreau sa zic este ca la mine situatia e grava...nu ma mai pot abtine...fac greseala dupa greseala si am deja datorii de ordinul miilor de euro...In fiecare zi ma gandesc la suicid,de fiecare data insa ma gandesc la baietelul meu...poate ca intr-o zi nu o sa mai am putere sa depasesc problemele si baietelul sa ramana fara tata...Din pacate si in situatia in care as renunta la jocuri,datoriile raman si este foarte dificil sa le inapoiez in conditiile in care doar eu stiu de ele...PACAT...parca Dumnezeu a uitat de mine,poate ca nu ma vede,poate ca eu nu il mai vad...Aveti grija sa nu ajungeti in situatia mea. Ganditi-va la prioritatile voastre in viata caci altfel veti sfarsi intr-un cosciug ca si mine...

    0
    0

  • Lucian pe 14 Iul 2014, 16:14
    internat

    nu exista vreun internat unde pot fi trimisi cei care au aceste dependente? fara acces la internet, informatii, abosult nimic?

    1
    0

  • Adrian pe 5 Iul 2014, 05:08
    Spune,Pune STOP cit nui tirziu

    Buna seara sau ziua dupa cum va gasit istorioara mea,am deja vrio 5 ani de cind imi distrug viata si soarta cu nenorocitele astea de jocuri de noroc,in deosebi aparate...prima oara cind am auzit diun caz ca cinevai munceste doar pentru jocuri am ris in hohote si am zis El ii prost,iata fratilor am ajuns sa simt pe pielia mea ceia ce inseamna dependent de jocuri de noroc,de vrio 5 ani tot joc si joc cel putin odata pe saptamina dar citi bani bag intro zi se imparteste la toata saptamina...azi e 05.07.2014 am pierdut 400 de euro la aparate si abia azi am realizat cit de tare mam distrus in acesti ani...mam certat cu familia,miam patat repuatia in fata prietenilor ,nu ma mai stimez singur pe mine ce sa mai vb de mediul ce ma inconjoara...de azi am hotarit in viata sa nu mai bag un cent in acest domeniu diabolic,ma rog la dumnezeu sa ma ajute din tot sufletul ca sa pot sa incep o viata noua...dati sa spunem odata si pentru todeauna STOP la la jocuri de noroc...si sa ne sustinem si da sfaturi unul altuia caci numai asa o putem scoate in capat...viatai frumoasa dati so traim cu capul sus si cu demnitate in suflet...dati sa distrugem orice sistem a acestor jocuri cu vointa noastra si puterea sufleteasca,dati sa demonstram atit noua cit si celor din jur ca o putem face si pe asta...sa ne stimam parintii prietenii si pe cei care mai au incredere in noi...va doresc un nou bun inceput in viata,si ca sa ajunga vremuri cind ii vom indruma si pe altii pe calea cea dreapta...va multumesc de atentie si ma scuzati de vocabular

    2
    0

  • Dany D pe 4 Iul 2014, 02:02
    Aproape imposibil sa te lasi de jocuri

    Buna.Daca ai ajuns la acel grad de dependenta in care din momentul in care ai intrat in casino si ai incepu sa joci,nu are importanta ruleta sau aparate si ai iesit fara nici un ban in buzunar chiar daca ai avut un plus de castig mai mic sau mai mare sau chiar daca ai facut un plus peste plusul pe care ty l ai dorit inainte de a intra si u tot fara bani ai iesit fara a nu ty pastra nici macar bani de tigari pt a doua zi....si daca aceasta ty se intampla de ani de zile si o faci de fioecare data cand ai bani chiar daca de fiecare data nu ty ai dori sa o faci ATUNCI poty regreta ziua in care te ai nascut sau sa tot speri ca o sa mai fie bine vreodata!!!Asta sunt eu din pacate sau din fericire...asta e fratilor,nu suntem de vina ca soarta ne a adus aici,bine ar fi daca ne am lasa intradevar de ele,de acest 'cancer al sufletului'!Ce pot sa va mai zic Succes...daca nu in a va lasa macar in casino!!!

    1
    0

  • George pe 2 Iul 2014, 02:07
    Da, așa este

    Ce pot să spun?! Mă regăsesc în aproape toate comentariile voastre. Numai că spre deosebire de unii dintre voi, eu nu m-am apucat să joc la păcănele sau pariuri sportive, chiar de la 11, 12..ani. A fost de ajuns, în ultimul an de liceu, să intru în rândul "băieților răi" (cei care își înșelau colegii, cei care mințeau tot timpul, cei care chiuleau). Odată, mergeam cu "frații mei" pe stradă, când la un moment dat, unul din ei se gândise să intrăm într-o sală de jocuri. Prima dată la Stanleybet, apoi la Pariloto. Dacă oi minți cu ceva, sper să nu mai am ocazia alte rânduri pe acest site, unde văd oameni aflați în suferință...exact ca și mine. Din (nici nu știu ce lună era atunci, parcă mai...) da mai era, pentru că luna următoare ne pregăteam să dam Bacul. Din mai 2006...ATENȚIE 2006...și până în prezent...NU AM LIPSIT NICIO ZI DE LA CASELE DE PARIURI. Indiferent că am pus 1 leu, 2, 5...10... Din MAI 2006 --> PREZENT, NU AM RATAT NICIO ZI FĂRĂ SĂ PARIEZ! Și dacă oi minți, e suficient să citiți rândurile de mai sus. Chestia este că nu știu ce să fac. Datorii nu am, familie nu am, prietenă am avut, însă cine ar vrea să-și întemeieze o familie lângă unul care este dependent de jocuri de noroc. Mă duc în continuare în fiecare zi la pariuri, nepariind sume uriașe (3 lei...maxim) Cea mai mare sumă câștigată a fost de 13 milioane, 3 milioane "comision catre stat". Toți banii pe care îi câștigasem, mi-i pusese mama în bancă, iar vreme de 3 ani "făcuseră pui" și ajunseseră undeva pe la 15 milioane. După ce am absolvit facultatea, am prins recesiunea în plin, găsindu-mă fără serviciu și fără bani în buzunar. Când am aflat că aveam acei bani în bancă, am luat din ei până am ajuns la fundul sacului, regretând și acum acei bani, cu care puteam face cu totul altceva. În fine...acum am un serviciu (sunt ag. de pază) casa de pariuri (Stanleybet), este la 12 pași distanță de locul de muncă, plus că în curând se va deschide o altă casă de pariuri...CHIAR LÂNGĂ MINE (Casa Pariurilor)! Vă dați seama ce tentație?! Oricât de comic ar părea, la prima vedere, odată ce ai început aceste metehne, nu mai poți face nimic. A încercat mama să mă trimită la un consult psihologic, eu refuzând categoric această idee, promițându-i că îi voi recâștiga încrederea transformându-mă într-un om mai bun și mai cu capul pe umeri. Din păcate, sunt unele zile, în care fără să se uite, îi deschid geanta și mă servesc singur..ba cu câte un leu, ba cu câte 2. Am ajuns în ultimul hal. M-am transformat într-un animal. Nu am prieteni, nu vorbesc cu nimeni, decât cu familia și foarte rar, mai ales cu frati-miu. M-am izolat complet în mine, din cauza acestor nenorociri. Au fost zile când mă gândeam și la suicid, din cauza faptului că eram disperat că nu mai câștigam bani. Am ajuns să prețuiesc banul, mai presus de oameni și asta mi-a semnat sentința cu cei din jurul meu. Pentru cei tineri, care scriu pe acest site...vă dau un singur sfat LĂSAȚI PARIURILE (INDIFERENT DE NATURA LOR - PARIURI SPORTIVE, PARIURI LA LOTERII, PĂCĂNELE, PARIURI ON-LINE) Toate cele enumerate mai sus, nu sunt altceva decât niște instrumente ale diavolului, pentru a pune mâna pe sufletele voastre. Probabil că la început vă va fi greu, dar dacă citiți aceste rânduri, de la unul care pariază în fiecare zi, credeți-mă, odată ce te-ai lăsat și ai ambiția de a renunța definitiv la aceste metehne, vă veți simți sufletește împliniți. Nimic nu este mai rău, decât să ai 26 de ani, să nu ai pe nimeni și singura sursă de amuzament să fie PARIURILE. NU (MAI) INTRAȚI NICIODATĂ ÎN VIAȚA VOASTRĂ ÎNTR-O CASĂ DE PARIURI!!! Există alte metode de a face rost de bani, iar pariurile cu siguranță nu se numără printre ele. Sigur...la început câștigi, dar pe urmă vor veni alți bani și alți bani pe care ți veți pierde extrem de ușor și veți ajunge ca mine, să vă înstrăinați de oameni și să vă transformați în animale. Odată ce ai pus la pariuri, ai încheiat și un pact cu diavolul, iar singura scăpare este ambiția de a te lăsa.

    2
    0

  • Stefan pe 26 Iun 2014, 22:14
    Castiguri fabuloase pentru patroni

    Va spun din experienta stiu pe cineva ca se ocupa de un mare lant de sali de jocuri din Tara nu dau nume , ma fratilor toate aparatele sunt smenuite nu mai jucati va ruinati , am o prietena la o banca pe data de 25.06.2014 un cuplu care are cateva sali de pariuri sportive din Jud Arges , cateva retineti 3-4 sali a depus impozit pe venit 400,000 mii lei noi doar impozit si lasand la o parte evaziunea fiscala care o face deci ganditiva ce profit au ei de pe urma unor nenorociti dependenti de jocuri de noroc care au nenorocit parinti , neveste si au pierdut tot m-ai ganditiva fratilor inainte sa bagati acei 10 lei pe care credeti ca-i jucati de distractie , cunosc o gramada de oameni ruinati de pacanele , rulete si alte jocuri de noroc .

    5
    0

  • adrian pe 21 Iun 2014, 07:41
    nu m-am putut opri...

    am uitat sa precizez ieri am jucat ultima data 20-06-2014

    1
    0

  • adrian pe 21 Iun 2014, 07:37
    nu m-am putut opri...

    buna, am 26 ani si eu sunt dependent de jocuri de noroc (pacanele) nici nu mai stiu decand m am apucat, au trecut luni,ani,.lucrez si tot ce am scos peste salariu si uneori si din salariu am bagat in aparat, am sperat mereu ca castig , ca o sa ma las, nu sa intamplat,,,parinti mei nu stiau (locuiesc cu parinti) au vazut ca intarzi de la serviciu pana cand intr o zi ma prins tatal meu mi a fost o rusine, nu m a batut dar a zis ca o va face daca ma mai prinde acolo atunci cred ca era ultima data cand ma castigat la propriu dar defapt mai mult am pierdut decat am luat...ieri eram cel mai fericit am castigat de doua ori dar pana la sfarsit nu am castigat nimik foarte suparat am ajuns acasa si acum m am trezit suparat si am vrut sa las un mesaj.jocurile nu aduc bani sunt doar putini care castiga mai multi pierd...vreau sa ma las , sunt constient ca nu fac bine , dar nu ma pot abtine,,,spre sa reusesc sa mi pun ambitia pana la urma ,,,good luck everyone

    2
    0

  • @Pt Mada pe 8 Iun 2014, 09:28
    [...]MADAA 2.500 LEI

    Mada , nu ai ce sa mai faci poate sa fie el si minor si major banii tot i-a pierdut, si oricum ca sa retragi bani dupa pokerstars trebuie sa le trimiti copie dupa bultin. Dar ca sa bagi bani nu ai nevoie de nimic , decat de un cont.Deci banii nu ii mai poti recupera

    2
    0

  • mad pe 3 Iun 2014, 11:32
    minor si poker stars

    buna ziua. sunt noua pe aici si vreau sa va cer ajutor.copilul meu are 16 ani si a jucat poker dupa cardul colegului de liceu. rezultatul afost catastrofal aproximativ 2500 ron pe care trebuie sa-I inapoiez colegului sau.imi poate da cineva vreun sfat tinand cont ca este minor?am inteles tot de pe net ca daca un minor castiga se blocheaza contul si nu poate ridica banii .va multumesc!

    2
    0

  • cosmin pe 29 Mai 2014, 23:47
    ANTIDOTU LA JOCURILE DE NOROC

    Buna numele meu este Cosmin B. nu va mai ganditi cum sa pacaliti aparatele si cum sa va imbogatiti peste noapte eu am fost intr-un grad mare de dependenta unde trebuie sa alegi intre viata si moarte. Cine vrea cu adevarat sa scape de acest Chin blestem nici nu stiu cum sa ii zic rog sa ma contacteze 0747514511.

    2
    0

  • Mircea pe 29 Mai 2014, 14:34
    renunta la dependenta

    La fel ca majoritatea si eu am fost dependent de jocuri de noroc poker pacanele ruleta, pariuri sportive pana intro zi cand mi-am zis ca sunt prins atat de tare in acest joc vicios si ca nu mai am scapare,si de aicea a inceput totul;am facut primul pas cautand pe net modalitati de a scapa de acest viciu deci primul pas a fost facut restul tine de vointa crede in tine, crede ca esti mai bun cauta si vei gasi scaparea bafta tuturor la mine a functionat renuntand la asta mi-am regasit adevaratele visuri pe care trebuie sa le urmez viata este prea scurta si frumoasa ca sa ne pierdem timpul cu astfel de vicii

    5
    0

  • dana pe 11 Mai 2014, 21:35
    dependenta jocuri de noroc

    Toti cei care jucati la jocuri de noroc,de orice fel,aveti o mare problema:LACOMIA.In loc sa multumiti lui Dumnezeu pentru tot ce aveti:sanatate,familie...etc,umblati ca prostii pana pierdeti TOT.Si asta si meritati.Poate cand nu veti mai avea NIMIC o sa incepeti sa priviti si in SUS,nu numai in jos,la bani.Sunt sotia unuia care in 17 ani de casatorie nu a realizat altceva decat datorii.Faceti ceva in viata asta,sa se vada ca sunteti de folos,nu doar niste RATATI.

    11
    2

  • Yvonne pe 26 Apr 2014, 13:23
    prea tarziu...

    Pentru toti cei care sunt dependenti de jocuri de noroc, va spun doar ca prietenul meu a ajuns la inchisoare saptamana trecuta pentru 4 ani. A fost condamnat intr-un caz de inselaciune pentru suma de 20.000 lei pe care a si restituit-o. Este inevitabil sa nu se ajunga aici. E un baiat finutz, care vine dintr-o familie buna, cu o cariera de succes de care s-a si lasat datorita jocurilor. Acum imi este frica ca nu va rezista, nu pot sa dorm noaptea din cauza asta. El singur spune ca incearca sa supravietuiasca dar nu crede ca va reusi.. Doar pe mine ma mai are..mama i-a murit de cancer acum 2 ani iar tatal este in provincie pensionar si nu il poate ajuta. Sunt multe de zis...a locuit prin strainatate din cauza camatarilor, de la care s-a imprumutat si nu a mai putut restitui banii. Sper sa poate trece peste si sa mearga mai departe, dar concluzia este urmatoarea...AICI SE AJUNGE intr-un final. Nu exista posibilitatea de a tzine sub control viciul...TREBUIE SA VA LASATI!!! TREBUIE! TREBUIE!

    4
    0

  • Florin pe 7 Apr 2014, 17:55
    Veste buna

    Vestea buna, in sfarsit am o veste buna care imi alimenteaza o mica speranta, pe data de 31 martie 2014, 100 de deputati psd au introdus un proiect de lege pentru reglementarea pacanelelor, n-o sa dispara dar n-o sa mai fie pe toate drumurile, daca acest proiect de lege o sa treaca. Sediile LOTO nu functioneaza noaptea si vor ramane doar cateva cazinouri. In rest, furturi din casa, datorii la tigani, datorii la banci si la institutii nebancare, am trecut si eu prin ele doar ca eu NU AM jucat niciodata la jocuri, nenorocitu de fratimiu o face de aproape 20 de ani, a fugit un an in armata si tot nu a scapat de ele. Daca sunteti sotia unui dependent de jocuri, lasati-l!!!!! Patima asta loveste mai multi oameni.

    7
    0

  • Nicula Gabi pe 4 Apr 2014, 22:08
    Poker

    Pokerul evolueaza din jocuri la pacanele si pariuri sportive, fiind considerat de cei ce practica o evolutie doar pentru ca nu mai stai intr-o bodega ci stai pe un scaun de director, dar tot aceleasi urmari : bani bagati , familie pierduta, cariera afectata, viata terminata. Si o spun in cunostinta de cauza, sotul meu a inaintat divort doar pentru a indeparta singurele persoane care il incomodau, sotia si copilul. Cu premeditare, a intins nervii mei, cu premeditare a pregatit totul pentru a putea face cerere, pentru ca nu avea motiv...apoi, fiind in cadru MI au inceput amenintarile si abuzurile, tocmai pentru a ma determina sa accept divortul. Chiar daca e constient ca din cauza pokerului si a pierdut functia ca adjunct si si a patat onoarea aparand la televizor, totusi i se pare ca nu are probleme, din contra. El are o problema grava , se autodistruge si ne distruge si pe noi, pe mine si pe baietelul lui de 9 ani, ne distruge psihic , ne inlatura , de considera piedica lui in castigurile fabuloase, in viata luxurianta in care io ofera pokerul. Exista clinici de specialitate , se poate propune un tratament sau o analiza a situatiei, pentru prin actiunea lui nu numai ca distruge viata noastra invocand motive fabricate prin presiune psihologica dar se autodistruge si acest fapt e strigator la cer ca doar eu vad ca situatia e grava nu pentru ca vrea sa divorteze ci pentru ca se comporta ca un adevarat dependent, inlatura fara remuscari tot ceea ce i ar putea sta in calea practicarii jocurilor de noroc.

    4
    2

  • tiberiu pe 23 Mar 2014, 11:27
    gata

    ajunge cat am pierdut ma-m lasat definitiv pentru ca altfel nu gasesti linistea adio pariuri blestemate va blestem pe veci amin

    20
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod