Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 101-150 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Axx pe 4 Dec 2014, 10:02
    Pentru un jucator!

    Cand iti vin gandurile astea in cap mai presus de ele gandeste-te cand ai ramas fara bani de mancare , fara bani de transport , cand ai fost nevoit sa iti minti logodnica , cand ai dezamagito de 1000 de ori , cand iti doreai din tot sufletul ca toate sa se rezolve si sa incepi o noua viata...acum ca toate s-au rezolvat nu uita prin ce ai trecut... Sper sa avem putere cu totii! Sa ne gandim la tot raul pe care ni l-au adus chiar si atunci cand avem bani si totul este bine in viata noastra , Atunci cand avem momente bune in viata cu siguranta sunt pentru ca nu ne jucam.....

    0
    0

  • Axx pe 4 Dec 2014, 09:57
    Bravo!

    Bravo Corina ! Ai 100% dreptate Si eu am avut ieri un gand sa joc dar imediat m-am gandit la forum si la toate discutiile , m-am gandit la faptul ca daca o sa joc o singura data ma voi intoarce cu siguranta , in cazul in care castig ma intorc pentru ca vad ca se poate si peste cateva zile bag de 10 ori mai mult , iar daca pierd ma voi intoarce in aceeasi zi pentru a recupera paguba si o sa vad la sfarsitul zilei ca o sa am de 10 ori paguba ...Deci nu ne aduc nicaieri nenorocitele astea...

    0
    0

  • Corina pe 4 Dec 2014, 07:05
    pe asta se bazeaza..

    Si casinourile se bazeaza pe teoria aia.. ca tu o sa te intorci sa recuperezi. Si defapt tot ei castiga. Indiferent daca i-ai recupera, crede-ma ca nu te vei oprii. Renunta sa te mai pacalesti singur. Eu am trait la fel ca tine cu speranta ca se poate recupera, dar e chiar opusul. Sa-ti fie mai mare frica de un eventual castig decat de o pierdere mai mica..o pierdere te va trage inapoi. Un castig iti va alimenta si mai puternic dorinta. Te vei gandi, ca da uite am recuperat..pai se poate..de ce sa nu mai joc.. E un cerc vicios, din care trebuie sa iesim. Si da numai Dumnezeu ne poate ajuta, cerandu-i putere..

    0
    0

  • UnJucator pe 4 Dec 2014, 03:04
    Pentru

    Am reusit cu ajutorul lui dumnezeu ca el imi da puterea si gandul pentru ce am venit aici in anglia sa demostrez ca pot sa reusesc in viata!! Incep incet incet sa imi revin pshic sper sa reusim cu toti sa ne lasam de ele !!! Faza este ca eu sunt si o persoana orgilioasa si imi vine in gand cateodata '' ma daca imi da ceva ca trebuie si sa imi dea ca pana acum nu mai a luat trebuie sa dea ceva sa imi scot si eu bani inapoi pierderea Dc sa ma faca ele pe mn nu mai bn sa mai incerc o data poate le fac eu oe ele.'' !! Asta imi mai vine cateodata in gand sper sa nu mai pun in aplicatie teoria asta !!!! Sa auzim numai de bn Bafta!

    1
    0

  • Corina pe 4 Dec 2014, 01:47
    mda..

    Ms Axx. Ma strabatuse un impuls de a ma duce sa joc, insa mi-am amintit imediat cate nopti, zile am stat in depresie. Cati bani fura salile de pe urma slabiciunii oamenilor! As distruge toti patronii de sali, in frunte cu ala care le-a adus in tara! Prea au distrus atatia oameni! Daca toti jucatorii s-ar lasa macar pentru cateva luni, ar inchide din ele.. dar cum jucatori apar pe fiecare zi..la fel si ei , inconstienti de pericolul pe care ii asteapta..este greu.

    1
    0

  • Axx pe 3 Dec 2014, 10:01
    Pentru ``UN JUCATOR``

    Salut un jucator ! Sunt curios ce ai mai facut cum ai trecut peste acele probleme , ai reusit sa te duci iar la munca ? Sper sa iti doresti cu adevarat sa nu mai joci si sa te gandesti la ce ai trait ultima oara.

    0
    0

  • Axx pe 3 Dec 2014, 09:47
    Buna Corina!

    Sper sa reusesti sa te lasi definitiv . Sa vizitezi acest forum , o sa te ajute , pe mn ma ajuta , chiar daca cazi prada tentatiei , chiar daca reusesti revino cu un mesaj , asa ajutam si alte persoane .

    1
    0

  • Corina pe 3 Dec 2014, 06:31
    a 3-a zi

    Abia a 3-a zi, dar deja ma simt mai bine. Tentatia mai exista, dar cand ma gandesc la stresul, nervii, banii si timpul pierdut, parca prind curaj. Vreau sa am bani de sarbatori, sa cumpar ce imi place si pe 1 ianuarie sa sarbatorec o luna fara aceste aparate. Vreau sa imi imbunatesc viata mea, nu a celor care profita de pe urma noastra. Mult succes celor care isi doresc sa renunte !:)

    0
    0

  • Axx pe 2 Dec 2014, 10:13
    Dependent!

    Astazi e a 5a zi de cand nu am mai jucat...m-am simtit foarte bine zilele astea si sper ca tot ce am pierdut pana acum sa fie singura mea paguba in viata...

    1
    0

  • UnJucator pe 30 Nov 2014, 16:09
    OFF...

    Esti in aceasi situati ca si mn cam tot asa cred ca am si eu lipsa tot 100 pe tot anul numai acum in 2 luni am pierdut 40 de mil daca nu mai bn eu sunt in anglia si toti bani care iam facut iam bagat la aparate in ziua de azi nu am bani nici de chirie nici de mancare si de transport pentru la munca sunt cam terminat .....si pentru mn este o suma ft mare ce am piedut uriasa chiar nici eu nu am venituri mari!! nu este deajuns ca stau departe de familie eu in loc sa strang bani sa ii trimit acasa sa ii fac si eu o bucurie logodnicei mele viitoare sotie la toamna uite ce fac eu !!! mam saturat sa o tot mint.....

    2
    0

  • Actual jucator pe 30 Nov 2014, 14:25
    Salut

    Pai astazi am spart din pacate 12 mil... ce am adunat in 3 luni, gata.. s-au dus banii de sarbatori si cadouri, simt ca mor.. in total sunt pe minus cu aprox.100 mil.... pentru mine este foarte mult, nu am venituri mari

    1
    0

  • UnJucator pe 30 Nov 2014, 13:25
    Sal

    Si eu sunt in aceeas situatie ca tine am pierdut tot ce am strans toti bani vreo 40 de milioane! tu cat ai gaura???

    2
    0

  • Actual jucator pe 30 Nov 2014, 12:39
    Concluzie

    Mi-am zis de 100 de ori ca nu ma mai duc.. acum am sosit de la aparate... nu ma mai recunosc, am cheltuit toti banii economisiti, am un sentiment de vina enorma, de regret.. Daca stau bine si ma gandesc am pornit sa joc cu gandul ca nu joc mult si poate am si un mic noroc sa mai fac un ban in plus sa-i pun deoparte... stiu sunt fraier, dar asta nu ma consoleaza.. simt ca trebuie sa compensez cu ceva dar nu am optiuni.. un sfat va rog frumos..

    0
    0

  • UnJucator pe 30 Nov 2014, 10:45
    Sal

    Multumesc mult pentru incurajari Axx si Covaci nustiu ce sa mai fac ma simt asa de rau !! Ma urasc eu pe mn....

    3
    0

  • Axx pe 30 Nov 2014, 09:53
    Dependent

    Multumesc mult!Sper sa reusim toti sa trecem peste , sa nu mai fim tentati de jocuri . Chiar ma ajuta acest forum si chiar sper sa mai intre si alte persoane sa citeasca postarile poate le putem fi de ajutor.

    0
    0

  • covaci pe 30 Nov 2014, 00:56
    Pentru Axx

    Este bine că începi să gandești deja pozitiv.Felicitări și pentru sfaturile importante care i le-ai dat lui "Pentru un Jucător "! Sper să auzim numai de bine !

    0
    0

  • covaci pe 30 Nov 2014, 00:48
    pentru un Jucător

    Îmi pare rău de tine,chiar nu știu ce să mai cred.Îți spuneam randul trecut că,citez:" Înainte de a te apropia de vreun aparat gandește-te că familia ta are încredere în tine ! Să ai succes acolo și lasă păcănelele și anturajul !" Nu este ușor să renunți,dar măcar acum încearcă să fii optimist și lasă gandurile negative că n-ai pierdut o avere.Banii îi poți face înapoi și îți vei putea plăti și chiria. Nu uita că acolo ești singur și nu te poate ajuta nimeni ! Sper ca măcar acum să fii un pic mai chibzuit cu banii !

    0
    0

  • Axx pe 29 Nov 2014, 23:13
    Dependent!

    Stai linistit ca toate se rezolva....O sa treaca si asta ...Sper ca data viitoare cand lucrurile o sa fie rezolvate si totul o sa fie bine cu tine sa te gandesti la momentul asta...Sper ca Dumnezeu sa iti dea putere sa te pui pe picioare....Cand simti nevoie scrie pe forum ,eu o sa scriu inapoi....mie imi e de mare ajutor... Fi tare!

    0
    0

  • Axx pe 29 Nov 2014, 23:09
    Dependent!

    Salut jucator...Stiu ca nu sunt eu in masura sa iti dau sfaturi , pt ca sunt mai mic ca tine si sunt in aceeasi situatie....Imi pare foarte rau pt tine si pt ce simti....Trebuie sa te hotarasti sa faci ceva in sensul asta....Stiu cum e...Si eu sunt jucator inrait...am pierdut exagerat de multi bani...Cred ca ar trebui sa trimiti acasa toti banii , sa iti ti doar bani de mancare si atat...chiar daca platesti taxe peste taxe ca pui bani odata la 2 3 zile dar gandeste-te ca daca nu ii trimiti acasa acei bani se irosesc aiurea.....gandeste-te atunci cand esti tentat sa joci la ce scrii pe acest forum...la cat de bine te-ai simti daca ai fi mai puternic decat aparatele...cat de bn te-ai simti daca nu ai mai fii sclavul aparatelor.....

    1
    0

  • Jucator pe 29 Nov 2014, 21:00
    Sal

    tocmai ce am venit acasa acum este si mai rau am pierdut iar 220 de lire ce am muncit timp de o saptamana nu am nici bani de mancare nici bani de chirie nu are nici cn sa ma imprumute sunt terminat!!! imi vine sa ma sinucid mam saturat sa ii mint pe toti sa muncesc pe babni astia si sa ii pierd sa stau departe de famile si sa pierd totul nu mai pot

    0
    0

  • Axx pe 29 Nov 2014, 11:53
    Dependent!

    Covaci , eu spun cati bani am pierdut in decursul unui an ...banii i-am avut de la parinti ..sunt plecati in strainatate si castiga destul de bine...asta e si problema ...ca nu sunt nici banii mei ...sunt bani pt care am mintit ...am mintit ca platesc taxe la fac , am mintit ca plec in vaccante , am mintit ca imi iau haine si multe alte minciuni ...masina am avut la 2500 euro nu era cine stie ce masina ....ieri am fost tentat sa joc iar ...am fost la amanet sa scot niste aur pe care 2 zile inainte il bagasem ca sa joc si bineinteles langa amanet casino...nu am intrat , m-am gandit la ce am scris pe acest forum si la ce am citit....chiar trebuie sa ma las definitiv ....de saptamana viitoare o sa incerc si cu un psiholog ...multumesc mult pentru incurajari si chiar imi sunteti de mare ajutor .Cand voi fi tentat sa joc trebuie sa ma gandesc la tot raul pe care l-am facut fiind nevoit sa mint ...sa fiu un jeg de om....sa nu fac nimic cu viata mea....Sper sa avem putere toti sa nu mai jucam niciodata....Sa nu mai facem bucuros acest evreu....Sa se bucure familia lui de banii nostrii cand am putea sa ne bucuram noi de bani in alte moduri si alaturi de cei dragi....

    1
    0

  • Florin pe 29 Nov 2014, 07:53
    Axx

    Nu pricep cati bani trebuie sa mai pierzi ca sa te potolesti odata. Spui ca ai pierdut 20 000 euro, in Romania n-a castigat nimeni 20 000 euro la casino, poate in Vegas. Eu nu inteleg de ce nu va adunati voi toti astia care va plangeti ca ati pierdut zeci de mii de euro, tu, Corina si toti ceilalti si sa jucati poker voi intre voi, macar ca azi raman banii la unul dintre voi, maine la altul. In cazul tau Axx, solutia este simpla, ti-ad da o mama de bataie de te-as baga 5 luni la urgenta si sa vezi cum iti trece, te intreb iar, cati bani mai trebuie sa mai pierzi ca sa te potolesti ?? Eu va felicit pe toti, evreul Amiran care controleaza toate cazinourile este unul dintre cei mai bogati oameni din aceasta tara, sunt 5 evvrei care controleaza toata industria. Mergeti la cazino si faceti-i pe evrei multimiliardari, bravoo!!!! bravoo!!!! Doar tu singur te poti ajuta Axx si ce-ar fi incepi prin a nu te mai gandi la suma pierduta si la cazinouri, ocupa-ti mintea cu altceva. Amiran evreul va pupa pe portofel.

    1
    0

  • covaci pe 28 Nov 2014, 21:22
    Pentru Axx

    La 21 de ani chiar că ai viața înainte.Este greu de crezut că la varsta ta dispui de atația bani și ai avut și mașină,dar asta tu știi.Este bine că ai intrat pe acest site,lucru care sper să te ajute.Noi citim poveștile voastre și trebuie să le dăm credibilitate.Din ce-am citit,te afli într-o situație foarte grea,aproape fără ieșire,practic tu respiri și inspiri jocurile de noroc chiar și atunci cand dormi ! Nu mai spun de forma psihică și mentală care te-a doborat, aproape zi de zi,secundă de secundă, gandindu-te cum să recuperezi toți banii pierduți și cum să începi pe urmă o viață nouă alături de logodnică.Astea sunt întrebările tuturor celor care vor să se amăgească singuri.Banii în mod clar nu-i vei mai recupera,dar poți să uiți totul și să începi o viață nouă ! În primul rand nu trebuie să mai intri în astfel de cazinouri sau case de pariuri,știu că nu este ușor.Pe urmă, încearcă să-ți umpli timpul în familie cu tot felul de activități,citește,sau alte preocupări care le ai și la servici, etc. Încet,încet,banii îi vei face înapoi și nu vei fi nici stresat.Sper să reușești și să vii cu vești bune !

    1
    0

  • Axx pe 27 Nov 2014, 13:26
    Salut Covaci!

    Am vazut ca esti activ pe acest forum si ca ai reusit sa te lasi de jocuri...As vrea sa stiu cum iti potolesti dorinta de a juca...ma gandesc ca atunci cand esti singur si te plictisesti iti vine sa te joci ...sau atunci cand treci pe langa un casino si ai multi bani la tine....in mine ardea dorinta in alea 3 luni in care m-am lasat....mi-a fost de ajuns sa intru o singura data dupa 3 luni sa pierd...apoi am vrut sa imi recuperez banii ...i-am recuperat ...am facut si ceva bani peste si asa s-a renascut jucatorul din mine...sper sa fi puternic si sa rezisti ...si sa fi constient ca nu e o pierioada lunga 2 luni in care nu mai joci ....nici 1 an nu e mult....

    1
    0

  • Axx pe 27 Nov 2014, 13:20
    Dependent!

    Am facut un calcul in mare cu sumele importante anul acesta si cred ca am bagat in jur de 20,000 de euro . Si e un an bun avand in vedere ca 3 luni nu am jucat si anul acesta nu prea am avut bani.Ma gandesc cati bani am pierdut acum 2 sau 3 ani...Stau cu chirie cand puteam sa am casa mea....anul trecut mi-am vandut masina din cauza ca nu am avut ce baga la aparate si a 2a zi nu mai aveam nimic....sunt un terminat...o sa imi rezolv toate problemele si o sa merg la un psiholog..o sa incerc sa scriu pe fiecare zi pe acest site...o sa impartasesc cu voi tot ce am facut atunci cand am avut de gand sa joc ...cum mi-am potolit aceasta dorinta...sper sa reusim cu totii sa ne lasam de jocuri de noroc...sa ducem o viata mai buna...

    0
    0

  • Axx pe 27 Nov 2014, 12:57
    Dependent!

    Va salut pe toti ! Vreau sa va spun si eu povestea mea pt a ma descarca...Sunt dependent de absolut orice joc de noroc...aparate , poker, pariuri ,etc..sunt dependent de la 12 ,13 ani acum am 21 .in toti acesti ani nu am facut absolut nimic cu viata mea din cauza jocurilor , in urma cu 3 luni am bagat in jur de 3000 de euro la masinute , a aflat logodnica mea si mi-a dat o ultima sansa , de atunci i-am promis ca nu o sa mai joc , dar in urma cu 2 sapt m-am apucat iar de jocuri fara sa stie nimeni ....astazi i-am luat banii ei din casa si i-am jucat ....nu exista remediu pentru aceasta boala ....nu stiu ce as putea face sa ma las pt totdeauna ...o sa incerc si la un psiholog dar totul cred ca tine numai de noi....sa ne dorim cu adevarat sa facem ceva cu viata noastra si sa uitam pt totdeauna de ele ...sa ni le scoatem din cap...atunci cand ne vine sa mergem la casino sa sunam un prieten si sa mergem sa mancam ceva in oras ,,,sa bem ceva....e foarte bine cand reusesti sa te lasi de jocuri..ai tot timpul bani ..nu mai esti nevoit sa minti , sa inseli sa fi ultimul om....dar totul se duce pe apa sambetei numai daca intri o singura data in casino....tentatia e prea mare si noi suntem prea slabi sa controlam aceasta boala ....de evitat orice loc unde exista aparate sau orice joc de noroc...sper sa ma las definitiv de data asta...

    1
    0

  • covaci pe 21 Nov 2014, 18:53
    Pentru Corina

    Am citit mesajul tău numai acum și îmi pare sincer foarte rău.Este o pierdere mare și practic nici nu știu cum să te încurajez.Trebuie să știi doar că,cu răbdare, banii se fac înapoi,iar viața merge oricum înainte ! Fiecare dintre noi avem în viață cate o astfel de escapadă neplăcută.Gandește-te Corina că de maine începi o vață nouă,fără pariuri,fără păcănele,fără prieteni falși care te atrag în tot felul de anturaje,vei fi doar tu cu serviciul și familia ta !!! Mult succes !

    1
    0

  • covaci pe 18 Nov 2014, 11:32
    Pentru Un Jucator 2

    Gandul tău optimist este pe jumătate ca şi realizat în viaţă,restul ţine doar de voinţa ta ! Sper să auzim numai lucruri bune oriunde te-ai afla !

    1
    0

  • UnJucator pe 18 Nov 2014, 01:38
    Sal

    Multumesc mult pentru sfat covaci sper sa reusesc sa nu mai ma ating de pacanele si mai sper sa pot si sa reusesc aici sa demonstrez la lume ca pot si eu sa fac ceva cu viata mea !!! ms

    0
    0

  • covaci pe 17 Nov 2014, 20:18
    pentru Un Jucător

    Este bine că ai ajuns în Anglia ! Asta arată cat de muncitor ești și, mai ales,faptul că vrei să strangi bani să-i trimiți acasă.Consideră doar o ultimă escapadă ultima pierdere de la păcănele,Pe viitor, înainte de a te apropia de vreun aparat gandește-te că familia ta are încredere în tine ! Să ai succes acolo și lasă păcănelele și anturajul !

    1
    0

  • covaci pe 17 Nov 2014, 20:05
    Pentru Maria D

    Este bine că ai luat taurul de coarne acum cat încă nu-i prea tarziu.Dacă el conștientizează că a apucat pe un drum greșit este bine.Cu răbdare banii se pot face înapoi,contează mult mai mult unitatea și sinceritatea din cadrul familiei și a prietenilor din jur.Mult succes !

    0
    0

  • Maria D pe 17 Nov 2014, 16:36
    Raspund

    Buna , Nu refuz sa va destainui de cand este sotul implicat in aceste tampenii, ci nu am observat intrebarea. La noi de fapt a inceput totul cam in luna mai -iunie anul curent( cu ascunderea unor sume relativ mici de bani pana la 100 lei pe saptamana - motivand in prezent ca banii de buzunar pe care ii avea nu ii erau suficienti) ulterior prin iunie-iulie sau chiar august a inceput problema cu jocurile de noroc. Aici a bagat de inceput 10 lei si a primit 80 si apoi credea ca poate face bani frumusei si a inceput sa ia bani de acasa sa bage, de inceput 100 euro- (iar ghinion - din 100 euro= aprox 400 lei castiga cam 1700 lei de unde aduce cei 100 euro acasa si eu nu observ, apoi din dorinta de a castiga tot mai mult il face sa mearga iar cu cei 1000 si ceva ramasi la el , pe care ii pierde pana la ultimul leu.) Cu speranta ca v-a castiga amaneteaza verigheta si iar merge, iar castiga, o scoate dupa cateva zile in care eu vad ca nu o are, si apoi continua asa pana ajunge sa amaneteze masina si sa afecteze serios situatia financiara a familiei. Aceasta a fost perioada in care era foarte tulburat si nelinistit perioada in care am inceput sa aflu cate ceva, mai adevar, mai minciuni si el mai continua cu jocurile pana in octombrie maxim la jumatea lunii, dupa care l-am lasat fara acte si bani la el. De atunci, dupa certuri lungi,obositoare, situatii jenante si altele el nu a mai fost: pentru ca nu mai are bani, pentru ca nu mai are credibilitate la colegii de la servici sa mai ceara bani, pentru ca vrea sa se schimbe, pentru ca a inceput sa realizeze ca e un drum gresit. De aici speranta mea ca poate nu muncesc in zadar (deoarece a fost o perioada scurta (iunie- octombrie) dar intensa peste 20.000 lei ).

    0
    0

  • UnJucator pe 17 Nov 2014, 14:59
    Sal

    Va scriu din nou dar din anglia acum:)) am o luna jumate de cand sunt aici ma costat venirea mea aici drum etc toate cele 35 de mil plus inca 10 care iam imprumut ca sa joc tot la pacanele am in total 45 de mil datorii!!castig aici cam 1000 de lire pe luna dintre care daca te sctrangi poti da deoparte 500 de lire pe luna ! sunt atat de idiot incat sa imi platesc datoriile din tara eu mam apucat iar de pacanele am piedut in 2ore 440 de lire sotia mea asteapta sa trimit bani in tara si nu am ce mie asa rusine de mine ma doare sufletul sa stiu ca o dezamagesc ma chinuii degeaba pe aici imi este dor de casa si eu in loc sa strang iam bagat la pacanele !! aropo de la inceputul anuluio pana acum am ajuns cam pe la suma de 1500 euro perduti care pentru mn sunt bani ft multi pierduti !!! asta este acum.... sper sa ma pot lasa si cand o sa intru pe aici iar sa rad de mn cat de prost eram. va salut pe toti bafta

    0
    0

  • covaci pe 13 Nov 2014, 19:32
    Mersi Florine !

    Mersi Florine ! Stai liniștit că nu voi recidiva.Știu ce înseamnă să n-ai nici măcar bani de paine după ce ai pierdut toți banii la păcănele sau pariuri și să te rogi de prieteni să-ți dea cate 5 lei.Este adevărat că n-am jucat decat cateva luni și mi-a fost mult mai ușor să renunț.Dar dacă vrei să renunți,nu ai nevoie nici de psiholog și nici de prieteni,pur și simplu conștientizezi că ai luat-o pe un drum greșit și spui stop !!! Nu vreau să mă laud,dar de cand nu mai joc sunt tot timpul bine dispus și am strans deja o grămadă de bani ! Acum încerc să vă ajut și pe voi,rugandu-vă să ocoliți toate aceste păcănele,cazinouri și pariuri,etc ! Veți rămane cu banii în buzunar,fără datorii,nu vă stricați sănătatea cu nervii,nu vă veți pierde serviciul pentru nopți nedormite,vă veți păstrați familia alături și,cel mai important,aveți timp să faceți orice altceva în acest timp ! Succes !

    3
    0

  • Florin pe 13 Nov 2014, 08:27
    doamna Maria,

    sotul dvs. o sa va distruga, dl. Covaci aici este singurul caz pozitiv din cateva sute de cazuri cate au fost pe aici. Reguli!!!!! Reguli unui jucator !!!??? Eu in August i-am platit o datorie la tigani unui nenorocit care a fost de acord ca trebuie sa respecte niste reguli, stiiti cat a durat minunea doamna ??? In octombrie deja au inceput manipularile si minciunile cu " nu ne-au dat salariul ", FIX O LUNA, atat a durat.Nu va faceti sperante vazandu-l pe domnul Covaci, acesta este un caz pozitiv la 10 mii de jucatori desi sunt sanse mari sa recidiveze si acesta. Din toate mesajele de aici, avem sperante doar pentru un singur om. O SA VA DISTRUGA asa cum m-a distrus pe mine un nenorocit, v-am intrebat ceva dar dvs. ati evitat sa-mi raspundeti, de cati ani joaca sotul dvs ??? Daca are peste 10 ani de zile, este irecuperabil, un jucator cu peste 10 ani de vechime nu poate urma reguli, pentru ei nu exista reguli si disciplina. Domnule Covaci, sunt alaturi de dvs. si va sustin. Un jucator mai putin inseamna mai putini bani pentru patronii evrei de alba neagra. Ati vazut stirea cu Sile Camataru, ati vazut cine sunt patronii marilor cazinouri din Bucuresti ?? 5 evrei pentru ca la ei in tara este interzis.

    2
    0

  • covaci pe 12 Nov 2014, 18:55
    Renunțați acum cât nu-i prea târziu !

    Am aproape două luni de când nu mai joc la nimic și mă simt foarte bine.Pentru cei care vor să renunțe la aceste păcănele blestemate, primul pas este să nu mai intrați în aceste locuri urâte.Dacă nu vreți să renunțați,pe lângă pierderea financiară suferită,o să vă stricați atât sănătatea,serviciul și chiar familia, pentru că nimeni nu va mai dori să facă casă cu voi,cu atât mai mult când ai și copii.V-am mai povestit despre mine,în urmă cu două luni am lăsat la pariuri,în numai zece minute, suma de 3.000 de lei.Astăzi,citesc acest site și încerc să vă ajut și pe voi să renunțați !

    3
    0

  • ali pe 12 Nov 2014, 18:30
    blesteme

    si iar blesteme pentru toate jocurile de noroc ca a-ti mancat banii , sanatatea si gandurile tuturor ...sunt un f...t de dependent si imi vine sa sparg tot ce-mi iese-n cale

    1
    0

  • Maria D pe 11 Nov 2014, 16:41
    Joc - familie

    Multumesc celor care mi-au dat sfaturi, si-au zis o parere, au incercat sa ma ajute prin diverse metode.

    0
    0

  • Maria D pe 11 Nov 2014, 16:39
    Joc - familie

    Revin si eu dupa o scurta perioada de la prima postare, timp in care am gandit si analizat toate situatiile pe care le pot avea (sa fiu mintita in continuare, sa fiu respectata si sa stiu adevarul sa incerc alaturi de sot sa mergem mai departe, sa divortez de el_ chiar daca avem un copil amandoi, sa ne separam fara a divorta sau multe altele). Dupa cat am vorbit si dezbatut acest subiect cu el si cei apropiati ajung sa cred ca orice om care vrea ceva cu adevarat prea putin probabil sa nu obtina. Poate contrar celor care ar fi ales divortul, eu am ales sa continuam insa dupa cateva reguli stricte. Am luat si masuri de precautie, toate actele, si orice ban -card sunt in loc sigur. Gandind ca daca aleg calea divortului este cea mai usoara de moment, dar care il arunca pe el in capcana jocurilor si mai mult decat pana acum, sper din tot sufletul sa reusesc sa imi tin familia si sa trecem peste tot - ma rog sa merite efortul si toate sacrificiile.

    0
    0

  • Florin pe 5 Nov 2014, 12:33
    am revenit!!!!

    Cele doua doamne au o singura solutie, DIVORTUL, daca-si doresc liniste pentru ele si pentru copii, daca-si doresc ca seara sa puna capul pe perna fara nicio grija si fara niciun stres. Doamna Adrina spune un detaliu pe care nu stiu daca a observat cineva, ea spuna ca este foarte stresata cand sotul intarzie, NU este stresata, ESTE TERORIZATA, cunosc acest sentiment foarte bine cand stii ca urmeaza sa fii mintit ca " nu am fost la jocuri ". Cele doua doamne pot rezolva problema printr-o semnatura la starea civila, in cazul este mult mai complicat de atat. Este singura solutie pe care eu ACUM as adopta-o fara sa ma uit 1 metru in urma. Daca cele doua doamne mai intra aici, vreau sa le spun, sa le intreb si sa se gandeasca bine de tot, incercati sa vedeti daca datoriile partenerilor au tot crescut de la an la an, in ultimii ani, o sa vedeti ca asa este si ca am dreptate. Va spune cineva care stie, starea dvs. financiara o sa devina tot mai acuta, tot mai greu de suportat. Sa nu va temeti sa discutati aceste lucruri, sunt convins ca sunt mii sau zeci de mii de doamne/partenere in situatia dvs. Este bine ca dezbateti aceasta problema dar va spun inca odata din experienta, PSIHOLOGUL a dat gres, FUGA DE APARATE 1 AN IN ARMATA a dat gres, situatia s-a inrautatit si datoriile au devenit tot mai mari de la an la an, Sa va dea Dumnezeu tot binele din lume si sa treceti cu bine peste aceasta trauma.

    0
    0

  • Florin pe 2 Nov 2014, 07:54
    scuze, am uitat sa adaug ceva.

    o alta solutie pentru sotii doamnelor ar fi sa intre aici sa vorbeasca cu noi, sub pseudonim, nu conteaza, sa vina sa citeasca vechiile marturii. Deci ma repet, daca eu ca barbat vreau sa fac asta, tu ca femeie nu ma poti opri asa ca sfaturile voastre, domnule anonim si cea cu forumul, nu fac 2 bani. Daca eu nu vreau sa ma las, nu aveti nicio sansa cu mine. Daca este nevoie o sa mint, fur sau devin violent.

    0
    0

  • Florin pe 2 Nov 2014, 07:47
    salut,

    nu va incredeti voi in toti anonimi care se ofera sa va ajute, nimeni nu va poate ajuta si aceasta nu se trateaza decat in maxim 1 caz din 10, unul din 10 DACA reuseste sa se lase de ele. Adriana si Maria sunt niste doamne la urma urmei iar daca eu, sotul lor, vreau sa merg la jocuri de noroc, ele nu ma pot oprii, la nevoie folosesc si vorta. Romania este tara crestin ortodoxa si este timpul sa decidem daca ortodoxia mai permite droguri si jocuri de noroc la orice colt de strada, Vladimir Putin, crestin ortodox adevarat, le-a inchis. Ar exista o solutie pentru sotii vostrii, o solutie pe care ei o s-o respinga de la bun inceput, si anume sa se duca undeva la tara timp de 1 an de zile si sa munceasca pe acolo de dimineata pana seara. Cert este ca sansele de regres, chiar si dupa 1 an de zile, sunt URIASE dar macar ar dovedi ca vor sa scape de aceasta dependenta.

    1
    0

  • lucia pe 1 Nov 2014, 21:19
    pt dependenti si codependenti (membrii familiei)

    Accesati si rezervati-va cateva ore sa parcurgeti de cate 2-3 ori fiecare articol gasit pe blogul "iubescungambler.blogspot.com". Va va ajuta mult. Dumnezeu sa va intareasca.

    0
    0

  • anonim pe 1 Nov 2014, 09:36
    va pot ajuta

    pentru maria d si corina.va pot ajuta.va las id de mess ca sa va spun ce trebuie sa faceti.id meu leuionutalex.astept sa mi scrieti ca sa va ajut

    0
    0

  • Corina pe 31 Oct 2014, 23:15
    distrugere

    blestem ziua cand am intrat in sala de jocuri..banii munciti cu greu..11000 euro s-au dus in jocuri. tot ce pot sa spun ca nu exista castig decat ptr sali, indiferent daca castigi ceva ii vei baga la loc. sunt distrusa psihic..moral. Ma rog la Dumnezeu sa ma scape de boala asta. El este singurul care mai poate face ceva pt cei ca noi.

    4
    0

  • covaci pe 31 Oct 2014, 19:47
    Pentru Maria D

    Din păcate așa este Maria.Nu vreau să te sperii,dar dacă nu reușești să-l convingi să renunțe la aceste păcănele va fi și mai rău și nici într-un caz nu vei putea face casă cu el,veți ajunge la sapă de lemn ! Pentru început va trebui să nu-i lași bani pe mână și să-i faci un program,să citească,să se ocupe de copii,etc și neapărat să-l scoți din anturajul de prieteni care se află acum ! Baftă,sper să reușești !

    2
    0

  • Maria D pe 31 Oct 2014, 15:29
    Jocuri de noroc- familia

    Buna, sunt Maria D, de curand am intrat si noi in astfel de probleme, mai concret de aprox de 3-4 luni, cand sotul meu a incercat experiente noi, nu alaturi de mine ci alaturi de niste aparate. In urma unor pierderi financiare semnificative pentru o astfel de perioada mi-am dat seama de fapt cine este sotul meu. Inca suntem impreuna , am ajuns sa mergem la psiholog, dar nu stiu daca va avea rezultate favorabile. Va rog cei care pot sa imi dea sfaturi ce sa fac si cum sa il monitorizez cat mai bine sa il indepartez de aceasta "boala" ?

    1
    0

  • Alin pe 28 Oct 2014, 09:42
    Pentru Adriana

    Sunt un jucator dependent,in special jocul patologic sfatul meu pentru inceput e sa mergeti la un psihiatru pentru un tratament medicamentos iar dupa aceea la un psihoterapeut.E nevoie sa luptati foarte mult ..Eu voi lupta pentru viata mea...joc de 6 ani de zile..si pot spune ca nu sunt un jucator foarte inrait sa stau zi si noapte prin cazinouri dar joc la 1 luna 2 de 2 ori mai fac si pauze...Dar tot dependent sunt recunosc si caut vindecare.Am decis sa vorbesc cu familia mea le`am spus totul si vreau sa am o viata diferita fata de ce am avut acum.O sa lupt stiu ca va fi foarte greu...Noi dependentii spunem ca este foarte greu sa luptam ca na ca nush ce ....dar alti oameni care si`au pierdut casele masinile tot in viata din diferite probleme nu jocuri de noroc ca noi si au avut puterea taria de a lupta si a o lua de la inceput.De bine de rau am avut ce manca,unde dormi,dar alte persoane s-au trezit in strada fara mancare fara bani fara un pat cald..si nu au spus NU au luptat si sunt bine mersi,cunosc 3,4 cazuri de genu`.Haideti sa ne trezim si sa constientizam...Am ajuns sa nu ma mai bucure nimic in jurul meu,cum ar fi sa citesc o carte(ce draq citesc eu carti ce eu..nu ma ajuta la nimic ,pierdere de timp) sau sa merg prin parc(ce sa fac in parc stau pe banca ma uit ee...nu am chef )chiar nu ma mai bucura nimic in momentul de fata ,,,e foarte aiurea pentru ca nu mai faci parte din realitatea ta,traiesti decat intr`un vis...Stateam si realizam acum in timp ce scriu acest mesaj ca mai degraba am ajuns sa`mi placa sa pierd decat sa castig:(( Va doresc mult succes in viata si haideti sa Pretuim Viata si Sa Luptam pentru Familiile Noastre!

    3
    0

  • Florin pe 21 Oct 2014, 10:31
    stire de ultima ora

    " Un jandarm s-a aruncat în faţa trenului după ce a pierdut la păcănele " si va aduc aminte ca mai avem un sinucigas in saptamana mare a pastelui din cauza datoriilor facute la camatari. Daca nici macar aceste stiri nu va dau fiori pe sira spinarii, atunci va sfatuiesc sa va legati la sina de tren, sa va aruncati in fata metroului sau sa va injectati otrava cum a facut cel din saptamana mare. Adulmec miros de mort de fiecare data cand trec pe langa o sala de jocuri, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar mirosi inautru pentru mine, EU NU AM nici macar curajul sa intru intr-o sala de jocuri, nu stiu cum puteti voi, eu pur si simplu n-as putea, as face atac cerebral de frica. Daca nici aceste cazuri nu va infioara, inseamna ca sunteti cazuri pierdute definitiv pentru familie si pentru societate, va doresc moarte usoara si fara chinuri pentru ca asta meritati.

    4
    2

  • covaci pe 17 Oct 2014, 00:55
    Pentru srj

    SRJ,sperăm să nu faci vreo prostie,nu se merită ! În primul rând trebuie să te descarci de ceea ce ai pe suflet și să ai curajul să ne povestești ce probleme ai.Îți spun că te vei simți mult mai bine și nici nu știi de unde poate veni ajutorul ! Gandește-te că,pe lumea aceasta,poate sunt oameni cu probleme mult mai mari decât ale tale și cu toate acestea știu să mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea ce au !

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod