Copiii încăpățânați și rebeli au șanse mai mari să ajungă adulți de succes

Copiii încăpățânați și rebeli au șanse mai mari să ajungă adulți de succes

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Să ai un copil foarte încăpățânat poate fi un coșmar. Nu doar că nu te ascultă niciodată, dar parcă îți face în ciudă în mod intenționat.
Dar se pare că această trăsătură de caracter care le poate scoate fire albe de păr părinților prezintă un avantaj major pentru viitorul copilului. 

Potrivit unui studiu realizat pe o durată de peste 40 de ani, copiii rebeli, care nu se supun persoanelor cu autoritate din viața lor au șanse mai mari de a deveni adulți de succes decât copiii foarte ascultători.

Atunci când copiii încep școala, adulții consideră că aceștia trebuie să îndeplinească anumite așteptări. De exemplu, să aibă note bune, să se comporte adecvat, să fie ascultători și să-i respecte pe cei care au autoritate.
Părinții sunt de părere că astfel șansele copilului de a deveni o persoană de succes la maturitate sunt mai mari. Dar se pare că realitatea este diferită de așteptările părinților.

Ce spun studiile despre copiii rebeli


În cadul unui studiu realizat de Asociația Americană de Psihologie a fost analizat comportamentul a 3000 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Printre factorii analizați s-au numărat nivelul de inteligență, educație, aspirații, statutul socioeconomic sau istoricul familiei. Au fost completate chestionare referitoare la activitățile de la școală și din timpul liber, precum și starea emoțională sau obiceiurile copiilor.

După mai bine de 40 de ani de cercetări, rezultatele studiului au arătat că, în general, copiii care sfidează autoritatea au tendința de a pune la îndoială lucrurile care se întâmplă în jurul lor și gândesc mai departe de limitele care le sunt impuse.
Iar aceste trăsături le oferă un avantaj în ceea ce privește creativitatea sau oportunitățile.

Cei care au fost considerați rebeli, neascultători sau încăpățânați în copilărie au reușit să obțină funcții importante la locul de muncă și să câștige mai mulți bani comparativ cu cei care aveau note bune și erau foarte ascultători în copilărie.

Responsabilitatea joacă un rol esențial


Trăsăturile de personalitate și comportamentul elevilor joacă un rol important. Succesul nu înseamnă doar să ai resurse cognitive bune și să faci parte dintr-o familie înstărită.
Calitatea pregătirii academice, în asociere cu interesul pentru domeniul studiat și responsabilitatea dobândită de copil de-a lungul vieții sunt factori cheie în obținerea succesului în carieră și în plan financiar.

Potrivit variabilelor analizate în cadrul studiului, cercetătorii au determinat că succesul copiilor rebeli la maturitate ar putea fi rezultatul unui comportament egoist și al abilității de a pune pe primul loc propriile interese. Pentru că nu se supun regulilor care le sunt impuse, copiii rebeli devin experți în negociere. Acest lucru îi ajută la maturitate să obțină mai ușor ceea ce vor.
De asemenea, pentru că au un comportament nonconformist, au șansa de a alege cele mai favorabile opțiuni pentru ei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod