foame

De ce unii oameni se enervează când le este foame

Ai mâncat micul dejun? Dacă nu, s-ar putea să îți fie foame și să fii nervos. Este o problemă des întâlnită. Atunci când ești flămând, starea ta de spirit se înrăutățește. Nu este chiar vina ta. Vrei să știi de ce unii oameni se enervează când le este foame? Iată ce zic specialiștii!

Care este motivul pentru care unii oameni se enervează atunci când le este foame?


Există un motiv fiziologic pentru faptul că unii oameni se enervează atunci când le este foame. Atunci când îți este foame, iritabilitatea este cauzată de glucoza din sânge. Este aproape aceeași situație ca în cazul diabeticilor care suferă o cădere și devin confuzi și irascibili. Corpul uman procesează alimentele pe care le consumăm în aminoacizi, grăsimi și zaharuri simple, glucoza numărându-se printre acestea.
Când resursele sunt epuizate, se declanșează semnalele de alarmă.

Creierul uman depinde de zaharurile simple precum glucoza pentru a funcționa corect. Dacă nivelul lor scade semnificativ, nu vei putea să faci sarcini de bază. Iar în situații extreme, s-ar putea să te simți amețit sau anxios.

De aceea s-ar putea să te simți ciudat după o sesiune lungă de alergare. Corpul tău consumă multă energie pe care trebuie să o înlocuiască. Reglarea glucozei din sânge variază de la o persoană la alta.
După un antrenament intens la sală, unii oameni s-ar putea simți relaxați, iar alții ar putea deveni puțin nervoși.

Unor oameni le este mai foame decât altora - senzația este amplificată. Corpul lor s-ar putea să nu proceseze zahărul atât de repede sau să nu fie la fel de eficient când vine vorba de menținerea rezervelor. Dar capacitatea de a se enerva atunci când le este foame există în cazul oricărui om.

Corelația dintre scăderea zahărului din sânge și furie este atât de puternică, încât un studiu din 1984 a fost capabil să prezică violența din partea persoanelor care aveau probleme cu reglementarea glucozei din sânge.


Este important și cum corpul uman încearcă să contracareze glucoza scăzută din sânge. Creierul tău trimite mesaje unor organe, pentru a încerca să ridice nivelul. În acest fel este declanșată adrenalina, care afectează starea ta de spirit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod