De ce postează oamenii rutina de fitness pe Facebook?

Câte poze de la sală vezi în newsfeed-ul de pe Facebook? Probabil că ai cel puțin un prieten care postează rutina de fitness pe această rețea de socializare.
Însă știi care este motivul pentru care oamenii postează rutina de fitness pe Facebook? Iată ce spun specialiștii!

Ce probleme au persoanele care postează rutina de fitness pe Facebook?

Pozele cu ipostazele de la sală, tricourile ridicate pentru a arăta un abdoment perfect sunt familiare tuturor. Iar rutina de fitness nu este singura care apare în postări. Vezi poze ale persoanelor care aleargă, care povestesc despre dieta sănătoasă pe care au adoptat-o și despre cât de importante sunt pentru aceste persoane aparențele fizice.

Conform psihologului Tara Marshall, nu este o surpriză faptul că postările de pe Facebook reflectă diferite trăsături de caracter ale personalității oamenilor.
De aceea, cercetătorii de la Universitatea Brunel au decis să realizeze o cercetare cu ajutorul unui eșantion de 555 de utilizatori Facebook. Cercetarea a ajuns la concluzia că persoanele care postează despre rutina de fitness și despre dietele sănătoase care contribuie la felul cum arată sunt narcisiste.

Studiul a dezvăluit că motivul principal din spatele acestor postări este reprezentat de nevoia de motivație și validare din partea comunității de pe Facebook. Iar aceste postări primesc cele mai multe like-uri.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de like-uri, doctorul Tara Marshall a observat că, deși rezultatele sugerează că narcisiștii au mai multe like-uri și comentarii la postările lor, prietenii acestor persoane le oferă sprijinul online din politețe, iar în secret nu sunt de acord cu aceste afișări egocentriste.

Cercetarea a măsurat cele 5 trăsături ale personalității (extraversiune, nevroză, sinceritate, bunătate, conștiinciozitate), stimă de sine și narcisism.

Aparent, persoanele cu o stimă de sine scăzută postează frecvent lucruri despre partenerul lor romantic, oamenii conștiincioși au fost asociați cu statusurile despre copiii lor, iar narcisiștii postează despre realizările lor, dietă și rutina de fitness, fiind motivați de nevoia de atenție și de validare din partea prietenilor de pe Facebook.

Data viitoare când postezi ceva, ai grijă ce alegi să scrii sau ce poză vrei să pui, deoarece unele dintre lucrurile de pe Facebook pot dezvălui destul de multe despre slăbiciunile tale.

Fii creativ și alege-ți cuvintele cu grijă! Abține-te de la postările zilnice cu sesiunile de la sală.
Prietenii tăi vor aprecia mai mult postările originale și creative în locul postărilor clișeice.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod