cafea

Cunoști persoane care beau cafeaua simplă? Ar putea fi psihopați!

Oamenii își beau cafeaua în diferite moduri. De la cafea cu lapte, la espresso și multe alte posibilități, în funcție de preferințele personale. Dacă îți place cafeaua simplă, poate că ești o persoană care preferă aromele puternice, are grijă de sănătatea sa sau doar vrea să-și bea cafeaua așa cum ar trebui să fie băută în mod obișnuit. Sau poate ești un psihopat. Iată de ce cred specialiștii acest lucru!

Ce este în neregulă cu acele persoane care beau cafeaua simplă?


Potrivit unui nou studiu publicat în revista Appetite, s-a descoperit o corelație între preferința pentru cafeaua simplă și tendințele sadice sau psihopatice. Studiul a analizat mai mult de 1.000 de adulți, cerându-le să își exprime preferințele alimentare și de gust. Participanții au dat ulterior o serie de teste de personalitate, care evaluează trăsăturile de personalitate antisocială, cum ar fi sadismul, narcisismul și psihopatia.

Studiul, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Innsbruck, a constat că o preferință pentru aromele amare a fost corelată cu un comportament psihopat.


Cea mai apropiată asociere a fost între alimentele amare și sadismul de zi cu zi, adică bucuria de a provoca un nivel moderat de durere asupra altora. Și nu doar cafeaua simplă ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Studiul a constat, de asemenea, că participanții care au dezvăluit o preferință pentru ridichi, țelină și apă tonică prezintă cel mai probabil trăsături antisociale.

Aceasta nu este prima dată când oamenii de știință găsesc o legătură între gusturi și personalitate.

Studiile anterioare au arătat că experiențele provocate de gusturile dulci cresc nivelul de agreabilitate și dorința de a ajuta, în timp ce experiențele amare ale gustului sporesc ostilitatea și judecățile morale mai aspre.

Cercetătorii Christina Sagioglou și Tobias Greitemeyer consideră că această asociere poate deveni cronică în cazul persoanelor care au o dorință puternică pentru gusturi amare, această preferință determinându-i să aibă o personalitate mai ostilă.

Deci, dacă următoarea dată când ieși cu un tip, acesta cere o cafea simplă sau ronțăie ridichi, nu uita că ai fost avertizată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod