stres

Cum să-ți găsești liniștea când viața ta e un haos

furtun?
Zen înseamnă să încetineşti: când iei lucrurile mai încet, poţi să faci faţă tumultului de zi cu zi

 

4. Fă ceva necugetat


Asta nu înseamnă să treci strada pe roşu, alergând cu ochii închişi, ci să faci lucruri simple ca şi cum ai fi copil. Pe măsură ce ne maturizăm, facem mai puţine lucruri "negândite", aşa cum obişnuiam când eram mici şi nu ne păsa de nimic. Râzi! Strigă! Bucură-te! Râsul e cel mai bun doctor - repară tot şi nu costă nimic.
Dansează spontan, cântă, fluieră, strâmbă-te în oglindă - fă ceva din astea în fiecare zi, pentru că te vei simţi bine, te vei goli de stres şi vei fi Zen, promite autorul.

5. Mergi, aleargă sau pedalează.
Renunţă la maşină!


Când ai mers pe jos ultima oară? Când ai scos bicicleta şi ai pedalat hai-hui? În fiecare dimineaţă, Pat urcă pe bicicletă şi pedalează spre cafeneaua preferată - e un mic ritual care îi stimulează bioritmul şi îl ajută să respire, eliberându-l de stres. Fă puţină mişcare în fiecare zi şi îţi vei întări nu doar inima, ci şi mintea!

6. Trezeşte-te devreme


Orele din zori sunt cele mai liniştite, iar timpul acela îţi aparţine doar ţie, atunci te poţi pregăti pentru întreaga zi. Pune-ţi alarma un pic mai devreme o zi pe săptămână şi bucură-te de lumina aparte a dimineţii şi de timpul în plus pe care l-ai câştigat; foloseşte-l pentru a scrie ceva, pentru a medita sau pentru a face mişcare.

N-o să regreţi că ai renunţat la somn.

7. Ia o pauză de 5 minute


Meditaţia se poate face şi în doar câteva minute, iar aceste minute îţi pot schimba ziua în bine. Ia-ţi 5 minute în fiecare zi pentru o minişedinţă de meditaţie. Stai într-o poziţie confortabilă, închide ochii, începe să respiri adânc şi expiră aerul, rosteşte o mantra.

8. Pune-ţi un reminder


Avem atâtea de făcut în fiecare zi, multe întâlniri, şedinţe, sarcini şi treburi de rezolvat, încât graba pare singura soluţie pentru ca la sfârşitul zilei să epuizăm "lista". Dar nu reuşim mereu să rezolvăm tot, iar efortul cotidian ne istoveşte.

O măsură simplă pentru a evada din acest iureş este să fixezi în calendar - în agendă, sau în telefon - un memento zilnic care să-ţi amintească acest cuvânt: ACUM. Adaugă ceva plăcut (o imagine, o melodie sau un citat) pentru ca atunci când găseşti reminder-ul să-l savurezi acolo, pe loc, oriunde ai fi.

9. Lasă totul să treacă


A te opri din toate, dar absolut din toate, înseamnă să nu mai fi prezent. Te închizi în tine şi rămâi aşa până când te desprinzi de tot ce e în jurul tău. Poţi să deprinzi această tehnică exersând puţin câte puţin.

10. Fii Zen


"Gândeşte. Spune.

Fă" - fiecare faptă este mai întâi un gând. Fiecare gând are o intenţie. Stabileşte o intenţie clară şi pozitivă pentru a găsi starea Zen în fiecare zi din viaţa ta: gândeşte-o, spune-o, găseşte-o.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod