Cum să te protejezi de energia negativă

Cum să te protejezi de energia negativă

Energia negativă este pretutindeni. Există oameni care se plâng constant de viața lor, au obiceiuri nocive și reușesc astfel să-ți dea o stare proastă.
Emoțiile pe care ei le provoacă îți influențează gândurile și acțiunile, de aceea trebuie să înveți cum să eviți energia negativă dacă vrei să ai o viață fericită. Oamenii pozitivi au învățat cum să țină la distanță aceste influențe nocive. Iată 14 modalități prin care aceștia reușesc să se protejeze de energia negativă, potrivit lifehack.org:

Fericirea lor vine din interior

Oamenii pozitivi nu își bazează fericirea pe factori externi. Sunt conștienți că odată ce sursa de bucurie din exterior a dispărut, starea lor de bine ar lua sfârșit. Astfel că ei caută motive de fericire în interiorul lor, fiind recunoscători și conștienți de ceea ce au deja.

Gândesc pozitiv

Gândurile îți influențează acțiunile, iar dacă ai o gândire negativă nu poți avea o perspectivă pozitivă asupra viitorului. Oamenii pozitivi nu cred scuzele pe care mintea le inventează uneori. Ei își repetă în gând afirmații optimiste și încearcă să vadă partea bună în fiecare situație.

Caută motive să creadă în ei înșiși

Există o mulțime de motive pentru care trebuie să crezi în tine, chiar dacă te simți inutil și complet lipsit de speranță. Aceste gânduri negative sunt obstacole temporare și de cele mai multe ori sunt invenții ale minții tale.

Se îndepărtează de oamenii negativi

Cei din jurul tău au un impact enorm asupra ta. Dacă petreci timp în preajma oamenilor pozitivi, ai mai multe șanse să te simți fericită și mulțumită. Pe de altă parte, dacă stai în preajma oamenilor care se plâng mereu și văd numai lucrurile negative, îți va fi dificil să vezi viața cu ochi buni.

Fac exerciții regulat

Activitatea fizică este asociată cu eliberarea de endorfine în organism, substanțe responsabile pentru starea de bine. Dacă ai grijă de corpul, exercițiile fizice fiind una dintre modalități, vei reduce stresul și vei spori starea de fericire. Dar dacă ignori nevoile organismului tău, vei resimți curând consecințele negative.

Petrec timp în natură

Atunci când petreci timp în natură îți eliberezi mintea și îți relaxezi corpul. Oamenii pozitivi dedică o parte din zi relaxării în aer liber, admirând frumusețea planetei noastre. Este o metodă excelentă de a-ți încărca bateriile.

Evită cheltuielile impulsive

Ofertele și promoțiile întâlnite la fiecare pas te-ar putea face să cumperi tot felul de lucruri de care poate că nici nu ai nevoie. Chiar dacă pe moment cumpărăturile te fac fericit, cheltuielile exagerate sunt un obicei nociv pe termen lung, pe care oamenii pozitivi îl evită. Aceștia preferă să investească în călătorii și experiențe care le oferă clipe de neuitat.

Acceptă eșecul

Persoanele pozitive acceptă nereușitele, realizând că numai prin intermediul lor pot învăța și se pot dezvolta.
De fiecare dată când au un eșec, aceștia muncesc chiar mai mult decât înainte în loc să renunțe. Chiar dacă un eșec provoacă emoții negative, oamenii pozitivi sunt conștienți că aceste emoții sunt temporare și se vor estompa curând. Iar pentru a accelera procesul, ei gândesc pozitiv.

Își asumă responsabilitatea

Oamenii pozitivi își asumă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața lor. Fie că este vorba de o reușită sau un eșec, ei știu că sunt rezultatele propriilor lor acțiuni. O persoană pozitivă nu va da niciodată vina pe factori din exterior și se axează pe ceea ce pot face ei înșiși pentru a îmbunătăți situația. Făcând asta, ei se asigură că devin tot mai buni în ceea ce fac pe zi ce trece și că au un progres constant, în loc să fie frustrați de lucruri care nu depind de ei.

Învață să-și controleze gândurile

Gândurile negative pot pune cu ușurință stăpânire pe mintea ta. Dar oamenii pozitivi știu că dacă nu își controlează gândurile, pot pierde controlul asupra acțiunilor și comportamentului lor. Din acest motiv, ei practică autocontrolul asupra gândurilor prin metode precum meditația.

Își alocă timp pentru relaxare

În loc să se străduiască să fie perfecți, oamenii pozitivi realizează că uneori este cazul să încetinești ritmul, să-ți pui planurile și ambițiile pe locul doi și să te relaxezi. Făcând asta, ei se asigură că nu se suprasolicită inutil, ceea ce poate cauza acumularea energiei negative. În schimb, fac pași mărunți și nu se tem să facă un pas înapoi azi, ca să poată avansa și mai mult mâine.

Cred că există întotdeauna o soluție

Uneori, problemele te lovesc din plin. În astfel de momente te poți simți blocat și crezi că nu ai capacitatea de a rezolva dificultățile. De fapt, există întotdeauna o soluție pentru a depăși un obstacol, iar oamenii pozitivi au mereu acest lucru în minte. 

Știu când să spună 'nu'

Abilitatea de a spune "da" și "nu" în momentele potrivite este de neprețuit. Aceste două cuvinte au o putere imensă și modul în care te folosești de ele poate dicta ce se întâmplă în viața ta. Oamenii pozitivi se concentrează asupra propriilor priorități, nu pe dorința de a le face pe plac altora. De aceea ei știu că sunt multe lucruri cărora nu trebuie să le răspunzi cu "da".

Nu caută aprobarea celorlalți

Dacă lași părerile celorlalți să te paralizeze, îți va fi foarte dificil să te simți bine și să fii fericit. Mulți oameni se tem ca nu cumva acțiunile și cuvintele lor să fie criticate și dezaprobate de ceilalți. Oamenii pozitivi gândesc cu totul altfel. Ei consideră dezaprobarea ca pe un indicator că trăiesc autentic și că sunt sinceri cu ei înșiși. De fapt, sunt o mulțime de lucruri pentru care nu ai nevoie de aprobarea nimănui.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod