nervi

Cum să liniștești o persoană nervoasă pe tine

Ne-am regăsit cu toții în situații în care cineva a fost supărat pe noi. Poate fi vorba despre partener, un prieten sau chiar și un străin. Iar dacă ești genul de persoană care își dorește ca toată lumea fericită, aceste situații te fac să te simți inconfortabil. Vrei să rezolvi problema. Dar cum poți să liniștești o persoană nervoasă pe tine?
Modalități prin care poți să liniștești o persoană nervoasă pe tine

Fiecare situație este unică și va trebui să alegi cum să abordezi cel mai bine o persoană nervoasă pe tine. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor se pot aplica următoarele sfaturi și tehnici.

1. Cum să liniștești o persoană nervoasă: Nu răspunde cu aceeași monedă


Regula numărul 1 este să eviți acest tip de comportament. Indiferent ce face o persoană, nu poți să-i răspunzi cu aceeași monedă, deoarece o vei enerva și mai tare.
Un exemplu comun este situația în care cineva îți taie calea în trafic pentru că ai condus prea încet. Dacă îi răspunzi cu același comportament, vor apărea și mai mulți nervi. Oricât de greu ar fi, încearcă să nu răspunzi la o situație tensionată cu o alta. Chiar dacă simți că nu ești respectat, trebuie să lași mândria deoparte și să nu fii sarcastic.

2. Arată că îți pasă


În loc să reacționezi la nervi, arată-i persoanei nervoase pe tine că îți pasă. Vei observa că oamenii furioși acționează de multe ori în acest fel deoarece simt că nu sunt înțeleși.
Dacă asculți o persoană nervoasă, s-ar putea ca aceasta să își schimbe atitudinea. O poți întreba dacă vrea să o ajuți cu ceva sau cum se simte. În cele din urmă, vei reuși să faci persoana nervoasă să treacă peste problemă și să se gândească la soluții.

3. Cum să calmezi o persoană nervoasă: Exprimă-ți nemulțumirea


Dacă o persoană nervoasă își îndreaptă furia către tine, cel mai rapid mod prin care poți reduce frustrările este exprimarea nemulțumirii. Spune-i persoanei în cauză cum te face să te simți și asigură-te că nu alegi cuvintele nepotrivite.

4. Schimbă atmosfera


Trebuie să fii foarte atent cu această tehnică, însă o persoană nervoasă poate fi adesea oprită prin schimbarea atmosferei și a stării de spirit. Fă o glumă, zâmbește și scoate la înaintare o altă perspectivă.
Aceste lucruri te pot ajuta în nenumărate situații în viață.

După ce ai încercat toate aceste lucruri și nu au funcționat, încearcă să-ți dai seama că este imposibil să controlezi emoțiile altcuiva. Așa că nu lăsa ziua ta să o ia pe un făgaș nedorit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod