Ce înseamnă dacă treci de la o stare la alta

Atunci când treci de la o stare la alta, probabil că nu e plăcut nici pentru tine, nici pentru cei din jurul tău. Iar hormonii nu sunt singurii vinovați în fiecare situație.
Există mai multe cauze ale acestor schimbări de dispoziție în viața ta. Mai jos, regăsești câțiva indicatori care te pot ajuta să reduci aceste schimbări de dispoziție.

Ce indică faptul că treci de la o stare la alta?

1. Ești stresată și anxioasă


Oamenii răspund la stres în moduri diferite. Unii se descurcă mai bine decât alții. Când avem multe lucruri pe cap, conflicte cu partenerul, probleme financiare, colegi de serviciu problematici etc., s-ar putea să ajungem să trecem de la o stare la alta foarte rapid.

2. Ești deprimată


Nu toată lumea care suferă de depresie experimentează și tristețea. Unele persoane deprimate devin nervoase sau agitate.
S-ar putea să nu îți dai seama că treci de la o stare la alta ca simptom al depresiei.

3. Suferi de tulburarea bipolară


Tulburarea bipolară trimite mulți oameni la doctor atunci când aceștia sunt deprimați, însă nu și când starea lor de spirit este la cealaltă extremă. Atunci când oamenii se află la polul opus, au foarte multă energie, dorm puțin, își cheltuiesc banii sau fac lucruri foarte ambițioase, cum ar fi văruirea întregii case într-o singură zi. Unii pacienți trec de la manie la depresie cu ușurință. 

4. Nu dormi cât ar trebui


Somnul este foarte important. Persoanele care nu dorm cât ar trebui devin iritabile și li se pare mult mai dificil să treacă peste obstacolele din viață.

5. Consumi alcool sau droguri


Alcoolul și drogurile, cum ar fi cocaina și metamfetaminele, îți pot ridica foarte mult starea de spirit. Însă ce urcă va și coborî la un moment dat, de aici și tranziția de la o stare la alta.

6. Consumi cofeină și zahăr


Cei mai mulți oameni pot bea 1-2 căni de cafea pe zi, dar nu toți. Cofeina în exces sau pentru unii oameni orice cantitate de cofeină poate provoca palpitații și influența starea de spirit.
Același lucru este valabil și în cazul zahărului. S-ar putea să îți dea foarte multă energie la început, dar ulterior avem tendința de a rămâne fără energie, așa că și starea de spirit se înrăutățește.

7. Te afli înainte de menstruație


Hormonii ne pot influența câteodată starea de spirit. Persoanele care suferă de sindromul pre-menstrual au stări de spirit schimbătoare începând cu 2 săptămâni înaintea ciclului menstrual.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod