Metoda japoneză de relaxare în cinci minute. Află cum să o practici

Metoda japoneză de relaxare în cinci minute. Află cum să o practici

Potrivit medicinei tradiționale japoneze, fiecare deget de la o mână reprezintă o stare sau o atitudine negativă.
În momentele tensionate îți este foarte greu să te concentrezi, ai palpitații, îți transpiră palmele și te simți complet pierdut. Astfel de experiențe se întâmplă de obicei înaintea unui examen, a unei întâlniri sau discuții importante, dar și în situații de criză. Deși probabil că sfatul pe care îl auzi cel mai des este să te relaxezi, întrebarea evidentă este "Cum?". Cum poți controla reacții ale corpului tău care sunt aparent involuntare și de necontrolat?

Metode japoneze de relaxare 

O practică veche japoneză ar putea avea cheia pentru aceste întrebări. Potrivit medicinei tradiționale japoneze, fiecare deget de la o mână reprezintă o stare sau o atitudine negativă.
Iar o tehnică simplă, care durează numai cinci minute, te poate ajuta să reduci fiecare stare în parte, potrivit brightside.me. Iată care este senzația controlată de fiecare deget:

Degetul mare - Grija
Dgetul arătător - Teama
Degetul mijlociu - Furia
Degetul inelar - Tristețea
Degetul mic - Stima de sine

Pentru a practica tehnica de relaxare japoneză, prinde fiecare deget cu mâna opusă, înconjurându-l cu toate degetele, ca și cum te-ai fi lovit. Ține fiecare deget astfel, timp de un minut.
Vei realiza că are efect atunci când vei simți pulsațiile degetului.
Strangere deget

Strângerea degetului mare va elimina sentimentele de grijă și anxietate. În cazul celui arătător este calmată frica, cel mijlociu te ajută să-ți controlezi furia, degetul inelar estompează senzația de tristețe și nemulțumire, iar cel mic te ajută să îți recapeți încrederea în tine, să fii mai optimist și mai încrezător.

O altă metodă de a te calma este aceea de a aplica puțină presiune în centrul palmei cu degetul mare al celeilalte mâini.
Apasă timp de un minut. Aceste tehnici vechi de mii de ani sunt utile pentru a-ți redobândi starea de calm și echilibrul de care ai nevoie în momente de stres.


Foto: littlethings.com 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod