Metoda care te ajută să adormi într-un minut

Metoda care te ajută să adormi într-un minut

Numeroase persoane se confruntă cu insomnii, iar principala cauză este stresul. Atunci când nu îți poți scoate din minte grijile de peste zi, îți este foarte dificil să adormi.
Dar o tehnică foarte simplă, care are efect instant, te va ajuta să adormi imediat ce te-ai pus în pat. Poartă denumirea "metoda 4-7-8". 

Iată ce trebuie să faci:

1. Respiră calm, pe nas, timp de 4 secunde.
2. Ține-ți respirația timp de 7 secunde.
3. Expiră lent, pe gură, timp de 8 secunde.

Cum funcționează:

Când ești stresat sau suferi de anxietate, nivelul adrenalinei din sânge crește, iar respirația ta devine rapidă și superficială. Exercițiul de respirație 4-7-8 acționează precum un sedativ.
Încetinind intenționat ritmul respirației forțează și ritmul cardiac să scadă, ceea ce te calmează instantaneu și te ajută să adormi.

Nu doar că are efect asupra ritmului cardiac, ci și asupra creierului. Atunci când te concentrezi să numeri secundele în timpul respirației îți scoți din minte grândurile stresante care te împiedică să adormi. Activitatea sistemului nervos central se reduce treptat, iar întreg organismul se relaxează. Această metodă are un efect similar cu cel al unui anestezic și a fost studiată de medicul Andrew Weil de la Universitatea Harvard, potrivit brightside.me.
Este o tehnică folosită de secole de yoghinii indieni. Aceștia o folosesc în timpul meditației pentru a obține o stare de relaxare totală. Este complet inofensivă și poate fi folosită de oricine.

Este foarte important să eviți consumul de cafea, ceai negru, băuturi energizante sau ciocolată neagră după ora 16. Deși este o metodă eficientă care te ajută să te relaxezi, nu poate anula efectul stimulant pe care îl are cofeina asupra creierului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod