anxietate

Ești anxioasă când te trezești? 5 moduri de a reduce stresul de dimineața, pentru a începe ziua cu dreptul

Da, conceptul „anxietatea de dimineață” există însă puțini oameni sunt conștienți de felul în care le afectează ziua.

Este firesc sa te trezesti cu anxietate intr-o zi speciala sau deosebit de grea pentru tine, dar daca in fiecare dimineata esti agitata, iti bate inima tare si iti transpira palmele, este foarte probabil sa suferi de anxietate matinala.

Cei de la MindBodyGreen vorbesc despre cateva dintre motivele pentru care ai putea sa cazi prada anxietatii dimineata, iar specialistii lor iti ofera cateva sfaturi pentru a reduce considerabil stresul si a-ti incepe ziua intr-un mod mai placut.

Ce este anxietatea matinala?


Anxietatea este o reactie naturala la stres si ingrijorare.

In timp ce anxietatea poate aparea in orice moment al zilei, nu este neobisnuit ca aceasta sa inceapa de la prima ora a diminetii, cand corpul nostru tinde sa produca cel mai mult cortizol, un hormon al stresului.

Din punct de vedere mental, anxietatea poate activa pattern-urile repetitive si negative ale gandirii in ce priveste viitorul apropiat sau indepartat, facandu-te sa simti ca ceva e pe cale sa mearga prost. Din punct de vedere fizic, psihologul Kristina Hallett spune ca anxietatea se manifesta prin simptome temporare, cum ar fi:

-Dureri de stomac
-Greata
-Durere de cap
-Senzatie de slabiciune sau de oboseala
-Respiratie scurta sau senzatia ca nu mai poti respira regulat
-Batai accelerate ale inimii
-Transpiratie rece, tremur

De obicei, „anxietatea de dimineata” se estompeaza pe masura ce ziua avanseaza, insa daca observi ca aceste senzatii persista pe parcursul intregii zile, este posibil sa ai de-a face cu o tulburarea de anxietate generalizata.

„Odata ce ai exclus tulburarile fizice, daca anxietatea nu pare sa dispara, cel mai bine este sa iei masuri si sa te adresezi unui specialist”, spune Hallett.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod