Cum să gestionezi respingerea și frica de a fi respins

Cu toții am avut de-a face cu respingerea la un moment dat în viață. Ne poate răni foarte tare. Ca oameni, ne dorim să fim iubiți și acceptați.
Un sentiment de apartenență la o comunitate este unul dintre ingredientele fundamentale pentru supraviețuire. Nu am fost programați pentru a trăi în izolare. Însă felul în care privim respingerea în prezent nu este la fel cum era în trecut, având în vedere că suntem mult mai puțin conectați în această epocă digitală a tehnologiei. Postăm adesea pe platformele sociale pentru că ne dorim să fim văzuți și conectați. Dar atunci când selfie-ul acela nu primește suficiente like-uri sau mesaje, ne-am putea simți dezamăgiți și lăsați în urmă. Apoi dăm vina pe noi și tindem să adoptăm o perspectivă negativă. Refuzurile romantice sunt cele care ne fac cei mai vulnerabili. Cu toate acestea, poți să gestionezi respingerea și frica de a fi respins.
Iată cum!

Sfaturi care te ajută să gestionezi respingerea și frica de a fi respins


1. Difuzează frica de a fi respins prin recunoașterea și așteptarea că poate și că te va face să suferi


O lovitură psihologică poate durea la fel de mult ca durerea fizică cauzată de un pumn în stomac sau în maxilar. Pentru a depăși durerea respingerii, încearcă să eviți sentimentele dureroase. Nu te mai preface că nu te afectează atunci când ești vizibil afectat. Recunoaște că durerea emoțională puternică și severă pe care o simți este la fel de reală ca orice durere fizică. Încercarea de a te păcăli și de a îndulci ceea ce simți îți va face mai mult rău decât bine. Ascultă-ți vocea interioară care descrie nedreptatea pe care o simți.
Dă-ți timp să respiri. În caz contrar, energia emoțională va continua să te afecteze. Ascultă-ți sentimentele de furie, tristețe, singurătate. Vei înceta să te mai prefaci că ești invincibil.

2. Nu te bloca în situațiile și acțiunile care te-au dezamăgit


Dacă prietenii tăi își dau ochii peste cap și suspină atunci când le povestești pentru a patra oară în detaliu povestea despre modul în care ai fost tratat nedrept la interviul pentru jobul tău de vis, este timpul să schimbi subiectul conversației. Îți pierzi timpul și energia și nu mai avansezi. În schimb, poți apela la ajutorul partenerului, al familiei și al prietenilor. Roagă-i să te oprească atunci când te blochezi într-o astfel de situație. Fă trei sau patru activități diferite care îți vor distrage atenția și o vor îndrepta către ceva productiv.
Alege activitățile cu înțelepciune. Nu este vorba numai despre distragerea atenției și despre a te ține ocupat. Alege ceva care îți canalizează energia bună din interior și îți schimbă starea de spirit. Activitățile fizice reprezintă un exemplu minunat. Mișcă-ți corpul, ascultă muzică, ieși la alergat. Ia în considerare un nou proiect independent de experiența respingerii, care să te facă să contribui la ceva, să ai un nou scop. Prin activarea căilor neuronale care susțin o stare mentală sănătoasă, vei reuși să gestionezi acea frică de a fi respins. Bazează-te pe prieteni și familie!

3. Limitează respingerile la care te expui


Toți oamenii au un prag diferit la care pot face față când vine vorba de respingere. Atunci când situațiile prin care treci sunt deosebit de dure, trebuie să îți protejezi sănătatea mentală și emoțională.
Dă-ți seama la câte situații poți face față. Înainte de a merge mai departe, întreabă-te dacă ai resursele potrivite și sprijinul necesar pentru a reuși. Acordă atenție activităților și activităților care nu presupun respingere, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. În timpul perioadelor de odihnă, mușchii se repară și devin mai puternici după un antrenament. La fel se întâmplă și cu inima și mintea. Trebuie să le permiți să ia o pauză înainte de a le pune în fața viitoarelor bătălii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod